Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hiperprodukcija... ja bih to tako nazvala. Prosto ih njihovi izdavaci ``siluju`` da pisu, tako da je par knjiga prosto ``smandrljao``, sto bih ja rekla...
Izvinite svi vi koji volite Patersona.
Ne branim ga, ali kada se pojavio bio je hit.

jednom sam kupila ptersona - ''ubistvo kralja tutankamona''. pročitala sam ga ispod haube kod frizera, ništa posebno....osim što je stvarno doba u kome se dešava radnja za nas egzotična - stari egipat, pa onda prvi arheolozi, pa današnje vreme...sve smiksano i tako :aha:
dakle, knjiga za pročitati i ostaviti. to je prva i poslednja knjiga od njega za koju dadoh pare :lol:

Danas nastavljam sa The Devil's Star, ili kako je kod nas prevedena: Solomonovo slovo

Dobra, bas dobra. Malo mi je tesko da se pokupim sa njihovim imenima, pa sam se vise puta vracala unazad da ponovo procitam ko je sta kome rekao, uradio, ce da uradi :lol: a i na engleskom citam.
Sinoc sam pocela Spasitelj,pominje Zagreb, Vukovar, rat devedesetih,Srbe ... hvatam se kako prelecem te delove knjige jer mi je mrsko da citam o Srbima koji kolju i ubijaju ... :neutral: a Nesbe prati 3 price uporedo u ovoj knjizi,pa je malo zaguljeno za citanje,moras dobro da obratis paznju na desavanja,da se ne zbunis ko sta koga kako zasto gde i kako :lol: al ima nesto interesantno u takvom nacinu pisanja, bar za mene :)

Kakvi su vasi utisci o knjizi Iscezla - Dzilijen Flin?

Ugrabila sam je, jedva nekako u biblioteci, jer je toliko hvaljena i popularna. Procitala sam je brzo. Medjutim, uzasno sam razocarana. Ne pamtim kada sam jos naisla na nesto tako lose.

Djecak iz vode je katastrofa. Slazemo se, samo sto sam je ja procitala i da me ubijes, uopste se ne secam o cemu se radi, a kao hvaljena je bila...
Sto se tice Iscezle, meni se dopala.
Sto se ono kaze, sto sam trazila - to sam i dobila.

Ja sam bila u cudu koliko jedna knjiga moze da bude losa.
Jos sam je citala lezeci u krevetu ceo vikend, bolesna. Ne znam da li je san ili java... traje i traje, a uzasima i glupostima (vulgarnostima :eek: ) nikad kraja. :roll:

Sad citam Drakulu, Brema Stokera. :zaljubljena:
Odusevljena sam, procitala bih odjednom, ali citam po malo, ne zelim da se zavrsi.

Juce sam bila u biblioteci (gradskoj) i smorila sam se..
Nista sa svog spiska nisam nasla, cak ni starije knjige..bzvz..Nekad se smorim trazeci nesto cega zapravo i nema
a bibliotekare boli pedu..:roll:
mesto da pogleda odmah u kompu da l ima ili nema..:roll:

Bas sam nesto bila posizela i na njih (al' nisam dala da se primeti..).

Uzela Trejsi Sevalije Plameni sjaj, Dzon O Farel 'Najbolje od muskarca'' i Pod mesecinom boje safrana - Nikol Foseler.

Ja sam bila u cudu koliko jedna knjiga moze da bude losa.
Jos sam je citala lezeci u krevetu ceo vikend, bolesna. Ne znam da li je san ili java... traje i traje, a uzasima i glupostima (vulgarnostima :eek: ) nikad kraja. :roll:

Sad citam Drakulu, Brema Stokera. :zaljubljena:
Odusevljena sam, procitala bih odjednom, ali citam po malo, ne zelim da se zavrsi.

Drakula i Brem Stoker je ipak klasik. :)

- - - - - - - - - -

Znam za taj osecaj kada ti je prosto krivo sto ces procitati knjigu...

Danas i sutra u knjižari Vulkan u Ušću ima popust od 20% na njihova izdanja. Otvaraju novu knjižaru pa je to povod.

I dalje čitam Grof Monte Kristo, tek sam pola prešla. Počela sam u ponedeljak da volontiram. Ipak je ispalo nešto od toga, sreća mi se malo osmehnula. Samo je volontirenje, nije zaposlenje, ali računam, makar je neko iskustvo, pa će nadam se koristiti za kasnije... Tako da protekle nedelje nisam ni stizala da čitam (još nisam navikla da ustajem tako rano, pa zaspim popodne i onda od knjige nema ništa). A jedva čekam da pročitam knjigu do kraja, mnogo mi se dopada.

Jeste, i volontiranje je ok za sada. Mnogo je teško za posao danas, pa mi je i ovo u redu da naučim nešto, kako u praksi neke stvari funkcionišu, upoznam ljude... Navikavanje organizma na promene ide za sad jako polako:lol: Moram da ustajem rano kao i svi, tako da drugog izbora nemam, nego da se što pre naviknem:)

Poslednja izmena:
Jeste, i volontiranje je ok za sada. Mnogo je teško za posao danas, pa mi je i ovo u redu da naučim nešto, kako u praksi neke stvari funkcionišu, upoznam ljude... Navikavanje organizma na promene ide za sad jako polako:lol: Moram da ustajem rano kao i svi, tako da drugog izbora nemam, nego da se što pre naviknem:)

Cestitam Snezna! :vatromet:
Samo polako... Uci ces brzo u stos.

Ova moja Žozefina me nauči nečemu. U opisu okolinosti i Francuske revolucije nađem i sledeće:

"Ne samo da je novo telo, Konvent, osnovan, ne samo da je monarhija ukinuta, ovog puta i samo vreme promenjeno. 22. septembra 1792. godine, Konvent je objavio upotrebu novih kalendara. Taj dan je uzet kao prvi dan, prve godine, prve jedinstvene republike. Svaka godina će imati dvanaest meseci, ali sa drugim nazivima,izvedenim iz prirodnog ciklusa - Nivoz, snežni mesec, Pluvioz, kišni mesec, Ventoz, vetroviti mesec itd., a ne prema rimskim bogovim, vladarima i brojevima prošlosti. Nedelje su proglasili za nepotrebne, umesto toga svaki mesec će se sastojati od tri ciklusa od po deset dana..."

Ja ovo nisam znala, zvuči baš neobično koliko su daleko želeli da odu.

Volontiranje je super, ako umeš i imaš priliku da ga iskoristiš. Kod mene su volontirale dve mlade koleginice i na kraju su obe primljene. Godinu dana, nije malo, ali im se isplatilo. I ušlo im je u staž.
Strpljen-spašen.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back