„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odustajem, imam pametnija posla od razgovora sa nerazumnom osobom

Kada hladne glave budeš ove stranice čitao ponovo, mnooogo će ti drugačije izgledati i mnogo ću ti manje 'nerazuman' delovati. :)

P. S. A ja i dalje ne znam kako ovo pruža odgovore vezano za citat Menandra Protektora, koji bi trebalo da je tvoja suština? Ako dokažeš da sam ja negde nekada nekom prilikom pogrešio, nećeš postići ništa sem otkrivanja tople vode. Ako sam ti negde bio u pravu, a ja pogrešio, to opet ne znači da se stari tekstovi mogu čitati, ponovimo, bez poznavanja jezika i bez stručne pomoći. To je, ali bukvalno, prava besmislica.

Pravi je trenutak za sumiranje nekih razmisljanja.

Iz tekstova Prokopija, Malale i Menandra proizilazi veoma verovatan zakljucak da su Sklaveni polovinom sestog veka naseljavali Ilirik, Dalmaciju i Trakiju.

Medjutim, priredjivaci ovih tekstova, oni koji su najvise citirani, prevode ove tekstove tako da se moze razumeti kako je staniste Slovena u ovom periodu bilo na donjem toku Dunava, sa severne strane, u Dakiji i pored ociglednih nelogicnosti.

Najlepsi primer moze se videti kod priredjivaca Menandr. Taj prevodilac vodjen silnom zeljom da pokaze kako Sklaveni zive u Dakiji, prevodi jedan deo teksta tako da ispada da su Romeji dva puta prevozili avarske konjanike preko Dunava, da bi se ovi razracunali sa Sklavenima.
Svako ko ima grama mozga bi se zapitao zasto je morala da se odigra takva logisticka operacija kada su avarski konjanici jednostavno mogli putovati severnom obalom Dunava i tako stici do Sklavena bez prelazenja reke.

Istina najverovatnije glasi da su Romeji prevezli Avare preko Dunava da bi ovi napali ilirske i tracke Sklavene.

Sto je nasmesnije, tekstovi postoje, dostupno su, radi se o prevodu bukvalno nekoliko recenica sa starogrckog da bi se istina utvrdila

Pravi je trenutak za sumiranje nekih razmisljanja.

Iz tekstova Prokopija, Malale i Menandra proizilazi veoma verovatan zakljucak da su Sklaveni polovinom sestog veka naseljavali Ilirik, Dalmaciju i Trakiju.

Medjutim, priredjivaci ovih tekstova, oni koji su najvise citirani, prevode ove tekstove tako da se moze razumeti kako je staniste Slovena u ovom periodu bilo na donjem toku Dunava, sa severne strane, u Dakiji i pored ociglednih nelogicnosti.

Najlepsi primer moze se videti kod priredjivaca Menandr. Taj prevodilac vodjen silnom zeljom da pokaze kako Sklaveni zive u Dakiji, prevodi jedan deo teksta tako da ispada da su Romeji dva puta prevozili avarske konjanike preko Dunava, da bi se ovi razracunali sa Sklavenima.
Svako ko ima grama mozga bi se zapitao zasto je morala da se odigra takva logisticka operacija kada su avarski konjanici jednostavno mogli putovati severnom obalom Dunava i tako stici do Sklavena bez prelazenja reke.

Istina najverovatnije glasi da su Romeji prevezli Avare preko Dunava da bi ovi napali ilirske i tracke Sklavene.

Sto je nasmesnije, tekstovi postoje, dostupno su, radi se o prevodu bukvalno nekoliko recenica sa starogrckog da bi se istina utvrdila

U tekstu piše da Avari prelaze dva puta; jednom kad ih Romeji uzimaju, verovatno i opremaju i pripremaju, i drugi put kada ih šalju protiv Slovena.

To o čemu ti govoriš u slučaju Menandra Protektora doslovno je prekrajanje izvora kako bi se uklopilo u unapred zacrtani narativ. Da ne kažem maltene i falsifikovanje.

U tekstu piše da Avari prelaze dva puta; jednom kad ih Romeji uzimaju, verovatno i opremaju i pripremaju, i drugi put kada ih šalju protiv Slovena.

To o čemu ti govoriš u slučaju Menandra Protektora doslovno je prekrajanje izvora kako bi se uklopilo u unapred zacrtani narativ. Da ne kažem maltene i falsifikovanje.
То нема смисла. Замисли да је ХВ-а пребачена у Италију, тамо обучавана, наоружана,
саветована и враћена у Хрватску да покрене Олују.
Међутим лакше је било америчким инструкторима доћи на терен и све то урадити на лицу места.
Чини ми се такође да је северна страна Дунава и погоднија за кретање.

То нема смисла. Замисли да је ХВ-а пребачена у Италију, тамо обучавана, наоружана,
Међутим лакше је било америчким инструкторима доћи на терен и све то урадити на лицу места.

Nigde nije bilo govora o vraćanju u ni izbliza isto podneblje.

Podesnija za kretanje leva obala, nasuprot održavanim i brojnim putevima, te lančanom konekcijom Justinijanovih tvrđava desne strane, definitivno nije bila.

Šta ti tačno zamišljaš; da se Bajanu pošalje pismo i da, e, majke mi dolazi da odbrani carstvo...sa sasvim drugog kraja i vrlo verovatno preko teritorije brojnih plemena, pre nego što se dođe do konačne mete u Podunavlju? I naravno da je mnogo bezbednija i logičnija tranzitna zona južno od Dunava, a ne severno; ne samo zbog puteva, već i bezbednosnih razloga.

Ono o čemu pričamo ovde je, bukvalno, „e ovaj piše ovde kao Nemci napali Luksemburg i Belgiju 1914. godine...to nema nikakvog smisla; dakle verovatno je izmišljeno, logičnije bi bilo da su prosto napali Francuze samo kroz Alzas-Lorenu”. :lol: Tako se može i za hiljadu godina javiti neki drugi Kole i na taj način tvrditi da se na osnovu jednog izvora Belgija nije borila u Prvom svetskom ratu na strani Saveznika, već Centralnih sila, jerbo je, eto, nelogično.

Ne, ono o čemu mi ovde pričamo je školski primer kako se falsifikuje istorija. Ne pričamo ovde o interpretaciji nekog reda, o tome da li se reka Sava možda podrazumeva pod Dunavom, o tome da li je neki deo teksta interpoliran, itd., itd...ovde, doslovno, pričamo vrlo precizno o mehanizmu stvaranja lažne verzije povesti. Osmišlja se jedan narativ, te se potom sve njemu prilagođava. Bez upotrebe naučnih metoda, dakle bez i ličnog poznavanja jezika ili oslanjanja na stručne konsultacije, bukvalno se izmišlja nova verzija prevoda i potom nameće kao jedina (nova) istina. Od zamisli (tj. cilja) preko sredstava kojim se ostvaruje do rezultata, bukvalno smo bili na poslednjoj stranici svedoci kako nastaju falsifikati. I što je još tragikomičnije, sve se to vrši pod izgovorovom upravo navodne borbe protivu falsifikata, dok se tobože pogrešni prevod pripisuje, eto, priređivaču.

Poslednja izmena od moderatora:
Ova tvrdnja je prosto receno idiotizam. Na stranu to sto su ti Sklaveni bili u fazoni, e aj da predjemo Dunav i odemo malo do Atike da pljackamo pa ce se vrnemo posle. Sta je za nas prelazak Dunava + 2000km jahanja u jednom smeru.
Medjutim istina je da ceo obrazovni sistem stoji iza te konstrukcije i zato Ilija Cvorovic ovako bahato moze da se ponasa.

A ponavljam, u ovom slucaju rec je o bukvalno dve recenice koje treba prevesti.

Ova tvrdnja je prosto receno idiotizam. Na stranu to sto su ti Sklaveni bili u fazoni, e aj da predjemo Dunav i odemo malo do Atike da pljackamo pa ce se vrnemo posle. Sta je za nas prelazak Dunava + 2000km jahanja u jednom smeru.
Medjutim istina je da ceo obrazovni sistem stoji iza te konstrukcije i zato Ilija Cvorovic ovako bahato moze da se ponasa.

Misliš, prepraviti. :mrgreen:

Све зависи од воље. Монголе није мрзело да дођу у Европу да пљачкају, борећи се успут на сваком кораку и ризикујући живот. Мене мрзи да превозом одем да узмем 100 динара које се деле џабе испред Скупштине. Не постоји ту универзално правило шта је логично а шта није.

Misliš, prepraviti. :mrgreen:
Ma ne, vi prepravljate, niste znali da ce se pojaviti internet, ..bem ti tehnologiju...

E sad cemo da prevedemo par recenica, da vidimo da li je Ilirija u Dakiji i da vidimo koji je to tip monoksila koji prevozi konjanike preko Dunava.

Nemoj mnogo da se sekiras, znas ja kad sam ostavljao cigare mislio sam da nema vise normalnog zivota. Veruj mi ziveces normalno i kad ti propadne BB pokret, nije mnogo strasno, budices se nocu par dana ali proci ce to....

Ma ne, vi prepravljate, niste znali da ce se pojaviti internet, ..bem ti tehnologiju...

E sad cemo da prevedemo par recenica, da vidimo da li je Ilirija u Dakiji i da vidimo koji je to tip monoksila koji prevozi konjanike preko Dunava.

Nemoj mnogo da se sekiras, znas ja kad sam ostavljao cigare mislio sam da nema vise normalnog zivota. Veruj mi ziveces normalno i kad ti propadne BB pokret, nije mnogo strasno, budices se nocu par dana ali proci ce to....

Pa pogledaj šta pišeš. Nezadovoljan si prevodima dok se ne pojavi neki koji ti pokaže ono šo želiš da vidiš. :lol: Ti nemaš indicije o lošem prevodu, već projektuješ svoje želje (wishful thinking).

Ne znam da li ti ozbiljno ovde očekuješ nešo, ili ne možeš da razdvojiš lično, pa piskarš ove stvari samo u iluziji da me na taj način nerviraš.

Све зависи од воље. Монголе није мрзело да дођу у Европу да пљачкају, борећи се успут на сваком кораку и ризикујући живот. Мене мрзи да превозом одем да узмем 100 динара које се деле џабе испред Скупштине. Не постоји ту универзално правило шта је логично а шта није.
Ako neki narod zivi u plemenima, ratuje na nogama sa nozem u rukama, nema centralizovanu vlast i ne zanimaju ga materijalna dobra kako stoji u Mavrikijevom strategikonu, kako zamisljas da taj narod cini ovakve logisticke akrobacije kako sugerise Cvorovic?

Ako neki narod zivi u plemenima, ratuje na nogama sa nozem u rukama, nema centralizovanu vlast i ne zanimaju ga materijalna dobra kako stoji u Mavrikijevom strategikonu, kako zamisljas da taj narod cini ovakve logisticke akrobacije kako sugerise Cvorovic?

Придајеш превише логике људима који се спремају да изврше масовна убиства. Што се њих тиче, они су можда све време ишли у истом смеру и прешли две различите реке које се морају прећи да би се стигло тамо где су наумили.

Možda da konsultujemo Florina Kurtu?

kurtina.JPG

FLORIN KURTA: ..slovenska sela koja je Bajan popalio su morala biti na levoj obali, nedaleko od reke, u istočnoj Vlaškoj ili južnoj Moldaviji.

Misliš, prepraviti.:mrgreen:
Већ су преправљене и те и многе друге само треба престати са догмом. То што је теби толико тешко да признаш да си побеђен на свом терену је сасвим разумљиво али игра је готова... Наравно све се ово знало на основу других података али је неверованто да не постоји никаква подршка наративу у изворима да сви редом говоре супротно од њега.

Већ су преправљене и те и многе друге само треба престати са догмом. То што је теби толико тешко да признаш да си побеђен на свом терену је сасвим разумљиво али игра је готова... Наравно све се ово знало на основу других података али је неверованто да не постоји никаква подршка наративу у изворима да сви редом говоре супротно од њега.

Vidim, odlučio si da mi se ponovo obratiš...može li odgovor vezano za tamo gde si se poslednji put javio, u slučaju misterije o tzv. Prizrenskom epitafu? Kada već tvriš da sam pobeđen na svom terenu?

https://forum.krstarica.com/threads/becko-berlinska-skola-vs-novoromanticari.486173/post-42396704

Možda da konsultujemo Florina Kurtu?

Pogledajte prilog 927233

FLORIN KURTA: ..slovenska sela koja je Bajan popalio su morala biti na levoj obali, nedaleko od reke, u istočnoj Vlaškoj ili južnoj Moldaviji.
Simpatično je koliko si uporan u frustriranosti pa ću te stoga malo podučiti.

Kurta osim ovoga prihvata i da je prvobitna Moravija bila u Češkoj, takođe na bazi distorziranih prevoda, iako on sam kaže da kod prevoda Simokate nisu čista posla.
Za njegovu teoriju nije bitno kada su Sklaveni prešli Dunav, jer ionako taj dogadjaj je minorno ili nije uopšte uticao na etnogenezu balkanskih naroda. Migrirao je sam naziv Sklaveni, a ne ljudi fizički, kad porasteš još malo shvatićeš.

Međutim na jednom mestu mu je zasmetala distorzija pa se in pozabavio izvornim grčkim tekstom i lupio je dosta packi jednom tvom ideološkom sabratu iz Grčke. Naime Simokata je naveo Sklaviniju kao državnu zajednicu, što mnogi ne žele da prihvate. Nakon nekoliko rundi prepisivanja sa Kurtom dotični Grk je ostao pri svom mišljenju da je Simokata naziv Sklavinija koristio da označi bandu Sklavena, a ne državnu tvorevinu.

I tako, Rumun uči Grka grčkom pismu, ali ne vredi, takva vam je izgleda ideologija, fanatična i beskrupulozna.

Vidim, odlučio si da mi se ponovo obratiš...može li odgovor vezano za tamo gde si se poslednji put javio, u slučaju misterije o tzv. Prizrenskom epitafu? Kada već tvriš da sam pobeđen na svom terenu?

https://forum.krstarica.com/threads/becko-berlinska-skola-vs-novoromanticari.486173/post-42396704
Наравно да може кад лепо замолиш. Одговорио сам ти сваки пут на причу док ниси почео да претериујеш вређаш и невероватно хистеришеш на сваки покушај стављања ствари у контекст. Ниси ништа недвосмислено доказао твој став је само један од могућих али ни по чему се не може сматрати дефинитивним. Цела расправа стоји на форуму и свако, па и ти се може уверити ако жели да чита без предрасуда и унапред задатог става који си ти имао. Твоје потпиуно непотребно вређање, хистерисање и остало говори да и ти знаш ниси у праву, јер да јеси свој став би износио мирно и једноставно.

А што се тиче тога да ће интернет донети крај ББ догми сети се само колико пута сам ја то понављао и поновићу опет једини начин да спречите да се сруши као кула од карата тај извитоперени званични наратив је да се уведе тотална цензура што није немогуће.

Имамо још један указ који недвосмислено говори да Словени живе већ преко Дунава а највероватније су прешли после инвазије на Гепиде.
Каган Бајан прави мост преко Дунава односно Словени јер Авари нису знали правити понтонске мостове.
Узорпиране су византијске власти које му приговарају да крши споразум он одговара да мост није намењен ради напад на Ромеје већ оне преко који су одбили да плате данак.
Шта би то конкретно значило да Византијци не маре за своје интегрално становништво које плаћа данак Аварима или су ипак неки Словени?!:think:
Или добро Бјане похарај Далмацију и Илирик само немој Цариград и све је у реду.
За које то становнике Ромеји нису толико марили а већина тог народа је била подређена Аварима.
Чак је први споразум Ромеја и Авара био потиса н против Словена и Ромеји инсистирају да Авари населе Панонију али они то испрва одбијају.
Затим пролазе уз границе царства и прве које нападају су Анти почињу да извршавају задатак који су им Ромеји поверили.
Након тога Ломбарди траже савез са Аварима против Гепида они прихватају али да добију њихову земљу , на шта Ломбарди пристају.
Они брутално масакрирају Гепиде и насељавају њихову територију и Сирмијум. Неки Гепити су спашени јер су их ромејске власти евакуисале из Сирмијума.
Овде се види да су понудили Аварима део Паноније који им није одговарао свакако не Сирмијум и Сингидунум они су одбили од Ромеја земљу коју су касније освојили и заузели.
Својом бруталношћу су престравили Лагомбарде да су се ови невољно преселили у Италију кад су видели какве ће им бити комшије и молили Бога да васкрсне Гепиде.

Дакле Авари су освојили гепидско-словенску краљевину сатвили се на чело Словена и узели место одакле би боље контролисали прилике у Византији а једнбим ударцем и преузели целу Панонију.

Имамо још један указ који недвосмислено говори да Словени живе већ преко Дунава а највероватније су прешли после инвазије на Гепиде.
Каган Бајан прави мост преко Дунава односно Словени јер Авари нису знали правити понтонске мостове.
Узорпиране су византијске власти које му приговарају да крши споразум он одговара да мост није намењен ради напад на Ромеје већ оне преко који су одбили да плате данак.
Шта би то конкретно значило да Византијци не маре за своје интегрално становништво које плаћа данак Аварима или су ипак неки Словени?!:think:
Или добро Бјане похарај Далмацију и Илирик само немој Цариград и све је у реду.
За које то становнике Ромеји нису толико марили а већина тог народа је била подређена Аварима.
Чак је први споразум Ромеја и Авара био потиса н против Словена и Ромеји инсистирају да Авари населе Панонију али они то испрва одбијају.
Затим пролазе уз границе царства и прве које нападају су Анти почињу да извршавају задатак који су им Ромеји поверили.
Након тога Ломбарди траже савез са Аварима против Гепида они прихватају али да добију њихову земљу , на шта Ломбарди пристају.
Они брутално масакрирају Гепиде и насељавају њихову територију и Сирмијум. Неки Гепити су спашени јер су их ромејске власти евакуисале из Сирмијума.
Овде се види да су понудили Аварима део Паноније који им није одговарао свакако не Сирмијум и Сингидунум они су одбили од Ромеја земљу коју су касније освојили и заузели.
Својом бруталношћу су престравили Лагомбарде да су се ови невољно преселили у Италију кад су видели какве ће им бити комшије и молили Бога да васкрсне Гепиде.

Дакле Авари су освојили гепидско-словенску краљевину сатвили се на чело Словена и узели место одакле би боље контролисали прилике у Византији а једнбим ударцем и преузели целу Панонију.
Nice, rec je o mostu na Savi kod Sirmijuma.
Po recima Kagana oni su ga pravili za potrebe rata proriv Slovena.
A prevod kaze da su ti Sloveni locirani u Dakiji pa Avari prelaze Savu, kako bi ih posle Romeji prevezli preko Dunava.

Ma ludilo....

Nice, rec je o mostu na Savi kod Sirmijuma.
Po recima Kagana oni su ga pravili za potrebe rata proriv Slovena.
A prevod kaze da su ti Sloveni locirani u Dakiji pa Avari prelaze Savu, kako bi ih posle Romeji prevezli preko Dunava.

Ma ludilo....
То нема никакве логике и 2 догађаја су спојики у 1 напад на влашке Словене које никад нису покорили вероватно Анти када су стигли наишли су на празна села која су попалили али их никада нису ухватили нити покорили , влашки Словени су кршили споразум и нападали Ромеје док су били у миру са Аварима тада су могли прећи Дунав а ова прича са мостом нема везе са тим.

То нема никакве логике и 2 догађаја су спојики у 1 напад на влашке Словене које никад нису покорили вероватно Анти када су стигли наишли су на празна села која су попалили али их никада нису ухватили нити покорили , влашки Словени су кршили споразум и нападали Ромеје док су били у миру са Аварима тада су могли прећи Дунав а ова прича са мостом нема везе са тим.
Vlaski Sloveni su verovatno bili pokoreni samim dolaskom Avara u Panoniju.
Zajednicki problem Avara i Romeja prvobitno su bili balkanski Sloveni.
U nekom trenutku, verovatno oko 584. godine i deo balkanskih Slovena biva pokoren od strane Avara.

Vlaski Sloveni su verovatno bili pokoreni samim dolaskom Avara u Panoniju.
Zajednicki problem Avara i Romeja prvobitno su bili balkanski Sloveni.
U nekom trenutku, verovatno oko 584. godine i deo balkanskih Slovena biva pokoren od strane Avara.
Не нису прочитај они никад нису били покорени а Авари су предузимали више казнених експедиција али су само проналазили духове.

Наравно да може кад лепо замолиш. Одговорио сам ти сваки пут на причу док ниси почео да претериујеш вређаш и невероватно хистеришеш на сваки покушај стављања ствари у контекст. Ниси ништа недвосмислено доказао твој став је само један од могућих али ни по чему се не може сматрати дефинитивним. Цела расправа стоји на форуму и свако, па и ти се може уверити ако жели да чита без предрасуда и унапред задатог става који си ти имао. Твоје потпиуно непотребно вређање, хистерисање и остало говори да и ти знаш ниси у праву, јер да јеси свој став би износио мирно и једноставно.

А што се тиче тога да ће интернет донети крај ББ догми сети се само колико пута сам ја то понављао и поновићу опет једини начин да спречите да се сруши као кула од карата тај извитоперени званични наратив је да се уведе тотална цензура што није немогуће.

Čekaj malo. Kako je moj stav jedan od mogućih da je ovo što pišeš tačno?

Ти покушаваш да заузмеш најбољу намеру овде??? Па у то нико жив не може поверовати. Дакле нисам читао све поруке али у оно време када се први пут водила расправа успео си да нађеш два од три споменика у епиграфским базама а трећег није било. Да ли си директно рекао да трећег споменика нема или си то инсинуирао није битно. Да ли си покушао да нађеш трећи споменик пре него што сам ја поставио слику која показује да он ипак постоји али не у облику који је забележен? Ниси! Није ти ни падало на памет.
Тек када се слика појавила и испоставила се као проблем онда си покренуо машинерију.
Иако постоји податак да постоје слике високе резолуције споменика и да се оне вероватно налазе у државним архивама, то је потпуно занемарено. Дакле овде је јасна једино намера да се пошто пото о овм споменику говори једино са тим јако проблематичним тумачењем да је то исти споменик који се помиње у књизи Светлане Ломе. Зашто је то проблематична теза објаснили смо детаљно али око тог споменика једино што је разумно закључити да се за сада нема довољно информација и да се требају тражити подаци који ће то да потврде или оповргну, али ти то по сваку цену покушаваш да затрпаш и да направиш утисак да је ситуација решена.
Заправо количина твог беса, број увреда које си лепио онима који се не слажу и количина енергије коју си потрошио да зауставиш причу о томе говори да је ово вероватно сасвим супротно од твојих тврдњи.

Nema tu nikakvog prostora za relativizaciju; stvar je samo oko utvrđivanja istine. Postavio sam ti ćak i linkove i snapšotove svih objava i nesporno dokazao da si na ovom forumu plasirao dezinformacije i lažne optužbe na moj račun.

Evo, još jedanput (izgleda da nije dovoljno postavljati linkove, već se mora copy-paste koristiti), cele objave (nadam se da neće zbog SPOILER biti opet izignorisano):

Hajde sad da prođemo, redom, šta je tačno istina:

1. Ovo je prva slika na kojoj se vidi taj spomenik, koju sam okačio na forum:

Pogledajte prilog 913853

https://forum.krstarica.com/threads/becko-berlinska-skola-vs-novoromanticari.486173/post-36732560

Datum objave, na ovoj temi, je pre gotovo dve i po godine, 24. decembra 2018. godine i tačno dve godine pre tvoje objave. U pitanju je snapshot video priloga iz jedne kosovske televizije o prizrenskom muzeju

2. Tokom svih ovih godina, od dana kada sam dobio potvrdu da po svemu sudeći taj spomenik zaista postoji (marta 2014. godine, dakle pre ravno sedam godina) održavam na ovom forumu interes za ovaj spomenik živim. Delim sa javnosti foruma svaku informaciju koju saznam o dotičnom spomeniku. Pod tom inspiracijom, otišao sam lično u Prizren i posetio arheološki muzej da vidim taj spomenik. O tome sam pisao javno na forumu, te sam prvi čovek koji je uopšte nabavio fotografije veće rezolucije (ikada!) ovog spomenika i okačio ih na ovu temu.

Pogledajte prilog 913856

https://forum.krstarica.com/threads/becko-berlinska-skola-vs-novoromanticari.486173/post-37997736

Datum objave prvih ikada ovde postavljenih detaljnijih fotografija spomenika je 20. jun 2019. godine, pre skoro dve godine i godinu i po dana pre tvoje objave sa fotografijama ovog spomenika.

3. Ova tvrdnja, da je na ovoj temi bilo pokušaja ubeđivanja da je ovaj spomenik ne postojeći, uključujući da sam navodno ja to pokušavao učiniti, više puta je bila objavljivana na ovom forumu. To si ti, Aranko, učinio i u tvojoj objavi koju si citirao. I odmah ispod nje sam te upitao ko je, bre, to tvrdio. Ova diskusija na ovoj temi već je bila vođena, a ja sam na potpuno isti ovaj način pobijao te tvoje tvrdnje, koje po ko zna koji put ponovo iznosiš. Naprotiv, ne samo da nisam niti na ovoj temi, ni nijednoj drugoj, bilo na ovom potforumu ili igde drugde na celom forumu, uključujući i privatnu prepisku sa drugim forumašima, tvrdio ili čak nagoveštavao da ovaj spomenik ne postoji ili nije uopšte nikada ni postojao, davno pre tvoje objave, kritikovao sam i pobijao tvrdnje drugh ljudi koji su izjavljivali da dotičnog spomenika nigde nema. Dotičnu dezinformaciju, da spomenika nema, plasirali su Goran Šarić i Radovan Damjanović. Obojicu sam vrlo oštro napao zbog pisanja takvih neistina, jerbo lenčuge nisu doslovno ništa učinile da ga probaju pronaći, a iznose takve potpune neistine u javnost.

4. Forumaš @Mrkalj, hajde da je stajao sasvim po strani, no iako je bio vrlo aktivni učesnik diskusije o ovom spomeniku i iako on vrlo dobro zna da je to što ti pišeš netačno, umesto da te demantuje, on je čak lupio i palac podrške u objavi u kojoj najblaže rečeno iznosiš (i to čak ne prvi put) neistine o meni.

Hajde sad ti, jednom za svagda, postavi hronološki sled i objasni celoj forumaškoj zajednici logiku tvojih tvrdnji. :rtfm:

Primetio sam da si u potpunosti zanemeo kada si video da sam (još jednom) dokazao da ništa od toga što si tvrdio nije istina; tačno je, sve objave se nalaze na forumu i bukvalno svako može da vidi šta si ti sve to pisao na moj račun, kao i da ne postoje nikakve osnove za tvoje tvrdnje koje su maltene u rangu klevete...ovako mlaki odgovor u kojem pokušavaš to da relativizuješ na nivo kao da je moguće bilo šta sem najbanalnije istine, moram kazati, apsolutno je zastrašujuće.

P. S. Moje histerisanje javlja se samo kada je neko strašno nepristojan, a posebno je na vrhuncu kada neko brutalno laže. Ne znam da li me išta više od toga nervira.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back