BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Centar je Hristos. A Crkva je telo Njegovo. Kako možeš Crkvu da isključiš iz svega?
Ne iskljucujem crkvu, samo govorim o tome, kako su se svi dali u telesno gledanje crkve protiv kojeg govorim, razmislajnje je ovde vecinom telesno i crkva je postala samo telo bez glave jer jednostavno ide svojom snagom i telesno, ne amreci za Hrista koji je glava. Ne zanm da li sada razumes ono sto zelim da kazem, sve je postalo mrtva religija! i ovo je sve neka obicna rasprava koja ne vodi nicemu, ovde ce svi da ''teraju'' svoje, i tako u nedogled, dokle - bez Hrista?

ZASTO SAM POKRENUO OVO PITANJE OKO RECI POMOCNICA?

DA BI VAM POKAZAO KAKO TI KOMENTARI MOGU DA NAM POMOGNU.

Ovih dana sam na drugoj diksusiji naisao na polemisanje bas oko te reci i prevoda, pomocnica.

-----------------------------------------------------------

Poslednja izmena:
Ne iskljucujem crkvu, samo govorim o tome, kako su se svi dali u telesno gledanje crkve protiv kojeg govorim, razmislajnje je ovde vecinom telesno i crkva je postala samo telo bez glave jer jednostavno ide svojom snagom i telesno, ne amreci za Hrista koji je glava. Ne zanm da li sada razumes ono sto zelim da kazem, sve je postalo mrtva religija! i ovo je sve neka obicna rasprava koja ne vodi nicemu, ovde ce svi da ''teraju'' svoje, i tako u nedogled, dokle - bez Hrista?
Bez Hrista su oni koji su otpali od Pravoslavne crkve i otišli u razne organizacije koje su osnivali Vajtovci,Smitovi,Raseli i ko zna ko.

Crkva je vazna ali ona ne spasava nikoga vec Hristos .

Govoriti da je neko bez Hrista je smejurija i neozbiljnsot.

To je nivo kao da kazem, moj tata je najaci.

Ako bismo poceli tom metodom kao ti Emanuilo, onda ja mogu da kazem da ko se kod vas krsti taj nije krsten.
Ko se kod vas pricescuje taj nije pricescen. Itd.

Ali to je decji nivo i jako neozbiljno i ne vodi nicemu.

Zar je tvoj nivo diskusije samo vredjanje?

Tako se poansaju oni koji su presli iz komunizma u pravoslvolje pa misle da se vera propoveda vrejdanjem drugih i silom?

Takvi ne poznaju prave duhovne hriscanske vrednosti koje treba d aih pokrecu.

Slobodno bi moglo da se kaze za vas, da ste zamenili nacionalizam mesto vere.

Moj ti, mi smo Srbi i to koji pravo slavimo Boga...

Crkva koja stvara neprijateljstvo i nemir medju bracom i sunarodnicima nije Bozja crkva.

Heb 12:14 Mir imajte i svetinju sa svima; bez ovog niko neće videti Gospoda.

Mt 18:20 Jer gde su dva ili tri sabrani u ime moje onde sam ja medju njima.

Poslednja izmena:
Kako da krenem njegovim stopama kada sam ja uvek bio i ostao pravoslavac?

Ti trebas nasim stopama Emanuilo...

Da se vratis izvornom pravosalvlju...
Nemoj ga! Vidis da covek nije od pravoslavnih ateista. Poznaje rec i to je veoma bitno, a Bog ce ga voditi, ako trazi svim srcem.
Ima u pravoslavlju vise struja, ne boj se... nazalost ima onih kojima je svetosavlje idol, cak poznajem pravoslavce koje i dalje drze nesto od slovenskog paganizma, . sto su kasnije odbacili, ali i u to vreme su prakticirali to i ziveli po reci iskreno, a ne licemerno-pravoslavno. Ima i onih koji se krste tek kao odrasli jer shvataju da je krstenje uslovljeno verom, i da kum ne moze da veruje umesto detea, niti ce ga on braniti na sudu.

Koji je to nizak nivo moj Neo.

Postavis lazna merila a onda osudjujes druge da ne postupaju po njima.
Isto su cinili jevreji sa Isuom.
Moderni fariseji.
Jedino merilo je Bozja rec dragi moji.
Odstupanje od toga vodi nas narod u propasti sve vise i vise a vi to potpomazete svojom tvrdoglavoiscu i zatvaranjem oci.

Poslednja izmena:
Koji je to nizak nivo Neo.

Postavis lazna merila a onda osudjujes druge da ne psotupaju po njima.
Isto su cinili jevrejsi sa Isuom.
Moderni fariseji.
Jedino emrilo je Bozja rec dragi moji.
Odstupanje od toga vodi nas narod u propasti sve vise i vise a vi to potpomazete svojom tvrdoglavoiscu i zatvaranjem oci.

lazno merilo?koje?da je Hristos temelj i glava crkve?da je SP izaslo iz crkve a ne crkva iz pisma? zato sto ne prihvatas predanje i ne razumes pola biblije i zivis u senci staroga zeveta a Hristos je daleko od tebe...

Nemoj ga! Vidis da covek nije od pravoslavnih ateista. Poznaje rec i to je veoma bitno, a Bog ce ga voditi, ako trazi svim srcem.
Ima u pravoslavlju vise struja, ne boj se... nazalost ima onih kojima je svetosavlje idol, cak poznajem pravoslavce koje i dalje drze nesto od slovenskog paganizma, . sto su kasnije odbacili, ali i u to vreme su prakticirali to i ziveli po reci iskreno, a ne licemerno-pravoslavno. Ima i onih koji se krste tek kao odrasli jer shvataju da je krstenje uslovljeno verom, i da kum ne moze da veruje umesto detea, niti ce ga on braniti na sudu.

pravoslavni ateisti ne postoje...Hristos je rekao da se i deca krstavaju...

Hriščanine, a i ti Glasniče... i svi koje interesuje pravoslavlje..ima jedan dobar sajt sa odgovorima na razne protestantske zablude u vezi pravoslavlja:

http://domboziji.org/

A i ovo je dobro:

http://www.svetosavlje.org/bibliotekA/Apologetika/Lat_Odgovori-Protestantima.htm
Cuj, upoznat sam ja sa svim time, a sta sam ja bio pre nego sto sam postao nanovorodjen, nego pravoslavac, i koju sam to drugu crkvu isao nego u pravoslavnu.
I znam sta sam bio ucen o evandjeoskim hriscanima, kao npr da oni ne veruju u praroditeljski greh, a posle video da to nije tako, kao i mnogo drugih stvari.
Ja sam bio u trazenju, i Bog mi stvarno dao da vidim i budem obracen, nanovo rodjen. Da osetim radost i Duha Bozjeg u sebi, i da zaplacem kad pogresim i videti sliku Hrista na Krstu kako umire za mene i zbog mog greha. Da li si nanovo rodjen? Da li shvatas da svakoga dana trebamo umirati sebi, da bi ziveli za Gospoda? Da trebamo moliti i da se razotkriju Duhom Svetim i nasi nama nepoznati gresi, kako bi se i za njih pokajali. Da trazimo pomozanje, krstenje u Duhu Svetome, imas li Duhovne darove, Duhovne plodove? - Ustvari tu je kraj price samo ova recenica je dovoljna: ''Po plodovima cete ih poznati''. A kakav je tvoj rod? Pravoslavne crkve uopste? Ko moze za sebe i svoj narod da tvrdi da je nebeski? - i da je on jedini, to je jedna paralela srba sa Izraelom, kad god su pali u idolopoklonstvo Jevreji su gubili ratove, i Gospod ih je *****! smatrali su da su privilegovani zato sto su potomci Avraama. Isto tako i srbi misle ''srbin si - spasen si''. - o kakva zabluda- zasto je oduzeto kosovo? veliki idol svetosavlje vlada nad srbijom, a i televizor, karijeera, novac i ostalo isto lako postane idol coveku. Mozes li iskrena srca reci: Gospode ljubim te svim srcem svojim, zaista imam celo, nepodeljeno srce?

Ustvari tu je kraj price samo ova recenica je dovoljna: ''Po plodovima cete ih poznati''. A kakav je tvoj rod? Pravoslavne crkve uopste? Ko moze za sebe i svoj narod da tvrdi da je nebeski? - i da je on jedini, to je jedna paralela srba sa Izraelom, kad god su pali u idolopoklonstvo Jevreji su gubili ratove, i Gospod ih je *****! smatrali su da su privilegovani zato sto su potomci Avraama. Isto tako i srbi misle ''srbin si - spasen si''. - o kakva zabluda- zasto je oduzeto kosovo? veliki idol svetosavlje vlada nad srbijom, a i televizor, karijeera, novac i ostalo isto lako postane idol coveku.
Svetosavlje nije to što si ti napisao. To što si napisao je jeres etnofiletizma koja je osudjena na jednom saboru u Carigradu. Niko ne sme da kaže - Srbin si-spasen si. Nikoga nisam ni čuo da to govori. To o nebeskom narodu potiče od Kosovskog mita kada se knez Lazar odlučio za carstvo nebesko i tu nema ništa loše. A naziv "nebeski narod" i paralelu sa Izraelom je prvi uveo Jevrejin Enriko Josif,koliko se sećam.

A što se tiče rodova...čitao si da je Hristos rekao kako će u poslednja vremena ljubav mnogih ohladiti, i da će doći do veliko otpada. I biće sve gore. Ali, to ne treba da te pokoleba u duhovnom napredovanju,jer nema toga ko ne greši. Sam apostol Jakov je rekao da svi mnogo puta grešimo,ali to nije razlog da padamo u očaj.

Svetosavlje nije to što si ti napisao. To što si napisao je jeres etnofiletizma koja je osudjena na jednom saboru u Carigradu. Niko ne sme da kaže - Srbin si-spasen si. Nikoga nisam ni čuo da to govori. To o nebeskom narodu potiče od Kosovskog mita kada se knez Lazar odlučio za carstvo nebesko i tu nema ništa loše. A naziv "nebeski narod" i paralelu sa Izraelom je prvi uveo Jevrejin Enriko Josif,koliko se sećam.

A što se tiče rodova...čitao si da je Hristos rekao kako će u poslednja vremena ljubav mnogih ohladiti, i da će doći do veliko otpada. I biće sve gore. Ali, to ne treba da te pokoleba u duhovnom napredovanju,jer nema toga ko ne greši. Sam apostol Jakov je rekao da svi mnogo puta grešimo,ali to nije razlog da padamo u očaj.
Nisam pao u ocaj, naprotiv.
Ne znam za tu paralelu ko je i kako je...
A sta kaze Otac Joli na youtube. - Mozes li da ubijes srbina? - e ne mozes, mozes samo sto pre da ga dovedes u cara lazara vojsku.

Oprosti, ali ja ne vidim gde se spominje krstenje dece, osim dece Bozje. A koliko znam krstenje je uslovljeno verom, to je savez sa Bogom, obecanje ciste saveti, kako to dete moze? KO UZVERUJE I KRSTI SE BICE SPASEN. Isto kao sto dete bude gresno kao sto su svoji roditlji jer je od tela, tako kada se covek nanovo rodi onda dobija Bozju narav. Postaje slican Hristu odnosno Hristolik
Који се не родише од крви, ни од жеље тјелесне, ни од жеље мужевљеве, него од Бога“ (Јн. 1:13) Ovo su oni koji su nanovo rodjeni u Hristovim ranama. rodjeni odozgo. kaok Isus kaze nikodimu. Jer zaista ti kazem ko se ne rodi odozgo nece videti carstva Bozjeg.đ

edit: zato nije bitno u kojoj si crkvi, nego jesi li Hristov, iams li Duha Bozijega, i jesi li nanovo rodjen.

Poslednja izmena:
Oprosti, ali ja ne vidim gde se spominje krstenje dece, osim dece Bozje. A koliko znam krstenje je uslovljeno verom, to je savez sa Bogom, obecanje ciste saveti, kako to dete moze? KO UZVERUJE I KRSTI SE BICE SPASEN. Isto kao sto dete bude gresno kao sto su svoji roditlji jer je od tela, tako kada se covek nanovo rodi onda dobija Bozju narav. Postaje slican Hristu odnosno Hristolik
Који се не родише од крви, ни од жеље тјелесне, ни од жеље мужевљеве, него од Бога“ (Јн. 1:13) Ovo su oni koji su nanovo rodjeni u Hristovim ranama. rodjeni odozgo. kaok Isus kaze nikodimu. Jer zaista ti kazem ko se ne rodi odozgo nece videti carstva Bozjeg.đ

edit: zato nije bitno u kojoj si crkvi, nego jesi li Hristov, iams li Duha Bozijega, i jesi li nanovo rodjen.

a sta kaze hrist gde je carstvo bozije?:D

Oprosti, ali ja ne vidim gde se spominje krstenje dece, osim dece Bozje. A koliko znam krstenje je uslovljeno verom, to je savez sa Bogom, obecanje ciste saveti, kako to dete moze?

Који се не родише од крви, ни од жеље тјелесне, ни од жеље мужевљеве, него од Бога“ (Јн. 1:13) Ovo su oni koji su nanovo rodjeni u Hristovim ranama. rodjeni od dozgo. kaok Isus kaze nikodimu.
Zašto ne pročitaš ceo tekst? Je li to toliko teško?

„Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, u čeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio “ (Mt. 28:19-20)

Spadaju li deca u narod,u ljude?

Deca treba da budu krštena po praobrazu: „ Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena... A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog (u osmi dan), da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj“ (1 Mojs. 17:12,14) (Samo dete, naravno, nije moglo sebe da obreže. Njega su obrezivali roditelji. Ali je kazna stizala dete, ono je narušavalo zavet).

„U Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)

Obrezivanje je bilo praslika krštenja. Ko je pitao izraelsku decu hoće li da se obrezuju?

„A Isus reče: Pustite djecu, i ne branite im da dolaze k meni, jer je takvih Carstvo nebesko. “ (Mt. 19:14)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back