Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eeej, ćao svima ... Lamar, nema razlike jesi ovde ili u Grčkoj, kad si sa nama na temi.
Hvala Kamenitoj što nas je tako nahvalila, a lepo se uklopila pa i sama doprinosi atmosferi.
Podrška Krasuljčici za Uliksa. Još uz pažnju Šade :rumenko: Samo me podseća kako je meni teško da se latim neke ozbiljne knjige.
Meni prilično dobro ide A planine odjeknuše. Prešla sam četvrtinu!

Krasuljak, znači preporučuješ Brankicu Stanković? Ja sam se raspitivala, od kolega niko nije čitao (valjda profesionalna i konkurencijska surevnjivost).

Samo me ti zezaj. :) Juče, moja koleginica "engleskinja", ponela torbu iz Dablina na izlet, a meni milo...:zaljubljena: Ona, devojka bila tamo pre dve godine...:aha: I čitala Džojsa u originalu, normalno...

Bijićka, nikako ne kupuj Brankicu, precenjena je, ali pročitaj ako ti padne šaka. Možda je malo površna, ali, ona i nije književnica. Ovo je bukvalno ispovest. Približiće ti malo tu atmosferu istraživačkog novinarstva, koje se razlikuje od običnog.

I da prijavim, stigla samo tačno do 100. strane. ;) Osmina gotova, a ja još uvek slabo šta razumem...:sad2: :rotf:

Lamar, uživaj na moru:)

Bila sam danas u mini kupovini i uzela Orkanske visove i Planinu tigrova. Obe su bile na akciji. Ova Planina tigrova je bila u varijanti 2 za 1, i primenila sam sistem koji je Krasuljak pomenula ranije - udruživanje. Jedna devojka je gledala šta bi da kupi, a pošto ja nisam imala ideju koju bih drugu uzela, predložila sam joj da se udružimo. Uskoro bi trebalo i u Laguni da kupim nešto. Videla sam da je izašla Biblija otrovne masine, pa bih nju da kupim, a imam još u planu neke nasove samo moram da smislim šta će prvo doći na red.

Šaljem i ja podršku za Uliksa.:) Mene za Igru prestola ni podrška neće spasiti. Toliko sam je razvukla, da nema smisla. Jesam odmakla od početka, ali nisam baš ni blizu kraja. A nije dosadna knjiga, ali ovim tempom čitaću je do sledeće godine... I ne znam šta da radim, da li da je ostavim za kasnije ili završim (koliko god da to trajalo)... (A interesuje me šta će da se desi.. Vrtim se u krug očigledno...)

Našla sam i ja mog Uliksa jutros. Pročitala napreskok 2-3 rečenice, zaključila da bih mogla to da čitam iako je knjiga stara, papir žut, a slova sitna (i potpis očuha mm, sa datumom 1966.) i vratila je u kutiju.

Lamar, uživaj na moru:)

Bila sam danas u mini kupovini i uzela Orkanske visove i Planinu tigrova. Obe su bile na akciji. Ova Planina tigrova je bila u varijanti 2 za 1, i primenila sam sistem koji je Krasuljak pomenula ranije - udruživanje. Jedna devojka je gledala šta bi da kupi, a pošto ja nisam imala ideju koju bih drugu uzela, predložila sam joj da se udružimo. Uskoro bi trebalo i u Laguni da kupim nešto. Videla sam da je izašla Biblija otrovne masine, pa bih nju da kupim, a imam još u planu neke nasove samo moram da smislim šta će prvo doći na red.

Šaljem i ja podršku za Uliksa.:) Mene za Igru prestola ni podrška neće spasiti. Toliko sam je razvukla, da nema smisla. Jesam odmakla od početka, ali nisam baš ni blizu kraja. A nije dosadna knjiga, ali ovim tempom čitaću je do sledeće godine... I ne znam šta da radim, da li da je ostavim za kasnije ili završim (koliko god da to trajalo)... (A interesuje me šta će da se desi.. Vrtim se u krug očigledno...)

Ja ne smem da ti napisem za koliko sam ceo serijal procitala.
Nisam mogla da stanem kada sam pocela da citam, to je bila zavisnost.
I opet cu se vratiti tim romanima. Kad-tad.

Cim zavrsim ove dve, uzimam Uliksa. Reseno.

Kamenita :heart: Potpisujem od reči do reči.

Ja zabušavam s čitanjem (a to znači da već 3 dana nisam pročitala nijednu knjigu), idem na plažu, ali uvek u društvu pa radije ćaskam nego da prionem na knjigu, a uveče se šetkamo po Kotoru. Ovde i nemam bogznakakav izbor tj. donela sam nekoliko knjiga, ali me nijedna trenutno ne privlači.
Naručila sam sestri da mi uzme Bibliju otrovne masline, da me čeka kad dođem u Bg.

U najgorem slucaju, James Patterson, Majkl Ledvidž, Evro - Giunti, Beograd, 2012., 271 str.

"Sina jedne od najimucnijih njujorskih porodica otimaju sa ulice i drze kao taoca. Roditelji ne mogu da ga spasu jer otmicar ne trazi novac. Vodeci istrazitelj na ovom slucaju je Detektiv Majkl Benet. Benetov zivot ukljucujuci ljubavni odjednom se dodatno komplikuje. Otmicarev plan dovodi do najrazornije demonstracije do sada koja bi mogla da sravni sa zemljom citav grad Njujork."

Moj prvi Peterson, a bom'e i poslednji. Krimić banalan, kvaliteta ispod proseka. Jasne su mi vaše preporuke, da to praktično nije za čitanje, al' ajde, da imam i svoje mišljenje. Najviše mi se "dopao" onaj kul karakter glavnog junaka, dotičnog inspektora sa desetoro dece (ništa manje), koji je u situaciji kad otimaju i ubijaju tinejdžere po njegovom lepom gradu izrazito kul, krajnje nonšalantan, spreman na doskočice, duhovitost i muvanje čak dve ženske persone. Mnogo bre jeftino, što no kažu, petparačke priče.

Ja mnogo volim i Galiju i Kerber. :zaljubljena:

I volim da se podsetim letnjih večeri u Makarskoj, kada je Galija svirala u studentskom odmaralištu sveke večeri. Em smo bili mladi :rumenko:, em Galija dobro to radi :zurka: i sve je bilo pre onih grozota :dash:.

Citam Juliju.
Jos sam na pocetku.
Za sada je za opustanje. Ne moram da razmisljam, izgleda da ce biti skokova u proslost, sto volim.
Mozda i naucim nesto novo. Ko zna?
A u ponedeljak, najkasnije utorak idem da se provedem u biblioteci.
Samo moram da odem kasnije tj. posle njihove pauze, pa da se opustim i na miru pogledam knjige.
U glavnoj zemunskoj biblioteci svi clanovi moraju da izadju iz biblioteke kada im pauza pocne.

Ja mnogo volim i Galiju i Kerber. :zaljubljena:

I volim da se podsetim letnjih večeri u Makarskoj, kada je Galija svirala u studentskom odmaralištu sveke večeri. Em smo bili mladi :rumenko:, em Galija dobro to radi :zurka: i sve je bilo pre onih grozota :dash:.

Eeee, to su bila vremena. Secam se jos uvek onih crvenih plasticnih stolica.
I prezgodnog Zan Zaka :zaljubljena:
A ja sa deckom :cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back