„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne, već poznavanje pisma ne znači nužno i poznavanje jezika. Ja znam latinicu i mogu (u velikoj meri) da čitam Francuski i Španski, ali nemam pojma šta sam pročitao. Tako isto i Etrurci koriste Grčki alfabet za zapisivanje svog jezika. Mogu u velikoj meri da pročitaju šta piše, ali ne uvek i da razumeju šta je napisano...
Izvini, ali ovo je ogovor tipa "nije gomno nego se pas posro". Dakle, pogrešno čitanje.

Ne kontaš. Autohtonisti razumeju sve tako što vide očima.

Tako i znaju sve jezike sveta; znaju i španski i švedski i mongolski mogu zahvaljujući ćirilici.

Priznaj da si rekao lupetanja a nisi ni otvori link. Da li treba da te podsetim šta si prošlo na temu napisao? Rekao si da slovo h...zapravo nije h, već nešto drugo. No hajde, da vidimo i te tvoje mudrolije, pa da čujemo šta to piše na šlemu. TEIVAM?

https://forum.krstarica.com/threads/starobalkanska-pismenost.893650/post-38314504

Di su tu Rhajti, da vidimo?

Uzgred, ovako se venetski zapisivalo M:

Pogledajte prilog 595025

Da je to slučaj nemamo sumnje zahvaljujući i tome što nam je sa jednog predmeta očuvan upravo venetski alfabet:

Pogledajte prilog 595030

Ovo je samo dokaz da bog ne postoji.

dok se vi ovde prepucavate Milanović sahrani Džina, lažnu Hrvatinu, i njegov rad Hrvati i Karolinzi 400-1400 a onoga Kurtu i njegovo Making the Slavs oterao na groblje zapadne pseudoistorije; deco, uozbiljite se

Mogao je i on da krene za njima...

Izvini, ali ovo je ogovor tipa "nije gomno nego se pas posro". Dakle, pogrešno čitanje.

Znači ti razumeš mongolski samo zato što pišu ćirilicom ? Izgleda nije pas već neko drugi...

Prijatelju, nemaš ti štofa kao Slaven, on dokazuje tablicom da je neki jezik bio standardizovan pre 3000 godina.

Pa i autohtonsti dokazuju postajanje jezika uz pomoć tablice.
Npr. ove:
vincansko-pismo-cirilica-latinica-poredjenje.jpg

Tvrdiš da ono nije slovo h, da se Rhajti pominju na negovskoj kacigi i nekakvo slovo M u delu koji govori o časti...a obrazloženje je da bog ne postoji?
Da postoji bavio bi se eugenikom.
Da, Rhajti, kako ih ti zoveš, imali su narodno ime od kojeg je u Sloveniji, i šire ostalo ime Rac. (ime je j iz istog korena kao i Rastko u Srba) Dakle, to ime nije vezano za srednji vek i Srbe koji su živeli u Ugarskoj već datira iz predrimskog vremena.

Aha, do mene je. Znači, ako te Hanibal upita đe ti vidiš rhajtski etnonim na Njegovo B, njemu ćeš odgovoriti? :hahaha:
I Hanibal ima polaznu osnovu. Zato nije dobar sagovornik, mada nije maliciozan kao ti.

Inače, glas B se veoma retko upotrebljavao. Kao i glas P, naravno na drugom mestu od onoga koje je pretpostavljeno. Što se tiče tog glasa P ona "ALA ŽER" nije ala, nego APA, otac.

Ali na šlemu piše: (parafraza) "Rkhajtci" čast s vama. A kako se stvarno zovu tvoji Rkhajtci, nećeš saznati zato što si maliciozan.

I Hanibal ima polaznu osnovu. Zato nije dobar sagovornik, mada nije maliciozan kao ti.

Inače, glas B se veoma retko upotrebljavao. Kao i glas P, naravno na drugom mestu od onoga koje je pretpostavljeno. Što se tiče tog glasa P ona "ALA ŽER" nije ala, nego APA, otac.

Ali na šlemu piše: (parafraza) "Rkhajtci" čast s vama. A kako se stvarno zovu tvoji Rkhajtci, nećeš saznati zato što si maliciozan.

A nije maliciozan čovek koji se doslovno, pravi lud? Kažeš to nije slovo h. Ja pitam nego šta je? Odgovor: tišina.

Kažeš. na šlemu se pominje rhajtski etnonim. Ja ti postavim link ka temi na kojoj su starobalkanski natpisi, uključiv i ka poruci sa negovskim natpisima.

Рецимо натпис са Негау шлема говори о части. (оне три "цртице" су слово М). Најзанимљивија ствар је што се ту чита и етникум носиоца шлема из народа који данас зову RAETIANS.

Šta je tvoj odgovor? Ništa.

Na osnovu tri crte koje pominješ, pretpostavljam da misliš na šlem Negova B.

da vim.PNG

Je li može bez 'parafraziranja'? Grafem po grafem?

A nije maliciozan čovek koji se doslovno, pravi lud? Kažeš to nije slovo h. Ja pitam nego šta je? Odgovor: tišina.

Kažeš. na šlemu se pominje rhajtski etnonim. Ja ti postavim link ka temi na kojoj su starobalkanski natpisi, uključiv i ka poruci sa negovskim natpisima.

Šta je tvoj odgovor? Ništa.

Na osnovu tri crte koje pominješ, pretpostavljam da misliš na šlem Negova B.

Pogledajte prilog 595490

Je li može bez 'parafraziranja'? Grafem po grafem?
Ne može, to je već obrazovanje, a s tobom nisam u takvom dogovoru.

Evo šta je Milanović danas okačio na svom fb profilu
KRENULO JE!
Roman Zaroff profesor srednjevekovne istorije na Univerzitetu Melburn i Univerzitetu Kvislend (Brizbejn) Australija složio se sa mojim primedbama (iznete su i u mojoj novoj knjizi) da knez Vojnomir (vojvoda) nije Hrvat nego Sklavin-Srbin i pristao da unese ovu izmenu u svoj naučni rad. Takođe, profesor emeritus Evangelos Chrysos na katedri za arheologiju i istoriju na Atinskom univerzitetu mi je pružio punu podršku u razobličavanju falsifikata koje produkuju neke svetske katedre za istoriju gde se srpska poznoantička i ranosrednjevekovna istorija preličava istorijom nekih južnih Slovena; uz ovu podršku iz sveta i mojih cenjenih čitalaca nastavljam dalje da radim!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back