„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Persijanci su arijevci R1a i I hg (pogledaj temu geneticka genealogija moje komentare poslednja stranica).
Stari Grci i heleni su mit (pogledaj temu o Grcima moj komentar poslednja stranica). Tu su objasnjenja.
Srbi su poceli zemljoradnju, pismenost, metalurgiju; Vinca.
Indija (najvise arijevske kaste), Pakistan, Afganistan 50-70% R1a.
Germanski jezici su najmladji evropski jezici, i nordijci su u proslosti govorili slovenskim jezikom kao i svi I +R1a hg narodi.

https://forum.krstarica.com/threads/geneticka-genealogija-ii.809292/page-54

https://forum.krstarica.com/threads/istorija-grckog-naroda.770037/page-8
Р1а1 није типичан данашњи србски ген. Нек се њиме диче Швеђани, Руси, Пољаци, Хрвати или Словенци. Тамо има више Р1а1 него у Србији.
Модерна историја признаје Грчку (Хеленску) културу. Постоје хиљадама година старе књиге писане на грчком језику.
Винчанска култура, осим што делимично пада на територију данашње Србије, тешко да има везе са овим народом овде. Тамо је надвлађивала Г2 хаплогрупа коју су утаманили силеџије Р1а1 кад су ту налетели у неко доба.
Индија, Пакистан, Авганистан... нека хвала, нисам гарав те не могу да се поистоветим.
Германски језици јесу најмлађи у Европи али не значи да су пре тога говорили србским. Може да се нађу по интернету ти стари европски језици. Ја гледао, слушао, читао. Нема благе везе са србским ни по речима, ни мелодички а ни граматички.

Mozes konstantno da trolujes, ali ne mozes da srusis istinu.
Najstarije R1a i I2a su cista srpska genetika nastala na ovom prostoru, i ista evropska, slovenska, i srpska autosomalna genetika prati te haplogrupe.
Vinca je cista srpska I2a i R1a, uopste nema u Vinci G2a (kavkaske) to je prevara i podmetacina, zato od nekoliko stotina skeleta iz Vince imaju 6,7 rezultata, zato su rezultati skriveni i povuceni kad su radili genetska ispitivanja skeleta u Srbiji nasli hiljadama godina stare R1a.
Ja sam izneo sve dokaze (iz mnostva nauka) i pravu istinu, ti iznosis zvanicnu laznu istoriju i propagandu, baziranu na anti-srpstvu i anti-slovenstvu.
Ostavljam te sa tvojim lazima!

Mozes konstantno da trolujes, ali ne mozes da srusis istinu.
Najstarije R1a i I2a su cista srpska genetika nastala na ovom prostoru, i ista evropska, slovenska, i srpska autosomalna genetika prati te haplogrupe.
Vinca je cista srpska I2a i R1a, uopste nema u Vinci G2a (kavkaske) to je prevara i podmetacina, zato od nekoliko stotina skeleta iz Vince imaju 6,7 rezultata, zato su rezultati skriveni i povuceni kad su radili genetska ispitivanja skeleta u Srbiji nasli hiljadama godina stare R1a.
Ja sam izneo sve dokaze (iz mnostva nauka) i pravu istinu, ti iznosis zvanicnu laznu istoriju i propagandu, baziranu na anti-srpstvu i anti-slovenstvu.
Ostavljam te sa tvojim lazima!
Само зато што су сада пронашли већу концентрацију Г2а хаплогрупе на Кавказу него на другим местима, не значи да им је ту прапостојбина. Онај Етци што га нађоше на Алпима, је стар 5300 година а припада Г2а хаплогрупи. Поред њега је нађена бронзана секира (иако по званичној историји Бронзано доба није почело још неких хиљаду и кусур година). Таква бронза има само у центрлној Италији, отприлике тамо где су Етрурци били. На основу наведених доказа ја тврдим да су Етрурци припадали Г2а групи и отимам од тебе србску тапију. Или признај да су Срби Г2а хаплогрупе. Све поткрепљено научним доказима.

А у вези Винче, ево домаћи извор
https://www.poreklo.rs/2018/06/15/genetska-slika-lepenskog-vira-vince/
Нема Р1а. Има Р1б што су Французи и западни европљани у принципу. Нема Г2 (има мало даље код Хрвата и Мађара у Старчеву што је приказано у некој другој студији). Има И2а, а како тога има највише и данас у Србији, логично би било закључити да је домородачко србско становништво од те сорте. Обрни, окрени, нема гаравих силеџија Р1а1 из Индије и Пакистана.

sdnkp poreklo nisu geneticari, i oni vrse anti-srpsku propagandu. Njihovo pisanje je nebulozno i kosi se sa pravim genetskim studijama koje sam postavljao.
Poreklo G2a je kavkaz i tu im je prapostojbina (a ti ne znas ni pocetne osnove genetike) i nije evropska genetika koja prati autosomalno. Taj Otci je propaganda i prevara.
Najveca hg Lepenskog Vira Starceva Vince Tripilian je I2a i R1a.

Raseni (pravi naziv etruraca) su bili stari Srbi I2a1 hg koja je posle Srba najveca genetika na Sardiniji oko 40%.

Najveca genetika Starceva I2a1.

'' I2a1 seems to have particularly prospered in the Starčevo–Kőrös–Criş culture (6000-4500 BCE) in Southeast Europe, where it is still one of the main male lineages today''

Sa pocetkom zemljoradnje populacija starih evropljana Srba (I2a, R1a) drasticno raste i naseljava vecinu evrope, Mesopotamiju/Kurdistan, Pakistan (reka Sindhu)...

Poslednja izmena:
'' I2a1 seems to have particularly prospered in the Starčevo–Kőrös–Criş culture (6000-4500 BCE) in Southeast Europe, where it is still one of the main male lineages today''
Изгледа да је И2а1 нарочито напредовала ...
Претпоставка али не и доказ. У табели за србско подручје Винчанске културе има један И2а1, шест и2а2 и седам Р1б1. Нема ни једнога Р1а1. То по мушкој линији. По женској су махом У хаплогрупе.

sdnkp poreklo nisu geneticari, i oni vrse anti-srpsku propagandu. Njihovo pisanje je nebulozno i kosi se sa pravim genetskim studijama koje sam postavljao.
Poreklo G2a je kavkaz i tu im je prapostojbina (a ti ne znas ni pocetne osnove genetike) i nije evropska genetika koja prati autosomalno. Taj Otci je propaganda i prevara.
Јеси ли ти генетичар? Где црпиш "праве" информације?
Зашто је Отци превара? Каква је добит да се пропагира тамо нека Г2а4 хаплогрупа кад тога нигде нема у неком већем броју. Стаљин је био Г хаплогрупе али сумљам да би Немци величали Стаљина.
Све у свему, заплићеш се ко пиле у кучину, немаш валидних доказа и сва ти се расправа махом своди на теорију завере (против Срба).

Imam polozen ispit DNK, i procitao sam hiljade studija. Postavljao sam tu studiju na jednoj temi, i napisano je "seem" a u stvari nije nista izgleda, nadjena je u najvecem procentu I2a1 u Starcevu. Najveca MtDNA haplogrupa Starceva i cele evrope neolita i danasnje populacije evrope je mtDNa H.
Nije predpostavka, ima neolitskih skeleta kod kojih je nadjena ta hg i imamo danas najbrojnije populacije, i zna se proucavanjem, geografija, reke, naseljavanja... sve je veoma prosto, jasno i lako moze da se dodje do istine.
Zavera protiv Srba i slovena je realna i ima je u svim oblastima vekovima. Tvoje trolovanje i anti-slovenska propaganda su samo jos jedan dokaz.
Ne postoji Germanska I2a2, to je opet germanska anti-srpska propaganda.
I2a2 u Nemackoj ima najvecu frekvenciju u Saksoniji i Brandenburgu 20-25% (tamo gde su oduvek etnicki Srbi, tj. ti danasnji I2a istocni Nemci su germanizovani Srbi), zatim naglo pada u drugim nemackim drzavama, i u zapadnoj Nemackoj je ima 1-2%. Kako je onda germanska. To se na primer uopste ne objasnjava.

Povrsina kontinenta evrope iznosi 10 miliona kilometara kvadratnih.
Povrsina Rusije (najvece zemlje na svetu) 17 miliona kilometara kvadratnih, a evropski deo iznosi oko 4 miliona.
Dve najvece zemlje evrope Rusija i Ukrajna. Najveca populacija evrope su sloveni, a ogroman broj naroda vise ne govori slovenski (promena jezika) Madjari, Rumuni, Italijani, Austrijanci, Nemci, Nordijci...

Jedan od tri spomenika prvi put je objavljen (fotografija) u slovenačkom arheološkom vesniku (br. 31) 1980. godine:

estnikov.jpg

vestnik1980.jpg

Potom deceniju docnije, javlja se i fotografija, očigledno strašno loša da je neko koristeći Milojkovićevu skicu (!) vršio dorade fotografije, sa namerom da je učini vidljivijom. Obe slike Ranka Kuić u prilozima objavljuje.

fotka.JPG

Moderna fotografija sa sajta hajdelberške univerzitetske baze podataka, iz 2013. godine:

fotografija.JPG

Mislim da je stvar jasna. Osim ukoliko neko ne uspe da dokaže postojanje vremeplova, više je nego jasno da ne piše na spomeniku LMΘ, već LXX. To je, na kraju krajeva, jasno i onome ko upotrebljava svoje oči.

Milojkovićevi ispisi iz 1991. godine nisu autentični, a fotografija koja se docnije objavljuje, očigledno je bila izložena naknadnoj doradi, u skladu sa Milojkovićevim tekstom, jer ništa na njoj nije bilo vidljivo. Da je fotka naknadno obrađivana ucrtavanjem, @Aranko , toliko je očigledno da ne mogu da verujem da se ovo mora dokazivati. Dovoljno je, prosto, zapaziti da onaj ko je snimke obrađivao nije popunio mastilom poslednja dva reda.

Poslednja izmena:
Likvidska, a ne likvidna.
У литератури не постоји такав облик, само 'метатеза ликвида и 'ликвидна метатеза'

SJsLg9K.png

Александар Лома - Три огледа старога српског језика, 4

Уједно, стварно си се вратио на овјаве старе скоро три године да одговориш тако?

Poslednja izmena:
У литератури не постоји такав облик, само 'метатеза ликвида и 'ликвидна метатеза'
To je pod uticajem zagrebačke škole ("crtanog filma") koji koriste operni, jezični, autobusni samo da bi se od nas razlikovali. Unutrašnje jezičko pravilo je:

-ski "sa svojstvima", "koji se tiče"
-ni "pripadajući čemu", "od čega"

igarj. Raseni su imali gradove Rasina, Volci, Kosa... nosili su opanke i srpske kape, bili srpske genetike i jezika, a ti si nezaustavljiv trol koji misli da trolovanjem ugusi istinu.
Ово теби личи на српски? :kafa:

01VSaz7.png

Helmut Rix - Etruscan, The Ancient Languages of Europe, edited by Roger D. Woodard, Cambridge University Press, 2008, 140-164

Imam polozen ispit DNK, i procitao sam hiljade studija. Postavljao sam tu studiju na jednoj temi, i napisano je "seem" a u stvari nije nista izgleda, nadjena je u najvecem procentu I2a1 u Starcevu. Najveca MtDNA haplogrupa Starceva i cele evrope neolita i danasnje populacije evrope je mtDNa H.
Nije predpostavka, ima neolitskih skeleta kod kojih je nadjena ta hg i imamo danas najbrojnije populacije, i zna se proucavanjem, geografija, reke, naseljavanja... sve je veoma prosto, jasno i lako moze da se dodje do istine.
Zavera protiv Srba i slovena je realna i ima je u svim oblastima vekovima. Tvoje trolovanje i anti-slovenska propaganda su samo jos jedan dokaz.
Ne postoji Germanska I2a2, to je opet germanska anti-srpska propaganda.
I2a2 u Nemackoj ima najvecu frekvenciju u Saksoniji i Brandenburgu 20-25% (tamo gde su oduvek etnicki Srbi, tj. ti danasnji I2a istocni Nemci su germanizovani Srbi), zatim naglo pada u drugim nemackim drzavama, i u zapadnoj Nemackoj je ima 1-2%. Kako je onda germanska. To se na primer uopste ne objasnjava.

Povrsina kontinenta evrope iznosi 10 miliona kilometara kvadratnih.
Povrsina Rusije (najvece zemlje na svetu) 17 miliona kilometara kvadratnih, a evropski deo iznosi oko 4 miliona.
Dve najvece zemlje evrope Rusija i Ukrajna. Najveca populacija evrope su sloveni, a ogroman broj naroda vise ne govori slovenski (promena jezika) Madjari, Rumuni, Italijani, Austrijanci, Nemci, Nordijci...
Срби су међу словенима веома специфичнан ентитет и стасом и гласом. Барем ови србски Срби. Уписивати Русе у Србе је сулудо. Видљиво је да су Руси мешани са монголско азијским степским народима. У процесу мешања су преузели доста одлика тог народа. Упоређујући остале словенске народе, шумадинци су слични белорусима и неким украинцима. Херцеговци су прича за себе и могу да се пореде са кавкаским (несловенским) народима.
Што се језика тиче, осим Кинеза (мандарин), тренутно најраспрострањенији језик на свету је енглески са скоро милијарду говорника. Ипак нису сви Енглези. Нису чак ни Британци. По сличној логици, да подсетим на шпански језик којим говори малте не цела јужна америка а да нису генетски Шпанци.
Користећи здраву логику, то што словени говоре сличним језиком не значи да припадају истој генетској, па чак ни културолошкој групацији. А да додам како је широко распрострањена претпоставка да су СВИ људи некад говорили истим језиком (значи и црнци и белци и косооки и ескими).

To su falsifikati i podmetacine. Zvali su se Raseni, "njihov jezik se cita, ali ne razume" potpuno nebulozano i nemoguce, ali to je stav zvanicne nauke.
Od staro-srpskog vincanskog pisma su nastali i "cirlica" danasnja srpska azbuka i latinica, i svi I2a i R1a hg narodi izvorno govore maternjim slovenskim jezicima.
Sve sto je bilo Rasensko je unistavano, proganjano, sklanjano, knjige...
Црномањасти Срби злотвори Р1а1 су дошли из мале Азије, побили староседеоце Г2 и уортачили се са И групом да завладају подунављем. Сад лажу да су они измислили писмо које су преузели од староседеоца Г2 групе.
Мислиш да твоје изјаве имају веће материјалне доказе од ове горе наведене?

Nikad nisam ni tvrdio to sto ti pises.
Nikad nisam tvrdio da su svi ljudi nekad govorili istim jezikom, i nisu. postoje druge rase naroda pored evropljana...
Rusi nisu Srbi, ali svi sloveni nekad davno su se zvali i bili Srbi. U vremenskom periodu od hiljada godina Srbi-sloveni su se mesali pomalo sa okolnim narodima.
Rusi u proseku imaju autosomalno poklapanje sa Srbima 80-87%, a zapadni Rusi velika vecina ima prosecno oko 86% poklapanje sa Srbima.
Za nijansu blizi Srbima su Ukrajinci, Poljaci i Belorusi koji imaju sa Srbima poklapanje autosomalno u proseku od 85-90%.
Kolonizacija severne i juzne Amerike, Australija i Novi Zeland su realtivno skoro naseljeni i ne racunaju se u prastaru istoriju jer u davno vreme evropska populacija (evropski jezici ) su bili samo u evropi i tadasnjih naseljavanja Mesopotamija/Kurdistan, reka Sindhu (Pakistan, Afganistan, Indija)

Ja sam postavljao genetske i lingvisticke studije za moje tvrdnje, studije koje ti ignorises, a tebe ponovo pitam da postavis studije za tvoje tvrdnje (makar i namestene lazne, koje i jesu takve velika vecina studija sa veoma losom manjkavom i nikakvom metodologijom)

Poslednja izmena:
Nikad nisam ni tvrdio to sto ti pises.
Nikad nisam tvrdio da su svi ljudi nekad govorili istim jezikom, i nisu. postoje druge rase naroda pored evropljana...
Rusi nisu Srbi, ali svi sloveni nekad davno su se zvali i bili Srbi. U vremenskom periodu od hiljada godina Srbi-sloveni su se mesali pomalo sa okolnim narodima.
Rusi u proseku imaju autosomalno poklapanje sa Srbima 80-87%, a zapadni Rusi velika vecina ima prosecno oko 86% poklapanje sa Srbima.
Za nijansu blizi Srbima su Ukrajinci, Poljaci i Belorusi koji imaju sa Srbima poklapanje autosomalno u proseku od 85-90%.

Ja sam postavljao genetske i lingvisticke studije za moje tvrdnje, studije koje ti ignorises, a tebe ponovo pitam da postavis studije za tvoje tvrdnje (makar i namestene lazne, koje i jesu takve velika vecina studija sa veoma losom manjkavom i nikakvom metodologijom)
већ сам ти навео текст са порекло.рс сајта које се позива на студију
Mathieson et al. – The Genomic History Of Southeastern Europe,
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/135616v1.full

Znam ovu studiju. Naravno ova studija nema veze s mozgom i prevara je laz po politickoj liniji koja krade sve iz evrope i smesta na bliski istok. Cim pocinje farmeri su dosli u evropu iz "anatolije" (a to je nista drugo nego Turska).
Velika vecina artefakta iz Mesopotamije je identicna onim iz evrope Vinca, Tripilian... samo sto su evropski artekakti hiljadama godina stariji i ima ih hiljadu puta vise.
Samo prostor Srbije za neolitski period ima vise artefakta nego ceo bliski istok.
Samo prostor Rumunije ima isto vise neolitskih artefakta nego ceo bliski istok.

Srpski arheoloski lokaliteti su namerno planski unistavani potapanje Lepenskog Vira, zatrpavanje djubretom Vince.
A, evo primer kako se na svakom koraku sabotira i unistava arheologija u Srbiji.

https://www.blic.rs/kultura/vesti/m...ugrozeno-arheolosko-nalaziste-u-vinci/ecpwf80

Мени ја та теорија завере нелогична. Турска никада није својатала историју онога што данас контролишу. Осим Талибана и ИСИЛа нико други не уништава систематски археолошка налазишта. Западној европи не иде ни из џепа ни у џеп да "скривају" србско порекло било чега. Они своју историју знају, и признају да није била бог зна како сјајна. Напротив, свесни су свог дивљачког (варварског) порекла. Швеђани и остали Скандинавци се не шире иако су добро потковани. Да Срби имају толико историјске грађе као они, нико не би могао на реп да нам стане.

Obrađena fotografija natpisa koja se potom pojavila:

Dzliki.PNG

Fotka iz 2013. godine sa hajdelberške univerzitetske baze epigrafskih spomenika:

slika2013.PNG

Kolike li je samo nebuloze Ranka Kuić objavila u svojim slobodašnim tumačenjima teksta, može se videti u njenoj knjizi: https://archive.org/details/RankaKuicSrpskiIKeltskiJezik/page/n51

VIX ANN XL, u kojem se opisuje koliko je godina upokojena Septimija imala, Kuić prevodi (čitajući ga od Milojkovića kao nekakvo „VIXANIML”, zapravo menjajući poslednji 'glas' u I tj. „VIXANIMI”) kao
„ŽIVLJAŠE U NIMI”

NIM - u njenom tumačenju je neim, keltsko sveto mesto, svetilište.

U pređašnjem spomeniku, u kojem su godine tj. NN LXX pretvorene kao što rekoh u čudnovato „LMΘ”. Kuić prevodi to kao:
„NA RECI”

LMΘ Ranka Kuić je prevela kao lokativ od reči reka preko keltskog liman/ilym/ilymin, što znači „potok”.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako bilo ko ko je iole zdrave pameti i nije slep može, analizirajući sve ove tvrdnje koje je iznosila u štampi tokom decembra 1999. godine, smatrati iole kredibilnom za starobalkansku epigrafiku, ja stvarno ne razumem. :dash:

Ово теби личи на српски? :kafa:

01VSaz7.png

Helmut Rix - Etruscan, The Ancient Languages of Europe, edited by Roger D. Woodard, Cambridge University Press, 2008, 140-164
Ovaj post je falsifikat. Od starosrpske azbuke (vinacanke) je nastala danasnja srpska azbuka i latinica.
Rasenski je proban da se protumaci sa madjarksim, semitskim, africkim jezicima, a nikad sa slovenskim jer su falsifikatori istorije znali da je srpski-slovenski jezik, a nije im odgovarala istina.
Srpsko se unistava vekovima. Imamo danas primer progona i unistavanja cirilice i maltertiranje srpskog jezika, stvaranje novih reci i azbuke u Bosni, Hrvatskoj, cak i Grnoj Gori...
Sebe su zvali Raseni. Njihovi gradovi Rasina, Volci, Kosa... nosili su srpske opanke i kape, bili srpske genetike I2a.
Sve Rasensko je unistavano, brisano, knjige unistavane...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back