Već sam napisao da paušalne kritike, bez ičeg konkretnog ne vode ničem.
Samo pokazujem da ne treba mnogo da se covek udubljuje u to vase buncanje da zakljuci (ispravno) da je pa...buncanje izazvano frustracijom, krizom identiteta ili potrebom da se bude u centru paznje.
Cela vasa "skola" je srpska verzija "Da Vincijevog Koda" i Svete Krvi i Svetog Grala", samo sto us Den Braun i ostala bratija zgrnuli/zgrcu vece pare.
Ustvari, ta paralela mi je toliko zanimljiva da cu se na nju vratiti i detaljno je razraditi kad imam vremena.
Mislim, kakav je tvoj stav ako negog, u prvoj rečenici nazoveš ludim? To je ružna diskvalifikacija jer Milojević sigurno nije bio lud, a Deretić ma kako njegova pisanija bila nesuvisla, teško da je lud.
Pa postoje ludaci, ludaci i ludaci.
A Milojevica nigde nisam nazvao ludim, mada shvatam kako je "ludog Deretica i Milojevica" moglo da te zbuni, to je isto kao da sam napisao "lude Deretica i Milojevica".
U Udbu ne primaju takve, a i već je ranije izveden zaključak da Deretlija nije primer valjanog autohtoniste, ako već imaš nameru da kritikuješ autohtoniste, kreni od Zupaniča i Novakoviča, sa osvrtom na Pešića i Budimira. Mislim da bi zaključci bili drugačiji, u potpunosti. Pridodaj tu i Vukčevića Ivu i arheologa Jankovića, tek za početak. Dalje, šta u ovom tvom kontekstu znači izraz "vernici" - on se ne može prikačiti autohtonistima, jer da su vernici, bili bi, kao i ostali, pripadnici BB škole, čvrsto bi verovali u ono što se piše u Berlinu, Beču, Vatikanu, itd. i ništa ne bi stavljali pod sumnju.
A kakav je to stav da nekog nazoves spijunom? Moze covek da te tuzi za uvredu casti. A dokaza imas kolko i ja da je mentalni bolesnik, s tim sto sam ja termin ludak nisam koristio bukvalno. Ili treba da ti umecem mali znak za SARKAZAM svaki put? Prvo Homer Simson a sada i akademik Milan Budimir, redovi autohtonista jacaju iz dana u dan.
Pa pri tom jos sopstvenog barjaktara? Ja mislim da je tu malo ljubomora proradila, posto je covek uspesniji od svih drugih prodavaca magle i eliksira mladosti zajedno, Ali to je greska, vas nema mnogo i trebate da se drzite zajedno.
Vernici, u ovom kontekstu, znaci ljudi koji veruju da su Srbi narod najstariji, i prihvataju tu ideju oberucke bez da na nanosekund zastanu i razmisle o logicnosti neceg tako ekstremnog. Veruju jer zele da je tako. Za razliku od onih koji im to serviraju iz licne koristi, bilo finansiske bilo zarad toliko zeljene paznje. Ti vec polako pocinjes da se kvalifikujes u drugu grupu.
Što se mene lično tiče, kompletna istorija koju sam učio u školi je bila, zaista je blagi reći, nategnuta. Sa zrnom soli ju je svako mogao provaliti, pogotovo fazon da Srbi se u dva veka opismene, pređu na hrišćanstvo, osnuju jaku kneževinu pa carevinu i još pride autokefalnu crkvu.
Da, tako ocigledna i lose smisljena laz...Nije kao da neko tvrdi da su polovina antickih naroda ustvari Srbi, nista nelogicno tu nema.

Ali to nije poenta, naveo si me da verujem da imas diplomu istoricara u rangu magistra ili doktora. Posto nisam imao cast da upoznam kolegu autohtonistu, tako retka vrsta, a kamoli nekog u tako visokom i uvazenom rangu, molim te da zadovoljis moju radoznalost. Recimo da sam ja u tvojoj poziciji ja bi se osecao kao da sam prostituisao, napustajuci svoja uverenja i stavove da bi stekao titulu od ljudi i sistema koje prezirem. Zar ne?
S druge strane mozda sam pogresno shvatio, pa imas diplomu neke druge visokoskolske institucije, ili si samo amoralan, a uvernja odbacujes i potezes po potrebi?