Aranko
Primećen član
- Poruka
- 823
Не наравно да не. Таква анализа не може да прође ни у основној школи.Не баш. Био сам ја много на страним форумима.
Када се наметне прича да дошљака има већина, онда закључак испадне да су дошљаци спонтано словенизовали староседелачке Илире који су говорили Шћипетарским језиком.
Када се наметне прича да староседелаца има већина, онда закључак испадне да су дошљаци насилно словенизовали староседелачке Илире који су говорили Шћипетарским језиком.
Испада да је...
наше аутохтоничаре.
Како год да окренеш, све ове приче падају у воду. Треба ти јака политичка полуга да би то прогурао. Како тога нема, остају једино конретни докази.
Дошљаци ако су се помешали са староседеоцима морају имати заостале речи илирског, трибалског или ког год другог језика и културу итд у великој мери. Тога нема нигде. Шћипетарски језик са илирским нема никаве везе осим у оним речима које су преузели од нас.
Насилне словенизације ннигде није било па ни овде, нити такав процес може да постоји ако нема јаке државне организације, свакако да не може постојати на територијама које уопште нису биле под влашћу „словена“ него их је само било ту.
И наравно питање није незгодно за аутохтоничаре, ево видиш на овом примеру, постављамо га баш ми, док представници ББ школе заћуте када га добију, дају немушт одговор или га избегавају као киша око Крагујевца. Што се више поставља и расправља о том питању видеће се колико теорија око досељавања нема ама баш никаквог основа.