Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Bas sam htela da pitam da li ste ga citali i ima li neko preporuku, ali sam zaboravila. Hvala!
Bi, kako ti ide Pamuk? I ja sam pocela istu knjigu, nju citam u pdf'u, a u papiru citam od Bekima Sejranovica 'Tvoj sin, Huckleberry Finn'. Obe su mi za sada dobre.
Dobro mi ide Pamuk. Dževdet-beg me ne davi, za razliku od Muzeja nevinosti. Samo stalno sam okupirana drugim stvarima, pa ne mogu baš da sedim i čitam. Ali čim ja ostavljam sve poslove da bih popila kafu na terasi uz Pamuka (a ne uz neki posao koji radim) to je dobar znak.
A i ovaj Sejranović mi se u poslednje vreme nešto mnogo muva tuda svuda ovuda . Prvo je moj brat čitao Tvoj sin Haklberi fin i rekao da će mi dati kad pročita, što smo oboje zaboravili, a ja kad sam nešto ovde pretraživala, nađem da sam vam to ispričala. A onda vidim da je moj sin kupio ovu novu Dnevnik jednog nomada. Još mi se danas na fejsu pojavilo (Esterita podelila njegovu objavu) o gostovanju u kulturnom dnevniku RTS.
I kod mene je Ruta Tanenbaum tako prošla. Doduše, ne kao jedna najlošijih, nego skoro jedina (pored Mama Leone) koju sam pročitala. I to sam je uzela jer nikako nisam mogla u biblioteci da na'vatam Dvori od oraha, koju sam u stvari jedinu zaista želela da pročitam. Mislim, želim još uvek i pročitaću.Ja sam knjigu čitala davno i nisam imala ovo predznanje.
Nisam znala da je najvećim delom istinita priča.
Tek dosta kasnije sam slučajno otkrila pozadinu cele priče.
Šteta. Da sam znala sigurno bih je drugačije čitala.
Ovako mi je ostala u sećanju kao jedna od najlošijih od Jergovića

Kupila sam divan cvetni materijal, ali, sad me prošla volja... :sda2:
...
.Da su svi ljudi u izvesnim godinama carevi zivot bi bio sjajan.
.
Ovu sam uzela polovnu na Sajmu i nisam baš zadovoljna stepenom očuvanosti. A knjiga mi se baš dopala kad sam išla u školu, pa sam veoma želela da je kupim i ponovo čitam. Naravno, govori o nekoliko nedelja pre velike erupcije i o životu žitelja Pompeja, njihovim navikama, običajima, sukobima, sujeverju, širenju hrišćanske vere... Same centralne tačke romana su plod autorove mašte (ljubav dvoje Grka, ljubomorni suparnici, ubistvo), a sama pozadina priče je preuzeta iz istorijskih izvora, pa imamo opise borbi gladijatora u areni, višesatno brčkanje po kupatilima, kockanje i svih tih sitnica kojima su besposleni robovlasnici prekraćivali vreme. Autor je Edvard Bulver Liton.