Pravi Vlah
Iskusan
- Poruka
- 5.024
Ајде навалите аутохтонци

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ма јок море из каквог црног Египта, ми Срби смо као и наша "браћа" Хрвати пореклом Арјевци из ИранаДа нису Срби пореклом из Египта? Јел то пре или после раздвајања Црвеног Мора?
Ајде навалите аутохтонци
[/SPOILER![]()
A može li se dokazati nekako postojanje tog navodnog božanstva? Ukoliko su Srbi dobili ime po njemu, a ne obratno, čije je ono bilo?
српски , румунски , украјински Питам се чиме би ви Влахо-Румуни орали, да није Словена !??
Рекао сам да су Власи добили име по Богу сточара Велесу, а Срби су добили име по врховном Богу Сербону. Заједничко име за све Словене до VI века је било Срби. Код древних Срба врховни Бог је био Сербон а врховна богиња Сербона. Стари Грци су од Сербона створили Зевса а Римљани Јупитера. Стари Грци су били плагијатори, зато што су покрали српску митологоју и само преименовали Богове и хероје. Касније су Римљани исто урадили њима. Овде имаш осим за порекло имена Срби и објашњење за порекло имена Латини, које је исто повезано са древним српским Боговима. Сигурно је било још народа у историји који су добили имена по боговима, али предмет мог интересовања су Срби и српска историја, а кад сазнам који су још древни народи добили имена по боговима јавићу ти.
Slaven te pita za dokaze za to što pišeš. Nije da ti ne veruje, kao i ja, ali tvoja reč ne vredi ništa posebno ako iznosiš tvrdnje koje su .. hmm ... u suprotnosti sa opšte poznatim.
-------------------------------
Wow sad videh da je tvoj izvor atlantida forumsve mi je jasno
![]()
Неко је овде лоше обавештен.
![]()
Ти и даље доказујеш оно што сви знамо, а то је да је румунски језик заправо вулгарни или искривљени латински. Поставља се питање којим језиком су говорили Дачани и Трачани(пре романизације), говорили су словенским језиком наравно!!!
Рече латинизирани Куман!А ти овде постављаш глупости редом, свака већа и смешнија од претходне, а кад те ухвате претвараш се да ништа се није десило.
Ти и даље доказујеш оно што сви знамо, а то је да је румунски језик заправо вулгарни или искривљени латински. Поставља се питање којим језиком су говорили Дачани и Трачани(пре романизације). Говорили су словенским језиком наравно!!!
Naravno ali malo morgen.
Koji je dokaz da su Dacani i Tracani Sloveni.
Ајде навалите аутохтонци
![]()
Недавно је откривено да је трачки језик био врло близак балто-словенским језицима. Илири су такође били Словени
Рекао сам да су Власи добили име по Богу сточара Велесу, а Срби су добили име по врховном Богу Сербону. Заједничко име за све Словене до VI века је било Срби. Код древних Срба врховни Бог је био Сербон а врховна богиња Сербона. Стари Грци су од Сербона створили Зевса а Римљани Јупитера. Стари Грци су били плагијатори, зато што су покрали српску митологоју и само преименовали Богове и хероје. Касније су Римљани исто урадили њима. Овде имаш осим за порекло имена Срби и објашњење за порекло имена Латини, које је исто повезано са древним српским Боговима. Сигурно је било још народа у историји који су добили имена по боговима, али предмет мог интересовања су Срби и српска историја, а кад сазнам који су још древни народи добили имена по боговима јавићу ти.
To je upravo i poenta. Nema.
Ne odgovori, čiji je bio navodno taj bog?
Тај Бог је био српски.
Па лепо пише и на енглеској Википедији да је Сербонијан био Бог!
![]()
Moje shvatanje rečenice dobiti ime po...jeste da su neki stranci srpski narod tako prozvali, zbog ovog ili onog razloga.
Ovo bi značilo da su Srbi sami sebe tako prozvali, po jednom od svojih božanstava?
Šta je dovelo navodno do toga; zašto? Kako su se nazivali ranije?
Da li to znači da su Vlasi imali neki privilegovani položaj, jer su imenovani navodno po jednom božanstvu, što Srbi nisu učinili sa apsolutno nijednim drugim narodom na svetu sem sa njima?
У реду, Стојане. Осим ове енглеске Википедије, да ли имаш другог извора да је Сербонијан био Бог?
![]()
Да нису и Германи научили како да обраде земљу од Словена? Плуг није словенска реч. Што се тиче орања, наслеђена латинска реч у румунском је arare. Глупост је говориту да су преци Румуна икада престали да обрађују земљу.
![]()
http://www.etymonline.com/index.php?term=plow