Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni nije zao. Pa to je normalno. Nesto mi se svidja, nesto ne. Uzecu ja i taj Severac :)
I on mi se mozda dopadne, a mozda ne. Rizikovacu :mrgreen:
Eh, da mi je to sav rizik u zivotu gde bi mi kraj bio :lol:

da, malo sam čitalaovu moju Dobra dela Ajele Linde, Šarlot Forbs
(proradio mi miš, kao što se vidi)
nemam nešto vremena, a i koncentracija mi nije jača u zadnje vrijeme
lijepa je knjiga, kratke priče o toj Ajeli, poznanici prijatelji...samo me nervira malo to što je ona klasično prelijpa i klasično udata za bogataša koji je obožava...moglo se i bez toga, al' 'ajd

ONA - Lepa Smoje, VBZ 150 str. 10/10

Posle Smojinog Penzionera... naletim u biblioteci na ovu knjigu njegove zene. Pise o svom zivotu.
I tako ostanem u istom miljeu i nevidjeno se nauzivam :zaljubljena: Progutala sam je za dan. Prelepa knjiga.

Jako me podsetila na Saku soli Mire Stupice. Obe opisuju isto to posleratno vreme u umetnickom i glumackom svetu predratne i posleratne Jugoslavije. Samo kod Mire preovladjuju Stupica i Beograd, a kod Lepe Miljenko i Split. One opisuju stvarne ljude i dogadjaje za koje manje-vise svi znamo, ali preko ovih knjiga se stice jedna jako dobra slika tog vremena i zivota.

Kuriozitet. U njenoj (Lepinoj) plesnoj grupi je Severina zapocela svoju karijeru. Ima i fotografija :lol:
Da. Knjiga je puna starih fotografija iz tih davnih vremena njenog detinjstva, kao i iz vremena njenih roditelja i bake.

Kako god okreneš, Lamar je oduševljena nekim Miljenkom. A Jergović, A Smoje... a meni uvek na pameti kad u seriji složna braća Petar Božović kaže Neletu Karajliću Miljeeeenko. Kako sad da napišem taj izgovor i akcenat! Onako jako ritmično Mi, pa razvučeno eeee, pa nko onako tiše...

Kako god okreneš, Lamar je oduševljena nekim Miljenkom. A Jergović, A Smoje... a meni uvek na pameti kad u seriji složna braća Petar Božović kaže Neletu Karajliću Miljeeeenko. Kako sad da napišem taj izgovor i akcenat! Onako jako ritmično Mi, pa razvučeno eeee, pa nko onako tiše...

Miljeeeeenko, a jel' bambiiiina, Miljeeeeeeenko
i meni, :zcepanje:
inače su mi Složna braća od-li-čna (znam ih napamet)

Ja pitala juce ali nije mi niko odgovorio..
Moja prelepa spijunka, citao neko?

Ja pitala juce ali nije mi niko odgovorio..
Moja prelepa spijunka, citao neko?

Devojkeeeeee :brus: (to je prvi veseo smajlic koji mi je zapao za misa :lol:)

Ja citala , knjiga je lepa, drzi paznju.I ako je ratna tema ne gnjave mnogo o tome, akcenat je na spijunazi i naravno devojci koja pod ucenom postaje dvostruki spijun.Preporucujem za opustanje dusu dala.;)

Ja da se javim da cituckam ali sam kratka sa vremenom da pisem.Skola nam je trenutno glavna okupacija te tako sve drugo je po strani.Prvaci se uklopili ali su i dalje spori pa to ume bas da se otegne i otegne u nedogleeed.:roll:

Evo nekih naslova, pocela sam da zapisujem sta citam .

"Izdajnik po nasem ukusu" -Dzon Le Kare isto spijunima ko voli preporucujem.O radnji me ne pitajte i ne secam se:lol: bese jos letos ali pise da je zanimljiva.
"Cudesan zivot Lili Afrodite".Beatris Kolin Bas lepo napisana prica o devojcici koja je posle smrti majke zavrsila u sirotistu.Prolazi kroz pakao odrastanja u takvom okruzenju, ali posle izlaska sreca ce joj se osmehnuti, po meni, na neko vreme , ipak ce u dusi imati onu setu koju nece moci nikakvim novcem da prikrije.
"Za brak je dovoljno troje"-Ketrin Eliot Ljubavna .Zapravo lepo je pocela prica, pa sam smtrala da ce biti malo za promenu i da ce svoj brak odrzati, jer smtram lako je razvesti se ali je teze odrzazi brak dugo godina,medjutim naravno on nju vara , mada ne sa onom sa kojom je ona mislila, ali i ona se neda zagleda se u , cini mi se da je bio veterinar.Zgodan ko od stene odvaljen , ma savrsenstvo :roll: I tako , lagana za odmor sivih celija ok.
"Vidimo se u kapkejku"- Dzeni Kolgan Ima dobre recepte za kapkejkove , neke sam isprobala :ok: Isto za opustanje .
"U kuhinji"-Monika Ali.Mene je naslov privukao jer volim da kuvam, tacnije uzivam e to me opusta , i zato uzeh nju rekoh sada ima da se docepam nekog recepta ii tehnike :zper:, kada ono mucak.Ne.Inace moram da primetim nesto , kada zenski pisac ili spisateljica, pise u muskom rodu meni se to jednostavno ne dopada,prosto mi to ne ide jer nas mozak drugacije rezonuje stvari od muskaraca.Verujte mi sa cetvoricom zivim.:lol:Ona jeste pokusala da opise njegovo razmisljanje ,ali se vidi da je cackala u sitnice, gde muskarac ni lud ne bi.Pa me je izmrcvarila, a samim tim i junaka price koji je postao sav konfuzan .Pronalaze telo u skladistu kuhinje u kojoj je on sef i tu sve pocinje da se kao zakuvava , on dobija nocne more i svake veceri sanaj jedan te isti san u kome je taj kuvar koji je stradao.A ja tvrdim :lol: da muskarci sanjaju 2-3 puta godisnje samo, decu ne racunam oni naravno mnogo vise. i zato imam taj negativan stav.Bas bih zelela da jos neko procita cisto da cujem jos necije misljenje.
"Kljuc za Rebeku"-Ken Folet Isto o spijunazi, ali je stvarno dobra.
"Moja prelepa spijunka"-Fal Koner za nju sam pisala jos na pocetku posta.
"Hrana ljubavi"-MartinSuter .I ju sam uzela zbog kuvanja.Nije losa knjiga stvarno .Radnja se desava u Svajcarskoj ,on je azilant , sada se ne mogu setiti koje zemlje pa da me ubijete,takodje kuvar ali dobija otkaz i pocinje da se izdrzava od socijalne pomoci,ali umedjuvremenu u svom stanu voli da kuva.Tacnije, sada se setih , zbog cure koja je bila u istom restoranu radila sa njim dobio je otkaz a i ona odmah za njim,ona je predhodne veceri bila kod njega na veceru , gde su posle toga zavrsili znate gde.A njoj je to bilo cudno jer voli isti pol, pa je shvatila da je to do njegove hrane.Znam da sam zbrda zdola vam objasnila , nadam se da cete pohvatati konce.Inace on se bavi molekularnom kuhinjom, tako da sam se ja razocarala jos ni ovu normalnu nisam savladala.

Ima jos ali sam stvarno zrela za spavanje.Izvinite sto sam vas ovoliko ugnjavila, ali to je posledica ne pisanja.Nemam verena ni greske da ispravljam ne zamerite.

Sve vas puno :kiss::kiss::kiss:

Juče mi je konačno bibliotekarka kazala kako mogu na njihovom sajtu da proverim koje knjige imaju.
Razlog tome je što 15 knjiga koje sam ovde zapisala, kao predloge, oni nemaju u biblioteci. :confused:
Uzela sam ...
Kišona - Kita boli more
Šandora M. - Sveće gore do kraja
Antonio T. Svakim časom sve je manje vremena

Nalence, zanimljive knjige. Nisam se nikad nadala da ću moći da iskoristim neki recept iz tih knjiga o kuvanju. Doduše, nisam ih mnogo ni pročitala. Ostala mi u sećanju ... e.ebiga, ne mogu da se setim naslova. Negde u Španiji, Meksiku ili tako negde (gde bi da je film glumio Antonio Banderas, a možda ima i film), jedna od ćerki (možda i jedina) sa starom kuvaricom stalno u kuhinji i uči recepte. Uh, al sam objasnila. Stalno mi se po glavi motaju detalji iz trilogije Izabale Aljende, pa sam sve pomešala. Ali zanimljiva knjiga. :ok::zper: Ima neku vanilu u naslovu ili neki drugi začin, ili namirnicu. Dobro je da sam sad suzila izbor.

U knjizi Kad duva severac jutros je došlo do neočekivanog obrta. A ja na poslu i treba da se bavim ruskom ili tako nekom privredom.

Bi, to je 'Kao voda za cokoladu', rekla bih.
Ima i ona 'Recepti za savrsen brak', slatka knjizica ali se ne secam jesu li recepti bili primenjivi kod nas.

Da podelim jednu sliku sa vama, ovo cu da pozelim od Deda Mraza :zper:

21753_271158193006840_1451912947_n.jpg

Bi, to je 'Kao voda za cokoladu', rekla bih.
Ima i ona 'Recepti za savrsen brak', slatka knjizica ali se ne secam jesu li recepti bili primenjivi kod nas.

Da podelim jednu sliku sa vama, ovo cu da pozelim od Deda Mraza :zper:

21753_271158193006840_1451912947_n.jpg
Jeste, Kanela, Kao voda za čokoladu. A ima i film, u kome ne glumi Banderas.
E sad me to podsetilo, ne znam jesam li prijavila, gledala sam Voda za slonove i svideo mi se film. Mogu misliti kako bi mi se tek svidela knjiga koju su mnogi ovde hvalili.

Volela bih da Deda Mraz bude darežljiv i da ti pokloni to što želiš.

Nalence
hvala na kometaru.:) Nisam ljubitelj rata, spijunaze..i tih stvari..al' mozda je i uzmem.

Kanela
zoves na caj ako Deda Mraz ispuni zelju? ::)

Citam i dalje Carigradsku prorocicu i bas mi se dopada :)

Cao malisanke.

Cime ste se inspirisale u ovaj olovni dan?

Bros od cilibara na crnom reveru, nasledjen. Chloe Love grli me neznoscu puderaste note.
Crni caj sa tek malo mleka. Onda popodnevna kafa sa mamom uz neke nase tople price.
Njene oci pune suzica na pomen davnih uspomena. Onda zagrljaj, sigurno gnezdo od ljubavi.

Sada sam na putu do prestonice, idem kod zubara, negde na Slaviju, kasnije po zimske gume.
Danas videh prvu pahulju na kaputu, dosta je izmotavanja.

Necu duziti, pisem sa telefona.

Grlim vas sve! :zag:

Sudjen mi je neki Miljenko :lol:
Odlicna su bila Slozna braca :D

Dragonfly, tvoja porukica zaista greje u ovo hladno zimsko veče. (Još ću i ja pod tvojim uticajem početi da pišem poetski). :) I ja ujutru pijem crni čaj sa tek malo mleka.

Pročitala sam Kad duva severac, Danijela Glatauera, Laguna, 242. str. Nisam ništa mogla da uzmem da radim dok ne završim. I za razliku od vlasnice knjige, naše drage Elefterie, meni se mnogo svidela.
Možda zato što sam i ja imala malo iskustva sa virtuelnim vezama, ali ne tako drastično da utiče na ljude oko mene. Bar ja tako mislim.Sad sam se previše razotkrila. Ali ko bi odoleo svim tim čudesima i izazovima koje nudi internet. Ja sam samo jedno slabo ljudsko biće. Na neki način zavisna i od ovog foruma. Srećom pa se držim samo nekoliko tema.
Dakle, dvoje ljudi počinju da razmenjuju mailove sasvim slučajno, ali posle nekog vremena postaju zavisni od njih. To uopšte nije naivno i bezazleno kako oni misle. I kraj je baš onakav kakav treba da bude.

Sad jedva čekam da pročitam nastavak Svih sedam talasa. Elefteria, jesi ga ti čitala? Da li je zaista nastavak, o Emi i Leu ili je prosto naredna knjiga istog autora?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back