Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najti, ovaj "tvoj" Hese i treba da se rasteže. Takve knjige se ne čitaju u dahu, već svaki dan po malo. :)

- - - - - - - - - -

Ovaj Okultni rajh je nešto najgluplje što sam ikad videla. Danas su osmaci radili pismeni, pa sam malo čitala, ali, brate, Hitler bio vidovit i ta sra... :dash:

Najti, ovaj "tvoj" Hese i treba da se rasteže. Takve knjige se ne čitaju u dahu, već svaki dan po malo. :)

- - - - - - - - - -

Ovaj Okultni rajh je nešto najgluplje što sam ikad videla. Danas su osmaci radili pismeni, pa sam malo čitala, ali, brate, Hitler bio vidovit i ta sra... :dash:
Ma batali bre, citaj Nobelovca, bas me zanima kako se tebi dopada.
Ovima smisli nesto tipa " jako interesantno, navodi na razmisljanje":hahaha:

Nece biti beba. Nesto poslo po zlu. Tuga. Nece me dugo biti.
Volim vas sve.
O Boze!!!
Budi hrabra, svasta se tebi izdesavalo zadnjih godina ( ako ne i decenija), uvek postoji neki izlaz, nada, tako ce biti i sada.
Javi se ponekad ako mozes, zelis, znas da te mi svi od reda ( barem mi na ovoj temi) od srca i volimo i razumemo i saosecamo s tobom.

Nase su misli s tobom.

Evo čitam ove članke http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/516500/Nagradjen-za-najgori-seks-u-knjizevnosti-ove-godine i http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2014&mm=12&dd=05&nav_id=932671.
Nisam znala da ima ''takmičenje'' u ovoj kategoriji:lol:
Vidim da se pominje Apdajk. Ja ga nisam čitala, ali znam da neki jesu. Shvatila sam da je i ta tema zastupljena u njegovim knjigama, ali nisam stekla utisak iz vaših komentara da je nešto loše napisano.

Ja povremeno postavim ovde linkove za neke vesti koje mi se učine zanimljivim, nadam se da ne dosađujem time.

Odoše gosti... Proslavili smo g-dinov rođendan, baš je bilo lepo.

- - - - - - - - - -

Nece biti beba. Nesto poslo po zlu. Tuga. Nece me dugo biti.
Volim vas sve.

Linejna, znaš da i mi tebe volimo i da saosećamo s tobom. :heart:
Mladi su oni, biće još beba, ne brini... :zag:

- - - - - - - - - -

Ma batali bre, citaj Nobelovca, bas me zanima kako se tebi dopada.
Ovima smisli nesto tipa " jako interesantno, navodi na razmisljanje":hahaha:

Bataliću, svakako. Ni majka me ne bi naterala da radim nešto protiv svoje volje. Sutra počinjem Nobelovca, i ja sam nestrpljiva. ;)

Evo čitam ove članke http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/516500/Nagradjen-za-najgori-seks-u-knjizevnosti-ove-godine i http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=272&yyyy=2014&mm=12&dd=05&nav_id=932671.
Nisam znala da ima ''takmičenje'' u ovoj kategoriji:lol:
Vidim da se pominje Apdajk. Ja ga nisam čitala, ali znam da neki jesu. Shvatila sam da je i ta tema zastupljena u njegovim knjigama, ali nisam stekla utisak iz vaših komentara da je nešto loše napisano.

Ja povremeno postavim ovde linkove za neke vesti koje mi se učine zanimljivim, nadam se da ne dosađujem time.

Ma, seks je seks... Ako je dosadan, samo preletim i zaboravim epizodu. U sećanju mi ostanu samo fine scene, poput one iz Bekstva iz harema, kad čovek na brodu doživljava vrhunac dok mu ona bosim stopalima dodiruje gole grudi.

1000 cudesnih sunaca
Haled Huseini

Ko je citao? Jel teska knjiga..ono, ima opisa brutalnih scena ?^^

Nećeš moći da je ispustiš iz ruku, niko ziv ne bi poverovao a da ne zna, da ju je napisao muškarac...
Na koricama piše - "Samo najtvrdja srca će ostati netaknuta"-
Emotivno,a nimalo pateticno docarava zensku patnju i tragiku, ljubav i prijateljstvo, zrtvovanje jedne koja zivotom plaća izbavljenje druge...
Kreni s čitanjem, da, trebaće ti koja maramica.

''Otmenost ježa'' Mjuriel Barberi : znam da je većina vas pročitala i imala dobre utiske, a ja mogu samo da se složim. Mada, nisam očekivala da će biti ovako pitka, nepretenciozna, a svakako nisam očekivala onakav završetak. Dopada mi se ideja o kućepaziteljki u otmenoj zgradi, u kojoj ljudi žive jedni pored drugih (a ne jedni s drugima), a ubačen je i jedan koker španijel, savršeno. Knjigu mi je pozajmila naša divna Pahuljica, zajedno s još nekim naslovima, pa ću se uglavnom njima baviti ovih dana.

''Moj čudesan razvod'' Kler Dauling: ovaj čiklit sam razvlačila nedeljama jer je neinteresantan, prilično razvučen (ima oko 420 str, a sve je moglo da stane i na barem sto strana manje). Uglavnom sam je uzimala u ruke kad legnem uveče u krevet, ali bih zaspala posle 3-4 pročitane strane. Zaplet: Džeki biva zaprošena od strane Dena, međutim, ispostavlja se da ne može tek tako da prihvati jer se još nije razvela od prvog muža (s kojim ne živi više zajedno). I tako se taj razvod proteže kroz celu knjigu. Radnja se dešava u Irskoj.
Knjigu sam kupila letos na onoj Evro Giunt i '3 knjige za 810' tj. koštala je 270 dinara. I to joj je mnogo.

Nisu dosadne vesti, Pahuljice, ja volim kad vidim ovako nešto povezano s knjigama (kao i vesti koje je, Night čini mi se, postavila pre neki dan).
Ovo ste verovatno već videli : MIRIS KNJIGA Šta sve neće izmisliti.

Juče sam počela Tajni život pčela (takođe od Pahuljice). Za sada mi se dopada više nego Sirenina stolica iste autorke (koja mi nije bila ništa posebno).
Evo jedne rečenice koja mi se dopala: ''Barka od magle plutala je preko vode, a vilini konjici, prelivajući se duginim bojama, jurcali su tamo-amo, kao da zašivaju vazduh. ''

Linejna, mnogo mi je žao. Samo onaj ko je to doživeo zna kolika je to trauma i udarac za psihu. Nadam se da si u prilici da budeš s kćerkom ovih dana kad si joj najpotrebnija. Držite se svi.

Zavrsio sam Iscezlu od Dzilijen Flin. Od mlakog i vec vidjenog trilera kakav mi je bio tokom prve trecine knjige dosao je na kraju do odlicnog i veoma ubedljivog. Mogu da zamislim kakav je tek film kad jos uvek ima nevidjeno visoku ocenu 8,5.
Knjiga je prilicno citko pisana sa naizmenicnim posmatranjem stvari iz ugla dva glavna lika, muza i zene. Iz perspektive zene se citira dnevnik koji sama pise i na taj nacin apsolutno prodire u karakter njenog lika, dok sa druge strane njen muz se opisuje kroz odnos sa njom i svojom sestrom i generalno odnos prema drustvu kao i istorijat njih dvoje.
Dosta je kriticki usmeren deo u kome se opisuju nedostaci "americkog sna" nacina zivota u kome su ljudi robovi politicara i mocnika i koji zivotare po pravilima koja im se diktiraju. Takodje moze se videti i kritika celokupnog americkog drustva i mane takvog sistema zbog banaka, ekonomije, krize koja ljude gura u ambis, izumiranju nekih profesija ekspanzijom interneta i citavog IT sektora ...

Oba lika deluju kao pravi mrgudi, koji izbegavaju fensi popularne stvari i desavanja, i bez ustezanja pljuju po nekim svakodnevnim navikama, floskulama, foliranju...ljudi koji ih okruzuju. MIslim da u tim segmentima knjige svako ko bude citao moze pronaci i deo sa kojim se apsolutno slaze i licno zastupa u privatnom zivotu...ja sam se vala poprlicno u skoro svemu slagao sa Nikom, koji je pravi hejter :D

Kroz drugi deo knjige, tokom kog se desava rasplet, se prozimaju neki malo i filozofski pogledi na zivot, uzima se u razmatranje smisao i ispravnost nekih odluka koje donosimo i koje mogu bitno uticati na ostatak zivota kao i svrha odredjenog nacina zivota a sve kroz unutrasnju borbu koji likovi vode zbog odredjeniih okolnosti.

Mozda me je malcice sam kraj razocarao jer sam ocekivao nesto drugo, ali to svakako je samo moje misljenje, mozda se mnogima epilog i dopao, sto svakako ne umanjuje utisak da je rec o vrlo realnoj i ubedljivoj knjizi a ne o klasicnom plitkom trileru. Preporuka od mene!

Bas lep prikaz, sad mi se cita knjiga :)
Hvala!

E, ja procitah i Iscezlu al i prethodne 2 njene knjige, Dark Places i Sharp Objects.
Meni su bar ove prve dve bolje od Iscezle.
Ne znam ima li ih prevedenih na srpski, ja sam ih sa neta skinula i citala na engleskom.

Del Piero, hocu cim zavrsim makar jednu od tri zapocete knjige.
Radim i nakon posla kod kuce radim jos vise i ne stizem da citam ni vas ni knjige. Sutra slobodan dan i sad ugadjam sebi, iscitala sam propusteno na temi, gde god mi je forum dozvolio poslala sam repke, i sad cu cak i da citam (knjigu) u krevetu. Saljem svima pozdrave iz Soluna :***

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back