Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Joj, što me je paterson razočarao...doduše, ja sam se sa njim susrela čitajući Dvorsku ludu, koja mi se dopala, jer je avantura, ali tada sam bila mnogo mladja.
Sledeći susret nam je bio pretprošlog leta, Jedrenje, pisao ga je sa nekim....samo sam se nervirala koliko je glupo...vredja inteligenciju...Pisala sam o tome, kada sam prenosila utiske o knigama pročitanim na letovanju...Katastrofa...( srećmo, pa sam progutala još nekih 6-7 knjiga,koje su malo ublažile taj očajan utisak).
Tako da za mene Paterson ne postoji...kao ni Patriša Kornvel...

Kerefeko, meni se to Jedrenje svidelo :mrgreen:
Jeste tupavo, ali mi je u tom trenutku baš leglo i začas sam ga pročitala. Ja se tog Patersona setim samo kad ga pomenu u seriji Kasl.
Nikako nije za kupovinu. Pročitala sam još jednu njegovu knjigu, ''Ponoćni klub'', glupost živa (možda i još neku, ali se više ne sećam).
Meni je logično da kod skribomana ima mnogo brljotina (čak ni Agata Kristi nije uspela da joj svaka knjga bude zanimljiva).

Ja čitam Restauraciju Rouz Tremejn. Imam je već neko vreme, ali me nikako nije vukla da je čitam (premda sam čula koju pohvalu tu i tamo). Ponekad ponesem knjigu u park, ali sporije ide jer uvek jednim okom moram da nadgledam svoje štene da ne potrči za nekim (samo njoj zanimljivim) prolaznikom.

Dobro nam došla, Kamenita :)

Kerefeko, meni se to Jedrenje svidelo :mrgreen:
Jeste tupavo, ali mi je u tom trenutku baš leglo i začas sam ga pročitala. Ja se tog Patersona setim samo kad ga pomenu u seriji Kasl.
Nikako nije za kupovinu. Pročitala sam još jednu njegovu knjigu, ''Ponoćni klub'', glupost živa (možda i još neku, ali se više ne sećam).
Meni je logično da kod skribomana ima mnogo brljotina (čak ni Agata Kristi nije uspela da joj svaka knjga bude zanimljiva).

Ja čitam Restauraciju Rouz Tremejn. Imam je već neko vreme, ali me nikako nije vukla da je čitam (premda sam čula koju pohvalu tu i tamo). Ponekad ponesem knjigu u park, ali sporije ide jer uvek jednim okom moram da nadgledam svoje štene da ne potrči za nekim (samo njoj zanimljivim) prolaznikom.

Dobro nam došla, Kamenita :)

Hiiii, ja sebe smatram solidno tolerantnom kad su knjige u pitanju..ali Jedrenje...Joj, izludela sam....kao da gledam trećerazredni TV film....Zato i izbegavam da čitam trilere..da gledam, ok...
Ne znam, meni je to do sada najveći promašaj...
Odmah sam je prosledila onim ujakovim ženama za 8.mart,a on se spetljao, nije znao koja je koja, pa je završila na polici moje sestre ( njegove ćerke ) kao poklon.

Restauracija....e tu knjigu sam stalno nešto izegavala da čitam.
I prišla sam joj s predrasudama i korice su mi bile bzvz ( meni je to bitno) i nikako mi se nije čitala.Kako sam bila na godišnjem ( jer jedino tada i stižem da čitam k'o svet), ta mi je preostala od ponetih i početak me je nervirao,ALI do kraja mi se baš dopala...mirne duše, mogu da je preopručim.

Restauracija je više puta ovde preporučivana, i ja je onda stavim odozgo, pa nekako oped padne i sve tako...:(

Moje Korekcije su toliko zabavne, ali, em su sitna slova, em sede jedna pored mene u busu danas i usta ne zatvori...:malav:

Joj, što me je paterson razočarao...doduše, ja sam se sa njim susrela čitajući Dvorsku ludu, koja mi se dopala, jer je avantura, ali tada sam bila mnogo mladja.
Sledeći susret nam je bio pretprošlog leta, Jedrenje, pisao ga je sa nekim....samo sam se nervirala koliko je glupo...vredja inteligenciju...Pisala sam o tome, kada sam prenosila utiske o knigama pročitanim na letovanju...Katastrofa...( srećmo, pa sam progutala još nekih 6-7 knjiga,koje su malo ublažile taj očajan utisak).
Tako da za mene Paterson ne postoji...kao ni Patriša Kornvel...

Hiperprodukcija... ja bih to tako nazvala. Prosto ih njihovi izdavaci ``siluju`` da pisu, tako da je par knjiga prosto ``smandrljao``, sto bih ja rekla...
Izvinite svi vi koji volite Patersona.
Ne branim ga, ali kada se pojavio bio je hit.

Ne znam da li jos neka devojka deli moje misljenje, ali i od naziva romana dosta toga zavisi.
Ono kad se kaze ``Restauracija`` meni prvoj padne na pamet da je roman dosadan, ali to su samo predrasude.
Mislim... ono... moz` da bude, al` ne mora da znaci... razumete me...

Da se vratim na knjigu koju sam pominjala, Miris mraka. Nisam čitala one dve koje je Rada pomenula, ali sam negde pročitala da je ovaj moj Mrak najbolje i najzrelije Petrovićevo delo. I sada mi je žao da čitam druge negove knjige, pribojavam se da mi se neće dopasti, a ne želim da pokvarim lepe utiske.
To mi se toliko puta dogodilo, pročitam nešto-oduševim se, posle potražim i druga dela dotičnog(e) i razočaram se. Kao Kerefera sada.
Svojevremeno mi se pominjana Emilija Leta dopala, recimo jako 3+. Zbog nje sam kupila Mesečare iz Marguma, i šokirala se, kako je moguće ovo i ono, od istog pisca.

Elefteria, hvala za dobrodošlicu.
Patriša Kornvel-uf!!!! Priča krene, nije loše, i onda gomila Besmislenih Banalnih Brutalnosti. Takve knjige sam počela da zovem Tri B. Pročitala sam čak tri njene knjige, ni imena im se ne sećam, samo osećaja da se insistrira na scenama krvi i nasilja, na kraju su mi uz sav njihov užas, bile komične. A ne bi trebalo...

A zaplet za osnovce...
Ne mogu to ni da nazovem knjigom...
ne znam, ja sa tim trilerima nešto nisam u ljubavi...obožvam filmove, ali knjige..nikako...
Koju god da uzmem, sve mi je neštio predvidivo i bzvz...Treba pročitati gomilu, da bi naišla na jedan , dva koji valjaju...Osim Vilsona...
I ona koju sam vam pominjala da je valjala:Nismo stigli da se oprostimo...

Poslednja izmena:
Treba mi za poklon, pa onda moram da kupim novu knjigu. Svakako hvala:)

A moram da prekopam knjige koje su moji roditelji kupovali, moguće je da je imam, ali ne mogu da se setim...Nisam čitala, to znam sigurno.. Nemam naviku da gledam Limundo i Kupindo, a stvarno ima svasta...:)

Na Limundu ili Kupindu sam par puta pazarila potpuno nove knjige knpr. I dalje Alis, Molim te pazi na mamu, Pre nego sto izgorim, tako da vredi i tamo proveriti za neke naslove.
Eto na primer Kobno mesto Tane Frenc je nesto malo preko 300,00 dinara, a nova se prodaje tj. licitira. A u knjizarama je preko hiljadarke, a ako si clan Lagune onda ispadne nesto manje... ali ipak ovo je povoljno.
Ima jos puno takvih primera.
Ja imam 2 knjige Orkanski visovi.
Secam se, jurila sam je pre nekoliko godina, ali nisam mogla da je nadjem po knjizarama, jer sam je htela samo za sebe... Onda odem na jedan sajt za prodaju knjiga, knjizara.com i tamo vidim da je nemaju u redovnoj prodaji, naravno, ali da je imaju u antikvarijatu za isti novac kao nova.
I ja ti popunim sve sto treba, platim uplatnicom i za nekoliko dana dobijam Orkanske visove, ali toliko isarane, ispodvlacene, sa nekim napomenama.
Neka devojka je tu knjigu takvu kakva jeste sa svim tim skrabotinama, izjavama ljubavi poklonila nekom decku, koji je ocito knjigu prodao knjizari i eto iz antikvarijata meni su je takvu prosledili. Naravno da mi nije bilo prijatno da je takvu citam... nikad u svom zivotu nisam naisla na tako isaranu knjigu kao sto je bila ta, ali eto i to se dogadja da tako poznata e-knjizara prodaje takve knjige po istoj ceni kao nove. A nisu me cak ni obavestili da cu tako nesto dobiti.
Naravno, procitala sam je takvu, i naravno pre dve ili tri godine kada sam otkrila vocke, kupila sam normalne Orkanske visove bez ikakvih ostecenja. Za 99,00 dinara. + troskovi PTT-a.

Poslednja izmena:
Zivota mi moga.
Pa moze da se nadje i Pan od Hamsuna za samo 99,00 dinara + PTT troskovi.
Ja kupila Satanske stihove isto za 99,00 dinara.
Samo treba pratiti, mozes da izaberes opciju u prozoru Moji podaci - da ti svako jutro na mail stize izvestaj o postavljenim novim knjigama i ostalim stvarima po kategorijama koje te zanimaju i svako jutro uz kaficu mozes da vidis sta je novo postavljeno.

Mama Afrika – Sonja Lapatanov, Dereta 250 str. 8/10

Night, ima i dosta fotografija. Fotografije iz Afrike su prava stvar :ok:
Nekada davno kada sam bila dete mamina prijateljica koja je živela jedno vreme u Australiji nam je poslala svoje slike (tada su još bile crno-bele!) da ih pregledamo.
Još pamtim te slike. Naročito one gde se vide kuća sa dvorištem, onda ulovljeni krokodili :( neka neukroćena priroda...
To su bile neke 70-te. Eto, ko zna od kada se nisam setila toga i ko zna da li bih ikada da nije bilo ove knjige i ovih slika.

Zivota mi moga.
Pa moze da se nadje i Pan od Hamsuna za samo 99,00 dinara + PTT troskovi.
Ja kupila Satanske stihove isto za 99,00 dinara.
Samo treba pratiti, mozes da izaberes opciju u prozoru Moji podaci - da ti svako jutro na mail stize izvestaj o postavljenim novim knjigama i ostalim stvarima po kategorijama koje te zanimaju i svako jutro uz kaficu mozes da vidis sta je novo postavljeno.
Ma ja to onako više retorički. Nisam ja zainteresovana za kupovinu.
Meni sve kupljene knjige drežde na polici a ja čitam i z biblioteke.
Što bi rekao Miki Manojlović "Navika je čudo" :lol:

Mama Afrika – Sonja Lapatanov, Dereta 250 str. 8/10

Night, ima i dosta fotografija. Fotografije iz Afrike su prava stvar :ok:
Nekada davno kada sam bila dete mamina prijateljica koja je živela jedno vreme u Australiji nam je poslala svoje slike (tada su još bile crno-bele!) da ih pregledamo.
Još pamtim te slike. Naročito one gde se vide kuća sa dvorištem, onda ulovljeni krokodili :( neka neukroćena priroda...
To su bile neke 70-te. Eto, ko zna od kada se nisam setila toga i ko zna da li bih ikada da nije bilo ove knjige i ovih slika.

Lamar, ova knjiga zvuci stvarno zanimljivo, proputovanje kroz Afriku :-)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back