Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzeh i ja ilustr. ''Gospodara prstenova'' ove godine. Nisam kupila na Sajmu već preko sajta, pošto je ista cena, da ne vučem 3 toma. I Silmarilion pride, kad je bal, nek je bal.
Vidim da su se neke dušice po Internetu našle uvređene što su ljudi slikali šta su sve kupili na Sajmu, ''kako nemaju osećaja za nas koji nismo mogli da odemo..'' buahahaha. Bilo je masovnog deljenja (da ne kažem šerovanja) po Instagramu, pa sam tamo videla zavidljive opaske. Neko ih tera da gledaju šta su drugi kupili, šta li. Evo, ja sticajem okolnosti nisam mrdnula iz Srbije pune 2 godine i šta sad, treba da budem zajedljiva prema onima koji stalno putuju, kače slike s Kube itd. Ili da se ne slikaš sa sređenom kosom jer, zaboga, neki ljudi su ćelavi. Večito zavirivanje u tuđe dvorište i komentarisanje, fuj. Dokle smo došli, da se ljudima zamera što SVOJE PARE troše na KNJIGE.

Uzeh i ja ilustr. ''Gospodara prstenova'' ove godine. Nisam kupila na Sajmu već preko sajta, pošto je ista cena, da ne vučem 3 toma. I Silmarilion pride, kad je bal, nek je bal.
Vidim da su se neke dušice po Internetu našle uvređene što su ljudi slikali šta su sve kupili na Sajmu, ''kako nemaju osećaja za nas koji nismo mogli da odemo..'' buahahaha. Bilo je masovnog deljenja (da ne kažem šerovanja) po Instagramu, pa sam tamo videla zavidljive opaske. Neko ih tera da gledaju šta su drugi kupili, šta li. Evo, ja sticajem okolnosti nisam mrdnula iz Srbije pune 2 godine i šta sad, treba da budem zajedljiva prema onima koji stalno putuju, kače slike s Kube itd. Ili da se ne slikaš sa sređenom kosom jer, zaboga, neki ljudi su ćelavi. Večito zavirivanje u tuđe dvorište i komentarisanje, fuj. Dokle smo došli, da se ljudima zamera što SVOJE PARE troše na KNJIGE.

A ja bas volim da gledam i da cujem koje su knjige ljudi kupili na sajmu..
O ovim drugim koje pominjes necu ni da komentarisem osim ovog :lol: - kod nas se uvek gledalo u tudje dvoriste
i (negativno) komentarisalo.

E slatko me nasmeja sa ovim što sam "iskosila".
Ja takođe baš volim da čujem šta je ko kupio/čitao/čuo/iskusio/putovao negde zanimljivo. Zar i knjige nisu na neki način proživljavanje života i iskustava koje ne bi mogao inače jer imaš samo jedan život sad i ovde, kakav god da je?

Ako je film preko 4 sata onda je to brat bratu 3000 strana :D
Sad sam pogledao, ovo izdanje ima 1200 strana.
KOMPLET-GOSPODAR-PRSTENOVA0-500x0-000005117215.jpg

Ja sam ambiciozno uzela da čitam Gospodara Prstenova kad sam saznala da je u Britaniji proglašen za knjigu veka (20-og). Još sam prvo pročitala Hobita jer je to kao šta je bilo pre. I tako sam čitala i mučila se do nekog momenta kad sam se zapitala, šta i zašto ja to sebi radim. Ne sviđa mi se, ne volim, nije mi zanimljivo, da ne kažem nešto gore zbog ovih koji to vole, ali ja stvarno sebe tu nisam našla.
Ni film nisam odgledala, svaki put kad sam probala zaspala sam.

Zar tu nema nekih 6 knjiga?
Ja sam ambiciozno uzela da čitam Gospodara Prstenova kad sam saznala da je u Britaniji proglašen za knjigu veka (20-og). Još sam prvo pročitala Hobita jer je to kao šta je bilo pre. I tako sam čitala i mučila se do nekog momenta kad sam se zapitala, šta i zašto ja to sebi radim. Ne sviđa mi se, ne volim, nije mi zanimljivo, da ne kažem nešto gore zbog ovih koji to vole, ali ja stvarno sebe tu nisam našla.
Ni film nisam odgledala, svaki put kad sam probala zaspala sam.

Tako sam i ja zaspala na pola filma, al ne u bioskopu nego kod kuce.
Mene nije mrzelo ( mada me taj opus zaista nije nikada zanimao) pa sam sinoc
citala, slusala, guglala o Tolkinu i toj knjizi ( ili 7 knjiga, kako vec) i sad ima obozavatelja,
ali ja citam neke starostavne kriiticare i oni kazu da je medju losim knjigama dvadesetog
veka ovaj Gospodar prstenova najbolja knjiga. nI to na mene ne ostavlja neki utisak, ali kad
cujem, citam, vidim cene tih knjiga u koznom povezu koje dostizu i marku od 500 evra
( ali normalne knjige, skoro stampane, nikakvi antikvetiti), a znam da taj koji ce ih kupiti nikada
ih nece ni citati. Meni je to sve kao Hari Poter, valjda sam i matora, a nekako nisam ni kao omladinka
draz te fantasticne epike razumela pa neka tako i ostane.

I ja mnogo volim da vidim koje su knjige drugi kupili, zato i ne razumem kako nekome može da smeta ako se u grupi o knjigama (reč je o onom D.kutku u koji se nikad nisam ni učlanjivala jer je ozloglašen, a sad mi je i jasno zbog čega) priča ko je šta kupio na Sajmu. I pljuvanje ljubitelja fantastike. Ovde su sve normalni ljudi, hvala Bogu (čast izuzecima).
Što se Tolkina tiče, ja imam 3-4 različita izdanja Hobita i Decu Hurinovu (koju još nisam čitala).
Trenutno čitam pesme Odiseja Elitisa i Istoriju pčela koje sam kupila na Sajmu. Sporo mi ide jer me deca ometaju, a ne mogu da ih se otarasim. U oktobru sam pročitala samo 2 knjige - O književnosti i Majstor i Margarita; Eko mi je više legao.

I ja mnogo volim da vidim koje su knjige drugi kupili, zato i ne razumem kako nekome može da smeta ako se u grupi o knjigama (reč je o onom D.kutku u koji se nikad nisam ni učlanjivala jer je ozloglašen, a sad mi je i jasno zbog čega) priča ko je šta kupio na Sajmu. I pljuvanje ljubitelja fantastike. Ovde su sve normalni ljudi, hvala Bogu (čast izuzecima).
Što se Tolkina tiče, ja imam 3-4 različita izdanja Hobita i Decu Hurinovu (koju još nisam čitala).
Trenutno čitam pesme Odiseja Elitisa i Istoriju pčela koje sam kupila na Sajmu. Sporo mi ide jer me deca ometaju, a ne mogu da ih se otarasim. U oktobru sam pročitala samo 2 knjige - O književnosti i Majstor i Margarita; Eko mi je više legao.
Da li bi bila ljubazna da mi napises naslov na italijanskom da bih mogla na nemackom da je nadjem.
Mnogo hvala unapred :)

Naziv originala: Umberto Eco - Sulla letteratura
Evo, ovako piše u Vulkanovoj knjizi :) To je zbirka Ekoovih govora, eseja o različitim temama (u okviru književnosti, dabome), a na kraju se nalazi i poglavlje u kom on pominje svoje knjige, kako su nastajale i generalno saopštava svoje misli o pisanju.

Meni je potpuno razumljivo i da neko ne voli fantastiku. Različiti smo, ne volim osuđivanja i ukalupljivanje ljudi na osnovu onog što čitaju. Npr. metalci čitaju epsku fantastiku, nemaju pojma ni o čemu drugom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back