Elefteria
Aktivan član
- Poruka
- 1.682
Lamar, kako brzo čitaš, svaki dan se javljaš ovde s novom knjigom 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ONA - Lepa Smoje, VBZ 150 str. 10/10
Posle Smojinog Penzionera... naletim u biblioteci na ovu knjigu njegove zene. Pise o svom zivotu.
I tako ostanem u istom miljeu i nevidjeno se nauzivamProgutala sam je za dan. Prelepa knjiga.
Jako me podsetila na Saku soli Mire Stupice. Obe opisuju isto to posleratno vreme u umetnickom i glumackom svetu predratne i posleratne Jugoslavije. Samo kod Mire preovladjuju Stupica i Beograd, a kod Lepe Miljenko i Split. One opisuju stvarne ljude i dogadjaje za koje manje-vise svi znamo, ali preko ovih knjiga se stice jedna jako dobra slika tog vremena i zivota.
Kuriozitet. U njenoj (Lepinoj) plesnoj grupi je Severina zapocela svoju karijeru. Ima i fotografija
Da. Knjiga je puna starih fotografija iz tih davnih vremena njenog detinjstva, kao i iz vremena njenih roditelja i bake.
...iz vetrovite Budve![]()
Kako god okreneš, Lamar je oduševljena nekim Miljenkom. A Jergović, A Smoje... a meni uvek na pameti kad u seriji složna braća Petar Božović kaže Neletu Karajliću Miljeeeenko. Kako sad da napišem taj izgovor i akcenat! Onako jako ritmično Mi, pa razvučeno eeee, pa nko onako tiše...

nije vjetar, to bilo jutros
sad pada kiša, ali baš pada, lije i odozgo i odozdo

Ja pitala juce ali nije mi niko odgovorio..
Moja prelepa spijunka, citao neko?
Ja pitala juce ali nije mi niko odgovorio..
Moja prelepa spijunka, citao neko?
(to je prvi veseo smajlic koji mi je zapao za misa
)
bese jos letos ali pise da je zanimljiva.
Isto za opustanje .
, kada ono mucak.Ne.Inace moram da primetim nesto , kada zenski pisac ili spisateljica, pise u muskom rodu meni se to jednostavno ne dopada,prosto mi to ne ide jer nas mozak drugacije rezonuje stvari od muskaraca.Verujte mi sa cetvoricom zivim.
Ona jeste pokusala da opise njegovo razmisljanje ,ali se vidi da je cackala u sitnice, gde muskarac ni lud ne bi.Pa me je izmrcvarila, a samim tim i junaka price koji je postao sav konfuzan .Pronalaze telo u skladistu kuhinje u kojoj je on sef i tu sve pocinje da se kao zakuvava , on dobija nocne more i svake veceri sanaj jedan te isti san u kome je taj kuvar koji je stradao.A ja tvrdim
da muskarci sanjaju 2-3 puta godisnje samo, decu ne racunam oni naravno mnogo vise. i zato imam taj negativan stav.Bas bih zelela da jos neko procita cisto da cujem jos necije misljenje.

Ima neku vanilu u naslovu ili neki drugi začin, ili namirnicu. Dobro je da sam sad suzila izbor. 
Jeste, Kanela, Kao voda za čokoladu. A ima i film, u kome ne glumi Banderas.Bi, to je 'Kao voda za cokoladu', rekla bih.
Ima i ona 'Recepti za savrsen brak', slatka knjizica ali se ne secam jesu li recepti bili primenjivi kod nas.
Da podelim jednu sliku sa vama, ovo cu da pozelim od Deda Mraza
![]()
Nisam ljubitelj rata, spijunaze..i tih stvari..al' mozda je i uzmem.

Sudjen mi je neki MiljenkoKako god okreneš, Lamar je oduševljena nekim Miljenkom. A Jergović, A Smoje... a meni uvek na pameti kad u seriji složna braća Petar Božović kaže Neletu Karajliću Miljeeeenko. Kako sad da napišem taj izgovor i akcenat! Onako jako ritmično Mi, pa razvučeno eeee, pa nko onako tiše...

I ja ujutru pijem crni čaj sa tek malo mleka.