Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Svetlost severa. Nisam oduševljena, više mi se dopala njena Čajna ruža. Ne sviđa mi se što je autorka u priču ubacila i stvarni događaj koji je Teodor Drajzer mnogo pre nje i mnogo bolje od nje opisao u Američkoj tragediji. Ovako sam se osećala kao da čitam neki plagijat, mada suština radnje i nije u tome već je glavna tema Meti, rastrgnuta između dužnosti prema porodici i želje da se otisne u svet i postane pisac.

Poslednja izmena:
Solidno srce – Zoran Ciric, VBZ 180 str. 9/10

Da sam donela sud prema prvoj prici nepravedno bih odbacila ovu knjigu. Ali onda uzmem da je prelistam, procitam predzadnju pricu… i… vau! To je nesto najljubavnije sto sam procitala u poslednjih ko zna koliko. O bivsoj devojci, abortusu… :heart: me zabolelo. Pa onda procitam zadnju, i sve tako u nazad pricu po pricu.

Ovo su zaista ljubavne price u nekom savremeno/urbano/slobodnijem smislu te reci. Bez one otrcanosti i bljuzgavosti koju obicno takve price imaju u sebi. Vec samo ljubav…
I sex :mrgreen: Sigurna sam da ovde ima vise sexa i perverzija nego u sva tri dela Sive :lol: A opet je u mnogim pricama sve tako ljubavno da ljubavnije biti ne moze.

Tako da devojke, dobar Ciric, dobar. Ko hoce malo ljubavi, malo sexa, perverzija, ovo-ono… moze slobodno da se lati knjige.

PS. Postoji naravno osim prve jos prica koje mi se nisu narocito dopale. Recimo… ukupno 1/3 od njih dvadeset. Ali to generalno nista ne menja sto se tice one 2/3.

Ni ja.
Lamar, zabelezena preporuka.
Ja i dalje citam 'Kod kuce', iako sam rekla da necu citati nista obimnije od 300 strana dok Jovan ne krene u skolu :lol:
Bas se potrudio, dobar je skroz :)

Hocu i ja u Atinu, ali jos vise hocu u Solun. Ovih dana treba da vadim J'u pasos, vec vidim kako ce izgledati fotografisanje. :)

I konacno sam nasla ko radi 'odelca' za solje, da pijem cajeve sa jos vecim uzivanjem :zurka:
Ovako nesto, samo cu da uzmem lila :)

32336_519876198036611_1223074475_n.jpg

Moj sin je od devojke dobio crnu šolju, a kad sipaš u nju vruć čaj, pojave se njih dvoje.:zaljubljena:

Ni ja.
Lamar, zabelezena preporuka.
Ja i dalje citam 'Kod kuce', iako sam rekla da necu citati nista obimnije od 300 strana dok Jovan ne krene u skolu :lol:
Bas se potrudio, dobar je skroz :)

Hocu i ja u Atinu, ali jos vise hocu u Solun. Ovih dana treba da vadim J'u pasos, vec vidim kako ce izgledati fotografisanje. :)

I konacno sam nasla ko radi 'odelca' za solje, da pijem cajeve sa jos vecim uzivanjem :zurka:
Ovako nesto, samo cu da uzmem lila :)

32336_519876198036611_1223074475_n.jpg

Ha, obe solje su lude :D

Uplasilo se dete upisaces ga ranije u skolu :lol:

Moj sin je od devojke dobio crnu šolju, a kad sipaš u nju vruć čaj, pojave se njih dvoje.:zaljubljena:

I moj sin je dobio istu takvu šolju od svoje devojke. Bivše. I sad ja ne znam šta da radim s tom šoljom. Njega to više ne zanima. Meni bezveze da bacim čitavu šolju. A verovatno je niko neće koristiiti. Imamo dovojno neutralnih šolja (pretežno sa crtanim junacima: Dalmatinac, Nodi, slikama životinja: ovce, kuce, mace; u oblicima životinja: žirafa, krava. A isto tako mu je ostala polovina srca od kompleta od dve šolje koje kad se spoje čine celo srce, koju je on njoj (i sebi) kupio.
Rado, bilo bi lepo da ostanu zajedno, pa da ti ne lupaš glavu šta ćeš s tom šoljom, nego da je on sa zadovoljstvom koristi.

Počela sam da čitam Kad duva severac, Daniela Glatauera. Zanima me šta će dalje biti, što je po meni najrealniji pokazatelj da je knjiga zanimljiva.

Lamar, baš si nam lepo predstavila tu Ćirićevu knjigu. :)

Je li neko čitao Laguninu knjigu nedelje? http://www.laguna.rs/n1710_knjiga_knjiga_sutrasnjice_laguna.html
Nisam čitala Sesiliju Ahern, znam je kao autorku romana P:S.Volim te, ali ja baš i ne volim taj žanr (ljubavni, drama i sl.)

Nisam ni ja čitala Moju prelepu špijunku (ne sećam se ko beše pita za nju), samo ovu: http://www.alnari.rs/c0f46126-67c1-40de-8b18-ead0aa65ed5d/U-POTPISU-MATA-HARI.aspx
Ah,da, Waterfall.
Znam da te dve knjige nemaju veze jedna s drugom, ali me je ta tvoja asocirala na ovu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back