„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ајде навалите аутохтонци

wHtEUT2.jpg

Да нису Срби пореклом из Египта? Јел то пре или после раздвајања Црвеног Мора?
Ма јок море из каквог црног Египта, ми Срби смо као и наша "браћа" Хрвати пореклом Арјевци из Ирана

A može li se dokazati nekako postojanje tog navodnog božanstva? Ukoliko su Srbi dobili ime po njemu, a ne obratno, čije je ono bilo?

Рекао сам да су Власи добили име по Богу сточара Велесу, а Срби су добили име по врховном Богу Сербону. Заједничко име за све Словене до VI века је било Срби. Код древних Срба врховни Бог је био Сербон а врховна богиња Сербона. Стари Грци су од Сербона створили Зевса а Римљани Јупитера. Стари Грци су били плагијатори, зато што су покрали српску митологоју и само преименовали Богове и хероје. Касније су Римљани исто урадили њима. Овде имаш осим за порекло имена Срби и објашњење за порекло имена Латини, које је исто повезано са древним српским Боговима. Сигурно је било још народа у историји који су добили имена по боговима, али предмет мог интересовања су Срби и српска историја, а кад сазнам који су још древни народи добили имена по боговима јавићу ти.

Poslednja izmena:
српски , румунски , украјински Питам се чиме би ви Влахо-Румуни орали, да није Словена !??

Да нису и Германи научили како да обраде земљу од Словена? Плуг није словенска реч. Што се тиче орања, наслеђена латинска реч у румунском је arare. Глупост је говориту да су преци Румуна икада престали да обрађују земљу.

HxgpEK8.jpg

http://www.etymonline.com/index.php?term=plow

Poslednja izmena:
Рекао сам да су Власи добили име по Богу сточара Велесу, а Срби су добили име по врховном Богу Сербону. Заједничко име за све Словене до VI века је било Срби. Код древних Срба врховни Бог је био Сербон а врховна богиња Сербона. Стари Грци су од Сербона створили Зевса а Римљани Јупитера. Стари Грци су били плагијатори, зато што су покрали српску митологоју и само преименовали Богове и хероје. Касније су Римљани исто урадили њима. Овде имаш осим за порекло имена Срби и објашњење за порекло имена Латини, које је исто повезано са древним српским Боговима. Сигурно је било још народа у историји који су добили имена по боговима, али предмет мог интересовања су Срби и српска историја, а кад сазнам који су још древни народи добили имена по боговима јавићу ти.

Slaven te pita za dokaze za to što pišeš. Nije da ti ne veruje, kao i ja, ali tvoja reč ne vredi ništa posebno ako iznosiš tvrdnje koje su .. hmm ... u suprotnosti sa opšte poznatim.

-------------------------------

Wow sad videh da je tvoj izvor atlantida forum :) sve mi je jasno :D

Slaven te pita za dokaze za to što pišeš. Nije da ti ne veruje, kao i ja, ali tvoja reč ne vredi ništa posebno ako iznosiš tvrdnje koje su .. hmm ... u suprotnosti sa opšte poznatim.

-------------------------------

Wow sad videh da je tvoj izvor atlantida forum :) sve mi je jasno :D

Надам се да знаш да је Велес словенски Бог заштитник сточара, а Власи су се бавили сточарством. Мени Велес и Власи звучи врло слично, да ли ја треба да дубим на глави и да на тај начин нешто доказујем? Ти мислиш да Власи нису повезани са Велесом, ајде докажи да нису? Ствари које су "опште" познате не значи и да су тачне. Опште познато је некад било да је земља равна плоча, а касније се открило да није. Католичка црква је спаљивала на ломачи људе који су говорили да је земља округла. У историјској науци не постоји зацементирана истина, поготово кад је у питању даља прошлост.

Неко је овде лоше обавештен.

qiA4hCx.jpg

Ти и даље доказујеш оно што сви знамо, а то је да је румунски језик заправо вулгарни или искривљени латински. Поставља се питање којим језиком су говорили Дачани и Трачани(пре романизације). Говорили су словенским језиком наравно!!!

Poslednja izmena:
Ти и даље доказујеш оно што сви знамо, а то је да је румунски језик заправо вулгарни или искривљени латински. Поставља се питање којим језиком су говорили Дачани и Трачани(пре романизације), говорили су словенским језиком наравно!!!

А ти овде постављаш глупости редом, свака већа и смешнија од претходне, а кад те ухвате претвараш се да ништа се није десило.

Ти и даље доказујеш оно што сви знамо, а то је да је румунски језик заправо вулгарни или искривљени латински. Поставља се питање којим језиком су говорили Дачани и Трачани(пре романизације). Говорили су словенским језиком наравно!!!

Naravno ali malo morgen.

Koji je dokaz da su Dacani i Tracani Sloveni.

To je upravo i poenta. Nema.

Ne odgovori, čiji je bio navodno taj bog?

Тај Бог је био српски.

Moje shvatanje rečenice dobiti ime po...jeste da su neki stranci srpski narod tako prozvali, zbog ovog ili onog razloga.

Ovo bi značilo da su Srbi sami sebe tako prozvali, po jednom od svojih božanstava?

Šta je dovelo navodno do toga; zašto? Kako su se nazivali ranije?

Da li to znači da su Vlasi imali neki privilegovani položaj, jer su imenovani navodno po jednom božanstvu, što Srbi nisu učinili sa apsolutno nijednim drugim narodom na svetu sem sa njima?

Moje shvatanje rečenice dobiti ime po...jeste da su neki stranci srpski narod tako prozvali, zbog ovog ili onog razloga.

Ovo bi značilo da su Srbi sami sebe tako prozvali, po jednom od svojih božanstava?

Šta je dovelo navodno do toga; zašto? Kako su se nazivali ranije?

Da li to znači da su Vlasi imali neki privilegovani položaj, jer su imenovani navodno po jednom božanstvu, što Srbi nisu učinili sa apsolutno nijednim drugim narodom na svetu sem sa njima?

Ево нешто о положају влашког сталежа у средњовековној Србији.

Да нису и Германи научили како да обраде земљу од Словена? Плуг није словенска реч. Што се тиче орања, наслеђена латинска реч у румунском је arare. Глупост је говориту да су преци Румуна икада престали да обрађују земљу.

HxgpEK8.jpg

http://www.etymonline.com/index.php?term=plow

А зашто се онда каже ПЛУГ ЕН ПЛЕЈ? Ако је ПЛУГ прикључни уређај на трактору?
Значи 2+2=4!
Сад без шале, словени и германи су очигледно делили неки заједнички пра-језик, очигледно језик И1/И2 хаплогрупе.
Најлепши пример за то су саске речи у енглеском, посебно оне које се односе на пољопривреду.
Дакле, нису то ни "германске" а ни "словенске" речи, већ заједничке речи пра-језика.
Сток, стока, бала, стаја, раж, кељ...кога занима нек истражује даље сам.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back