Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad me Esterita podseti. Kada je bio sajam knjiga (ne znam da li je to jos neko primetio), ali mene je ubolo direktno u oko.
Kada se popnes uz one stepenice pa krenes levo ka halama, poredjani u nizu panoi, bilbordi, sta li su.
I tu na samom ulazu, prvi prvcati pano, ta Bacic-Alimpic :dash:
Izbegavam da spominjem te spisatelje i spisateljice jer mislim da im i na taj nacin cinim reklamu, ali sad sam se setila i nisam mogla da odolim.

Pa zamislite tako veliki i znacajan sajam, kazu najbolji u ovom delu Evrope, Balkana tako nesto, i nije neki Pisac na bilbordu nego neka
smilie_girl_214.gif

Znam da je tu (na bilbordu) u pitanju novac a ne knjizevnost, ali ipak...
Srećo moja, ako se sećaš, ja se nisam ni penjala gore.:zcepanje:

Dragonfly, cestitaj tati rodjendan. I moja mama je rodjena 29. novembra i danas proslavismo rodjendan :)
Lamar, ako ti se bas toliko svideo Ciric, sad i mene privlaci. Ali tek sam na 1/5 Brajsona. Slazem se za ono sto si rekla u vezi Sajma...
Kupih 4 knjige na Limundu, odavno nisam :mrgreen:

Pročitala sam Igračica goa... Šan Sa
Knjiga je kod mene ostavila utisak ...
Nema misli koje obično zapisujem na nekom papiriću dok čitam ...ali je pisana lepim rečenicama , bez suvišnih prideva i opisa.
Meni ova knjiga ide u predloge ...ali na ovoj temi, ne znam kome bih je predložila.

Poslednja izmena:
Jos citam Dvore od oraha i uzivam.
Toliko toga sam saznala od istorijskih podataka za koje nikad cula nisam.
Zaista je ovo njegovo kapitalno delo, kako i pise na koricama.
Toliko lepo napisanih misli o zivotu, smrti, ljubavi, ludilu... Toliko licnih i drustvenih drama.
Necu ovaj roman zaboraviti.

Jos citam Dvore od oraha i uzivam.
Toliko toga sam saznala od istorijskih podataka za koje nikad cula nisam.
Zaista je ovo njegovo kapitalno delo, kako i pise na koricama.
Toliko lepo napisanih misli o zivotu, smrti, ljubavi, ludilu... Toliko licnih i drustvenih drama.
Necu ovaj roman zaboraviti.

A ja kad sam to tražila u mojoj staroj biblioteci nije bilo, pa sam uzela Rutu Tanenbaum. Kažu da je to najslabije zetovo (Jergović) delo. To nemoj da uzimaš. Preporučiće ti Lamar šta da čitaš od Miljenka.

Drago mi je da vam se dopalo malo podsecanje na Beketa :) :zag:

Bi, citat je diiiivan i istina je da ma koliko bilo previranja u njegovim junacima i ja uvek osecam neki mir u njima, onaj koji im donosi cinjenica da su svoji ma sta se desavalo oko njih. Volim i Tisine, gde junak sve vreme traga za svojim mestom i mirom (iako je iz rata dosao u mir, ali to je sasvim druga stvar).

Dragoncice, srecan tati rodjendan :)

http://www.niscafe.com/index.php/magazin/niscafe-vesti/2513-coca-cola-novogodisnji-karavan.html

Coca-Cola karavan na svoj put kreće 14. decembra i posetiće Beograd, Novi Sad, Suboticu, Niš, Kruševac, Kraljevo, Užice, Kragujevac, Surdulicu, Zaječar i Šabac. Na centralnim gradskim lokacijama, građani će moći da daju svoj doprinos akciji, tako što će na karavan doneti očuvane dečje knjige. Knjige za opremanje bolnica će biti prikupljane i u Laguninim knižarama „Delfi“ širom Srbije od 1. decembra.

Završila sam Đavolji tobogan. Kao u svakom dobrom trileru, do samog kraja se ne zna ko je ubica, iako bi mogao da bude svako od aktera. Normalno, na kraju se ispostavi da je to onaj od koga se najmanje očekivalo.:lol:

No, ono što je važnije od samog epiloga je činjenica da živimo u svetu bez ljubavi, poverenja, gde ne znate šta može da vas snađe od najrođenijeg. Roman je kolaž sačinjen od života običnih ljudi kakvi nas okružuju, sa kojima se srećemo svakodnevno. Svi su u direktnoj ili indirektnoj vezi s ubijenom učiteljicom.

Toplo preporučujem.

Završila sam Đavolji tobogan. Kao u svakom dobrom trileru, do samog kraja se ne zna ko je ubica, iako bi mogao da bude svako od aktera. Normalno, na kraju se ispostavi da je to onaj od koga se najmanje očekivalo.:lol:

No, ono što je važnije od samog epiloga je činjenica da živimo u svetu bez ljubavi, poverenja, gde ne znate šta može da vas snađe od najrođenijeg. Roman je kolaž sačinjen od života običnih ljudi kakvi nas okružuju, sa kojima se srećemo svakodnevno. Svi su u direktnoj ili indirektnoj vezi s ubijenom učiteljicom.

Toplo preporučujem.

Svidja mi se opis :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back