BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali tu nema reci o krstenju dece.

Istorija kaze da krstneje dece u izvornoj crkvi pocinje od 6 veka. Sve do 12 veka su se krstvale i odrasle osobe uronjavanjem..

O tome svedoci istorija i mnsotvo krstionica, u vidu bazena po crkvama iz tih vekova.
Ako nekoga zanima mogu da postavim sliike.

Sto znaci da su se krstavali odrasli nikako deca do 6 veka.

Sta je sa decom do 6 veka?

Deca vernih roditelja su vec posvecena i roditelji ih uce veri.
Ako bi takvo dete umrlo, ono je spaseno.

Deca nemaju ucinjene grehe...

ZAR NIJE GOSPOD REKAO DA CE SE TRAZITI OD SVAKOGA KOLIKO MU JE DATO.

Zar ce Gospod od dece traziti kao sto trazi od odraslih???

Ali tu nema reci o krstenju dece.

Istorija kaze da krstneje dece u izvornoj crkvi pocinje od 6 veka. Sve do 12 veka su se krstvale i odrasle osobe uronjavanjem..

O tome svedoci istorija i mnsotvo krstionica, u vidu bazena po crkvama iz tih vekova.
Ako nekoga zanima mogu da postavim sliike.

Sto znaci da su se krstavali odrasli nikako deca do 6 veka.

Sta je sa decom do 6 veka?

Deca vernih roditelja su vec posvecena i roditelji ih uce veri.
Ako bi takvo dete umrlo, ono je spaseno.

Deca nemaju ucinjene grehe...

ZAR NIJE GOSPOD REKAO DA CE SE TRAZITI OD SVAKOGA KOLIKO MU JE DATO.

Zar ce Gospod od dece traziti kao sto trazi od odraslih???
Primer 1. „Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, u čeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio “ (Mt. 28:19-20)

Spadaju li deca u narod?

Primer 2. Deca treba da budu krštena po praobrazu:
„ Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena... A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog (u osmi dan), da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj“ (1 Mojs. 17:12,14) (Samo dete, naravno, nije moglo sebe da obreže. Njega su obrezivali roditelji. Ali je kazna stizala dete, ono je narušavalo zavet).

„U Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)

U Starom Zavetu obrezanje se vršilo i nad odraslim i nad decom; i u Novom Zavetu treba da se krste i odrasli i deca. Tamo se obrezivao krajnji deo tela nožem. U Krštenju se Duhom Svetim (nerukotvoreno obrezanje) odsecaju gresi.

Primer 3. „ A neću da ne znate, braćo, da oci naši svi pod oblakom bijahu, i svi kroz more prođoše, i svi se u Mojseja krstiše u oblaku i moru; a ovo biše primjeri nama ...“ (1 Kor. 10:1-6)
Jevreji nisu ostavili svoju decu na obali da čekaju punoletstvo, već su ih preneli na rukama.Dakle, deca koja su prelazila iz Egipta su KRSTENA u oblaku i moru.

Zasto si zanemario recenicu koja kaze da ih ucite sve sto sam vam zapovedio i onda krstavate.

Da li decu mozes nauciti da drze sto im je Isus zapovedio?

Mozes ali to je proces dok ne odrastu.

Deca nemogu da shvate i drze sve sto je Isus ucio.

JER:
1.Kor 7:19 Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih.
Gal 5:6 Jer u Hristu Isusu niti šta pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego vera, koja kroz ljubav radi.
Gal 6:15 Jer u Hristu Isusu niti šta pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego nova tvar.

DJABE DA OBREZES ILI KRSTIS DETE JER TO NE POMAZE:
POMAZE DRZANJE ZAPOVESTI BOZJIH A TO DETE JOS NEZNA I NERAZUME:
POMAZE NOva ATVAR, OBRACENJE A TO DETE NEMOZE I NERAZUME A I SAMO NEMA SVOJ GREH.

Odraslog coveka mozes odma.

I zato se on uskoro posle toga krstava.

Nemamo niejdna priemr krstavanje dece u Novom zavetu.

Obrezanje dece nema veze sa krstenjem.

Obrezanje danas je:

Röm 2:29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.

Phil 3:3 Jer mi smo obrezanje koji duhom Bogu služimo i hvalimo se Hristom Isusom, a ne uzdamo se u telo.

Kol 2:11 U kome i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivši telo greha mesnih obrezanjem Hristovim;

Danasnje obrezanje je odbacivanje greha a koji greh da odbaci dete???

Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)

Obrezanje dece je da ih ucimo veri.

A kad odrastu odlucjuju da se krste.

Starozavetno obrezanje nije simbol krstenja nego je to simbol ucenja i upoznavanje sa Bogom i zivot po tome i preimena u praksi.

KAKO SE ISUS KRSTIO I KAKO JE JOVAN KRSTAVAO I KAKO SU APOSTOLI KRSTAVALI:

Bilbijska rec za krstenje glasi baptiso sto znaci, zaroniti uroniti.

I simbolise pogreb krstenika u vodeni grob.

Simbolicki umiremo grehu i starom coveku a izranjanjem iz vode ustajemo u novi zivot sa Hristom...
---------------------------------------------------------------

4 Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
5 Jer kad smo jednaki s Njim jednakom smrću, bićemo i vaskrsenjem;
6 Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.
7 Jer koji umre oprosti se od greha.
8 A ako umresmo s Hristom, verujemo da ćemo i živeti s Njim,
9 Znajući da Hristos usta iz mrtvih, već više ne umire; smrt više neće ovladati njime.

Rimljanima 6.

BIBLIJSKO KRSTENJE:

Joh 3:23 A Jovan krštavaše u Enonu blizu Salima, jer onde beše mnogo vode; i dolažahu te ih krštavaše.

ISUS SE ISTO TAKO KRSTAVA:

Mt 3:16 I krstivši se Isus izidje odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dodje na Njega.

Primer Bilijskog krstenja, onako kako se Isus krstio i kako je Jovan krstavao i kako su apostoli krstavali:

http://adventisti.hr/biblijsko-krtenje-na-rijeci-korani-kod-karlovca/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KRSTENJE DECE I POLIVANEM ILI PRSKANJEM POCINJE U 6 VEKU:

Tako se polako pravo Bilbijsko krstenje potiskalo.

Ali krstionice kao bazeni za svedocanstvo, postoje i danas po raznim crkvama iz 6 do 12 veka.

Te krstionice svedoce da se Biblijska praksa krstenja odraslih i uronjavanjem praktikovala sve dotle.

images

ostia22g.jpg

images

images

4074315.jpg

images

images

images

TAKVE KRSTIONICE OTRKIVENE NA LOKALITETIMA USRBIJI:

Bile su u upotrebi do 12 veka:

http://sr.wikipedia.org/sr/Баптистеријум

800px-Stobi_Baptisterium.jpg

Prvi Srbi Hriscani su se krstavli odrasli i uronjavanjem, pravim Bilbijskim krstenjem.

Kako bi bilo lepo da se vratite na izvorno krstavanje!!!

Poslednja izmena:
„Који не прими Царства Божијега као дијете, неће ући у њега “ (Мк. 10:15)

Nekog je Bog pozvao u starosti, pa je opet primio kao dete, ako razumes sta to ''kao dete'' znaci.

Da bi se neko krstio mora biti svestan toga sta je krstenje, ne moze dete da nasledi hriscanstvo od svojih roditelja, pa Bog nema unuke, nego decu.
Krstenje je obecanje da ces ziveti po reci, svetim zivot, obecanje ciste saveti, mozes cak porediti sa ulazenjem u ''brak'' sa Bogom, ali da li je dete svesno svega toga? A i zar krstenje nije uslovljeno verom, i zar ono nije potpuno potapanje pod vodu, kakvo se inace vrsi u manastirima?

Zasto si zanemario recenicu koja kaze da ih ucite sve sto sam vam zapovedio i onda krstavate.
Da li decu mozes nauciti da drze sto im je Isus zapovedio?
Mozes ali to je proces dok ne odrastu.
Deca nemogu da shvate i drze sve sto je Isus ucio.
JER:
1.Kor 7:19 Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih.
Gal 5:6 Jer u Hristu Isusu niti šta pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego vera, koja kroz ljubav radi.
Gal 6:15 Jer u Hristu Isusu niti šta pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego nova tvar.
DJABE DA OBREZES ILI KRSTIS DETE JER TO NE POMAZE:
POMAZE DRZANJE ZAPOVESTI BOZJIH A TO DETE JOS NEZNA I NERAZUME:
POMAZE NOva ATVAR, OBRACENJE A TO DETE NEMOZE I NERAZUME A I SAMO NEMA SVOJ GREH.
Odraslog coveka mozes odma.
I zato se on uskoro posle toga krstava.
Nemamo niejdna priemr krstavanje dece u Novom zavetu.
Obrezanje dece nema veze sa krstenjem.
Obrezanje danas je:

Röm 2:29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.

Phil 3:3 Jer mi smo obrezanje koji duhom Bogu služimo i hvalimo se Hristom Isusom, a ne uzdamo se u telo.
Kol 2:11 U kome i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivši telo greha mesnih obrezanjem Hristovim;

Danasnje obrezanje je odbacivanje greha a koji greh da odbaci dete???

Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)
Obrezanje dece je da ih ucimo veri.
A kad odrastu odlucjuju da se krste.
Starozavetno obrezanje nije simbol krstenja nego je to simbol ucenja i upoznavanje sa Bogom i zivot po tome i preimena u praksi.
A zašto ti ignorišeš činjenicu da su deca koja su prešla Crveno more krštena u oblaku i moru. Je li to Bog pogrešio pa se našli vi stručnjaci da ga podučite kako treba?

Deca zaista nisu sposobna da slušaju i razumeju Jevanđelje. No to ne znači da nisu sposobna da budu prijamnici blagodati Božije. Sam Hristos je rekao:

" Pustite decu, i ne branite im da dolaze kmeni, jer je takvih Carstvo Nebesko " (Mt. 9.13-15); " Zaista vam kažem:ko ne primi carstva Božijeg kao malo dete, neće ući u njega " (Mk. 10.13-16); i dalje: " A koji sablazni jednoga od ovih malih koji veruju u mene, ... ; jer vam kažem da anđeli njihovi na nebesima stalno gledaju lice Oca moga nebeskoga " (Mt. 18.2-10).

Kao što vidimo, ovde zaista nije ništa rečeno o krštenju dece baš direktno i neposredno, ali je zato rečeno nešto što je vrlo važno za njihovo krštenje. Hristos je rekao da su ta deca sposobna da budu članovi Carstva Nebeskog - dakle Crkve.

Kako obrezanje nema veze sa krštenjem kada jasno piše da ima?

„U Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)

Kažeš da je starozavetno obrezanje učenje i upoznavanje sa Bogom.E sada ja tebe da pitam isto što i ti mene - Kako deca od osam dana starosti mogu da uče i da se upoznaju sa Bogom? Ko je njih pitao hoće li da se obrezuju?

Treba krštavati decu i po obećanju:

„ Evo, idu dani, govori Gospod, kad ću učiniti s domom Izrailjevim i s domom Judinim nov zavet ... I neće više učiti prijatelj prijatelja ni brat brata govoreći: Poznajte Gospoda; jer će me znati svi od malog do velikog, govori Gospod; jer ću im oprostiti bezakonja njihova, i grehe njihove neću više pominjati “ (Jer. 31:31,34)

„Trubite u trubu na Sionu, naredite post, proglasite svetkovinu. Saberite narod, osveštajte sabor, skupite starce, saberite decu i koja sisaju “ (Joil 2:15-16)

Dela 2,39. Јер је за вас обећање и за децу вашу, и за све далеке које ће год дозвати Господ Бог наш.

Kažeš da su deca bezgrešna?

Ako bi se deca rađala bezgrešnima, onda se đavo ne bi useljavao u njih. Mi vidimo obratno:

„I dovedoše ga njemu; i kad ga vidje duh, odmah ga stade lomiti; i padnuvši na zemlju valjaše se bacajući pjenu. I upita oca njegova: Koliko ima vremena kako mu se to dogodilo? A on reče: Iz djetinjstva. “ (Mk. 9:20-21)

Ako su deca sveta, zašto ih protestanti krste kasnije? Do kojih godina su sveti i odakle se na njima zatim pojavljuje greh?

Ti odbacuješ pri tom postojanje praroditeljskog greha, kao izmišljotinu? A šta na to kaže Sv. Pismo:
"Gle u bezakonju rodih se u grehu zatrudne mati moja mnom " (Psl. 51.5);

A kao što znamo David se rodio u normalnom, blagoslovenom braku!

Dalje: " Kao što je posredstvom jednog čoveka (Adama) greh ušao u svet, a grehom smrt, tako je smrt prešla na sve ljude jer su svi zgrešili " (Rim. 5.12); " Neposlušnošću jednoga mnogi su postali grešni " (Rim. 5.19).

Eto šta kaže Biblija !

Dalje, nije osnovana ni tvrdnja da se krštenje novorođenčadi i male dece uvuklo u Crkvu u kasnijem dobu hrišćanstva. Crkveni pisac Tertulijan iz Kartagine (160-220 g.) javno se suprostavljao krštenju male dece - što ne znači i da je bio u pravu - dokazujući tako da je takav običaj postojao još u njegovo doba.

Iako u Sv. Pismu ne postoje dokazi u korist krštenja male dece (a ni suprotno), ipak bi se tako nešto moglo naslutiti. Naime, Biblija kaže da su se krštavali: - Lidija i njen dom (D. ap. 16.14-16); - Krisp sa svim domom svojim (D. ap. 18.8); - Kornelije i sav dom njegov (D. ap. 11.12-16); - Tamničar i svi njegovi (D. ap. 16.31-34); - Stefaninov dom (1Kor. 1.16). Šta treba podrazumevati ovde pod izrazima " njen dom ", " sav dom ", " svi njegovi " ?

Jesu li svi ovi domovi bili bez dece?

Nekog je Bog pozvao u starosti, pa je opet primio kao dete, ako razumes sta to ''kao dete'' znaci.

Da bi se neko krstio mora biti svestan toga sta je krstenje, ne moze dete da nasledi hriscanstvo od svojih roditelja, pa Bog nema unuke, nego decu.
Krstenje je obecanje da ces ziveti po reci, svetim zivot, obecanje ciste saveti, mozes cak porediti sa ulazenjem u ''brak'' sa Bogom, ali da li je dete svesno svega toga? A i zar krstenje nije uslovljeno verom, i zar ono nije potpuno potapanje pod vodu, kakvo se inace vrsi u manastirima?

Dete ima veru ali ne može da je izrazi:

„Ta, Ti si me izvadio iz utrobe; Ti si me umirio na sisi matere moje , za Tobom pristajem od rođenja, od utrobe matere moje Ti si Bog moj “ (Ps. 22:9-10)

Veru dece izražavaju roditelji – svedoci: njihova vera se prima od Gospoda, kao što je Gospod primao veru pri isceljenju:

Kapetanovog sluge – Mt. 8:6-13;
Kćeri Hananejke – Mt. 15:22-28;
(vaskrsenja) Jairove kćeri – Mk. 5:22-42

Daj nam jedna bilijski primer krstenja dece i problem je resen.

Pored ovoliko dokaza, tebi da sidje sam Bog nebi vredelo???

BAPTISO ZNACI URONITI.

Tekst kaze da su svi bili uronjeni u moru, pod vodom su se kretali prkaticno dok je more bilo sjedne i druge strane 80 metara iznad njih.

Nije rec o krstenju. Rec baptiso ne znaci krstenje nego uroniti.

Kada se ta rec koristi kod krstenja, onda oznacva krstenje a uronjavanjem u vodu.

Pa naravno kada je devojcia mrtva ili neko polumrtav da nemoze da zove Isusa da dodje nego to cine roditljei ili bliznji.

Ali krstenje´je radi greha a deca; BEBE. nisu svesna i odgvorna da bi imala greh.

Dakle deca BEBE vernih roditelja su bez krstenja spasena.

Markus 1:4 Pojavi se Jovan krsteći u pustinji, i propovedajući krštenje pokajanja za oproštenje greha.

Od cega i kako to da se BEBE POKAJU???

Mt 19:14 A Isus reče: Ostavite decu i ne zabranjujte im dolaziti k meni; jer je takvih carstvo nebesko.

BOZJE CARSTVO VEC PRIPADA DECI.

ZATO ISUS KAZE:

Mt 18:3 I reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.

Poslednja izmena:
Daj nam jedna bilijski primer krstenja dece i problem je resen.

Pored ovoliko dokaza, tebi da sidje sam Bog nebi vredelo???

BAPTISO ZNACI URONITI.

Tekst kaze da su svi bili uronjeni u moru, pod vodom su se kretali prkaticno dok je more bilo sjedne i druge strane 80 metara iznad njih.

Nije rec o krstenju. Rec baptiso ne znaci krstenje nego uroniti.

Kada se ta rec koristi kod krstenja, onda oznacva krstenje a uronjavanjem u vodu.

Pa i Isus je uronjen,sram te bilo. Zašto spinuješ?
Daj biblijsku zabranu krštenja dece. A ja sam ti naveo već primere gde su se VEROVATNO i deca krstila.
I na sve ovo što sam ispisao ti si napisao 5 redova?

Pa naravno kada je devojcia mrtva ili neko polumrtav da nemoze da zove Isusa da dodje nego to cine roditljei ili bliznji.

Ali krstenje´je radi greha a deca; BEBE. nisu svesna i odgvorna da bi imala greh.

Dakle deca BEBE vernih roditelja su bez krstenja spasena.

Markus 1:4 Pojavi se Jovan krsteći u pustinji, i propovedajući krštenje pokajanja za oproštenje greha.

Od cega i kako to da se BEBE POKAJU???
Pa naravno da kada se beba krsti da će njenu veru da izražavaju roditelji,jer beba ne može da govori.
Gde piše da su deca spasena bez krštenja?

„ A ko se ne rodi vodom i Duhom , ne može ući u Carstvo Božije “ (Jn. 3:5) („ko“, tj. svi bez izuzetka, odrasli i deca)

„Jer obećanje je za vas i za djecu vašu “ (Dela ap. 2:39)

Pa i Isus je uronjen,sram te bilo. Zašto spinuješ?
Daj biblijsku zabranu krštenja dece. A ja sam ti naveo već primere gde su se VEROVATNO i deca krstila.
I na sve ovo što sam ispisao ti si napisao 5 redova?

Pa ko je rekao da isus nije uronjen???

Ali rec uroniti prilikom prelaska crvenog mora ne misli na rkstenje vec uranjanje, isli su ispod vode, kroz ovdu prakticno.

Ta rec se koristila u normalnom razgovoru, kada se neki kupaju kazu baptiso, zaroni. A ne misli na krstenje.

Kada se krstavlo taj cin se zvao Uranjanje i ta rec onda iam drugu svrhu.

Ali nemozes da ju primenis na prelazak crvenog Mora.

Mt 19:14 A Isus reče: Ostavite decu i ne zabranjujte im dolaziti k meni; jer je takvih carstvo nebesko.

ZATO ISUS KAZE:

Mt 18:3 I reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.

Zato izvorna crkva 6 vekova od svog nastnaka nije krstila malu decu.

Kasnije se setio opet katolik, biznis, i pocelo je.

To nije izvorno.

Na kraju jedna poruka : " Veliki greh činite ne dopuštajući deci da se krste ". Ne puštajući ih tako u Crkvu, ostavljate ih kao žrtve paklenim silama, a van Crkve nema spasenja.
Deca moraju biti u Crkvi, kao mlade lozice na Čokotu (Jn. 15.1-16), kao udovi Tela. Njih, po prirodi, čiste i bezgrešne treba osloboditi - kroz Crkvu - krštenjem, od posledica prvorodnog (praroditeljskog) greha!
Nije slučajno Gospod rekao apostolima: " Pustite decu "! Ne zaboravite da sa Hristom mogu da budu samo oni koji su se u " Hrista obukli " krštenjem. Tako i apostol kaže: " koji ste se u Hrista krstili, u Hrista ste se obukli " (Gal. 3.27). Deca vaša, makar i da nisu odgovorna za lične grehe, ipak bez krštenja, po rečima apostola, jesu nečista (1Kor. 7.14), kao i deca pagana ili bezbožnika uopšte. Ona se u Hrista moraju obući krštenjem.

Poslednja izmena od moderatora:

ZATO ISUS KAZE:

Zato izvorna crkva 6 vekova od svog nastnaka nije krstila malu decu.

Kasnije se setio opet katolik, biznis, i pocelo je.

To nije izvorno.

NASA DECA SE KRSTAVAJU KADA SAMA ODLUCE I IDU U CRKVU, STA PRICAS TI?

A Gospod je rekao da je njihovo carstvo...

ZATO ISUS KAZE:

Tu se govori o njihovoj bezazlenosti i poniznosti a ne bezgrešnosti. Izraz „jer je takvih Carstvo Božije“ ne znači da će deca bez krštenja ući u Crkvu Hristovu, već to da mi, odrasli, treba da budemo nalik na decu svojom verom i nezlobivošću; treba da se umanjimo i primimo Carstvo Božije kao što ga primaju deca.

I da ponovim:

Ako bi se deca rađala svetima, onda se đavo ne bi useljavao u njih. Mi vidimo obratno:

„I dovedoše ga njemu; i kad ga vidje duh, odmah ga stade lomiti; i padnuvši na zemlju valjaše se bacajući pjenu. I upita oca njegova: Koliko ima vremena kako mu se to dogodilo? A on reče: Iz djetinjstva. “ (Mk. 9:20-21)

Ako su deca sveta, zašto ih protestanti krste kasnije? Do kojih godina su sveti i odakle se na njima zatim pojavljuje greh?

Emanuilo: Tu se govori o njihovoj bezazlenosti a ne bezgrešnosti.

Pa kada su bezazlena cemu krstenje?

Kada su bezalena kako su gresna?

Isus jasno kaze bas zbog te bezazlenosti, da je njihovo carstvo nebesko...

I mi ako ne budemo kao oni necemo NAslediti carstvo nebesko.
Pa kad cemo ga mi NAslediti zato sto budemo kao oni, KAKO CE TEK ONI!!!

Ja vas pozivam da se vratite pravom izvornom krstenju uronjavanjem kao sto se i Isus krstio; kao sto su se apostoli krstili, kao sto su se nasi prvi preci Srbi, krstavli...
Jer krstenje beba i polivanjem i prskanjem nije krstenje.
Pa tako nijedan od vas nije krsten.
Apsotoli i Isus su nam ostavili krstenje uronjavanjem u vodu, posle pokajanja za grehe i ostavljenje istih...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back