Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne čuje zlo, ne pamtim kad su mi deca bila bolesna. A mama mi je daleko...:( Nego, poljubio me muž juče kad je stigo s popisa. :rumenka:
Baš me je iznenadio, zaboravila sam kako to izgleda van kreveta...:zcepanje: Ma, ustvari, ja i jesam bila u krevetu...:rotf:

Danas slavim početak četvrte decenije, a vas nudim domaćim slatkišima :)
minjoni.jpg

Treba svašta nešto da čitam, ali ukočio mi se bio vrat (tek mi je juče bilo bolje posle par dana), tako da od čitanja nije moglo da bude bogzna šta. Čitala sam Fermina minijaturno. A još me čekaju neke obaveze ovih dana, pa kad za koji dan krenem na čitanjac, mmmmm :)

Pahuljiceeeeee!!!!! Srećan ti rodjendan!!! :rodjendan: Sve najbolje, da nadješ dobar posao s platom, puno lepih knjiga i utisaka. A može i neki fin momak s ozbiljnim namerama, ako ga još uvek nemaš, a ako imaš da ostvari te ozbiljne namere :zper:
Divni su kolačići!!!

@Elefteria
:roll: Kako osećajan komentar, nema šta.
To što je nešto, nažalost, uobičajeno, ne znači i da je normalno. Neki ljudi reaguju kao da je žena izgubila zub, a ne bebu, u ovom slučaju dve. Sa bebom izgubiš i delić svoje duše. Zauvek.

Žao mi je što si na taj način protumačila moj komentar...
Posle toliko pročitanih knjiga i autora, sama znaš, da svako ima svoj način pisanja i izražavanja.
Ne volim solidarnost, kad mi je teško ne volim da me teše....tako se ponašam i sa drugima.
Zašto bih joj pričala nešto ...što već zna.
Tuge joj je dovoljno ...
Razlikujemo se , normalno je...ništa nisam manje osećajna od tebe koja me ispravljaš

- - - - - - - - - -

Danas slavim početak četvrte decenije

Srećan rođendan pahuljice :heart:

Hoće li biti neuviđajno ako potražim sa čokoladnom glazurom :rumenko:

Poslednja izmena:
Jeste, malo sam matora, ali mi je lepo :aha:

Kamenita, kolače pravimo roditelji, sestra i ja. Svaki je ručno rađen :)

Šalim se šašavice! :rtfm:

Što se kolača tiče, skidam kapu, apsolutno sam očarana njihovim izgledom. Stvarno, svaka čast! I daj recept negde, verovatno može i ovde, pisalo se svašta dosad, pa što ne bi i recept, možeš na pp, ali bolje javno da svi znamo kako se pravi ta divota, a možeš i na Šta kuvamo danas.

Hvala svima:)

Night, ovde nema čokolade spolja, čokolada je unutra :zper:

Ma znam Kamenita da si se šalila, ne ljutim se :D Ja to samo naglas razmišljam i konstatujem :lol:

I hvala što vam se dopadaju kolači :) I ukusni su, ne zato što sam ih ja pravila nego što stvarno jesu. (Skromna sam, nema šta :malav:)

U suštini je jednostavan kolač, ali je pravljenje pipavo. Idu dve kore (običan patišpanj, koji se peče u plehu koji se dobija uz šporet, da kore ne bi bile predebele), a između njih ife fil od plazme, čokolade, soka od pomorandže i malo ruma). Kora se malo natopi sokom od pomorandže (da ne bude suva, ali se i ne natapa u potpunosti). Na nju se stavi tanak sloj nekog prkameza da se ovaj fil bolje zalepi. Onda ide gornja kora. Seku se kockice (mi smo našli neku svoju meru kolike sečemo, i one su iste velčine). Masa za prelivanje se pravi od šećera u prahu i limunovog soka. Boje i arome se dodaju po želji. (Svaka boja ima različit ukus.) Pošto nemam neku mašinu, na viljušku stavim jedan kolač i onda zalivam ovom glazurom. To onda mora da se stegne i onda ide ukrašavanje. Detaljne mere ću napisati za neki dan (u gužvi sam velikoj ovih dana), neću zaboraviti. I da, pošto se kore domaće, može da se desi da je recimo gornja kora malo kvrgava, ili da se ivica malo kruni zbog sečenja (iako sečemo skalpelom), ali tako je to kod domaćih kolača.

Sad moram da bežim, idem na slavu. (A čeka me i poklon tamo, pa moram :rotf:)

Danas slavim početak četvrte decenije, a vas nudim domaćim slatkišima :) Pogledajte prilog 342958

Treba svašta nešto da čitam, ali ukočio mi se bio vrat (tek mi je juče bilo bolje posle par dana), tako da od čitanja nije moglo da bude bogzna šta. Čitala sam Fermina minijaturno. A još me čekaju neke obaveze ovih dana, pa kad za koji dan krenem na čitanjac, mmmmm :)

Ovo mnogo lepo izgleda, i pakovanje i minjoni.
Svratiću da uzmem recept.
Srećan rođendan i srećna slava.

Juče sam posle mnogo, mnogo vremena , bila u Novom Sadu.
Posle obavljenih obaveza, svratismo u TC Big i iznenadila sam se koliko je prazno..gotovo da nema ljudi..osim onih koji su zaposleni.
Jeste ponedeljak i jeste bilo podne,ali naviikila sam na Bg i ono ludilo po Tc , naročito pred praznike.

No, taj mir ima velike prednosti...mogla sam lepo da razgledam , pa sam svratila u Lagunu ( ima i Vulkan) i pazarila na akciji.
Purpurni plašt ( nastavak Teodore, koju imam)
Vrt večernjih magli ( korice su mi se dopale čim je izašla,a možda i završi kao NG poklon)
Soba ( sad se nešto mislim, da li je ja već možda imam...?)

Danas slavim početak četvrte decenije, a vas nudim domaćim slatkišima :) Pogledajte prilog 342958

Pahuljice, želim ti sve najbolje povodom ulaska u novu deceniju. Za pedesetak dana, i ja načinjem novu, ali šestu. O, kako to okrutno zvuči...:rida: A ni pola veka ne zvuči ohrabrujuće. Zavidim ti na mladosti...:) Iskoristi je najbole što umeš, ona brzo prolazi... :aha:

:cmok:

PS Kolači su ti veličanstveni. A ja ne jedem slatko...:rida: Moj beli s belom radom ustupam tvom tati. Neka ga pojede meni za ljubav i neka te poljubi umesto mene...:lol:

Ako meris ovim novim digitalnim toplomerima onda nije ni cudo :D
KOja je ono prevara pa to je cudo. Ja merim 5x za 5 minuta i svaki put pokaze razlicito i to u opsegu od preko 1 stepena razlike :D

I ja mrzim te digitalne toplomere, nekako mi oni stari ulivaju više pouzdanja. Još kad se setim kako med. sestra, kad sam bila u bolnici i sva omamljena merila temperaturu, čim toplomer zapišti, viče ''Vadi to odmah, troši se baterija!''.

Pročitala sam ''Tajni život pčela'', a stigla sam da pogledam i film. Knjiga je bolja, naravno.
A završila sam i najnoviju Aleksandru Poter, ''Detektiv za ljubav'' , za promenu radnja se dešava u Indiji, ali je bez veze. Poterova je postala mnogo loša i neću je više uzimati.
Planiram da odem na Noć knjige pa gledam šta bih mogla da kupim tj. pokušavam da skratim spisak. :)

Ne mislim ja da je Night bila zlonamerna, samo kažem da neke stvari treba odbolovati, ne može odmah 'ajmo dalje. Naravno da ne treba sad seći vene i slično (mada ti, u takvim trenucima, zbilja svašta prođe kroz glavu), ali, jednostavno, treba vremena. Nije mi bila namera da zvučim narogušeno.

HVALA SVIMA NA ČESTITKAMA I LEPIM ŽELJAMA :heart:

(Sutra nosim kolače da poslužim društvo s plesa. U našoj školici kad neko ima povod za slavlje, onda donese neku slast (ko hoće naravno, nije obavezno). Već nekoliko puta sam nosila kolačiće i dopalo im se. A naš trener u šali kad neko nešto pogreši ima običaj da kaže da mu neko donese Snikers po kazni. Pošto je to šala, ne donesemo mu to, nego je to znak da si zabrljao. Ja sam nedavno nešto zabrljecnula i gleda me i kaže ''Dve kutije minjona!'' :hahaha: A nedavno sam ih pravila, i on je znao za to, a ja kasnim na sledeći čas i ulazim u salu i onako pogledom gleda da li nosim nešto, haha. Tako da će se društvo sutra obradovati.:))

Idem na Noć knjige. Jedva čekam.

Namestilo mi se da u petak idem u Bgd,ali na Colin koncert, sa vecim društvom i nema šanse da ih odvucem na Noc knjige pre pocetka,a ko zna kada ce se završiti...
Ne stižem...

:zaljubljena:

Ćuti tu i trpi... :lol: rado bih se menjala s tobom.
Kad je bio u Nišu, a ja u VIP loži u prvom redu, okrenula sam se nešto baš kad je prišao mom uglu, i umesto meni, dodirnuo je ruku ženi pored mene. Posle sam ja protrljala njen dlan, da pređe malo Čole i na mene...:rotf: Ko šiparica...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back