„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko ja znam, sve je to na osnovu simulacija, pretpostavki i statistike.

Што се тиче лабораторијског дела посла, анализа, прорачуна и осталих ствари везано за узорке ту нема грешки. Добије се прорачун старости (пошто видим да те то највише интересује) на основу количине узорка и дубине теста. Што је узорак већи и што више људи одради тест на више маркера то ће и сам прорачун старости, мутације и остале ствари бити сужене на мањи број могућности.
Генетичка генеаологија је скуп археогенетских анализа, анализа живих људи (важно је и гледање где је данас највећа генетска разноврсност за одређену хаплогрупу), као и анализирање историјских извора да би се из свега тога извукао правилан закључак. Историја свакако више неће бити иста и историчари ће кад тад морати да прихвате и генетичку генеаологију као равноправну научну област која је ту да помогне историји, археологији, лингвистици и усмери теорије из датих области у правом смеру. ;)

Што се тиче лабораторијског дела посла, анализа, прорачуна и осталих ствари везано за узорке ту нема грешки. Добије се прорачун старости (пошто видим да те то највише интересује) на основу количине узорка и дубине теста. Што је узорак већи и што више људи одради тест на више маркера то ће и сам прорачун старости, мутације и остале ствари бити сужене на мањи број могућности.

To sve npr. ako se prihvati pretpostavljeni mutation rate.

Pa je** ga patak, evo od današnjeg datuma, od tvojih ljudi. Ne može jasnije.

haplotype age.jpg

Pa je** ga patak, evo od današnjeg datuma, od tvojih ljudi. Ne može jasnije.

Pogledajte prilog 437688

Мајсторе, не изврћи тезе. Кренули смо да говоримо о стопи мутације на маркерима, ти се опет враћаш на старост и TMRCA самих хаплогрупа. Све што је написано у том скриншоту који си окачио сам и ја написао претходним одговорима.
Генетичка генеаологија је скуп археогенетских анализа, анализа живих људи (важно је и гледање где је данас највећа генетска разноврсност за одређену хаплогрупу), као и анализирање историјских извора да би се из свега тога извукао правилан закључак.
Историја свакако више неће бити иста и историчари ће кад тад морати да прихвате и генетичку генеаологију као равноправну научну област која је ту да помогне историји, археологији, лингвистици и усмери теорије из датих области у правом смеру. ;)
И каквих бре ''мојих људи''? :think:

Мајсторе, не изврћи тезе. Кренули смо да говоримо о стопи мутације на маркерима, ти се опет враћаш на старост и TMRCA самих хаплогрупа. Све што је написано у том скриншоту који си окачио сам и ја написао претходним одговорима.

Ne vraćam se ja na starost, već smo od starosti i krenuli. A lepo piše da je starost vrlo diskutabilna i to je jedino što nas zanima ovde. Mi sad možemo da raspravljamo da li su pojedini parametri na osnovu kojih se dobija tako diskutabilna starost, sami po sebi tačni. Ja sam ja stopu mutacije naveo samo kao jedan od primera. Apsolutno je nesigurna.. koliko beše... 0.00000001?

Napisano je kurzivom. Kontao sam da si shvatio da me mrzi da pišem celu konstrukciju.

Poslednja izmena:
Teutonic (adj.) 1610s, "of or pertaining to the Germanic languages and to peoples or tribes who speak or spoke them," from Latin Teutonicus, from Teutones, Teutoni, name of a tribe that inhabited coastal Germany near the mouth of the Elbe and devastated Gaul 113-101 B.C.E., probably via Celtic from Proto-Germanic *theudanoz, from PIE *teuta-, the common word for "people, tribe" (source also of Lithuanian tauto, Oscan touto, Old Irish tuath, Gothic þiuda, Old English þeod "people, race, nation").

Used in English in anthropology to avoid the modern political association of German; but in this anthropological sense French uses germanique and German uses germanisch, because neither uses its form of German for the narrower national meaning (compare French allemand, for which see Alemanni; and German deutsch, under Dutch). In Finnish, Germany is Saksa "Land of the Saxons."

The Teutonic Knights (founded c.1191) were a military order of German knights formed for service in the Holy Land, but who later crusaded in then-pagan Prussia and Lithuania. The Teutonic cross (1882) was the badge of the order.
Jesu ti Teutonci oni Lužički Srbi na ušću Labe koji su obožavali boginju Teutu, isto kao Srbi u Dalmaciji?

http://www.medias.rs/gusarska-kraljica-teuta

"Ilirska" kraljica Teuta?

Češki kroničar Kozma iz Praga (XII vijek), otac češke povijesti, priča svojim, čas književnim a čas prostačkim latinskim jezikom, doživljaje čeških legendarnih kneževa: Kroka, Ljubuše, Pšemisla, Neklana, Hostivida, itd. Ali je vrlo rezerviran u svemu što se tiče slavenske mitologije. I kad ipak mora učiniti kakvu aluziju na bogove bezbožnog vremena, Kozma im daje klasična imena: "Ergo litate diis vestris asinum ut sint et ipsi vobis in asylum. Noc votum fiere summus, Jupiter et ipse Mars, sororque eius Bellona atque gener Cereris iubet"... Može li se iz ovog stava zaključiti, da su Česi obožavali Peruna (Jupitera), Svetovida (Marsa), jednu boginju rata, i jednoga boga pakla, čija imena i postojanje uostalom ništa nam ne dokazuje? Na drugom mestu (knj. II, 8) Kozma veli, da je kneginja Teta naučila narod obožavati Oreade Driade, Hamadriade, pa dodaje, - što je točnije, - sicut el hactenus multi villani velpagani hic latices seu ignes colit, iste lucos et arbores aut lapides adorat, ille montibus sive collibus litat, alia quae ipse fecit, idola surda et muta rogat et orat. Iz ovog stava jasno se vidi, da su Česi obožavali idole. Na žalost odavde ne vidimo ni imena tih idola. Drugi jedan, ne manje interesantan, spomenik spomenusmo u početku III glave. On nabraja bezbožničke obrede koje je ukinuo knez Bretislav II, žrece, vrače koje progna, i to je sve.

Ko je tvrdio da pre Nemanjica nije bilo srpske drzave.

Za Caslave i Bodina ovde svako zna.

Nema komentara, očekivao sam nešto više

- - - - - - - - - -

Otkrio si toplu vodu :klap:

Jadna je ona nacija koja se obrazuje preko novina.

Naivni dečače, nisam otkrio toplu vodu, očekujem komentare, ali izgleda da komentara nema, a ako si ti toliko ‚‚obrazovan‚‚ pa ti nam kaži nešto o ovome.

Pa šta se čeka?

Pa dobro evo ja ću:

Ubrzo su arheolozi shvatili da na prostoru tvrđave i sela Brangović postoji jača tradicija naseljavanja nego što su mogli i da zamisle. Najveće iznenađenje sačekalo ih je u najmlađem arheološkom sloju.

- Iako je najviše oštećen erozijom i iskopavanjima divljih arheologa, nalazi su nedvosmisleno ukazivali na to da su Srbi ovde živeli u kontinuitetu od vremena naseljavanja od 7. do 10. veka. Grad je, izgleda, napušten u vreme ratova kneza Časlava sa Ugarima - kaže Arsić.

Pristalice tzv. SAŠ često kritikuju istorijsku nauku dovodeći sve pisane tekstove do relativizacije, tako da bi se moglo reći da mnogo teže udarce primaju zapravo od arheologije...

Не чак ни додатни, већ дословно 'доказ' (= једини до сад? Нисте ли управо ви, међу првима, објавили вест о открићу печата кнеза Стојимира? Да и не помињем све остало), као да је постојање српске државе пре Немањића нека новина. Страшно. Само што још нису почели да захтевају видео записе из средњег века.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back