Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Začitala sam se na terasi večeras, ova Brankica Stanković je stvarno manijak. Malo me podseća na mene... :aha:

Kad već pominjemo filmove...
Što me neka ne podseti na treći deo Milenijuma, Kula od karata, večeras? :sad2: Sad moram da skidam... Setila sam se u pola 12, pred kraj filma... :(

Elefteria pomenu pčele, pa se setih diiiivne knjige Tajni život pčela. Znam da su neke devojke čitale, a one koje nisu-obavezno.

Lepa ženska knjiga, nije gnjecava. :zaljubljena:
Meni prelepa... :zaljubljena:

a kad su lovci na glave?
koja je poslednja?
meni tako prija da ga citam po ovim vrucinama,dok opusje one stravicne zime:D

Ako zaista zelis da ti zaista, ali zaista bude hladno, onda uzmi Den Simonsa i Teror.
Sjajna, sjajna knjiga. On je napisao i Leto noci i jos svasta nesto, ali ova knjiga iako obimna me je svojevremeno odusevila.
Ja sam procitala sve Nesbeove romane i Snesko je poslednje sto je kod nas prevedeno, a da je Hari Hule glavnik lik.
Ne znam sta cekaju Lagunini prevodioci. A vidim da nista njegovo nije ni u najavi. :(
Steta.

a kad su lovci na glave?
koja je poslednja?
meni tako prija da ga citam po ovim vrucinama,dok opusje one stravicne zime:D

Ako zaista zelis da ti zaista, ali zaista bude hladno, onda uzmi Den Simonsa i Teror.
Sjajna, sjajna knjiga. On je napisao i Leto noci i jos svasta nesto, ali ova knjiga iako obimna me je svojevremeno odusevila.
Ja sam procitala sve Nesbeove romane i Snesko je poslednje sto je kod nas prevedeno.
Ne znam sta cekaju Lagunini prevodioci. A vidim da nista njegovo nije ni u najavi. :(
Steta.

I ja preferiram crnokose muskarce, ali i sam Ju Nesbe je plavokos.
Ja nekako Harija zamisljam kao malo Jua i malo Kurta Kobejna.
Zamislite dokle meni ide masta.

Sad se dvoumim izmedju dve knjige.
Procitala sam Zemljopiscevu biblioteku i dopala mi se. Drzi paznju, samo sto je knjiga bila toliko raskupusana, to nije normalno.
Uvek uredno prijavim kakva je knjiga kad je vratim i da bi je trebalo nekako ``popraviti``, ja izlepim sta mogu i kako mogu, ali nije to to.
Ne znam da li prvo da uzmem Juliju ili Relikviju od Prestona i Cajlda. Izgleda da cu ipak Relikviju.
Pa onda pravac biblioteka. To je za mene praznik - otici u biblioteku. Radujem se kao malo dete. Odrasla zena.

I ja preferiram crnokose muskarce, ali i sam Ju Nesbe je plavokos.
Ja nekako Harija zamisljam kao malo Jua i malo Kurta Kobejna.

Samo takav plavušan bi i kod mene mogao da prođe...:lol:

- - - - - - - - - -

Pošto svašta delimo, da podelim i ovo - mama mi izazi iz bolnice danas. Nije ništa strašno bilo, tj. nadamo se, dok se završi pato-histologija, ali opet... :D

Sve najbolje želim mami, sigurna sam da će biti ok. :cmok:

- - - - - - - - - -

Meni ce valjda danas cera da dodje u posetu, kad ja vec ne mogu kod nje.

Lep provod vam želim. :heart:

- - - - - - - - - -

Ja nemam čime da se pohvalim. Sin je ponovo pao na ispitu...:(

Moj ništa ne prijavljuje. Samo da ide na utakmice, da je dobio kartu za neki muzički festival u Vrnjačkoj Banji.... a ispiti ništa

Kamenita, sve najboje mami
i super ti je izraz gnjecava za knjige.
Ja malo ozbiljnije počela A planine odjeknuše, bojim se da će biti gnjecava ! ?

Joj nista gore nego prijavljivati mami ispite...ja sam na to bila prinudjena posto smo zivele zajedno i svaki ispit na koji ne odem a sto a kako a zasto a sto nisi pokusala a sta te pitao pa kako nisi znala pa jel imate pitanja pa jesi li zapisivala sta pita pa sto nisi pa...
Jao bre da sam imala sansu da izbegnem to ne da bih cutala ko mula nego...

Ja se sad prihvacam Markesa a sad citam malo o ovoj UN dijeti, svi krenuli na to al me smara, ko ce da izmislja svaki dan sta ce da jede plus ne volim testeninu, sta cu da jedem taj dan kad se jedu ugljeni hidrati

Pošto svašta delimo, da podelim i ovo - mama mi izazi iz bolnice danas. Nije ništa strašno bilo, tj. nadamo se, dok se završi pato-histologija, ali opet... :D

Kamenita, da mama brzo ozdravi i da bude sve ok:)

Elem, ja sam ovih dana nesto bezvezitis pa mrzovoljno i citam i pisem..:roll:
Preki neki dan zavrsila Kapije poljubaca- Makenzi Ford
Ljubavni roman..Za vreme bozicnog primirija u I sv. ratu, upoznaju se britanski i nemacki oficir, na samoj granici razdvajanja fronta..Za tih par sati razgovora
nem. oficir zamoli britanskog da kad bude isao kuci ponese sliku njegovoj devojci Engleskinji (njenu sliku) i ona ce znati sta to znaci. Englez uskoro biva ranjen i vraca se kuci, odlazi da nadje devojku ali se zaljubljuje u nju ne otkrivajuci pravu pozadinu toga kako je dosao do nje..Sve vreme cuva sliku nem. oficira kod sebe i pocinje zivot sa tom devojkom i svojom tajnom..Ostale detalje necu otkrivati..
Knjiga nije losa, necete pogresiti ako je procitate ali i ako je ne procitate.

Krenula sam sa Duvac stakla iz Murana - M.Fiorato..Do sada su mi se dopale njene knjige, ova je prva koja se pojavila kod nas,
a mozda i njena prva..:think:

Znam za Tajni život pčela, dosta je hvaljena ovde, ali je nisam uzela jer je u Laguni rasprodata. Mada, Sirenina stolica iste autorke mi je bila onako, blah.
Ni ja ne volim gnjecave knjige.

Waterfall, baš me interesuje taj duvač stakla.

Den Braun definitivno nije vredan kupovine, ukoliko se ja pitam (a ne pitam se :mrgreen: ) Meni su ti trilerčići za jednokratnu upotrebu. Zabaviš se dok traje i to je to, onda tražiš nešto ozbiljnije. I pročitala sam sve sem Inferna.

Šta ću, šta ću...Ponela sam nekoliko knjiga na more, ali se mislim...

Retko stizem do neta, nemojte zameriti :)

Procitala sam "Nesto dobro" Zveva Kazati (i jos nesto). Laganica, i po mom ukusu previse zasecerena, i cini mi se da su raspleti bas takvi sa namerom da se svide citaocima. Dala sam joj sansu jer mi se "Vanila i cokolada" svidela (onako dovoljno za laganicu) ali ta knjiga je zivotna, realnija. Ovde mi je ok ambijent knjige, Milano u kombinaciji sa italijanskim seocetom, glavna junakinja portirka zgrade (cesto sam pravila paralelu sa knjigom "Otmenost jeza"), svako poglavlje nosi naziv jela i pominje se kuvanje, pa neki zacini, mirisi i td, a ja se na to primam.
Ok bi bila mozda za plazu, bus...ne za kupovinu.

I upravo zavrisla "Stogodišnjak koji je iskočio kroz prozor i nestao", Junas Junason (koja je fora sa ovim skandinavskim imenima tipa Marko Markovic?)
Meni se svidela, dala sam joj cak peticu :) Zanimljiv glavni lik, lepo preplitanje proslosti i sadasnjosti i seckanje na mestima gde je najzanimljivije pa se postize onaj efekat da jedva cekas da vidis sta ce sledece da se desi. Usput odlicno podsecanje na neke znacajne licnosti i dogadjaje u modernoj istoriji. Smesna u dovoljnoj meri. Stil onako moderno skandinavski, nista kitnjasto vec jednostavno ali ne i isprazno. Odlicna galerija likova.
Knjiga koja ne govori direktno o tome da zivot ne treba shvatati ozbiljno, ali atmosfera knjige je takva i neprestano nas podseca bas na to. U skladu sa tim je i motiv glavnog lika - sta treba da se desi, desice se, a ja to mirno cekam sve dok kod sebe imam neki alkohol :)
Mislim da moze i da se kupi a i da se podjednako dobro cita i kod kuce a i na plazi. I bas je uniseks knjiga, iako smo rekle da necemo da ih delimo (ali budimo realne, ovu sto sam iznad pomenula ne bi progutao nijedan prosecan muskarac, a Stogodisjnaka mirne duse mogu da prosledim tati, npr.) :)

Lamar je maločas prošla kroz Niš, javila mi se telefonom, ode za Pargu...:zaljubljena: Neka joj je srećan put, izbegla je oluju koja upravo počinje ovde. Obećala je, kupaće se i za nas. :) Pozdravlja vas sve, nije bila sigurna do poslednjeg trenutka ide li ili ne, Kaže, ima više knjiga nego ostalog prtljaga. :lol: Ponela je i tablet, tako da željno očekujemo javljanje iz Grčke. ;)

Kojim redom idu te knjige Ju Nesbea i da li je neophodno da se tako citaju?
Neko je vec pisao o tome ovde jednom prilikom.

Ja citam Tito - tajna veka, Pero Simic.
Svidja mi se taj Simic. :cool: Iako je istoricar, knjiga je citljiva ...
Planiram da tokom ove godine uzmem i njegovu novu, koja je izasla u Laguninom izdanju Draza Mihailovic - na krstu sudbine.

Narucila sam juce cetiri knjige sa akcije na Vulkanovom sajtu. Jednu od njih ste hvalile, Sitnicarnica kod "Srecne ruke" - Goran Petrovic.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back