„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedni i drugi su Srbi, ali naravno nisu anticki Grci i danasnji Grci isti. Narodi se i menjaju i narodi koji se ne mogu prilagoditi nestaju.

Danas je pravoslavlje vazna stavka srpstva, pre 1500 godina nije i da je pobedila struja oko Vuka i Dositeja isto ne bi bilo.

Sve evoluira, sve se menja.

Ovo je isto pitanje kako definiras narod/naciju, a za to i u nauci nema saglasnost.

Jedni i drugi su Srbi, ali naravno nisu anticki Grci i danasnji Grci isti. Narodi se i menjaju i narodi koji se ne mogu prilagoditi nestaju.
Danas je pravoslavlje vazna stavka srpstva, pre 1500 godina nije i da je pobedila struja oko Vuka i Dositeja isto ne bi bilo.
Sve evoluira, sve se menja.
Ovo je isto pitanje kako definiras narod/naciju, a za to i u nauci nema saglasnost.
Ја сам умислио (и ту се уписао) да Срби цене слободу, како физичку тако и умну. Хришћанство захтева потпуну послушност, снисходљивост и практично робовање једном Богу што је у директној супротности предходно поменутог концепта. Предхришћански Срби падају у прву категорију и узело је доста времена да се "утерају у ред".

Mi o paganskom verovanju Srba nemamo pojma, a ovo o slobodnim paganima i robovskim hrscanima mi zvuci na romanticarske fantazije 19. veka.

Dokazi ti prvo da su paganski Srbi bili slobodni, a da Srbi od hrscanizacije imaju robovski mentalitet.
јел си ти читао Библију? Јел ти јасан концепт хришћанства? Ја знам многе такозване хришћане које благе везе немају о чем се ту ради а ценим да попови нису хтели много да инсистирају јер знају са ким имају посла.
Паганизам је био распрострањен свуда по свету и сводио се на исту ствар. Различити народи су имали различита имана за Богове али је концепт био идентичан.
Викинзи су себе звали "Слободни Људи" и били су љути пагани.

Не промовишем паганизам али не пристајем да православље треба да буде одличје Срба. Не у данашње доба.

I nije ima brdo Srba ateista, ali oni su iz pravoslavnog okruzenja ili jehovinih svedoka Srba.

Ali svi su iz pravoslavog kulturnog miljeja i iz pravoslavnih porodica. Broj Srba koji imaju neko muslimansko poreklo je mizeran.

I nije ima brdo Srba ateista, ali oni su iz pravoslavnog okruzenja ili jehovinih svedoka Srba.
Ali svi su iz pravoslavog kulturnog miljeja i iz pravoslavnih porodica. Broj Srba koji imaju neko muslimansko poreklo je mizeran.
Како је Намања натерао све Србе (своје поданике) да прихвате грчку веру онда је твоја изјава условно тачна. Пре него што је Немања то урадио, Срби су имали право религијског избора. Пре Немање (а и неко време касније) је било пуно хришћана богумила а вероватно и чистокрвних пагана. Но кад су једном то утерали како треба, Грчка религија је гурала све док Турци нису овладали овим просторима и намамили добар број у ислам те прецепили србски корпус. И то је трајало поприлично док се нису појавили комунисти. Они су промовисали атеизам али су ненамерно подстакли доста људи да промисли о религији и тражи одговоре и ван библије. И пре појаве комуниста Срби различитих религија су били свесни да су Срби. Не знам када и како је почела религиозна нетолеранција да Србин може да буде једино православац.

Ja pricam o danas ti se uhvatio Nemanje.

Inace odakle ti ideja da je kod pagana bila tolerancija i smeo si sve da verujes sta hoces. Ko kaze da pleme nije bilo netolerantno ako neko iz plemena resi da se moli drugim bogovima.
Опет, узимам из крајева где је то записано. Рецимо у Рисији је Рјурик, и још неколико иза њега све док се и сами нису покрстили, толерисао хришћане и није бранио. Познато је и да су друга паганска племена на северу толерисали хришћане и то у оквиру исте заједнице/племена. Често су их исмејавали, али их нису злостављали.

Persijanci cine 75-80% populacije Irana. Persijanci su +60% I2a + R1a genetke.
Sa prevarantske manipulatorske eupedije su brisani komentari, zabranjeni jedno vreme komentari, obrisana I hg u Iranu sa tabele eupedie bez ikakvog objasnjenja (posle mojih komentara, koji su obrisani).
Kurdi su isto arijevski narod (pored slovena, nordijka, evropljana, indo-arijevaca, persijanca...)

"75-80% of Iran are Persians and they speak Persian. The official language of Iran is Persian. Ethnologue is one of the most reputable encyclopedias in the world. Ethnologue : Persians are 75-80% of Iran's population (incl. Mazenderanis, Gilaks, Lurs, Laks and Talysh. They are the Persians only the dialects are different), Azarbaijanis are 10, Kurds 10%, Balochs 2%. Armenians, Georgians, Assyrians and Circassians are 1%, others 3%. And without Mazenderanis, Gilaks, Lurs, Laks, Persians are 68-70% of Iran."

Kurdish languages map

Idioma_kurdo.PNG

Kurdish-inhabited_area_by_CIA_(1992)_box_inset_removed.jpg

sumljiv tip i slaven, posto mislite da ste u pravu i ismejavate moje tvrdnje ne bi vam onda bilo tesko da postavite genetsku studiju Persijanca da opovrgne moje tvrdnje, i da potvrde vase da Persijanci nemaju I + R1a y-hg genetiku.

Mene bi interesovalo sta bi radio kad bi gen test pokazao da ti nemas I ili R1a. Sta bi radio ucitio se, obesio se ili nastavio da pricas i pises koljesta.

19-ти и почетак 20-тог века, на пример. А специфично након србског отргњавања од Турске и до после 2. светског рата.

Aha i sta je bilo drugacije. Price o masovnim Srbima katolicima i muslimanima koji su Srbi do koske su isto toliko istinite kao price kako je u Bosni ziveo jedan narod Bosnjaci kojih je samo srpska i hrvatska propaganda odvela od Bosnajstva. Imamo milion tema ovde gde smo o tome pricali. Pokret Srba muslimana i Srba katolika nikad nije imao te razmere kako bi to srpski nacionalisti zeleli.

Опет, узимам из крајева где је то записано. Рецимо у Рисији је Рјурик, и још неколико иза њега све док се и сами нису покрстили, толерисао хришћане и није бранио. Познато је и да су друга паганска племена на северу толерисали хришћане и то у оквиру исте заједнице/племена. Често су их исмејавали, али их нису злостављали.

Meni su na ovoj izjavi ako je stvarno tacna ali tu bi te zamolio da dajes dokaz dve stvari.

1.) Da Hrscani su pisali kako su ti pagani bili toliko tolerantni prema hrscanima. Jer o paganima bili to nordici ili sloveni mi znamo iz hrscanskih izvora, za svim problemima. Jer hrscani sve vide iz svoje perspektive a ne pagana. Osim Rimljanin i Grka naravno koji imaju pismenost.

2.) Ajde uzmemo kao fakat da vikinzi 10. veka bili toleranti. Sto mislis da to mora da vazi i za Slovene 6. veka. Veruj ti ili ne i hrscani su imali vise faze gde je vladala velika tolerancija, cak i u vremenu srednjeg veka. Naprimer izmedju Karla Velikog i krstaskih ratova, ti si mogo da verujes sta hoces dok papu i cara postujes. Evo imamo primer paganskih Rimljana koji su nekoliko progoma radili. Kako to objasniti za tezom da su svi pagani bili toleranti prema drugim verama.

Poslednja izmena:
Ja imam polozen ispit DNK.
Ti si jedno zlonamerno besramno stvorenje, jos jedan takav komentar ides na blok.
Gde je jedna genetska studija Persijanaca?
Ako neces blok jedini komentar koji mozes da mi uputis je o genetskoj studiji Persijanaca, a ja nisam duzan da trpim tvoje i hanibalovo zlonamerno trolovanje i maltretiranje.

Poslednja izmena od moderatora:
Aha i sta je bilo drugacije. Price o masovnim Srbima katolicima i muslimanima koji su Srbi do koske su isto toliko istinite kao price kako je u Bosni ziveo jedan narod Bosnjaci kojih je samo srpska i hrvatska propaganda odvela od Bosnajstva. Imamo milion tema ovde gde smo o tome pricali. Pokret Srba muslimana i Srba katolika nikad nije imao te razmere kako bi to srpski nacionalisti zeleli.
Ti, kao habzburški doktor nauka propagiraš zemaljski jezik i drago ti je što nije uspelo?

Ja imam polozen ispit DNK.

Da si nobelovac, to nista ne menja, na tome da na ovom forumu pricas gluposti.

O genetici kao pomocnoj grani u istorografiji sam isto imao ispite i to na universitetu ne na maturski. Zato i znam koliko je to nauka u kojoj moras biti oprezan, a ti ovde pricas ovi su tad i tad dosli, taj gen se sirio tako i tako. Ljudi za tim genima su poreklom ovo i ovo. Nesto sta nijedan ozbiljan geneticar nebi radi

je jedna genetska studija Persijanaca?
Ako neces blok jedini komentar koji mozes da mi uputis je o genetskoj studiji Persijanaca, a ja nisam duzan da trpim tvoje i hanibalovo zlonamerno trolovanje i maltretiranje, tako se ponasaj prema roditeljima i svojoj porodici prema meni neces.

U nauci, onaj ko tvrdi nesto dokazuje, a ne kriticar. Da nesto nije postojalo ili bilo je nemoguce dokazati, zato se dokazuju stvari da postojali.

Ti, kao habzburški doktor nauka propagiraš zemaljski jezik i drago ti je što nije uspelo?

Kako si doso do tog zakljucka. Ovo sta pises za onim sto sam ja pisao nema veze. Ja ne sporim srpstvo pravoslavnih Srba u Bosni, sporim srpstvo muslimana i katolika.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back