Ovu ``moju`` biblioteku sam vec ``prerasla`` za godinu dana od kako pozajmljujem knjige...
A i nema neki knjizni fond. Sve sto mi nude, vec sam procitala odavno.
Moracu u onu vecu u centru Zemuna, cula sam da ima i citaonicu! Ne mogu da verujem dok ne vidim to cudo.
Kako, bre, prerasla, pa ja sam u toj biblioteci celog života pozajmljivala knjige i nisam uspela sve da ih pročitam.

Šalim se, moguće da nema ono što je tvoj predmet interesovanja. Ja sam uzimala uglavnom nasumično. A kad sam počela da tražim sa ovih spiskova, morala sam da idem i u druge. Ova gde sam sad (u Prvomajskoj) važi za veću, ali ni tu se baš nisam ovajdila.
A ona u centru Zemuna je super i ekstra su ljubazni. Pogledaju u kompjuteru
(to čudo još nije stiglo tu tvoju (bivšu moju) malu. Tj. ima kompjuter, ali nisam uspela da provalim za šta služi. Nema ni internet, ni intranet) kao i u ovoj mojoj sadašnjoj i kažu ti u kom njihovom odeljenju ima, ako nema tu.
Čitaonica je na spratu, tj. u potkrovlju, što si tako nepoverljiva. Pa Zemun je imao biblioteku, dok preko reke nisu znali ni da čitaju, pa je tu živeo Branko Radičević, pa prva štamparija, Dimitrije Davidović.... To je bre, bila Austrougarska, dolazila gospoda iz Beograda na kolače....
A sad kad se pomene Zemun, odmah Zemunski klan, tebra, munze konza....
Gde sam stala, pre ovog izliva lokalpatriotizma.
Aha, čitaonica. Tamo moj sin uči, sprema ispite. Bar tako kaže, kad sam ja jednom bila, nije ga bilo.
Inače, u vreme dok sam ja izlazila (pre 30 godina) u toj zgradi, tj. kući, je bilo kulturno-umetničko društvo Branko Radičević (već pomenuti) a u tom potkrovlju klub-restoran, mnoge lepe večeri sam tamo provela, pila i pevala (nisam igrala, bar ne tu. Igrala sam iza one tvoje (bivše moje) male biblioteke to je bio centar mesne zajednice).
Joj, devojke, bila sam na sahrani unuka moje komšinice iz starog kraja. Nije baš dečačić, 36 godina, ali tuga... Pa sam se smrzla, pa kod kuće drmnula jednu veeeliku višnjevaču, sve sa gomilom višanja. Otuda ovaj moj zbrkani post.
Usput sam čitala Vedranu, Dabogda te majka rodila. I ona je sva zbrkana. Ostalo mi još malkice.