Imaš potpuno iskrivljenu sliku objektivne stvarnosti i to pokušavaš da nametneš kao istinu , ubacuješ kafansku priču o nekom piljaru, i tipu iz CERN-a (jednosmerna struja/istorija?) , predstavljaš da ovde ljudi žive u zabludama i da su alternativne teorije u svetu zapravo važeće , glavna struja te da su klasični obrasci tamo odavno odbačeni, oni preovlađuju još samo kod nas , a naši uopšte nisu u toku jer da jesu učili bi ono što ti želiš da se uči .
Ali istina je sasvim drugačija; različita alternativna rešenja (kako koja) su samo prodrmala stara shvatanja (podigli mulj) a samo retka donekle uticala na glavni tok i ništa više. A od tih retkih koji su uspeli u tome jesu tzv. post-modernističke teze koje na narode u ranom srednjem veku gledaju drugačije od starih shvatanja ( da preskočim nešto drugačiji prosede pisanja ) . Tako je npr., još Pohla neke narode video kao socijalnu kategoriju , pa onda Fini balkanske narode (Hrvate, Srbe, Bugare ) gleda kao na malobrojne ratničke elite a ne kao masu naroda. Veoma je verovatno da je takav pristup uticao i na Tibora (jednako kao i tadašnje GG interpretacije) kada je u emisiji spomenuo tih par procenata Srba, Hrvata... Međutim Tibor to nikada nije napisao u nekom svom naučnom radu a oni koji malo više prate znaju da je kritikovao post-modernistički pristup jer takav pristup istraživanje udaljava od izvora i skreće ka filozofiranju.
E upravo to i jeste ograničavajući faktor koji ne dopušta uobrazilji da se razmaše a ujedno i glavni razlog neprihvatanja Alineovih maštarenja koja jednostavo ignorišu izvore.
I da, ono što sam napisao u vezi podele južnih Slovena jeste istina jer tako ispada primenjujući Alineovu logiku, nisam ja kriv što je sam Alinei protivrečan.
Nisam upoznat sa Kazanasoviim tvrdnjama , čitao sam nešto u vezi rasprave Mallory – Renfrew. Ako nisam nešto pobrkao čini mi se da je Igor pomenuo da uči sanskrit pa s njim vidi ako uopšte želi da diskutuje.
Алтернативна гледишта нису само продрмала мејн стрим.
На њих се гледа као на паралелне токове са мејн стримом и не гурају се под тепих, него напротив.
Па алтернатива уопште није "филозофирање" него ново читање историјских извора из другачијих углова, да би читање било мање погрешно, мање субјективно, мање буквално, мање догматско и мање некритично.
Покушавају људи да пеглају грешке, баве се својим послом.
Тибор је био типични медиокритет.који је покривао нашу медиокритетску публику, која се код нас етаблирала као "елита", нажалост.
А вештице престаните да ловите.
Па још је Црни Ђорђе то забранио.
Видео човек уживо, па забранио спаљивање, гадно је и њему било.
А Алинеи се не бави маштањем.
Радикалан јесте.
Један део свакако јесте интуиција али се добрим делом ослања управо на нова сазнања, до којих су дошли други истраживачи али озбиљни.
Па наш, мејн стрим, би и узео Алинеија у разматрање али он уз општи аутохтонизам, види и аутохтоне Словене на Балкану.
Е те аутохтоне Словене не могу да му опросте.
Еј бре па на тој борби против вештица су славу и поштовање зарадили.
Ко је тај тип да им соли памет.
Проблем је што није једини, а ни он, а ни други не стекоше име код Теше (ко год он био) и Сербоне.