Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 103.131
Ali mu i zavidiš na koncentraciji, hrabrosti, sposobnosti, nastupu.
Ti znaš vrlo dobro da ja ne bežim od toga da pohvalim svaki put kada neko ima neku pozitivnu osobinu, ali 3 od 4 stvari koje si ovde naveo ne ja, već niko ne može Šariću zaviditi ni da hoće.
eto ovo si TI postovao, toliko o egzaktnosti ove analize
Pa pročitao sam i sam šta je napisao, ali nemoj izvlačiti iz konteksta. To što Duje nije tada pročitao nalaz sa egzatnošću, ne znači da sada možemo odokativno reći da je moguće da je natpis napisan na protoarapskom pismu. O toj tvrdnji Mirka Vidovića mi ovde pričamo, kao i o Šarićevom pokušaju izvlačenja kada je video natpis tvrdeći da je samo jedno slovo na ćirilici. A kako ćirilica neće postojati još osam vekova, jer je nastala kao pismo tek krajem IX stoleća, sasvim je jasno zašto uopšte tako nešto nije bilo ni za očekivati.

Ništa ne reče, da li si pročitala citate od Vrančića, Tuberona, iz Jermenske geografije (da li bi to nazvala lapsusom), kao i od Mirka Vidovića (koji je Šariću i izvor za svoje tvrdnje vezano za Grebašticu)? Ako ti to nije bilo dovoljno, evo ti recimo sa predavanja u Inđiji (postavljam citate jer Šarić ima tendenciju da traži da se skidaju ovi snimci sa interneta, a već smo imali iskustvo da ja ili neko drugi postavimo snimak ovde i ne tako dugo potom on biva sklonjen...jer Šarić verovatno između ostalog želi da obriše i tako ukrije stvari koje je govorio, pa ne bi bilo na odmet da to bude preko ove teme ovekovečeno):
Ovde Šarić ponavlja da je ovaj pisac naučne fantastike lingvist i književnik i kaže:
Goran Šarić:Ako je to neko izmislio, onda je to izmislio akademik Mirko Vidović, hrvatski lingvista, pošto ja taj zapis iz Grebaštice nisam vidio. Bio sam tamo, al' ne može se doći do njega..
Pitanje je sad, gde je to Šarić uopšte bio (ili tvrdio da jeste) da ga traži? Svaki put pominje otišao sam tamo, tražio ga, nigde ga nema. Zašto nije nikada spomenuo muzej Šibenika?

Goran Šarić:Spomenik iz I vijeka kod Prizrena, vidite, druga riječ, PRAOTCEM. Našla Ranka Kuić. Netragom je nestao taj spomenik.
Ma nije nestao, nego ga Šarić nije ni tražio.
Pogledajte prilog 523512
A sta je ovo? Tri glave izgleda. Treci spomenik, mozda ko ovaj s crteza. Jedan je ovaj s dve, desno je onaj s cvetom, a levo?![]()
Kao što očigledno nije tražio ni natpis iz Grebaštice.

Poslednja izmena: