ZabranjeniLegenda
Buduća legenda
- Poruka
- 35.797
Potpuno neodrživo. Pogotovo za taj period isrorije gde vlada pravo jačeg, uostalom malo toga se i danas promenilo.
Legitimitet se trazilo i tada. Zato i germanski glavar sebe krunisao za "rimskog cara" i nazvao svoju drzavu "Sveto rimsko carstvo". Bas da bi se povezao sa legitimitetom rimskog carstva.
Imam utisak da nisi pročitao DAI. Tamo piše da je jedan brat sa pola naroda zatražio zaštitu od Iraklija, ovaj mu je izašao u susret i darivao zemlju u okolini Soluna. I znaš šta, sličan događaj se zaista jednom desio u istoriji, kada je polovina Gota zatražila zaštitu od Rima pred nadolazećim Hunima. To se desilo 375. godine, Rim je uslišio zahtev i naselio Gote u Trakiju. Pazi sad, nakon nekog vremena ti Goti se nezadovoljni presele na zapad, u Italiju. Slična priča sa srpskom ili mi se čini?
Da slicne stvari se desavale bas zbog toga sto je tada to bila praksa.
Srbi su tražili zaštitu, kako da se bore, oni beže od nečega? Zašto bi branili Solun i borili se protiv braće Slovena?
Dio Srba je trazilo zastitu, vjerovatno politicki azil. Vecina istoricara vjeruje da je u pitanju bila borba prijestola izmedju dva sina kneza Dervana.
Ako si citao Cuda svetog Dimitrija znao bi da oni Sloveni nijesu bili sami vec pod vodstvom Avara i da su Avari bili pokretaci za napade i opsade. Cim nestaju Avari, Sloveni su se smirili.
Vizantijci su izabrali Srbe kao svoje slovenske saveznike, dok Slovenska plemena kod Soluna su bili saveznici Avara.
Naravno. Srbi vladaju Heladom, u vizantijskom su sistemu. Helada je južna Grčka. Sklavi su u maloj Aziji u vizantijskom sistemu. Sklavi daju Patrijarha Vizantije. Sklav se proglasio i za cara u građanskon ratu, mislim na Tomu Slovena.
Jednostavno je i prosto, Srbi i Sklavi su u vizantijskom sistemu, Sklaveni su izvan sistema, Sklaveni su došli.
Ma kakvi. Slovenska plemena su u Grckoj remetilacki faktor, zato Vizantija radi sve da ih rasturi i preseli u Anadoliju da se bore protiv Arapa. Toma Sloven i Nebulos su primjeri vizantijskog "sistema" a oni su odmah izdali Vizantiju neprijateljima.