Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako vam nesto znaci, i jedna drugarica na fb je za te Srecne ljude napisala kako je knjiga depresivna. To me odbilo, mada ni pre toga nisam zelela da je procitam :mrgreen:

Dakle, citam i dalje Sejramovica,Tvoj sin H.Fin, i monotona mi je. Dobra ali previse spora, vise lici na beskonacnu kolumnu nego na roman. Sve je to lepo napisano ali mi je dnevna doza maksimum pet strana, takav je nekako tip knjige. Sad se nadam da ce Lamar reci kako jos nisam stigla do zanimljivog dela.

Usput, Dzevdet beg mi bas lepo ide. Prosto neverovatno da je Pamuk dinamicniji od nekog drugog pisca ciju knjigu uporedo citam!
Inace ste pominjale Muzej nevinosti, a to je meni jedna od najdrazih knjiga i sasvim sigurno knjiga cijih se likova najcesce setim.

A stigla sam i do pola jedne zbirke prica ruskih modernih knjizevnica. Ljudmila Ulicka, Tatjana Tolstoj, ne secam se ko jos... Ne prijaju mi. Dovrsicu samo zahvaljujuci malom broju strana. Previse ogoljeno pisanje, samo likovi, dijalozi i prica, nigde opisa, nigde da mi probudi neku emociju. I definitivno Ulicku vise necu citati, svasta sam od nje citala a sad se nicega ni ne secam, i sve mi njene price deluju kao jedna.
A da, zbirka se zove 'Mrvice srece'.

U ovom periodu mi bas treba da pobegnem u knjigu a ne uspeva mi, citam sa pola mozga. U Solunu renoviramo stan i imamo grozno iskustvo sa majstorima, pokusavamo da nastavimo dalje i osposobimo sve do septembra kad Jovan krece u predskolsko pa moramo otici dole deca i ja. Uh...

Poslednja izmena:
dnevna doza maksimum pet strana, takav je nekako tip knjige.

Usput, Dzevdet beg mi bas lepo ide. Prosto neverovatno da je Pamuk dinamicniji od nekog drugog pisca ciju knjigu uporedo citam!
Inace ste pominjale Muzej nevinosti, a to je meni jedna od najdrazih knjiga i sasvim sigurno knjiga cijih se likova najcesce setim.

U ovom periodu mi bas treba da pobegnem u knjigu a ne uspeva mi, citam sa pola mozga. U Solunu renoviramo stan i imamo grozno iskustvo sa majstorima, pokusavamo da nastavimo dalje i osposobimo sve do septembra kad Jovan krece u predskolsko pa moramo otici dole deca i ja. Uh...

Meni Dževdet beg ide tako - pet strana na dan. Muzej nevinosti me je smorio, ali ga se često setim i pamtim junake i to malo događanja što je bilo.

Retko ko ima dobro iskustvo s majstorima. Mi smo planirali ovog leta da renoviramo, ali se početak (zamena prozora) tako otegao, da sigurno nećemo završiti (kraj je hoblovanje i lakiranje parketa) u toku leta, a nešto mi se parket baš ne radi zimi. Ali se ne nerviramo. Nemamo neki tako bitan događaj kao vi pa da mora da se uradi do nekog roka.

Mi nemamo vodu u stanu vec deset dana od kad su u kuhinji i kupatilu skinuli plocice i sanitarije a onda ostavili to tako ruinirano pa ce doci da nastave nekad ili nikad. Svaki dan se nerviram sve vise.
Ne citam nista, sve stoji tako naceto. Ja k'o i majstori...

Mi nemamo vodu u stanu vec deset dana od kad su u kuhinji i kupatilu skinuli plocice i sanitarije a onda ostavili to tako ruinirano pa ce doci da nastave nekad ili nikad. Svaki dan se nerviram sve vise.
Ne citam nista, sve stoji tako naceto. Ja k'o i majstori...

Izvinjavam se, nisam mogao da odolim:rumenko:;) Podsetila si me na ovu pesmu.

MAJSTORI U KUĆI

Majstore zatekoh
na krovu stare kuće
menjaju slomljen crep
majstori na krovu
majstori unutra
majstori, majstori
ko vas je zvao
zašto dirate moj crni krov
na kojem stoji roda bela
na kojem raste trava kudrava
moj krov u podnožju dugog veka
zašto ste mi kuću zauzeli
zašto ste napali
čekićima ekserima
četkama bojama
majstori majstori
izlazite pustite me
da sam kuću uređujem
ne čuju oni
ukucavaju moje kosti
farbaju mojom krvlju
iznose iz mog srca
nameštaj stari
nepodnošljivi majstori
njih trideset sede na meni jednom
doći će kažu čuven gost
loviće maglu po šumarcima
sa tvojom će se kućom sudariti
mora da bude kao iz bajke
evo tebi ogledalo
češljaj smeh u njemu
lice ti je poduprto
železnom tugom
majstori majstori
šta ste učinili
to nije moja kuća
to moj gost nije
to više nisam ni ja

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Aleksandar_Sekulić

Divna pesma. Istinita.

Znači, Kanela, u Grčkoj isto ko kod nas. Majstori razvašare i odu na drugu tezgu. Ali ti, naravno, nisi tamo. Šta bi radila sa bebom u stanu bez vode. Šta bi bilo ko i bilo gde bez vode...

Uvek se nekako iznenadim kad vidim mladog Berčeka. Svi se, naravno, vremenom promene, ali on kao da nije isti čovek nekad i sad. A i onda i sad je dobar. Tragom Dragana Nikolića. Mada je Gaga ipak neprevaziđen šmeker.

Bogdan Diklić se nije ništa promenio. Ni Zoran Radmilović. Ali on nije stigao ni da ostari.

Memoari nevidjivog čoveka, Hari F. Sejnt
Jedna eksplozija u laboratoriji jedne firme načiniće Nika nevidljivim za okolinu. Stvar je u tome što je uočeno da je u zgradi u kojoj se desila eksplozija bio čovek i kreće potera za njim. Agenti žele da ga uhvate, Nik želi da im pobegne, te se on dovija da pobegne i stvori sebi neku sigurnost u nenormalnim uslovima. Ideja mi se dopala ali samom realizacijom nisam zadovoljna. Preopširna mi je bila, sve je ovo moglo i na 200 strana manje (knjiga ima 500 i nešto). Nik je investicioni bankar pa ima i nekih ekonomskih stvari ali moram priznati da je i meni kao ekonomisti to bilo i nezanimljivo (dobro, bilo je i nešto interesatno tu ali u manjoj meri) i nepotrebno za samu priču (jer koga interesuje kupovni ili prodajni kurs nekih akcija na berzi!?). Videla sam kasnije da je autor knjige neki biznismen pa je ovo zapravo pokazatelj da nije mogao da pobegne od svoje prave profesije jer mu je knjiga bila samo izlet. Ovo je neka krimi priča pomešana sa fantastikom, i kad se ovako kaže izgleda da je baš zanimljivo, ali meni nije bilo previše. Nije mi legla, jedva sam je završila.

Za koji dan ću Uvea, imam da radim nešto za posao pa moram sad to da završim. Nadam se da će mi se višw dopasti nego ova prethodna. Imam tu Pamukovu knjigu koju sad svi čitate, ali nekako imam utisak da je više zimska, pa ću nju tada da čitam. Nemam pojma da li sam u pravu ili sam lupila:)

Imam tu Pamukovu knjigu koju sad svi čitate, ali nekako imam utisak da je više zimska, pa ću nju tada da čitam. Nemam pojma da li sam u pravu ili sam lupila:)
Neki možda dočekamo i zimu uz nju. Jel još neko čita, osim Kanele i mene?
Naravno, Dzevzet bega nema u biblioteci.
Uzela sam knjigu Zovem se crveno, u inat.
(Valjda ce mi se dopasti, sta vi mislite?)
Mislim da sam Dževdet bega viđala u Gradskoj, kad sam onomad išla, sad mi izgleda poodavno. Nešto mi se čini da Pamuk ima i posebnu policu. Ali, naravno, sad ga sigurno nema čim mi ovde intenzivno pričamo o njemu.

I ja sam je batalio brzo nakon pocetka... daj Boze da sam prosao 50ak strana. Ubila me dosadom, ali vraticu joj se nekad.

E sad ste me obojica pokolebali u vezi sa Zovem se crveno.
Da je batalim? Da pokusam da nadjem Dzevzet bega, da li je on zanimljiviji?

Del Pjero, objasni tu "jezu" u vezi Koze, pliiiz! Xx

- - - - - - - - - -

Meni je to bila ekstremno dosadna knjiga.

Pa kako dosadna?

Završih ' Istina o slučaju Harija Keberta', Žoela Dikera.

Izuzetno, izuzetno loše napisana knjiga i to je prvi i poslednji problem knjige.
Radnja i zapleti nisu loši i samo zato sam knjigu ocenila prolazno, makar se potrudio da ubaci svaki mogući već smišljen twist.

.

A meni se ova knjiga toliko dopala da bih je svakome preporučila. I kako je napisana, i zaplet, i likovi...Što nema veze sa wild child komentarom u smislu osporavanja napisanog mišljenja o knjizi, ne dopada nam se svima isto i to je sasvim ok, jednostavno za one koji je nisu čitali ako im knjiga dođe u ruke, da joj daju šansu, možda im se dopadne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back