gost 306236
Aktivan član
- Poruka
- 1.734
„Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, u čeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio “ (Mt. 28:19-20)Krstenje...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
„Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, u čeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio “ (Mt. 28:19-20)Krstenje...
opet se ne spominu deca, krstenje je uslovljeno verom.
Primer 1. „Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, u čeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio “ (Mt. 28:19-20)Ali tu nema reci o krstenju dece.
Istorija kaze da krstneje dece u izvornoj crkvi pocinje od 6 veka. Sve do 12 veka su se krstvale i odrasle osobe uronjavanjem..
O tome svedoci istorija i mnsotvo krstionica, u vidu bazena po crkvama iz tih vekova.
Ako nekoga zanima mogu da postavim sliike.
Sto znaci da su se krstavali odrasli nikako deca do 6 veka.
Sta je sa decom do 6 veka?
Deca vernih roditelja su vec posvecena i roditelji ih uce veri.
Ako bi takvo dete umrlo, ono je spaseno.
Deca nemaju ucinjene grehe...
ZAR NIJE GOSPOD REKAO DA CE SE TRAZITI OD SVAKOGA KOLIKO MU JE DATO.
Zar ce Gospod od dece traziti kao sto trazi od odraslih???
„Који не прими Царства Божијега као дијете, неће ући у њега “ (Мк. 10:15)
A zašto ti ignorišeš činjenicu da su deca koja su prešla Crveno more krštena u oblaku i moru. Je li to Bog pogrešio pa se našli vi stručnjaci da ga podučite kako treba?Zasto si zanemario recenicu koja kaze da ih ucite sve sto sam vam zapovedio i onda krstavate.
Da li decu mozes nauciti da drze sto im je Isus zapovedio?
Mozes ali to je proces dok ne odrastu.
Deca nemogu da shvate i drze sve sto je Isus ucio.
JER:
1.Kor 7:19 Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božijih.
Gal 5:6 Jer u Hristu Isusu niti šta pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego vera, koja kroz ljubav radi.
Gal 6:15 Jer u Hristu Isusu niti šta pomaže obrezanje ni neobrezanje, nego nova tvar.
DJABE DA OBREZES ILI KRSTIS DETE JER TO NE POMAZE:
POMAZE DRZANJE ZAPOVESTI BOZJIH A TO DETE JOS NEZNA I NERAZUME:
POMAZE NOva ATVAR, OBRACENJE A TO DETE NEMOZE I NERAZUME A I SAMO NEMA SVOJ GREH.
Odraslog coveka mozes odma.
I zato se on uskoro posle toga krstava.
Nemamo niejdna priemr krstavanje dece u Novom zavetu.
Obrezanje dece nema veze sa krstenjem.
Obrezanje danas je:
Röm 2:29 Nego je ono Jevrejin koji je iznutra i obrezanje srca duhom a ne slovima, to je obrezanje; kome je hvala ne od ljudi nego od Boga.
Phil 3:3 Jer mi smo obrezanje koji duhom Bogu služimo i hvalimo se Hristom Isusom, a ne uzdamo se u telo.
Kol 2:11 U kome i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivši telo greha mesnih obrezanjem Hristovim;
Danasnje obrezanje je odbacivanje greha a koji greh da odbaci dete???
Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)
Obrezanje dece je da ih ucimo veri.
A kad odrastu odlucjuju da se krste.
Starozavetno obrezanje nije simbol krstenja nego je to simbol ucenja i upoznavanje sa Bogom i zivot po tome i preimena u praksi.
Nekog je Bog pozvao u starosti, pa je opet primio kao dete, ako razumes sta to ''kao dete'' znaci.
Da bi se neko krstio mora biti svestan toga sta je krstenje, ne moze dete da nasledi hriscanstvo od svojih roditelja, pa Bog nema unuke, nego decu.
Krstenje je obecanje da ces ziveti po reci, svetim zivot, obecanje ciste saveti, mozes cak porediti sa ulazenjem u ''brak'' sa Bogom, ali da li je dete svesno svega toga? A i zar krstenje nije uslovljeno verom, i zar ono nije potpuno potapanje pod vodu, kakvo se inace vrsi u manastirima?
Daj nam jedna bilijski primer krstenja dece i problem je resen.
Pored ovoliko dokaza, tebi da sidje sam Bog nebi vredelo???
BAPTISO ZNACI URONITI.
Tekst kaze da su svi bili uronjeni u moru, pod vodom su se kretali prkaticno dok je more bilo sjedne i druge strane 80 metara iznad njih.
Nije rec o krstenju. Rec baptiso ne znaci krstenje nego uroniti.
Kada se ta rec koristi kod krstenja, onda oznacva krstenje a uronjavanjem u vodu.
Pa naravno da kada se beba krsti da će njenu veru da izražavaju roditelji,jer beba ne može da govori.Pa naravno kada je devojcia mrtva ili neko polumrtav da nemoze da zove Isusa da dodje nego to cine roditljei ili bliznji.
Ali krstenje´je radi greha a deca; BEBE. nisu svesna i odgvorna da bi imala greh.
Dakle deca BEBE vernih roditelja su bez krstenja spasena.
Markus 1:4 Pojavi se Jovan krsteći u pustinji, i propovedajući krštenje pokajanja za oproštenje greha.
Od cega i kako to da se BEBE POKAJU???
Pa i Isus je uronjen,sram te bilo. Zašto spinuješ?
Daj biblijsku zabranu krštenja dece. A ja sam ti naveo već primere gde su se VEROVATNO i deca krstila.
I na sve ovo što sam ispisao ti si napisao 5 redova?
Mt 19:14 A Isus reče: Ostavite decu i ne zabranjujte im dolaziti k meni; jer je takvih carstvo nebesko.
BOZJE CARSTVO VEC PRIPADA DECI.
ZATO ISUS KAZE:
Mt 18:3 I reče im: Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko.
Emanuilo: Tu se govori o njihovoj bezazlenosti a ne bezgrešnosti.
Diskutovali smo u vezi pitanja pakla,večnih muka...
I postavljalo se pitanje da li su muke večne ili je to nešto što Glasnik reče prolazno...
U tom smislu,knjiga proroka Danila 12;1-3 govori o večnoj nagradi i večnoj kazni.