Ovde piše ovo:
Dragan Janković bi, navodno, mogao da
ispriča kolike smo (pretpostavljam da misliš na istoričare kada kažeš
vi)
lažovčine i mlatimudi.
Pretpostavljam da je suština priče da li se neko pojavljuje na Balkan INFO ili ne.

A pošto se Janković tamo pojavio, je l' te, on je
na našoj strani. Nije bitno ni ko je, niti šta govori...ništa.
A na to što je kao odgovor na pitanje voditelja emisije rekao da je, između ostalog, razlog zašto je sve tako slabo istraženo i zbog čega se tako sporo radi Janković rekao da je nemoralno prema budućm generacijama jer ako sve iskopamo neće budući naraštaji imati šta da kopaju, te da treba postepeno raditi i ostavit njima da bi arheolozi imali i daleko u budućnost šta da rade i od čega da žive...niko pažnju ne obraća. I ne samo to, još si ti,
Metronomy, otvorio temu
Vinča, vruć krompir srpske istoriografije, bacajući odgovornost na pleća istoričara, umesto da se taj sam Janković i ljudi koji su zaduženi za arheološke lokalitete ne upitaju šta se to kog vraga radi tamo i zašto se lenčari.
Ali ne. Zašto je deponija tamo kod Vinče i zbog čega država ne ulaže, za to je odgovoran — mada nikome nije jasno kako i zašto — Radivoj Radić sa vizantološke katedre na Filozofskom fakultetu.
Moram reći da me iznenađuješ jer sam od tebe prvog očekivao da napljuješ „vatikanskog agenta bečko-berlinca” Dragana Jankovića.