„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim nisu li Grci imali najbogatiju istoriju pa Turci porobise...Cak i sile koje to toboze uvazavaju istorijsko pravo itd opet ce naci povod zasto da vladaju....stim naravno ne mislim da se treba povinovati okupatorima sva sredstva upregni medjunardoni zakon kao 1244 kao i vojni otpor itd...al nevidim tezu da je bogata istografija garant suvereniteta...

Evo vidim sad novi post.. ne ne mislim da oces da slazes zakljucujem da zaista verujes u ovo sto pises najiskrenije....Ali si ispalio tezu "da znamo pravu istoriju osvojstili bi se" ja pitam kako? i idalje nevidim odgovor na to...pa kazem nije li dovoljna bogata nasa zvanicna ili bb istorija da se osvestimo? Pa makar bila i osakacena zesce po tebi...
Па управо све то је резултат фалсификовања историје. Прва држава Грка је настала 1830 године, пре тога никада није постојала држава по имену Грчка, и може се само говорити о историји земаља које ће касније учи у састав модерне грчке државе. Колико везе данашњи Грци имају са античким веома је упитно.
Наша историја је још увек богата, али се активно ради на њеном сузбијању. Ово што наши „историчари“ раде води ка томе да у следећим деценијама добијемо причу о албанцима градитељима Дечана, они желе да се забораве Срби у Дубровнику, све се уситава и доводи у питање.
Лажна историја је довела до стварања нових нација и направила све проблеме које смо имали у протеклим ратовима, а тај циљ се форсира и даље, ако си стварно добронамеран не знам како не видиш то.
Знање историје за почетак, макар и оваква каква је данас, би помогло заустављању тог процеса, а активно се ради да школска деца буду залуђена и по том питању, сугеришу нам се стално неки митови и сл. Акос е то не заустави имаћемо нову историју у следећој генерацији и наравно још пар нових ратова и нових нација...

Politika je los drug istorijskoj nauci.

Najbolji primer za to je Dzejms Brajs, britanski politicar i germanofil, zagovornik germanskog jedinstva Nemacke, Britanije i Amerike u drugoj polovini 19.veka.

His days as a student at the University of Heidelberg gave him a long-life admiration of German historical and legal scholarship. He became a believer in "Teutonic freedom", an ill-defined concept that was held to bind the German Empire, Britain and the United States together. For him, the United States, the British Empire and Germany were "natural friends"

Taj covek je osporio slovensko poreklo cara Justinijana. Motiv vodilja mu je bila nauka, naravno. Zato je moderna nauka i prihvatila njegov zakljucak.
Ponavljanje mantre da politika ne sme da ima veze sa istoriografijom smao je izlika našim istorilarima kada treba da postupe autošovinistički u narativu.

Prebrzo čitaš. Ne mislim da sad lažem, nego ti kažem da se ne zalažem za preskakanje činjenica u formiranju istoriografije što je sada slučaj te da zato nemamo ideološku snagu koju bismo imali da nam istoriografija nije lažna i da smo zato toliko bili izloženi neprijateljskom zlostavljanju u poslednjih 100 godina. Doživeli smo biološko desetkovanje zbog pogrešnih nacionalnih odluka, a sve zbog funkcionisanja unutar lažne istoriografske paradigme u kojoj smo lako manipulisani i instrumentalizovani.

Da, bravo. Srbi su nastradali u Dugom 20. veku zbog toga što niko ne veruje da se na spomeniku kod Ksanta nalazi srpski zakonik. I Jasenovac se zadesio zbog toga. Samo da poverujemo Radivoju Pešiću i, eto, izbeći ćemo novi Jasenovac.

Apsolutno nakaradna logika i, ako smem da se izrazim, i vrlo štetna po nacionalne interese, jerbo preusmerava pažnju sa bitnih tema na gluposti. Svojevrsni je i izraz autošovinizma, jer takav pristup bukvalno piše sudbinu sopstvenog naroda neka se zadesi još i sto Jasenovca i još više biološkog desetkovanja, zbog bežanja od suštine.

Da, bravo. Srbi su nastradali u Dugom 20. veku zbog toga što niko ne veruje da se na spomeniku kod Ksanta nalazi srpski zakonik. I Jasenovac se zadesio zbog toga. Samo da poverujemo Radivoju Pešiću i, eto, izbeći ćemo novi Jasenovac.

Apsolutno nakaradna logika i, ako smem da se izrazim, i vrlo štetna po nacionalne interese, jerbo preusmerava pažnju sa bitnih tema na gluposti. Svojevrsni je i izraz autošovinizma, jer takav pristup bukvalno piše sudbinu sopstvenog naroda neka se zadesi još i sto Jasenovca i još više biološkog desetkovanja, zbog bežanja od suštine.
Bravo, intelektualno poštenje uvek ti je bilo "jača strana". :kafa:

Vađenje iz konteksta, služenje poluistinama i manipulacija je tvoja uža specijalnost.

Па управо све то је резултат фалсификовања историје. Прва држава Грка је настала 1830 године, пре тога никада није постојала држава по имену Грчка, и може се само говорити о историји земаља које ће касније учи у састав модерне грчке државе. Колико везе данашњи Грци имају са античким веома је упитно.
Наша историја је још увек богата, али се активно ради на њеном сузбијању. Ово што наши „историчари“ раде води ка томе да у следећим деценијама добијемо причу о албанцима градитељима Дечана, они желе да се забораве Срби у Дубровнику, све се уситава и доводи у питање.
Лажна историја је довела до стварања нових нација и направила све проблеме које смо имали у протеклим ратовима, а тај циљ се форсира и даље, ако си стварно добронамеран не знам како не видиш то.
Знање историје за почетак, макар и оваква каква је данас, би помогло заустављању тог процеса, а активно се ради да школска деца буду залуђена и по том питању, сугеришу нам се стално неки митови и сл. Акос е то не заустави имаћемо нову историју у следећој генерацији и наравно још пар нових ратова и нових нација...

Mađarska izmišljena, Rumunija izmišljena, a sad i prva Grčka nastala 1830. godine. :lol:

E, ali stvarno, jeste ludi. :rotf:

Ово ти је већа извала до сада. На твоју жалост не можеш да оповргнеш моју изјаву.

Šta da opovrgavam kada kod tebe, prosto, ne postoje ni osnove kulture uvažavanja drugačijeg mišljenja i jerbo nećeš uopšte ni pročitati šta ću god budem napisao, već samo prilepiti jedan histerični smajli i završiti diskusiju na tome (izuzev ukoliko odgovor ne bude svaka ti je na mestu), kao što ćeš vrlo verovatno prilepiti i uz ovu objavu. :lol:

Za diskusiju mora postojati i neki razlog; mora postojati želje, namere, spremnosti i naravno ponajpre dobre volje. A kod tebe se ništa od toga ne može prepoznati (naprotiv, samo zla namera).

Šta da opovrgavam kada kod tebe, prosto, ne postoje ni osnove kulture uvažavanja drugačijeg mišljenja i jerbo nećeš uopšte ni pročitati šta ću god budem napisao, već samo prilepiti jedan histerični smajli i završiti diskusiju na tome (izuzev ukoliko odgovor ne bude svaka ti je na mestu), kao što ćeš vrlo verovatno prilepiti i uz ovu objavu. :lol:

Za diskusiju mora postojati i neki razlog; mora postojati želje, namere, spremnosti i naravno ponajpre dobre volje. A kod tebe se ništa od toga ne može prepoznati (naprotiv, samo zla namera).
Vala, ti si do sada uvek imao "motiva" da ispišeš tri strane teksta... :kafa:

Просто је, уместо да филозофираш и изврдаваш само треба да даш неки доказ о постојању државе по имену Грчка пре 1830. А и то није битно него је прича о Грчкој твоје скретање са теме утицаја погрешног тумачења историје (у коме и ти учествујеш) на реалне последице у данашњем и прошлом времену.
Ја наравно са тобом не дискутујем зато што мислим да си добар саговорник, него зато што желим да учесници форума виде и другачије аргументе.

Ponovicu po 100. put... Univerzitetski profesor koji drzi srpski srednji vek i nemanjicku istoriju na FF u svojoj knjizi koja je ujedno i prirucnik za studente tvrdi da se Albanci prvi put u izvorima spominju u 11. veku... Zato prekinite sa lazima da FF zastupa teze da su Albanci jednako Iliri.

Tek krenuo na FF, a vec politicki radnik

Никола Жутић: Термин Покољ у потпуности осликава преовлађујући монструозни начин убијања Срба, незабиљежен у свјетској историји

Нико жив не брише термин геноцид, само се питање бестијалног убијања Срба конкретизује Покољем. Остају и геноцид и Покољ. Зар то треба да се „нацрта“ да би било јасно?

nikola-zutic-uns.jpg

Проф. др Горан Латиновић у тексту „Покољ или геноцид – о једној вештачкој и штетној дилеми“ (објавио НСПМ а пренио Музеј жртава геноцида), помиње академика Крестића и мене као некакве бесвјесне пензионере које је завео „лукави стоматолог“ др Душан Басташић, да се опредијеле за „штетни и веома опасни(?!)“ термин „Покољ“, па смо се на тај начин прикључили његовом (Басташићевом) аматеризму и незнању.

Проф. Др Василије Крестић као академик, није класични пензионер пошто је преокупиран научним пројектима и пословима управника Архива САНУ.

Мене Латиновић представља као бившег научног саветника (једним потезом пера одузео ми је највишу научну титулу) – пензионера. Као такав ја сам ипак и у овој години објавио двије студије о Илирском заводу св. Јеронима, о „Пацовским каналима“ (трећа књига ми је у штампи), као што је он у досадашњој научној каријери (четрдесет и три су му године) објавио свега двије монографије локалног профила и петнаестак научних радова.

Ја сам до сада објавио више од 35. студија и монографија и око 300. научних радова.

Не разумијем откуд толики гњев код тог млађег човјека према онима који не дијеле његово мишљење, и код свих оних који су по „ко зна чијем налогу“ бијесно наступили против једног „усамљеног“ борца за конкретизовање термина у служби националних потреба.

И као такав, бесплодни стваралац и професор који збуњује напредну крајишку студентску омладину антисрпским кривотворењима[1], он се усудио да нас прозива као недоучене новаке са питањем зашто смо се ми уопште опредијелили за „проблематични“ термин ПОКОЉ?.

knjiga-2.jpg

Са недостојним квалификацијама, Латиновић нас је својом незрелом логиком просто понизио, када пише: „Кад се каже Геноцид над Србима у НДХ (1941-45.) речено је све, шта је почињено, над ким је почињено, гдје је почињено. Кад се каже ‘покољ’ није ништа речено и тек би неупућенима требало објашњавати о чему се ради“.

Ако убацимо мало логике па кажемо „Покољ над Србима у НДХ (1941-45.)“ све је речено као и код геноцида. Паметном довољно!

Даље нас је Латиновић представио као недовољно обавијештене, као оне који не разумију проблем, као наивце који олако прихватају све оно што долази из Бањалуке и Републике Српске, без озбиљнијег промишљања, што по њему, „није ријетка појава у Београду“ или „потребом да се искаже сопствени патриотизам, српство, радикализам. Очито је да алудира на наш „екстремни“ српски национализам.

Латиновић нас савјетује да су се покретачи иницијативе о називу Покољ, требали „посавјетовати са науком и струком“.

Са каквом то науком која тавори у мјесту без неопходних ревизионистичких захвата који би открили истинска дешавања у прошлости.

Већ сам навео неке проблематичне стереотипе о народима, који су „истински опасни“ по опстанак српског народа и државе. Какве се струке и науке држи др Латиновић када живи у свијету историографских лажи без историографских иновација, достигнућа, каквих је „мало и у престоници Србства“ – Београду.

Латиновић славодобитно истиче да иницијатива за преименовање (то није преименовање већ конкретизација термина геноцид за српско стравично страдање, као што је то „шоа“, код Рома паралаимос“ или Велики злочин код Јермена) није наишла ни на какву подршку у научним и стручним круговима Републике Српске и Републике Србије.

У почетку нетачно наводи да Басташића, осим нас двојице, нико није подржао, али послије наводи „једног српског књижевника“, па „једног професора из Фоче“, једног правника, још једног књижевника итд. На крају ипак наводи „једног угледног социолога (др Антонића) о чијим разлозима за приступање уз Басташића можемо размишљати на сличан начин као и о Крестићевим и Жутићевим…“ Латиновић на самом крају „стидљиво“ помиње и једног „познатог српског историчара (др Милоша Ковића – Н. Ж)“, али се за њега по Латиновићу не може „поуздано утврдити да ли је (Басташић) заиста добио његову подршку и у којој мјери, односно за шта(?)“.

Треба напоменути да ми не „приступамо уз др Басташића“ због некаквог идолопоклонства већ из убјеђења да је то термин који у потпуности осликава преовлађујући монструозни начин убијања Срба, незабиљежен у свјетској историји.

У феномену малих разлика, код римокатоличког (хрватског) национа треба тражити узрочност изразито појачане крволочности, која се огледа у сангвинистичком најнижем пориву (боље речено бастардском нагону) да припадника друге вјере (најближе сроднике Србе православне) на најбестијалнији начин одвоји од живота. Клање је било „омиљени“ начин убијања јер се при том чину непосредног контакта („са мирисом крви“) испољава нескривена крволочна страст.

Па и сам Латиновић у једном свом раду (несвјесно признајући доминацију „покоља“ у бројним документима) наводи изјаву управника имања загребачке бискупије Амброза Кузмића из 1700. године, да би било „боље Влахе (Србе) све поклати него их настањивати“.

И чувени франковац (праваш) Исо Кршњави је био за непосредни контакт за жртвом, увид у жртву („дах за вратом“), када је написао: „Једно време се писало да треба све Србе сјекиром утући“ (цитирано према једном Латиновићевом раду).

Дакле, термин „жељеног“ клања Срба је у вишевјековној употреби код римокатолика, од којих су у деветнаестом вијеку настали Хрвати. У питању је, дакле, идентитетска фрустрација код римокатолика, данашњих Хрвата, који су на жалост у већини настали од Срба.

Можда мотив за негирање Покоља има утемељење у размишљању да је он увреда за хрватски народ, па поједини душебризници са српске стране („чувари братства и јединства“) настоје удворнички да удовоље хрватским фрустрацијама о бескрајној кривици.

Не треба заборавити да су Нијемци на један технолошки хладан начин ликвидирали Јевреје. Избјегавали су да непосредно виде жртву како умире, већ су је на један опскуран начин убијали гушењем у гасним коморама и „душегупкама“. Отуд код Јевреја израз „Шоа“.

Латиновић треба да зна да узрок овако монструозног геноцидног понашања треба дакле тражити у менталном и карактерном склопу оданог вјерника и позитивног римокатолика, који у честим контактима са свећеником једноставно мора да прихвати његов начин размишљања и опхођења према тзв. иновјерцима, јеретицима и шизматицима.

Управо наведене категорије вјерника и “невјерника” биле су и жртве хрватсkog геноцида, који због монструозности треба звати ПОКОЉ u NDH 1941-1945.

Како сам већ навео, Латиновић је објавио двије скромне монографије локалног садржаја и дванаест научних радова (чланака), не улазећи у научна истраживања глобалних историјских процеса, нарочито заобилазрећи идеолошко-политичка кључна сучељавања ватиканског римокатолицизма (пресудни утицај на ментални склоп римокатолика тзв. Хрвата) и грађанског либерализма (пресудно утицао на ментални универзални склоп српског народа).

Школовање му је протекло у довијању како да на најлакши начин обезбједи научне дипломе. Докторирао је на некаквој „Школи историјских наука у Сан Марину. Латиновић ми је причао 2014. на научном скупу у Бањој Луци (поводом годишњице почетка Великог рата) да би се желио преселити у Београд и запослити на факултету или некаквом институту. Ја сам га савјетовао да је боље за њега да остане први у свом мјесту са својим народом, него да иде у београдску авантуру. И испоставило се да сам био у праву.

Латиновић је сада ванредни професор, „све и свја“ на Филозофском факултету у Бањој Луци, на ком храбро предаје пет-шест предмета (не знам како све то постиже).

Какве се струке и науке држи др Латиновић када живи у свијету историографских лажи без историографских иновација, достигнућа, без сумњи у лаж историографије хрватства, без пропитивања занемарених и кужних тема.

Због наметнуте глупе дилеме – покољ или геноцид – поклоници геноцида се „жесте“, не знам из којих разлога.

Нико жив не брише термин геноцид, само се питање бестијалног убијања Срба конкретизује именовањем, Покољем.

Остају и геноцид и Покољ. Зар то треба да се нацрта“ да би било јасно?

Питам се зашто се Латиновић и њему слични тако не „жесте“ када се пред нашим очима утемељује хрватство у Петроварадину (проглашењем Јелачића за Хрвата), или када се канонику Ивану Антуновићу, који се изјашњавао као Буњевац – Србин римокатолик, подиже хрватски споменик од стране Жигманова, иако се Србија посљедњих година залаже за рехабилитацију буњевачке народносне заједнице у Бачкој.

То што се десило у Суботици је директна штета буњевачким настојањима да коначно пониште диктаторску одлуку Јосипа Броза из 1945 године (о хрватству Буњеваца).

Аутор: Никола Жутић

--------------------------------------
[1] Латиновић се није одмакао од антисрпских кривотворења југославенских монархолиберала (типа Ферде Шишића, Виктора Новака и др.) и Брозових соцреалиста који су пропагирали антисрпску хипотезу да су се „агресивни Срби под турским притиском населили на имања хрватских феудалаца (непозната појава у историји), и при том им нису хтјели плаћати феудалне даџбине, па су се тзв. хрватски феудалци користили разним принудним средствима. Латиновић је, даље, заговорник хипотезе о масовном досељавању Срба у 16, па чак и у 17. вијеку у западне, по њему хрватске области. Наиме, оно што је фрапантно за „свеучилишног“ професора Латиновића, он изгледа у потпуности вјерује у фантастичну (измишљену) „Хрватску средњевјековну државу“, када за њу пише да је престала постојати 1102. године и да је потпала под Мађаре, а од 1527 под Хабзбурговце. Он одбацује тезу да су Срби аутохтон народ у западним српским земљама, али подржава хипотезу о насељавању Срба и Хрвата у 7. вијеку (без документарне основе). Очито је да он не чита (а требао би то да ради као свеучилишни професор) радове проскрибованих аустријских (њемачких) историчара, хроничара, картографа Фридриха фон Таубеа, барона Бартенштајна, Георга Кола, Хајнриха Бергхауса, и српских академика Милоша Милојевића и Пантелију Срећковића, по којима су Срби прастановници југоистока Европе, Паноније и данашње Њемачке (Лужички Срби, Полапски Срби и други). Они у већини тврде да су Хрвати (Хрбати, „Планинци“) само једно од српских племена, што истиче и словеначки филолог Копитар. Поред кривотворене историје о фамозном насељавању Срба и Хрвата (о којем нема никаквих докумената), студентима Републике Српске би требало презентовати (дати на размишљање) и ове „хипотезе“ о Србима као балканском пранароду, које ипак имају много веће утемељење од прича о сеобама у 7. вијеку и о хрватској средњевјековној држави. Ипак Латиновића не треба у потпуности оптуживати: треба кривити одабир професора који су долазили са београдског Филозофског факултета и ширили антисрпске кривотворине, као на примјер проф др Раде Михаљчић који је својевремено писао о средњевјековном хрватству, о шиптарском илиризму, односно о везивању српског илирског имена уз Шиптаре и друго. Треба истаћи да су сви раније поменути аустријски (њемачки) историчари и хроничари национални појам Илира, илирске идеје, везивали уз српски народ. Појам „Бошњанин“, „Бошњак“ за Латиновића има државно (политичко) значење а не етничко (народносно) значење везано за Србе. Он превјеравање Срба 1941. не назива прекрштавање већ покрштавање, као да се ради о невјерничком паганском народу итд. Ово су само неке непрецизности у његовом научном, да не кажем стручном изражавању.

Никола Жутић: Термин Покољ у потпуности осликава преовлађујући монструозни начин убијања Срба, незабиљежен у свјетској историји

Нико жив не брише термин геноцид, само се питање бестијалног убијања Срба конкретизује Покољем. Остају и геноцид и Покољ. Зар то треба да се „нацрта“ да би било јасно?

nikola-zutic-uns.jpg

Проф. др Горан Латиновић у тексту „Покољ или геноцид – о једној вештачкој и штетној дилеми“ (објавио НСПМ а пренио Музеј жртава геноцида), помиње академика Крестића и мене као некакве бесвјесне пензионере које је завео „лукави стоматолог“ др Душан Басташић, да се опредијеле за „штетни и веома опасни(?!)“ термин „Покољ“, па смо се на тај начин прикључили његовом (Басташићевом) аматеризму и незнању.

Проф. Др Василије Крестић као академик, није класични пензионер пошто је преокупиран научним пројектима и пословима управника Архива САНУ.

Мене Латиновић представља као бившег научног саветника (једним потезом пера одузео ми је највишу научну титулу) – пензионера. Као такав ја сам ипак и у овој години објавио двије студије о Илирском заводу св. Јеронима, о „Пацовским каналима“ (трећа књига ми је у штампи), као што је он у досадашњој научној каријери (четрдесет и три су му године) објавио свега двије монографије локалног профила и петнаестак научних радова.

Ја сам до сада објавио више од 35. студија и монографија и око 300. научних радова.

Не разумијем откуд толики гњев код тог млађег човјека према онима који не дијеле његово мишљење, и код свих оних који су по „ко зна чијем налогу“ бијесно наступили против једног „усамљеног“ борца за конкретизовање термина у служби националних потреба.

И као такав, бесплодни стваралац и професор који збуњује напредну крајишку студентску омладину антисрпским кривотворењима[1], он се усудио да нас прозива као недоучене новаке са питањем зашто смо се ми уопште опредијелили за „проблематични“ термин ПОКОЉ?.

knjiga-2.jpg

Са недостојним квалификацијама, Латиновић нас је својом незрелом логиком просто понизио, када пише: „Кад се каже Геноцид над Србима у НДХ (1941-45.) речено је све, шта је почињено, над ким је почињено, гдје је почињено. Кад се каже ‘покољ’ није ништа речено и тек би неупућенима требало објашњавати о чему се ради“.

Ако убацимо мало логике па кажемо „Покољ над Србима у НДХ (1941-45.)“ све је речено као и код геноцида. Паметном довољно!

Даље нас је Латиновић представио као недовољно обавијештене, као оне који не разумију проблем, као наивце који олако прихватају све оно што долази из Бањалуке и Републике Српске, без озбиљнијег промишљања, што по њему, „није ријетка појава у Београду“ или „потребом да се искаже сопствени патриотизам, српство, радикализам. Очито је да алудира на наш „екстремни“ српски национализам.

Латиновић нас савјетује да су се покретачи иницијативе о називу Покољ, требали „посавјетовати са науком и струком“.

Са каквом то науком која тавори у мјесту без неопходних ревизионистичких захвата који би открили истинска дешавања у прошлости.

Већ сам навео неке проблематичне стереотипе о народима, који су „истински опасни“ по опстанак српског народа и државе. Какве се струке и науке држи др Латиновић када живи у свијету историографских лажи без историографских иновација, достигнућа, каквих је „мало и у престоници Србства“ – Београду.

Латиновић славодобитно истиче да иницијатива за преименовање (то није преименовање већ конкретизација термина геноцид за српско стравично страдање, као што је то „шоа“, код Рома паралаимос“ или Велики злочин код Јермена) није наишла ни на какву подршку у научним и стручним круговима Републике Српске и Републике Србије.

У почетку нетачно наводи да Басташића, осим нас двојице, нико није подржао, али послије наводи „једног српског књижевника“, па „једног професора из Фоче“, једног правника, још једног књижевника итд. На крају ипак наводи „једног угледног социолога (др Антонића) о чијим разлозима за приступање уз Басташића можемо размишљати на сличан начин као и о Крестићевим и Жутићевим…“ Латиновић на самом крају „стидљиво“ помиње и једног „познатог српског историчара (др Милоша Ковића – Н. Ж)“, али се за њега по Латиновићу не може „поуздано утврдити да ли је (Басташић) заиста добио његову подршку и у којој мјери, односно за шта(?)“.

Треба напоменути да ми не „приступамо уз др Басташића“ због некаквог идолопоклонства већ из убјеђења да је то термин који у потпуности осликава преовлађујући монструозни начин убијања Срба, незабиљежен у свјетској историји.

У феномену малих разлика, код римокатоличког (хрватског) национа треба тражити узрочност изразито појачане крволочности, која се огледа у сангвинистичком најнижем пориву (боље речено бастардском нагону) да припадника друге вјере (најближе сроднике Србе православне) на најбестијалнији начин одвоји од живота. Клање је било „омиљени“ начин убијања јер се при том чину непосредног контакта („са мирисом крви“) испољава нескривена крволочна страст.

Па и сам Латиновић у једном свом раду (несвјесно признајући доминацију „покоља“ у бројним документима) наводи изјаву управника имања загребачке бискупије Амброза Кузмића из 1700. године, да би било „боље Влахе (Србе) све поклати него их настањивати“.

И чувени франковац (праваш) Исо Кршњави је био за непосредни контакт за жртвом, увид у жртву („дах за вратом“), када је написао: „Једно време се писало да треба све Србе сјекиром утући“ (цитирано према једном Латиновићевом раду).

Дакле, термин „жељеног“ клања Срба је у вишевјековној употреби код римокатолика, од којих су у деветнаестом вијеку настали Хрвати. У питању је, дакле, идентитетска фрустрација код римокатолика, данашњих Хрвата, који су на жалост у већини настали од Срба.

Можда мотив за негирање Покоља има утемељење у размишљању да је он увреда за хрватски народ, па поједини душебризници са српске стране („чувари братства и јединства“) настоје удворнички да удовоље хрватским фрустрацијама о бескрајној кривици.

Не треба заборавити да су Нијемци на један технолошки хладан начин ликвидирали Јевреје. Избјегавали су да непосредно виде жртву како умире, већ су је на један опскуран начин убијали гушењем у гасним коморама и „душегупкама“. Отуд код Јевреја израз „Шоа“.

Латиновић треба да зна да узрок овако монструозног геноцидног понашања треба дакле тражити у менталном и карактерном склопу оданог вјерника и позитивног римокатолика, који у честим контактима са свећеником једноставно мора да прихвати његов начин размишљања и опхођења према тзв. иновјерцима, јеретицима и шизматицима.

Управо наведене категорије вјерника и “невјерника” биле су и жртве хрватсkog геноцида, који због монструозности треба звати ПОКОЉ u NDH 1941-1945.

Како сам већ навео, Латиновић је објавио двије скромне монографије локалног садржаја и дванаест научних радова (чланака), не улазећи у научна истраживања глобалних историјских процеса, нарочито заобилазрећи идеолошко-политичка кључна сучељавања ватиканског римокатолицизма (пресудни утицај на ментални склоп римокатолика тзв. Хрвата) и грађанског либерализма (пресудно утицао на ментални универзални склоп српског народа).

Школовање му је протекло у довијању како да на најлакши начин обезбједи научне дипломе. Докторирао је на некаквој „Школи историјских наука у Сан Марину. Латиновић ми је причао 2014. на научном скупу у Бањој Луци (поводом годишњице почетка Великог рата) да би се желио преселити у Београд и запослити на факултету или некаквом институту. Ја сам га савјетовао да је боље за њега да остане први у свом мјесту са својим народом, него да иде у београдску авантуру. И испоставило се да сам био у праву.

Латиновић је сада ванредни професор, „све и свја“ на Филозофском факултету у Бањој Луци, на ком храбро предаје пет-шест предмета (не знам како све то постиже).

Какве се струке и науке држи др Латиновић када живи у свијету историографских лажи без историографских иновација, достигнућа, без сумњи у лаж историографије хрватства, без пропитивања занемарених и кужних тема.

Због наметнуте глупе дилеме – покољ или геноцид – поклоници геноцида се „жесте“, не знам из којих разлога.

Нико жив не брише термин геноцид, само се питање бестијалног убијања Срба конкретизује именовањем, Покољем.

Остају и геноцид и Покољ. Зар то треба да се нацрта“ да би било јасно?

Питам се зашто се Латиновић и њему слични тако не „жесте“ када се пред нашим очима утемељује хрватство у Петроварадину (проглашењем Јелачића за Хрвата), или када се канонику Ивану Антуновићу, који се изјашњавао као Буњевац – Србин римокатолик, подиже хрватски споменик од стране Жигманова, иако се Србија посљедњих година залаже за рехабилитацију буњевачке народносне заједнице у Бачкој.

То што се десило у Суботици је директна штета буњевачким настојањима да коначно пониште диктаторску одлуку Јосипа Броза из 1945 године (о хрватству Буњеваца).

Аутор: Никола Жутић

--------------------------------------
[1] Латиновић се није одмакао од антисрпских кривотворења југославенских монархолиберала (типа Ферде Шишића, Виктора Новака и др.) и Брозових соцреалиста који су пропагирали антисрпску хипотезу да су се „агресивни Срби под турским притиском населили на имања хрватских феудалаца (непозната појава у историји), и при том им нису хтјели плаћати феудалне даџбине, па су се тзв. хрватски феудалци користили разним принудним средствима. Латиновић је, даље, заговорник хипотезе о масовном досељавању Срба у 16, па чак и у 17. вијеку у западне, по њему хрватске области. Наиме, оно што је фрапантно за „свеучилишног“ професора Латиновића, он изгледа у потпуности вјерује у фантастичну (измишљену) „Хрватску средњевјековну државу“, када за њу пише да је престала постојати 1102. године и да је потпала под Мађаре, а од 1527 под Хабзбурговце. Он одбацује тезу да су Срби аутохтон народ у западним српским земљама, али подржава хипотезу о насељавању Срба и Хрвата у 7. вијеку (без документарне основе). Очито је да он не чита (а требао би то да ради као свеучилишни професор) радове проскрибованих аустријских (њемачких) историчара, хроничара, картографа Фридриха фон Таубеа, барона Бартенштајна, Георга Кола, Хајнриха Бергхауса, и српских академика Милоша Милојевића и Пантелију Срећковића, по којима су Срби прастановници југоистока Европе, Паноније и данашње Њемачке (Лужички Срби, Полапски Срби и други). Они у већини тврде да су Хрвати (Хрбати, „Планинци“) само једно од српских племена, што истиче и словеначки филолог Копитар. Поред кривотворене историје о фамозном насељавању Срба и Хрвата (о којем нема никаквих докумената), студентима Републике Српске би требало презентовати (дати на размишљање) и ове „хипотезе“ о Србима као балканском пранароду, које ипак имају много веће утемељење од прича о сеобама у 7. вијеку и о хрватској средњевјековној држави. Ипак Латиновића не треба у потпуности оптуживати: треба кривити одабир професора који су долазили са београдског Филозофског факултета и ширили антисрпске кривотворине, као на примјер проф др Раде Михаљчић који је својевремено писао о средњевјековном хрватству, о шиптарском илиризму, односно о везивању српског илирског имена уз Шиптаре и друго. Треба истаћи да су сви раније поменути аустријски (њемачки) историчари и хроничари национални појам Илира, илирске идеје, везивали уз српски народ. Појам „Бошњанин“, „Бошњак“ за Латиновића има државно (политичко) значење а не етничко (народносно) значење везано за Србе. Он превјеравање Срба 1941. не назива прекрштавање већ покрштавање, као да се ради о невјерничком паганском народу итд. Ово су само неке непрецизности у његовом научном, да не кажем стручном изражавању.
Stavljanje članka o žrtvama genocida u kontekst teme "novoromantičari" je kažnjivo prema KZ Srbije, član 387.

Upozoravam čitaoce da, kada je u pitanju Slaven777, imaju posla sa doslednim promoterom umanjivanja žrtava genocida nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu. Takođe, u liku Slaven777 imaju čast sa promoterom autohtonosti Albanaca na Balkanskom poluostrvu, promoteru srpskog došljaštva na Balkanu, kao i promoteru stereotipa o Srbima mitomanima.

Stavljanje članka o žrtvama genocida u kontekst teme "novoromantičari" je kažnjivo prema KZ Srbije, član 387.

Upozoravam čitaoce da, kada je u pitanju Slaven777, imaju posla sa doslednim promoterom umanjivanja žrtava genocida nad srpskim narodom u Drugom svetskom ratu. Takođe, u liku Slaven777 imaju čast sa promoterom autohtonosti Albanaca na Balkanskom poluostrvu, promoteru srpskog došljaštva na Balkanu, kao i promoteru stereotipa o Srbima mitomanima.

Ovde opet dolazimo do suštine problema, odnosno razlog zbog čega si ti sam svoj najveći neprijatelj...bespotrebno otežavaš i onemogućavaš drugim ljudima da komuniciraju sa tobom.

Da si pogledao tu objavu (kao što nisi i kao što po sopstvenom znanju ne činiš) primetio bi šta piše u tom tekstu, a verovatno i znao da je Nikola Žutić autohtonista.

Он одбацује тезу да су Срби аутохтон народ у западним српским земљама, али подржава хипотезу о насељавању Срба и Хрвата у 7. вијеку (без документарне основе). Очито је да он не чита (а требао би то да ради као свеучилишни професор) радове проскрибованих аустријских (њемачких) историчара, хроничара, картографа Фридриха фон Таубеа, барона Бартенштајна, Георга Кола, Хајнриха Бергхауса, и српских академика Милоша Милојевића и Пантелију Срећковића, по којима су Срби прастановници југоистока Европе, Паноније и данашње Њемачке (Лужички Срби, Полапски Срби и други). Они у већини тврде да су Хрвати (Хрбати, „Планинци“) само једно од српских племена, што истиче и словеначки филолог Копитар. Поред кривотворене историје о фамозном насељавању Срба и Хрвата (о којем нема никаквих докумената), студентима Републике Српске би требало презентовати (дати на размишљање) и ове „хипотезе“ о Србима као балканском пранароду, које ипак имају много веће утемељење од прича о сеобама у 7. вијеку и о хрватској средњевјековној држави. Ипак Латиновића не треба у потпуности оптуживати: треба кривити одабир професора који су долазили са београдског Филозофског факултета и ширили антисрпске кривотворине, као на примјер проф др Раде Михаљчић који је својевремено писао о средњевјековном хрватству, о шиптарском илиризму, односно о везивању српског илирског имена уз Шиптаре и друго. Треба истаћи да су сви раније поменути аустријски (њемачки) историчари и хроничари национални појам Илира, илирске идеје, везивали уз српски народ.

Kada bi malčice krenuo i da za promenu upotrebljavaš sopstveni mozak, onda bi verovatno došao i do nekakvih zaključaka kao npr. da sam se ovim Žutićevim člankom nadovezao na tvoje doskorašnje objave o sudbini i stradanjima, kao i optužbe na račun Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Aranko.JPG

Komentar jednako važi i za forumaša @Aranko , koji svakim svojim potezom pokazuje da pati od gotovo identičkih boljki. :roll:

Ovakvim objavama (čuj, KZ Srbije, član 387) ne postiže se baš ništa drugo sem dokazivanja koliko zapravo može daleko ići slepilo ljudskog uma... :kafa:

Ovde opet dolazimo do suštine problema, odnosno razlog zbog čega si ti sam svoj najveći neprijatelj...bespotrebno otežavaš i onemogućavaš drugim ljudima da komuniciraju sa tobom.

Da si pogledao tu objavu (kao što nisi i kao što po sopstvenom znanju ne činiš) primetio bi šta piše u tom tekstu, a verovatno i znao da je Nikola Žutić autohtonista.

Kada bi malčice krenuo i da za promenu upotrebljavaš sopstveni mozak, onda bi verovatno došao i do nekakvih zaključaka kao npr. da sam se ovim Žutićevim člankom nadovezao na tvoje doskorašnje objave o sudbini i stradanjima, kao i optužbe na račun Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Pogledajte prilog 789671

Komentar jednako važi i za forumaša @Aranko , koji svakim svojim potezom dokazuje da pati od gotovo identičkih boljki. :roll:
Па ваљда је логично да ако на нешто желиш да скренеш пажњу онда то напоменеш и даш линк ка целом тексту а не обрнуто. Сам си крив за реакције које доживљаваш, твоје понашање на форуму је све само не коректно.

Узгред буди речено, кад год даш добар прилог, а ја стигнем да га видим, ја га подржим палцем на горе.

Svako može da isprati tvoj rad na umanjivanju genocida nad Srbima u NDH; ti u tome imaš kontinuitet, čoveče, a ja mnogo svedoka.

Hajde da ja tebe pitam nešto, ako bismo mogli da, za promenu, mogao da postupiš makar na jedan momenat kao ljudsko biće sa obrazom, odgovori ti meni (i pod uslovom da si trenutno u stanju sabrane i zdrave stvesti, bez dejstva nekih psihoaktivnih supstanci) na jedno prilično prosto pitanje: Da li ti misliš da sam ja ovaj članak postavio zbog toga što se dotiče NDH žrtava, ili zato što je istoričar Nikola Žutić, poznati autohtonista, u njemu izneo mišljenje protiv doseljavanja Srba na Balkansko poluostrvo u 7. veku, pritom kritikujući Filozofski fakultet u Beogradu, te u kontekstu tvojih pređašnjih objava koje su napale taj fakultet i napravile neke paralele sa stradanjima u Drugom svetskom ratu? Kratak i jasan odgovor, moliću, bez spinovanja.

Da li je tebi jasno da ovo što sada činiš svima ispada prilično evidentno kao nekakav pokušaj spinovanja; najjednostavnije rečeno tvoja propaganda protiv mene, zato što ti želiš da mobilišeš javnost protiv mene (a na moju veliku žalost, postoje i ljudi koje si uspešno izmanipulisao)? :roll: A i sve što kucaš (imam svedoke) prilično jasno ima svrhu zastrašivanja, pa da takvom manipulativnom metodom probaš uticati na mene (logika eee pritiskamo te...ajde popusti, asimiluj se)...

Poslednja izmena:
Hajde da ja tebe pitam nešto, ako bismo mogli da, za promenu, mogao da postupiš makar na jedan momenat kao ljudsko biće sa obrazom, odgovori ti meni (i pod uslovom da si trenutno u stanju sabrane i zdrave stvesti, bez dejstva nekih psihoaktivnih supstanci) na jedno prilično prosto pitanje: Da li ti misliš da sam ja ovaj članak postavio zbog toga što se dotiče NDH žrtava, ili zato što je istoričar Nikola Žutić, poznati autohtonista, u njemu izneo mišljenje protiv doseljavanja Srba na Balkansko poluostrvo u 7. veku, pritom kritikujući Filozofski fakultet u Beogradu, te u kontekstu tvojih pređašnjih objava koje su napale taj fakultet i napravile neke paralele sa stradanjima u Drugom svetskom ratu? Kratak i jasan odgovor, moliću, bez spinovanja.

Da li je tebi jasno da ovo što sada činiš svima ispada prilično evidentno kao nekakav pokušaj spinovanja; najjednostavnije rečeno tvoja propaganda protiv mene, zato što ti želiš da mobilišeš javnost protiv mene (a na moju veliku žalost, postoje i ljudi koje si uspešno izmanipulisao)? :roll:
Mislim da si postavio jer si ostrašćen prema sprdanju sa srpskim svetinjama. U takvo si društvo upao i voliš kad te tapšu po ramenu zbog tih stvari. Ja te poznajem jako dugo i jako dobro. Nikad nisi iskren, nikad ne govoriš ono što misliš, a činjenica da nikada nisi ništa afirmativno napisao za srpski narod na ovom forumu u proteklih 12 godina dovoljno sama govori o tebi, ko si i šta si. Autošoven, a možda i samo - šoven - ne znamo jer se nisi nigde nacionalno izjasnio.

Mislim da si postavio jer si ostrašćen prema sprdanju sa srpskim svetinjama. U takvo si društvo upao i voliš kad te tapšu po ramenu zbog tih stvari. Ja te poznajem jako dugo i jako dobro. Nikad nisi iskren, nikad ne govoriš ono što misliš, a činjenica da nikada nisi ništa afirmativno napisao za srpski narod na ovom forumu u proteklih 12 godina dovoljno sama govori o tebi, ko si i šta si. Autošoven.

Opet spinuješ. Odgovori na pitanje (jedino bi i upućivanje odgovora bilo dokaz tj. nešto u tvoju korist, jer ovako samo pokazuješ koliki si manipulator i koliko nevaspitan) koje ti je i postavljeno; pusti ti šta ti misliš da sam ja i ko i štagod drugo, jer to ne donosi nikakve informacije (iako dosta slikovito govori o tebi):

Pitanje je prilično jasno. Misliš li to zaista, ili je ovo samo još jedan pokušaj manipulacije sa tvoje strane?

Interesatno Srbi ne mogu Romanima nametnuti jezik vekovima, zato Iliri su morali biti Sloveni, ako ne Srbi.

A sve druge nacije u blizini od Rumuna do Grka je izmisljen preko noci.

Necu vise da polemisem jer su Sloveni autohtoni ili ne, ali logika me interesuje takvih teorija. Podseca na bosnajcke i hrvatske gluposti da je Vuk Karadzic reko Abra Kadabra i onda su nastali Srbi preko Drine.

Ili sam ja toliko posto Austrijanac, da ne kapiram balkansku logiku.

Ovde se pise kako Sloveni ne mogu da nametnu jezik, a istovremeno se kaze kako su Madjari nametnuli i sta znaci Madjari su vojnicka kasta, to nema smisla.

Poslednja izmena:
Interesatno Srbi ne mogu Romanima nametnuti jezik vekovima, zato Iliri su morali biti Sloveni, ako ne Srbi.

A sve druge nacije u blizini od Rumuna do Grka je izmisljen preko noci.

Necu vise da polemisem jer su Sloveni autohtoni ili ne, ali logika me interesuje takvih teorija. Podseca na bosnajcke i hrvatske gluposti da je Vuk Karadzic reko Abra Kadabra i onda su nastali Srbi preko Drine.

Ili sam ja toliko posto Austrijanac, da ne kapiram balkansku logiku.

Ovde se pise kako Sloveni ne mogu da nametnu jezik, a istovremeno se kaze kako su Madjari nametnuli i sta znaci Madjari su vojnicka kasta, to nema smisla.
Не знам шта тебе овде мучи али помешао си много прича од свега узео по мало па и нећеш добити ништа смислено.

1. Ми смо доказивали да Илири нису били романизовани, а не да Срби нису могли да им наметну језик. Оно што би морало да се види су трагови, и то велики, илирског и/или латинског језика у српском (и другим данашњим језицима) а тога нема. Морала би да постоји значајна разлика наших језика у односу на Словене који нису имали додира са Илирима. Постоје два објашњења – или није било становника на простору где су дошли односно било их је занемарљиво мало, или су Илири били мање више једнаки или бар јако слични придошлицама, тј говорили су исти језик. Треће објашњење је да није било сеобе. Пошто докази постоје да су Илири били исто што и Словени, то је највероватнија могућност.

2. Румуни нису измишљени преко ноћи, дуг је то процес али је словенски елемент ситстематски сузбијан дуго времена. Грци нису измишљени него Грчка држава није постојала, тј. велико је питање да ли је постојао народ који је себе звао Грцима у старија времена. У новије време то наравно није упитно. Становници такозване Византије су себе звали Ромејима и сматрали се наследницима римског царства, не античке грчке.

3. Не пише се да Словени не могу да наметну језик него да мора да се виде последице тога, и да је немогуће да мањина која не влада већином наметне језик. Мађари су упали као пљачкашка дружина која је успела да организује владајућу касту и логично може и да наметне језик. Али бројне су словенске речи у Мађарском језику. Где су Илирске речи у нашем? Насупрот томе наши научници говоре о Словенима као подређеним Аварима, као земљорадничком становништву, имамо Тибора Живковића који јасно каже да је дошло само 1-2 процента у односу на староседеоце а опет су они наметнули језик и идентитет? То је једноставно немогуће, нема таквог примера на свету.

Ово нису гробнице, већ енергетске машине

Семир Османаговић тврди да је једна од сврха пирамида заштита здравља и зато посетилаца има много, чак и у доба короне

Парк Равне 2 никао је на 100.000 квадратних метара запуштеног мочварног земљишта које је Семир Османаговић купио и претворио у, како каже, најлепши парк на југу Европе. Ту је низ уметничких и камених инсталација, водених фонтана, камених кругова, лавирината. Једна од инсталација је водена стаза за масажу стопала, дугачка 25 метара. Ставили су каменчиће, облутке, пустили воду да жубори преко њих...

И баш с тог места недавно је потекла фотографија Новака Ђоковића како опуштен, подврнутих панталона хода бос, у хладном октобарском дану.

– Ма какав ритуал! Била је то само једна лепа здравствена вежба: пре неки дан, када је Новак био овде, скинули смо обућу и ходали смо боси по тим каменчићима и хладној води, а када имате босе ноге, камен и воду, то је рецепт за добру циркулацију, а то значи и за боље здравље. Пошли смо прво том стазом, а затим преко траве, и један фото-репортер нас је усликао. То је постало нешто сензационално, сви се питају шта ради Новак бос на три степена Целзијуса у парку Равне 2. Ето, није био ама баш никакав ритуал – открива за наш лист Семир Османагић, али не крије да му импонује пажња и интересовање најбољег тенисера света за оно што он ради.

Пирамиде Месеца и змаја

Тако додаје и да има одјека то што Новак посећује мало Високо, место у срцу Босне. Питамо га да ли је Ђоковић дошао на његов позив или је ову оазу за медитацију открио сам.

– Једна од сврха енергије пирамида јесте заштита оног што нам је најдрагоценије, а то је наше здравље. Новак већ дуги низ година, према његовим речима, прати наш рад у Високом. Ово је најактивнија археолошка локација на свету, а у нашем пројекту нема тајни: различитим истраживањима смо доказали да пирамиде нису гробнице, већ енергетске машине – тврди Семир.

Онда набраја: у срцу Босне и Балкана имамо долину пирамида која се састоји од пет објеката: босанске пирамиде Сунца, Месеца, змаја, земље и љубави. Предано објашњава како је на врху пирамиде Сунца измерено постојање енергетских зрака фреквенције од 28 килохерца, који иду ка небу и да је реч о такозваним Теслиним скаларним таласима...

Као најлепши кутак у Високом, као најатрактивнију локацију издваја пирамиду Сунца, за коју тврди да је највећа и најстарија на свету. Испод земље, на метар и по дубине, каже, нашли су најстарије бетонске блокове. – Босанске пирамиде открио сам у пролеће 2005. године, а тада сам живео у Америци, у којој сам провео 25 година. Моја докторска дисертација је о пирамидама Маја у централној Америци, али истраживао сам све пирамиде на свету и закључио да је све што нас уче о њима погрешно, оне нису грађене само у Египту и Мексику, већ на свих шест континената – каже наш саговорник.

Друга локација која највише занима посетиоце јесу праисторијски, подземни тунели Равне.

– Очистили смо два километра и две стотине метара тих подземних тунела који су дугачки десетинама километар и корона нас није омела, чак напротив! Долазе посетиоци јер је у тунелима висока концентрацију негативних јона који уништавају микроорганизме, па и вирусе – објашњава наш саговорник и као трећу најлепшу локацију наводи већ поменути парк Равне 2.

Докторска дисертација Семира Османагића је о пирамидама Маја

Добар маркетинг

Пошто је открио где је студирао и проучавао древне цивилизације, питамо га и где је стицао маркетиншко знање, јер је јасно да му ни знања из ове области не мањка.

– У овом животу имам две каријере: завршио сам и Економски и Факултет политичких наука, а и пола трећег факултета, социологије... Написао сам 18 књига које се бесплатно могу прочитати на интернету, често дајем интервјуе, држим предавања широм света. Оно што изазива контроверзе о овом месту јесте старост, јер тврдим да пирамиде датирају из времена око 30.000 година и за то имам доказе – одговара.

Како излази на крај с „неверним Томама”, онима који не верују у ову причу?

– Врло лако, јер оно чиме се бавим је наука и све аргументујемо: радимо лабораторијске анализе, радиокарбонска датирања, енергетска мерења... Све се то да проверити, док они који ме нападају, говорећи за мене да сам лажов, шарлатан и преварант, то раде на личној основи, без контрааргумената. Нико није ни оспорио мерења енергије, нити довео у питање узорке бетона – каже Османагић.

http://www.politika.rs/scc/clanak/465632/Ovo-nisu-grobnice-vec-energetske-masine

Nebojsa Ozimic, istoricar i kustos Narodnog muzeja u Nisu, http://www.svevlad.org.rs/bajoslovlje/konferencija/ozimic_mape.html

Свакако да је сваки иоле озбиљнији историчар био упознат са овим подацима јер за њих свако зна. Треба нагласити да се, заправо, овде не ради о непознавању података које смо изнели у врло оскудном обиму, већ о игнорантском ставу припадника једне историјске школе који су сва, па и највиша звања – академика, добили на претпоставци да је јужна скупина Словена населила Балкан у 6. и 7. веку. Иако је нових доказа о још старијој историји Срба, сведоци смо, из године у годину све више, још увек се у уџбеницима деца подучавају нетачности о сеоби народа.

имамо Тибора Живковића који јасно каже да је дошло само 1-2 процента у односу на староседеоце а опет су они наметнули језик и идентитет?

On to kaza al' ne dokaza.

То је једноставно немогуће, нема таквог примера на свету.

Koliko je Turaka došlo u Malu Aziju u odnosu na starosedeoce ? I zašto se prosečni stanovnici Turkmenistana i Turske toliko razlikuju ?

On to kaza al' ne dokaza.

Koliko je Turaka došlo u Malu Aziju u odnosu na starosedeoce ? I zašto se prosečni stanovnici Turkmenistana i Turske toliko razlikuju ?
Ко зна колико је пута одговорено на овакво глупо питање али се понавља... Глупо питање зато што би постављач који је на овом форуму морао да зна да се говори о сасвим различитом случају који нема никаквих додирних тачака са претпостављеном сеобом Словена.
Не знам колико је становника дошло у Малу Азију али можемо претпостављати да нису били већина. Међутим свакако знамо да су били организовани као ратничко племе које је наметнуло власт и након тога направило државне структуре.Оно што такође знамо што си нагласио у питању али си заборавио да је то истовремено и одговор, је да се становници Туркменистана и Турске разликују значајно, док се Словнеи међусобом уопште не разликују толико.

Провидни сте ББ момци, не иде вам то игнорисање више

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back