„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti na univerzitetu za istoriju polagao DNK, ne brukaj se.
Ponovo te pitam gde je jedna genetska studija Persijanaca?
Najveca mitohondrijalna haplogrupa Persijanaca je H isto kao i kod evropljana.
Ja sam vec dokazao , postavio sam mapu prvog genetskog (i jedinog tacnog) ispitivanja Kurda 20-25% I2a hg, a Kurdi su Iranski narod ,pravi Iranski narod kao Persijanci.
Propagandisti sa eupedije su pobrisali moje komentare o genetici i migracijama evropljana i Iranaca I + R1a hg, potom svima zabranili komentare, i pobrisali sa tabele (jedina izmena na tabeli) I hg iz Irana bez ikakvog objasnjenja.

Poslednja izmena od moderatora:
Sta sad pitas, sta nije jasno, znas li od kad postoje genetske studije, i da za svo vreme ne postoji klasifikacija autosomalna genetika na dodekadama k13, k15, k12b (k12b nema cak pojedinacno slovenske narode nego ima mixed slavs kao populaciju) od Luzickih Srba, Rusina, Slovenaca, Slovaka, zatim Persijanaca i gomile drugih naroda koji su najbitniji za drevnu istoriju, migracije...

ta nije jasno, znas li od kad postoje genetske studije, i da za svo vreme ne postoji klasifikacija autosomalna genetika na dodekadama k13, k15, k12b (k12b nema cak pojedinacno slovenske narode nego ima mixed slavs kao populaciju) od Luzickih Srba, Rusina, Slovenaca, Slovaka, zatim Persijanaca i gomile

Ovo je jako interesantna i moram priznati lukava taktika. Ja kritikujem tvoje interpretacije, a ti mi pises kako da dam dokaz za tvoje brojke i statstike. Statistikama nista se ne moze zameriti. Problem su tvoje fantasticke interpretacije.

Dr Bauštel, šta nije jasno? Molio bih dokaze genetske, lingvističke i ostale različitosti naroda u Bosni. Neozbiljne, kao religiju, ne prihvatam.

Narodi i nacije se razlicito definisu. A na balkanu je ocigledno da je religija uigrala veliku ulogu. Nacija je umisljena zajednica, ti moras biti svestan da pripadas jednom narodu da bi bio njen pripadnik. I Muja koji nece da bude Srbin, nije Srbin, pa potico licno od arhonta Srba i Stefana Nemanje.

Ja nemam taktiku i ne fantaziram. Ti projektujes svoje osobine na mene. Ti se sluzis taktikama i prevarama.
Znaci moje fantasticke interpretacije su da Persijanci govore "indoevropskim" jezikom.
I da je prvo ispitivanje Kurda 20-25% I2a.
Ako je moje "fantaziranje i taktika", onda sigurno mozes da postavis genetsku studiju Persijanaca i ostalih naroda koja negira moje pisanje.

Joj Nebojsa nemoj da se pravis blesav.

Lepa taktika. Niko ovo sta sad pises ne sporis.

Ovde pricas o Arijevcima koji su naselili evropu koji su pricali Slovenski i kako je I srpska genetika i to su Srbi arijevci.

Ili da su I i R1a superiorni u ostalu na drugih.

Ili kako su srpski i sanskrit najslicni.

To se kod tebe kritikuje a ne ove statistike. Ali klasika kad tebe neko kritikuje onda kritikuje Hamana, a covek nikad nije tvrdio sta si ti tvrdio.

Postvljao sam podatke y-hg procente naroda na temi gg.
Jesu ovo moje fantasticke interpretacije.

Indo-European languages

1024px-Indo-European_branches_map.svg.png

Haplogroup_I-borders.gif

Ја се са тиме не слажем. Људи могу да се национално организују како хоће, али ако су Срби, Јапанци или црнци то остају.

Nacija crnaca ili narod cnaca isto malo postoji ko narod belaca.

A ovo drugo je misljene 19. veka da ima nekih objektivnih stvari jezik, poreklo i.t.d. koje odredjuje tvoju naciju ili narodnost.

To ali ocigledno nije tacno. Ili je Janos Damjanovich Srbin ili Madjar.

I haplogrupa je najstarija evropska genetika nastala na prostoru balkana i centralne evrope, i to je autohtono srpska, balkanski Srbi imaju najveci procenat ove genetike.
A ti trolujes i negiras sve sto je srpsko. Po tebi Srbi ne smeju da imaju svoju genetiku i svoju hg, jer onda ti odmah napadas i pises svoje gluposti.
I R1a najstarija evropska mutacija je srpska i imaju je luzicki Srbi u najvecem procentu.
Ova populacija starih Srba I + R1a pocinje prvu zemljoradnju, pismenost i metalurgiju na ovom prostoru i seli se na prostor Mesopotamije i tamo donosi svoju genetiku, jezik, kulturu...

Nacija crnaca ili narod cnaca isto malo postoji ko narod belaca.

A ovo drugo je misljene 19. veka da ima nekih objektivnih stvari jezik, poreklo i.t.d. koje odredjuje tvoju naciju ili narodnost.

To ali ocigledno nije tacno. Ili je Janos Damjanovich Srbin ili Madjar.
Како не постоји народ црнаца? Има их колико хоћеш. Ти и ја сигурно не припадамо том народу. Мада, око појма народ постоји и неслагање везано за интерпретацију оног фамозног устава - народ као група људи и народ као етничка група.

I haplogrupa je najstarija evropska genetika nastala na prostoru balkana i centralne evrope, i to je autohtono srpska, balkanski Srbi imaju najveci procenat ove genetike.
A ti trolujes i negiras sve sto je srpsko. Po tebi Srbi ne smeju da imaju svoju genetiku i svoju hg, jer onda ti odmah napadas i pises svoje gluposti.
I R1a najstarija evropska mutacija je srpska i imaju je luzicki Srbi u najvecem procentu.
Ova populaciaj starih Srba I + R1a pocinje prvu zemljoradnju, pismenost i emtalurgiju na ovom prostoru i seli se na prostor Mesopotamije i tamo svoju genetiku, jezik, kulturu...

Ti si proglasio te gene srpskim. Mozda danas Srbi ih najvise nosu. Ali to ne znaci da nosilaci tog gena pre 5000 godina su bili Srbi.

A narodi ne cine geni, posebno u vremenu gde o geninama nemaju pojma, a o haplogrupima jos manje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back