Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva je Kuca u Kairu?
Uzela sam je iz biblioteke jer mi je zvucala poznato.
Ne mogu sa telefona da koristim opciju pretrage teme, a komp nam ne radi.
Ne mogu ni sliku da vam stavim a bas sam zelela da vam pokazem kako Joca uziva uz knjige.

Bi, čestitam ti novo kupatilo :)

Htela sam da vam javim da su mi juče stigle one knjige (koje sam naručila 9. septembra). Napisala sam im krajem prošle nedelje e-mail da hoću pare nazad na račun, i kroz par dana su poslate knjige. Boli mene uvo što oni ''zbog obima posla nisu u mogućnosti bla bla'', ja sam bre PRVA naručila, a čekam nedeljama. I tako, unutra vidim da imam 10 knjiga od kojih su 2 iste. Onda proverim porudžbenicu, da vidim koju mi to nisu poslali, i vidim da sam sama kliknula na tu knjigu 2 puta, tako da ta greška nije bila do njih nego do mene. Sad imam dve Savršene damske detektivske agencije, pa ako ta razmena kod Moskve ikad zaživi, znate šta ću poneti :mrgreen:

Uzela sam da čitam onu Danijelu Stil što je došla uz Blic ženu (''Debitantkinja'' se zove) i to je takva glupost da ne znam šta ću. Jedna ugledna gospođa ima dve kćerke (bliznakinje) koje su pozvane na bal njujorškog otmenog društva, jedna se ubi od želje da ode, a druga neće ni za živu glavu, i to je kao neki zaplet. Dalje nisam čitala, ne znam ni da li ću. Jedina dobra stvar je što je knjiga tanka, lagana i majušna pa može da se nosa okolo bez problema.

Šta si Elefteria uzela od knjiga?

Ja i dalje čitam Zbogom nije kraj, kad čiklit razvlačim, jasno vam je koliko imam malo vremena za čitanje. A za sad deluje da je fina knjiga, za ralaksaciju mozga, kasična romantična komedija.

Muzika jednog života- skoro opevana priča o mladom pijanisti kojeg je vihor rata prekinuo da odživi život kakav mu sleduje.
Sviđa mi se , mislim da jedino ja ovde volim ratne i istorijske romane.
...
Što se tiče Fotografije, teška je knjiga... ne odmara ali se opet brzo čita.
Posle knjige mi je ostala misao- da li se meni desilo da nekog ne slušam dovoljno , da li mi detalji iz života dragih ljudi promiču i da li obraćam pažnje na sve što mi je kazano
Takvu te volim :cmok: Baš mi je drago da ti se knjiga dopala :D
Zaboravila si mene. I ja volim ratne i istorijske teme. Samo srednji vek ne ljubim baš naročito :D

Kakva je Kuca u Kairu?
Uzela sam je iz biblioteke jer mi je zvucala poznato.
Ne mogu sa telefona da koristim opciju pretrage teme, a komp nam ne radi.
Ne mogu ni sliku da vam stavim a bas sam zelela da vam pokazem kako Joca uziva uz knjige.
Čitale smo je po mojoj evidenciji Water, Ester i ja. I čini mi se Bi. I svima se dopala :D
Jocu sam videla međ' knjigama :heart: Pravo mamino dete :D

ja samo da se javim da sam živa zdrava i vesela
da ništa nisam čitala

nemam se kaT zanos u'vatit
Dobro nam došla :cmok:

Ja sam procitala tu knjigu, secam se onog opisa cekanja voza, inace (bez veze s knjigom) veoma volim da putujem vozom, da sednem pored prozora i posmatram, malo citam, dremam, i opet posmatram...Neretko gledajuci tako u te nepoznate predele, pitala bih se sta krije taj i taj delic istog, ona kuca na osami koja promace, mnogo toga..

Da, knjiga nije laka za citanje, ali nema onih scena nasilja, nema ni patetike koja bi inace mogla da prati nesrecnog pijanistu i ostalo, a dopada mi se ovo boldovano, jakol:klap:

Ako slusamo, trebalo bi da cujemo, ako pricamo, trebalo bi da nas cuju...Mozda bi na ovom svetu bilo manje nesporazuma, promasaja pa i nesreca...Gore je ne hteti cuti, nego ne reci nista...

Dopalo se i meni Najtino boldovano, ali i tvoje.

Mozemo npr. da se dogovorimo za 13. oktobar u podne kod fontane odmah do hotela Moskva.
Do toga doba mozemo ovde da postavimo knjige koje bismo razmenile, eventualno koje trazimo i dalje znate...
Evo ja cu ovog vikenda da razmislim sta da ponesem za razmenu.
Sto da ne? Bar da se vidimo, ako nista drugo.

ustalo me dijete jutros u devet zora, ide na jednodnevni izlet sa školom u Pg...kukala mi kuka...pa jesi li spremila sendviže, pa ih kontroliše, pa što je voda ova što nije ona (:dash:), pa jesu li mi lijepi sendviči , pa što če mi krosani, pa đe su mi čarape, idu li mi ove čarape sa ovim, pa torba o rame dugačka, pa pravi kaiš, pa se zavrnule helanke, pa se dere to što može, razbudi cijelo naselje...i što sad...kompletno spremna a ide u 9

- - - - - - - - - -

nabrzinski sam preletjela što se pisale
neko je pitao za knjigu Osjećaj Smile za snijeg, ili tako nekako...čitala ja, odlična je...neki kao triler, ali baš neobična, ova Smila je neka čudna faca i mali dječak i tako, mnogo je dobra knjiga

vidijela sam šta je Bijićka činjela, bravo draga, veliki si posao napravila....mene čeka krečenje ovih dana, ali neko čudno krečenje, samo soba i plafona i hodnika u zgradu...koje će to pržnjenje da bude...a i ja sam renovirala pola kupatila :mrgreen:..ka' ja...wc šolju i lavabo i pločice oko wc šolje...btw imamo isti lavabo :D

- - - - - - - - - -

...o svemu mi piši mati
samo o njoj nemoj mi pisati...

o svemu se ja izdrndah, ama o knjigama nič
nemam šta tu da izjavim, knjige se nisam dofaćala ove dane

a i ja sve tako, ništa ne čitam, a volim da sam tu, pa onda kao stavim svetlo za čitanje u kupatilo, pa se prisećam knjiga koje sam čitala.
Kad smo kod toga, nisam čitala Kuća u Kairu, nego Igra karata u Kairu. I dobra je, baš je se lepo sećam. To je meni glavni pokazatelj da li mi se nešto dopalo. Mada ima i ono, kad ti je lepo dok čitaš, a posle se baš i ne sećaš, ali nije ni važno.

Interesantna je ideja o susretu i razmeni knjiga. Ali treba da smislimo nešto i za naše članice koje nisu iz Beograda.

Nase prijateljice koje nisu iz Beograda mogu da organizuju okupljanje u njihovim gradovima, ili ako im se neka sa nasih spiskova dopadne i obrnuto, samo posaljemo knjigu ili knjige preporucenom tiskovinom na adresu. Adrese razmenimo na pepe.
Znaci, minimalni PTT troskovi, cista razmena.
Sad je na Radi red da odobri, da li se ovo moze sprovesti u delo.
A sve u cilju ``ekonomicnog poslovanja`` i kako doci do zeljene knjige.
Naravno, sve je na dobrovoljnoj bazi. Ako se desi razmena, desi, ako ne - nista. Bez obaveza.

Moraću da teram mamu da umesto mene ode do biblioteke, još sam bolesna, da uzme u Kuću u Kairu.

Pročitala sam Drugu knjigu dobra je kao i prva, red smeha, red tuge, a kraj me rasplakao, pa ko voli neka kupi i pročita, neće pogrešiti.:heart:

Iz mog društva retko ko slavi, a mislim da se knjigama ne bi obradovali, posebno nekim ovako nasumično odabranim. Više vole da dobiju majicu ili tako nešto. Zato možemo mi sa foruma da se trampimo kad ustreba. Ja bih eto uzela tu tvoju Matematiku da ih imaš još :D

Pa šta posle moja ćerka da nosi na osamnaeste rođendane, majice? ;) To je kupljeno namenski. :lol:
Šalim se. Ako dolazim za sajam u Bg, mož' da pravimo posao... :ok:

ustalo me dijete jutros u devet zora, ide na jednodnevni izlet sa školom u Pg...kukala mi kuka...pa jesi li spremila sendviže, pa ih kontroliše, pa što je voda ova što nije ona (:dash:), pa jesu li mi lijepi sendviči , pa što če mi krosani, pa đe su mi čarape, idu li mi ove čarape sa ovim, pa torba o rame dugačka, pa pravi kaiš, pa se zavrnule helanke, pa se dere to što može, razbudi cijelo naselje...i što sad...kompletno spremna a ide u 9

- - - - - - - - - -

nabrzinski sam preletjela što se pisale
neko je pitao za knjigu Osjećaj Smile za snijeg, ili tako nekako...čitala ja, odlična je...neki kao triler, ali baš neobična, ova Smila je neka čudna faca i mali dječak i tako, mnogo je dobra knjiga
Esterita, uživam da čitam tvoje postove:D

Znači Smila mi ostaje na spisku:)

Svidja mi se ideja sa razmenom knjiga..

Danas sam pročitala čitavo jedno poglavlje od 5 strana..:confused:

Nase prijateljice koje nisu iz Beograda mogu da organizuju okupljanje u njihovim gradovima, ili ako im se neka sa nasih spiskova dopadne i obrnuto, samo posaljemo knjigu ili knjige preporucenom tiskovinom na adresu. Adrese razmenimo na pepe.
Znaci, minimalni PTT troskovi, cista razmena.
Sad je na Radi red da odobri, da li se ovo moze sprovesti u delo.
A sve u cilju ``ekonomicnog poslovanja`` i kako doci do zeljene knjige.
Naravno, sve je na dobrovoljnoj bazi. Ako se desi razmena, desi, ako ne - nista. Bez obaveza.

Zašto mi se ovo čini poznato? :lol:

Mozemo npr. da se dogovorimo za 13. oktobar u podne kod fontane odmah do hotela Moskva.
Do toga doba mozemo ovde da postavimo knjige koje bismo razmenile, eventualno koje trazimo i dalje znate...
Evo ja cu ovog vikenda da razmislim sta da ponesem za razmenu.
Sto da ne? Bar da se vidimo, ako nista drugo.

Pre par meseci sam na jednom forumu procitala, cini mi se da je bila nedelja, da je ovako nesto odrzano negde u centru bg-a. Nisam iz bg-a, pa nisam zapamtila gde, sta, kako.

Knjige koje imam, procitala sam, nisam nista pisala po njima, uopste mi se ne svidjaju, a kao netaknute su, cuvam pa najcesce sestra odnese kao poklon za proslavu diplomiranja.
Ove pohabane prodajem ili razmenjujem.

A trenutno citam "Ne, necu da se uclanim u klub ljubitelja knjiga" Virdzinija Ajronsajd. Prva od pristiglih deset sa akcije.
O zeni koja puni 60 godina ( to mi nije blisko), u formi dnevnika.
Nije lose, ali nista specijalno.

Pre par meseci sam na jednom forumu procitala, cini mi se da je bila nedelja, da je ovako nesto odrzano negde u centru bg-a. Nisam iz bg-a, pa nisam zapamtila gde, sta, kako.

Knjige koje imam, procitala sam, nisam nista pisala po njima, uopste mi se ne svidjaju, a kao netaknute su, cuvam pa najcesce sestra odnese kao poklon za proslavu diplomiranja.
Ove pohabane prodajem ili razmenjujem.

A trenutno citam "Ne, necu da se uclanim u klub ljubitelja knjiga" Virdzinija Ajronsajd. Prva od pristiglih deset sa akcije.
O zeni koja puni 60 godina ( to mi nije blisko), u formi dnevnika.
Nije lose, ali nista specijalno.
Ja sam čitala tu Ne, necu da se uclanim u klub ljubitelja knjiga, i meni je u toj klasi za razbibrigu bila dobra. Nije od onih laganica što mi idu na živce :)
Za razmenu ako bude imaću nešto da priložim. Ako mi se potrefi vreme da mi odgovara :)

Stendal.

Danas sam uzela Samrtno prolece.
Zilahi?
Ti si kratka u postovima, a ja još kraća u pitanjima :mrgreen:

- - - - - - - - - -

a i ja sve tako, ništa ne čitam, a volim da sam tu, pa onda kao stavim svetlo za čitanje u kupatilo, pa se prisećam knjiga koje sam čitala.
Kad smo kod toga, nisam čitala Kuća u Kairu, nego Igra karata u Kairu. I dobra je, baš je se lepo sećam. To je meni glavni pokazatelj da li mi se nešto dopalo. Mada ima i ono, kad ti je lepo dok čitaš, a posle se baš i ne sećaš, ali nije ni važno.

Interesantna je ideja o susretu i razmeni knjiga. Ali treba da smislimo nešto i za naše članice koje nisu iz Beograda.
Ako moja evidencija nešto kaže, to je tako il nikako :lol:
Šalim se, pomešala sam očigledno :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back