Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za ovih nekoliko dana pročitala sam
Duša Citre - Šan Sa
Neobičan istorijski roman koji prati sudbinu dvoje mladih ljudi . Radnja je smeštena u VI veku i opisuje period carske Kine , odnosno smene dinastija u tom periodu. U knjizi ne dominiraju opisi nasilja već prati osećanja likova.

Ona potiče iz ugledne porodice iz Srednje ravnice. U njenim venama teče krv pripadnika najviše kaste. Oteta u ratu, prati muža po bojnim poljima, od jednog do drugog razorenog mesta da bi na kraju stigla do kapije Zabranjenog grada i carskog prestola.
On je siroče i siromah, ali jedini koji u tim burnim vremenima najezda i nasilja može da napravi čudesnu citru sa sedam svilenih žica, izum boga Fu Sija. Pod njegovim veštim prstima dragoceno drvo od koga je napravljen sarkofag zaboravljene carice pretvara se u muziku. I oživljava ljubav koja ne mari za vekove…

"...Čovek je poput citre čije se svilene strune svakodnevno opuštaju.Citra mora da se podešava;čovek se preispituje i popravlja.Zabranjujući sebi pogrešne ideje,izlišne želje i loše postupke,čovek dospeva na put Dobra tako što upoznaje put Zla..."
Kad duša zamre- Lajoš Zilahi
Ne želim da pišem o ovom romanu , jer znam da ste sve čitale.
Mogu samo da potvrdim da je vredan vašeg predloga i da mi je drago što sam po vašoj preporuci pročitala ovaj roman.
Za one koji slučajno nisu pročitali do sada (kao ja )
Roman govori o iseljeniku koji sa tugom posle očeve smrti zbog nezavidne materjalne situacije , zauvek napušta svoj rodni kraj .U želji za boljim životom odlazi u Ameriku gde počinje njegova borba za opstanak . Dirljiva priča o sećanju na roditeljski dom sa nadom u brz povratak kući i samo prihvatanje činjenice da će do kraja života ostati stranac u tuđini.

Sada počinjem Bog malih stvari - Arundati Roj
O, neko je vredan ovih dana.:lol: :cmok:

Samo da dodam da je Duša citre najslabiji njen roman, jer ja sam pročitala sva četiri.

Ja zavrsih Caj u Sahari-Pol Bouls.
Nije mi se svidela knjiga,mozda je film dobar ali sad nemam zelju da ga gledam.

Od pocetka dosta neodredjenosti i nejasnoca.

Nemam vremena da vise piskaram Dunja neda ni minuta slobodnog vremena.

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=429078 Koga malo detaljnije interesuje.

Pocinjem sadaCrni dud-Kejtlin Dejvis.

A Dunji sam kupila Diznijevu prvu knjigu iz one plave edicije.U pitanju je Bambi.

Zar ne kreću te knjige od petka uz blic..Koliko se sećam po brošuri koju sam dobila, sutra izlazi Bambi...
Znači već ima u prodaji....
Prva je po promo ceni od 249,00 rsd, ostale su oko 450--500....

Jesu li stvarno tako lepo uradjene kako deluju na fotografijama?

Bi, mislile smo na tebe.
Istina, mislile smo da se patis, a ti fino stojis sa strane sa torbom i parama :manikir:
To je bilo samo onaj dan, a sad samo vucem i ribam i jedva čekam da dodjem na posao da se malo odmorim. Osmi dan vanrednog stanja, počeli smo da se svadjamo :(
Bi ce jos malo i da ustane, posto je zaspala u 9h :lol:
Tačno tako.
A i pročitala sam par strana, što sinoć i jutros kod kuće, što u busu. Ići ću, kad se još malo sredim, da vidim gde mi je najbliža biblioteka. Imam adresu, ali ću morati malo da cunjam izmedju zgrada. Uzbudjena sam zbog toga.

Zar ne kreću te knjige od petka uz blic..Koliko se sećam po brošuri koju sam dobila, sutra izlazi Bambi...

kod nas su izlazile neke tako dječije velike slikovnice i takva su i cijene bile i baš su bile lijepe, ja sam ih redovno kupovaal za mlašu..i sad da sam prava kao što nisam fino bi ih slikala i pokazala vam

Jeste lepa knjiga,ali mi je mnogo 500 dindzi svake nedelje...:(

Moram slikati Dunjinu biblioteku da vam pokazem.:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back