Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja čitam i dalje ove orhideje
ne znam što da kažem, nije loša, al' stvarno na momente baš zaliči na one vikend ljubavne romane..i taman pop. dim, ono počne sušta ozbiljnost i kako treba...i taman se opustim i počnem da uživam..ono opet
a prilično je "debeljuškasa "

Konacno citam Bibliju otrovne masline.
Spada mi u rang Lamarcicinih (kakvo tepanje) knjiga! ;)

Procitala sam i Bernardijevu sobu (Slobodan Tisma) i kroz citavu knjigu osecala otpor prema delima i misljenjima glavnog lika. Da li je neka od vas citala?

Dzaba ti spada u taj red kad je nisam citala :lol:
Od Kingsloverke sam procitala samo Bujno leto.

Od Slobodana Tisme mi je na cekanju Quattro stagioni.
E, da. Zanima me knjiga Svece gore do kraja (Sandor Marai). :)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/90316-Biblioteka?p=18430781&viewfull=1#post18430781

Zavrsila sam i Muskarci koji mrze zene, takodje Krvavu lozu (zaista mi nije jasno zasto sam trosila vreme na ovu knjigu, u stvari znam-nisam mogla da spavam dve noci, ali sam mogla ipak uz lepsu knjigu da se borim sa nesanicom) i jednu tako simpaticnu knjigu o KUCAMA Hrana za dusu ljubitelja pasa. :)
Nisam razumela kako se zove ova knjiga :think:

Lamar, mislis na ovu trecu? Zove se Hrana za dusu ljubitelja pasa. A druga je Krvava loza.
Nista ne fali Tismi, htela sam i drago mi je da sam naletela na njegovu knjigu.
Da, da-procitacu ostatak Milenijuma. Nikako da naletim na drugi deo, a treci je kod mene.
Za sada je i meni OK Biblija.

Da napisem koju o Midlseksu dok me ne izda pamcenje :lol:

Prvo i osnovno, do daljnjeg ne citam knjige koje imaju preko 300 strana, eventualno do 350 ali sa dosta praznih listova.
Ovu sam razvlacila mesec i po i to mi uvek na kraju utice na celokupni utisak jer nedostaje kontinuitet u citanju i ono gutanje knjige.

Knjiga mi se vrlo svidela na pocetku, a onda sve manje kako se priblizavala kraju.
Osnovno sto mi se svidelo jeste - odlicno razradjeni likovi, doticanje brojnih tema i navodjenje na razmisljanje o njima, i ideja da se napise nesto tako sveobuhvatno u danasnje vreme instant zivljenja.
Sto se tice zamerki, na nekim mestima je toliko davio, recimo kako onaj Mracni Predmet izbacuje dim dok pusi, pa 350 opisa, a ja jedva cekam da cujem sta ce se desiti na pregledu kod ginekologa. Zatim, ocekivala sam da ce mnogo intimnije izloziti osecanja glavnog junaka, kako se suocio sa situacijom i td, a pisac se vise bazirao na 'od Kulina bana'. Svi su likovi do detalja prikazani, kao i njihove price, i onda kad dodje do glavnog junaka i velikog otkrica, nikom nista. Na jednoj strani je potpuno izgubljeno bice, novonastali Kal, a na sledecoj vec odrastao covek sa sredjenim zivotom. Sta se desilo izmedju, pisac je mislio da nas nece preterano zanimati.
Ja bih joj dala neku slabu cetvorku, od 1 do 5.

Potom sam procitala Kenoove "Stilske vezbe", odlicna, odlicna ideja.

A sad citam "Zivoti devojaka i zena", ovde sama naletela na preporuku i uzivam (na trecini sam otprilike).

Sveće gore do kraja :think:
Mislim da je ta knjiga za mene, pošto ja volim istorijske i ratne romane.

Čitam i dalje Bog malih stvari .
Bila sam rezervisana na početku jer je servirala mnogo smrti za kratko vreme, razmišljala sam da je ostavim.
Međutim , krenula je priča u romanu .
Kad tome dodamo i način pisanja autorke, prevagnulo je čitanje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back