Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Večeras na TV1000 Sluškinjina priča u 22 h.
Meni to kasno. Poslednjih dana ležem s kokoškama. Pa kad mrak padne u 4. Ko će sedeti do 10!?
Koliko gledam TV nisam znala ni da li imam ovaj program ili ne.
Uzmem onaj spisak, vidim imam, ukljucim ga, i zablenem se u neki film o nekoj Amerikanki koja bezi sa detetom iz Irana.
Iako je jasno da ce uspeti, isekla sam se nacisto :sad2:

Mozda pogledam i Sluskinjinu pricu veceras posto ne nameravam da je citam.
Bas ti hvala Bi :D

ovdje nevrijeme , i kiša i vjetar i grad i hladno i depresivno i sve
inače čitam,Dobra dela Ajele Linde..Šarlot Forbs izd Mono i Manjana
ne mogu da zacrnim jer mi miš ne radi, a sa ovim što se vrti ne umijem
i ne znam šta da kažem o ovoj knjizi, neobična je, to jedino...mada trebala bih da imam sud nekakav, na polovini sam...

oj, kuku, pobježe mi pouka na pola..šta sam do'vatila ne znam

elem, nemam problem sa šoljama, jer ja većinom nemam šolja, to mi je potrošni materijal..kako, zašto, ne znam, al' ja to kršim kao da mi je smrtni neprijatelj..uništitiuništiti

Pitanje za Arvenu, recimo. Da li si citala norveski krimi roman Nevesta iz Mumbaja? Znam da je Kanela hvalila Tigrovu zenu...To sam uzela iz biblioteke.

Jesam, citala sam roman.
``Nevesta iz Mumbaja`` je otkrovenje za mene.
Prosto sam je progutala.
Moja najiskrenija preporuka.
Mislim da sam bas nahvalila roman, ako ne na ovoj temi, a onda na onoj drugoj ``Sta ste poslednje...``.
Znaci, uzimaj bez razmisljanja ako volis dooobar triler.
Nisam do samog kraja znala sta ce da se desi.
Roman prosto mami da okreces strane, da citas, citas, sve dok ga ne procitas.

Koliko gledam TV nisam znala ni da li imam ovaj program ili ne.
Uzmem onaj spisak, vidim imam, ukljucim ga, i zablenem se u neki film o nekoj Amerikanki koja bezi sa detetom iz Irana.
Iako je jasno da ce uspeti, isekla sam se nacisto :sad2:

Mozda pogledam i Sluskinjinu pricu veceras posto ne nameravam da je citam.
Bas ti hvala Bi :D

sa Sali Fild?
gledala sam kraj pre neki dan. Isto tako nešto vrtela i zadržala se.

Bravo, Majo :)

Ja uzela pre neki dan "Beskrajnu muziku', Vikram Set. Citala sam je vec, predivna je, a ova na limundu skroz nova za 200 din. Poslednji deo 'Smrti' me asocirao na nju pa sam slucajno bas tad pretrazila vockice.
I jos Kafkin 'Preobrazaj i druge price', S. Mom 'Kisa i druge price', i danas Kalevalu i Kinesku liriku, sve po 99, Rec i misao.

U, al se Kanela lepo napazarila.
Meni se mnogo dopada Kad duva severac. Jedva cekam da vidim sta ce biti na kraju. A ne mogu baš da batalim sve kućne poslove i da čitam. Sad sam u procesu stavljanja zavesa. Gledala sam Sluškinjinu priču uz skidanje starih i stavljanje novih onih klizača-zakački za zavesu i baš mi je prijala. Mislim, priča, tj. film.
Ove zakačke baš i nisu, sve me prsti bole i danas.

sa Sali Fild?

''Not withought my daughter''. Moram da priznam da mi je Molina zgodan u tom filmu, iako inače ne volim te mnogo krupne...ali mi se ponašanje ne sviđa :mrgreen:
Ni ja ne gledam filmove koji kasno počinju jer uvek zaspim i probudim se kad bude odjavna špica, nepogrešiv tajming svaki put!

Čitam Agatine ''Partnere u zločinu'' gde bračni par rešava slučajeve. Radije bih da je roman nego ovako kratke priče.

sa Sali Fild?
Verovatno je to taj film :)
Al cudo su ti Amerikanci. Ti filmovi o bezanju zena iz islamskih zemalja, ima ih onoliko. I sve bude ok, napetost na nivou, navijam iz sve snage, sve se (naravno) dobro zavrsava, a onda se pojavi americka zastava, ambasada, neki ispeglani zubati amerikanac… neki takav americki klise da ti se povraca. I pokvari mi ceo film :evil:

Odgledala sam sinoć Sluškinjinu priču. Dobra! :ok: Samo mi je krivo što sad ko zna kad ću da je pročitam.:sad2:
Sluskinjinu pricu sam odgledala samo kraj. Nisam stigla da pogledam ceo film :(

ovdje nevrijeme , i kiša i vjetar i grad i hladno i depresivno i sve
inače čitam,Dobra dela Ajele Linde..Šarlot Forbs izd Mono i Manjana
ne mogu da zacrnim jer mi miš ne radi, a sa ovim što se vrti ne umijem
i ne znam šta da kažem o ovoj knjizi, neobična je, to jedino...mada trebala bih da imam sud nekakav, na polovini sam...
:lol:

oj, kuku, pobježe mi pouka na pola..šta sam do'vatila ne znam

elem, nemam problem sa šoljama, jer ja većinom nemam šolja, to mi je potrošni materijal..kako, zašto, ne znam, al' ja to kršim kao da mi je smrtni neprijatelj..uništitiuništiti
:lol:
Ovu Ester i da hoces ne mozes da ne volis :cmok: :D

Bravo, Majo :)

Ja uzela pre neki dan "Beskrajnu muziku', Vikram Set. Citala sam je vec, predivna je, a ova na limundu skroz nova za 200 din. Poslednji deo 'Smrti' me asocirao na nju pa sam slucajno bas tad pretrazila vockice.
I jos Kafkin 'Preobrazaj i druge price', S. Mom 'Kisa i druge price', i danas Kalevalu i Kinesku liriku, sve po 99, Rec i misao.
Mada i Kanela deluje vrlo smireno i iskusno :think:

ONA - Lepa Smoje, VBZ 150 str. 10/10

Posle Smojinog Penzionera... naletim u biblioteci na ovu knjigu njegove zene. Pise o svom zivotu.
I tako ostanem u istom miljeu i nevidjeno se nauzivam :zaljubljena: Progutala sam je za dan. Prelepa knjiga.

Jako me podsetila na Saku soli Mire Stupice. Obe opisuju isto to posleratno vreme u umetnickom i glumackom svetu predratne i posleratne Jugoslavije. Samo kod Mire preovladjuju Stupica i Beograd, a kod Lepe Miljenko i Split. One opisuju stvarne ljude i dogadjaje za koje manje-vise svi znamo, ali preko ovih knjiga se stice jedna jako dobra slika tog vremena i zivota.

Kuriozitet. U njenoj (Lepinoj) plesnoj grupi je Severina zapocela svoju karijeru. Ima i fotografija :lol:
Da. Knjiga je puna starih fotografija iz tih davnih vremena njenog detinjstva, kao i iz vremena njenih roditelja i bake.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back