BIBLIJA...KOLIKO ZNAMO O NJOJ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zašto ne pročitaš ceo tekst? Je li to toliko teško?

„Idite, dakle, i naučite sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha, u čeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio “ (Mt. 28:19-20)

Spadaju li deca u narod,u ljude?

Deca treba da budu krštena po praobrazu: „ Svako muško dete kad mu bude osam dana da se obrezuje od kolena do kolena... A neobrezano muško, kome se ne obreže okrajak tela njegovog (u osmi dan), da se istrebi iz naroda svog, jer pokvari zavet moj“ (1 Mojs. 17:12,14) (Samo dete, naravno, nije moglo sebe da obreže. Njega su obrezivali roditelji. Ali je kazna stizala dete, ono je narušavalo zavet).

„U Njemu vi i obrezani biste obrezanjem nerukotvorenim, odbacivanjem tijela grjehovnosti obrezanjem Hristovim, pošto se s Njim pogreboste krštenjem, u Njemu ste i savaskrsli kroz vjeru u moć Boga koji ga vaskrse iz mrtvih “ . (Kol. 2:11-12)

Obrezivanje je bilo praslika krštenja. Ko je pitao izraelsku decu hoće li da se obrezuju?

„A Isus reče: Pustite djecu, i ne branite im da dolaze k meni, jer je takvih Carstvo nebesko. “ (Mt. 19:14)

procitaj ponovo moj post, nisam zavrsio... dopunio sam...
A zasto se stalno vracamo na obrezanje... Bitno je da imamo obrezano srce... novo, mesnato ,promenjeno srce!

ne znam zasto EPISKOPE. Sluzbe u novom zavetu apostoli, pastiri, djakoni... su priznate i od nase strane, ali se ne gleda na njih kao neke velikane, ili svetije. Trebamo gledati drugu bracu kao vece od nas samih, i biti ponizni jedni pred drugima, ali ne do te mere do koje tog nekog uzditemo iznad Boga.

nebitno kako cemo ih nazvati, pitanje je bilo zasto je to bilo tako potrebno?

Verovatno da ne bi svako tumacio Sveto Pismo na svoj nacin, ali upravo o tome sam ovde i pisao, znam jednu zenu koja je rekla da je u mladjim danima citala Bibliju i nista joj nije bilo jasno, i tek kada je dobila Duha Svetoga, da joj je tada sve postalo razumljivo. Ne razume svako nego onaj kome je dano. A svako koji ima Duha Svetoga razumece Rec Bozju!
E sad nemoj molim te neko pitanje, a ko ima Duha Svetog? - pa oni koji su se obratili (iskreno, po cemu se nego po Duhu Svetome poznaju deca Bozja)

Oprosti, ali ja ne vidim gde se spominje krstenje dece, osim dece Bozje. A koliko znam krstenje je uslovljeno verom, to je savez sa Bogom, obecanje ciste saveti, kako to dete moze? KO UZVERUJE I KRSTI SE BICE SPASEN. Isto kao sto dete bude gresno kao sto su svoji roditlji jer je od tela, tako kada se covek nanovo rodi onda dobija Bozju narav. Postaje slican Hristu odnosno Hristolik
Који се не родише од крви, ни од жеље тјелесне, ни од жеље мужевљеве, него од Бога“ (Јн. 1:13) Ovo su oni koji su nanovo rodjeni u Hristovim ranama. rodjeni odozgo. kaok Isus kaze nikodimu. Jer zaista ti kazem ko se ne rodi odozgo nece videti carstva Bozjeg.đ

edit: zato nije bitno u kojoj si crkvi, nego jesi li Hristov, iams li Duha Bozijega, i jesi li nanovo rodjen.
„У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је , дакле, највећи у Царству небескоме? И дозва Исус дијете, и постави га међу њих, и рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско. Који се, дакле, понизи као дијете ово, онај је највећи у Царству н е беском. И који прими једно такво дијете у име моје, мене прима. А који саблазни једнога од ових малих који вјерују у мене, боље би му било да се објеси камен воденички о врат његов, и да потоне у дубину морску. “ (Мт. 18:1-6, види Мк. 9:36)

„У онај час приступише ученици Исусу говорећи: Ко је , дакле, највећи у Царству небескоме? И дозва Исус дијете, и постави га међу њих, и рече: Заиста вам кажем, ако се не обратите и не будете као дјеца, нећете ући у Царство небеско. Који се, дакле, понизи као дијете ово, онај је највећи у Царству н е беском. И који прими једно такво дијете у име моје, мене прима. А који саблазни једнога од ових малих који вјерују у мене, боље би му било да се објеси камен воденички о врат његов, и да потоне у дубину морску. “ (Мт. 18:1-6, види Мк. 9:36)

Ali kakave ovo ima veze sa krstenjem beba?

Ne sablaznim, nego pitam jer meni nije jasno na osnovo cega je to ucenje, pa pitam.

А доношаху му и дјечицу да их се дотакне; а кад видјеше ученици, забранише им. А Исус дозвавши их рече: Пустите дјецу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јер таквих је Царство Божије. “ (Лк. 18:15-16)

А доношаху му и дјечицу да их се дотакне; а кад видјеше ученици, забранише им. А Исус дозвавши их рече: Пустите дјецу нека долазе к мени, и не спречавајте их; јер таквих је Царство Божије. “ (Лк. 18:15-16)

Krstenje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back