Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.966
Šta ti to znači praistorijski uzorak u hromozomima DNK?
Hteo sam da kažem...jesu li iskopani ostaci Staroevropljana u kojima je pronađena R1a, pa potom među mlađim slojevima R1b...itd?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta ti to znači praistorijski uzorak u hromozomima DNK?
Hteo sam da kažem...jesu li iskopani ostaci Staroevropljana u kojima je R1a, pa potom među mlađim slojevima R1b...itd?
Ne, koristio je postojeću bazu podataka hg kod savremenih ljudi pa pošto je čitao Gimbutas i možda neke druge arheologe?, koji su imali teze o velikom genocidu staroevropljana onda je iskombinovao sukob haplogrupa u fantazmagoričnu priču.
Ne, koristio je postojeću bazu podataka hg kod savremenih ljudi pa pošto je čitao Gimbutas i možda neke druge arheologe?, koji su imali teze o velikom genocidu staroevropljana onda je iskombinovao sukob haplogrupa u fantazmagoričnu priču.
Hmf. Pa onda to i nije bog zna šta.
Sa ovim se slažem u potpunosti. Pejin je osramotio i srpski narod u ime kojeg je govorio i srpsku državu u ime koje je govorio. Nije isključeno i da je bio u pripitom stanju. A nije isključeno da je ciljano pikiran. Naravno, zašto su iz HRT pozvali njega a ne nekokog sa mozgom i skrupulama kao npr. Čedomira Antića ili Predraga Markovića? Nego, baš Pejina za koga do tada u Srbiji niko nije čuo? Zato što im nije cilj istina nego potreba da se još jednom narugaju nečemu što je samo po formi srpsko, ne i po sadržaju.
Kljosov nema ni jednu smislenu kritiku.
Kritikuju ga pojedini lingvisticari, arheolozi, druzina politickih propagandista placena od Rotsilda da se odrzi falsifikovana istorija.
Najveca hg Madjarske, Rumunije, Moldavije su I hg i R1a, najveca hg skandinavije je I hg i u jako visokoj frekvenciji R1a Norveska 27%, Svedska 16%, Island 23%, zatim Austrija 20% R1a...
R1a zivi na balkanu i centralnoj istocnoj evropi hiljadama godina...
Kljosova ne moze da kritikuje neko ko nema veze sa biologijom i DNK, kao ova gomila placenika.
Ja razumijem tvoju argumentaciju, i na samo tvoju, da ne mozemo tek tako, iz rukava, prosipati tvrdnje i zakljucke...ono sto ne razumijem, to je prenebregavanje dokaza koji realno postoje, i koji nikako nisu plod necije neukosti ili sarlatanstva...primjer je pokojni arheolog Djordje Jankovic, koji je radom na terenu nedvosmisleno pokazao slavenske tragove na prostoru nekadasnjeg Ilirika, daleko prije VI vijeka....uz materijalne dokaze Luzicke kulture, te antickih i ranoosrednjovjekovnih izvora, svako ko insistira na objektivnom i naucnom pristupu, trebao bi bar da se ZAPITA - sta to nije u redu, sta fali, i da samim tim trazi odgovore, objasnjenja, moguca rjesenjaVrlo je interesantno kako preskačeš preko poruka i činjenica koje ti se ne sviđaju, pa onda teraš neku svoju priču kojom ne dokazuješ ama baš ništa, kao neki stranački bot.
Prvo sam te ja pitao za dokaz vinčanskog pisma, na šta si ti trabunjao o zemljoradji i metalurgiji i slao neke nevezane video klipove.
Onda ti krinka5 postavi rad i spisak od preko 20 naučnika koji diskredituju Kljosova na šta ti kažeš "Kritikuju ga pojedini".
Ti ne želiš da znaš, ti želiš da veruješ.
Ja razumijem tvoju argumentaciju, i na samo tvoju, da ne mozemo tek tako, iz rukava, prosipati tvrdnje i zakljucke...ono sto ne razumijem, to je prenebregavanje dokaza koji realno postoje, i koji nikako nisu plod necije neukosti ili sarlatanstva...primjer je pokojni arheolog Djordje Jankovic, koji je radom na terenu nedvosmisleno pokazao slavenske tragove na prostoru nekadasnjeg Ilirika, daleko prije VI vijeka....uz materijalne dokaze Luzicke kulture, te antickih i ranoosrednjovjekovnih izvora, svako ko insistira na objektivnom i naucnom pristupu, trebao bi bar da se ZAPITA - sta to nije u redu, sta fali, i da samim tim trazi odgovore, objasnjenja, moguca rjesenja
Da, da i da...slusao sam vlastitim usima sta govori, i svakako vise vjerujem njemu nego tebi...bio je decidan, odlucan i NEDVOSMISLEN...A ti mozes slobodno relativizovati stvar kao i masa njih na internetu, koji recimo dokazuju da je Zemlja ravna ploca...sa istim nivoom argumentacije....Ne, ne; nije. Ili možda barem ne nedvosmisleno. Kritikuješ decidnost, ali si i sam upotrebio jedan deskriptivni pridev koji upravo to predstavlja, iako se van svake doze zdravog razume ne može reći da je to bilo nedvosmisleno.
Da, da i da...slusao sam vlastitim usima sta govori, i svakako vise vjerujem njemu nego tebi...bio je decidan, odlucan i NEDVOSMISLEN...A ti mozes slobodno relativizovati stvar kao i masa njih na internetu, koji recimo dokazuju da je Zemlja ravna ploca...sa istim nivoom argumentacije....
Ja razumijem tvoju argumentaciju, i na samo tvoju, da ne mozemo tek tako, iz rukava, prosipati tvrdnje i zakljucke...ono sto ne razumijem, to je prenebregavanje dokaza koji realno postoje, i koji nikako nisu plod necije neukosti ili sarlatanstva...primjer je pokojni arheolog Djordje Jankovic, koji je radom na terenu nedvosmisleno pokazao slavenske tragove na prostoru nekadasnjeg Ilirika, daleko prije VI vijeka....uz materijalne dokaze Luzicke kulture, te antickih i ranoosrednjovjekovnih izvora, svako ko insistira na objektivnom i naucnom pristupu, trebao bi bar da se ZAPITA - sta to nije u redu, sta fali, i da samim tim trazi odgovore, objasnjenja, moguca rjesenja
Da, da i da...slusao sam vlastitim usima sta govori, i svakako vise vjerujem njemu nego tebi...bio je decidan, odlucan i NEDVOSMISLEN...A ti mozes slobodno relativizovati stvar kao i masa njih na internetu, koji recimo dokazuju da je Zemlja ravna ploca...sa istim nivoom argumentacije....
kentaur nesh. Sta ti ocekujes od ovih lazova placenih propagandista koji troluju falsifikovanu istoriju da priznaju materijalne dokaze i istinu, prave legitimne naucnike koji su na licu mesta dokazali kao Djordje Jankovic, Svetozar Nani Stankovic, Radivoj Pesic, Harald Haarmann, Shan Winn, prva svetska metalurgija Vinca...
Oni su anti-srpski anti-evropski trolovi botovi i negiraju pravu istoriju istinu nauku.
Ja stvarno ne vidim razliku izmedju autohtonista i tebe...posvemasnje odsustvo bilo kakve objektivnosti, odbaccivanje cak i ociglednog, bezprimjerno pljuvanje po autoritetima...u cemu je stvar?....inat, egocentricnost, patoloske crte u psihi...covjek je nasao slavensku keramiku, i to ne u podunavlju, vec u dubokoj unutrasnjosti Balkana...i tacno naveo kojoj kulturi iza Karpata pripada taj tip....i datovao to, cini mi se na treci ili cetvrti vijek...nije mi jasno da mozes tako nesto dovoditi u sumnju...Nema tu nikakve relativizacije; ako je neko nastupom odlučan i zvuči ubeđen u sopstvene argumente (a što je sasvim drugačije od toga i zvuči li ubedljivo) ne znači da je osnovano to što priča, već samo da je uveren u to što mu je malo na pamet, kao i da to čime se bavi drugim iskrivljeno predstavlja.
Ja sam slušao većinu njegovih nastupa i čuo ga i lično, a pročitao sam i neke stvari koje je napisao. Đorđe Janković je Boga oca izlupetao toliko gluposti koje ne znam kako mogu pasti na pamet nekome ko bi trebalo da bude iole ozbiljni naučnik, zbog čega ja imam ogromne rezerve prema svemu što on tvrdi. Nekada sam ga mnogo više cenio; pre nego što sam iščitao i čuo šta sve zapravo on tvrdi i na osnovu čega.
Od pravih argumenata koje sam video i koji su na osnovu samog arheološkog istraživanja (moguće je da sam nešto izostavio; neka me neko ovde dopuni) jeste da su stariji stanovnici u Podunavlju koristili crepulju; kružnu posudu za pečenje hleba. I da je to karakteristična specifičnost docnije Slovena, prema nalazima između V i VII stoleća. Koliko je to ubedljiv argument, reci ti meni iskreno, a posebno do te mere da istovetnost (nije istovetnost...Đole preuveličava; znatno pre bi trebalo reći sličnost) predmeta za pečenje hleba NEDVOSMISLENO znači to što si napisao.