Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 37.232
Jel ima da se neko haplogrupistički testirao, a da je autohtonista?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
01:02:38 (i pojedini delovi pre)
Zukorlić o Arijanstvu u Bosni i "drevnoj Bosni"
Bivši muftija drži stranu autohtonističke ideje
Ne znam da li je bilo ranije, tek sada imam vremena da ispratim sve od prethodnih meseci.
Zukorlić "dokazao drevnu Bosnu na osnovu genetike"
![]()
Мрки планираш ли се ти тестирати?
Rekao sam i LĐB-u da ću se testirati tamo negde dok se završi koridor 10. Ali planiram da uzmem uzorke muških naslednika četiriju praroditeljskih linija, tako da imam 4 haplogrupe - kako od obojice deda, tako od obeju baba.
Zar nije bolje da uradis autosomalni test?
Koliko košta?
Zar nije bolje da uradis autosomalni test?
Imas i kod nas preko Porekla za Y. Clanrina u poreklu 3000 + 6500, ako nisi clan onda 13000. Radi se u laboratoriji u Beogradu.
Koliko ja znam to je za sada za građane Srbije nemoguće tj. ne postoje opcije. Nemoguće je i preko sajta koji si postavio, Ancestry (ispravi me ako grešim).
Osim ako ne bude radio test na Svetski DNK dan.
Moze ovde https://www.23andme.com/en-int/ .... u stvari ne... moze da pogleda na forumu Poreklo, ima dosta o autosomalnoj dnk, to je najbolje.
Pa bacio sam pogled i na forum i proverio kod par ljudi; ne može. Mora se ići van zemlje, ako se želi to učiniti.
Znam da su ga mnogi radili.
To su garant sve ljudi iz regiona, npr. iz Hrvatske, i emigracije.
Аутосомални тест му неће рећи ништа конкретно, добиће резултат оквирно као и сваки Србин и добиће доста штура поклапања узевши у обзир мали број наших људи тестираних на аутосомалну днк.
Дакле, прво Y-ДНК, да видимо да ли је иЉир или дођош, наравно тумачење резултата да падне на плећа првака аутохтонизма.
Jel to u međuvremenu iskopan neki Ilir, pa se pouzdano zna koja je ilirska haplogrupa?![]()
Не, али јесу анализирани скелети брознанодопских популација Балкана из култура које су предачке античким, а које онај усташки суботар наравно не спомиње у својим мисама јер му руше басну.
Evo, FTDNA radi i Srbiju : https://www.familytreedna.com/products/family-finder
Jesi li proverio kakve usluge tačno pružaju? Autosomalno?
Samo ti savetujem da se unapred pripremis za eventualni šok i da imaš u vidu da ni jedan narod nije čisto jedne haplogrupe.![]()
Kako glupo razmišljanje. Pa ja prvi sam dobio žuljeve na jagodicama pišići o jezgru etnogeneze. Biologija tj. genetika je tu u nekim procentima kao nus efekat, ali suština je u očuvanom jezgru etnogeneze. Na primer, to može značiti da četiri moja muška pretka imaju svi različite haplogrupe, ali da su im žene svima bile I2A na primer. To nema nikakve veze.
Dobar primer u opoziciji srpskom narodu koji ima jezgro etnogeneze je hrvatski koji ga nema.
Izguglaj "jezgro etnogeneze" pa prouči u čemu je štos da bi neko bio narod, nemam više volje.
PS. Samo ću reći da smo mi kao duhovni narod opstali na izuzetno tranzitnom mestu i da smo apsorbovali sve i svašta i da me ta ispitivanja uopšte ne interesuju. Čak imam strepnju da bi u budućnosti neko te podatke mogao zloupotrebiti u nekoj novoj biološkoj ideologiji. LĐB me nagovarao da se testiram i testiraću se jer sam mu obećao.
Kako glupo razmišljanje. Pa ja prvi sam dobio žuljeve na jagodicama pišići o jezgru etnogeneze. Biologija tj. genetika je tu u nekim procentima kao nus efekat, ali suština je u očuvanom jezgru etnogeneze. Na primer, to može značiti da četiri moja muška pretka imaju svi različite haplogrupe, ali da su im žene svima bile I2A na primer. To nema nikakve veze.
Dobar primer u opoziciji srpskom narodu koji ima jezgro etnogeneze je hrvatski koji ga nema.
Izguglaj "jezgro etnogeneze" pa prouči u čemu je štos da bi neko bio narod, nemam više volje.
PS. Samo ću reći da smo mi kao duhovni narod opstali na izuzetno tranzitnom mestu i da smo apsorbovali sve i svašta i da me ta ispitivanja uopšte ne interesuju. Čak imam strepnju da bi u budućnosti neko te podatke mogao zloupotrebiti u nekoj novoj biološkoj ideologiji. LĐB me nagovarao da se testiram i testiraću se jer sam mu obećao.
Ponavljam.Šta si hteo ovim podebljanim da kažeš?
I ko je LĐB?