„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve vise sticem utisak da su menjam se, Slaven777, VOslavu i ti jedna te ista osoba.

Sad apofeniji možeš dodati i šizofreniju. :tick:
http://en.wikipedia.org/wiki/Apophenia
http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia

Manje gugla više poseta psihijatrima.

Otkud kod Kleta srbska rijec ruda, a tvrdis da je nemoguce da su pojedovali i rijec rasha?

From Proto-Celtic *rowdo- (compare Breton ruz, Scottish Gaelic ruadh (“red, auburn”), Welsh rhudd (red, crimson) )
< Proto-Indo-European *h₁rewdʰ (compare Ancient Greek ἐρυθρός (eruthros), Proto-Germanic raudaz, Lithuanian raúdas, Sanskrit रुधिर (rudhirá), Old Church Slavonic рудъ (rudŭ), Tocharian A/B rtär/ratre, Avestan raoidita).

Dakle u pitanju je proto indoevropska reč. I naša i keltska., zajednička.

Ponovo nema raše.

Sad apofeniji možeš dodati i šizofreniju. :tick:
http://en.wikipedia.org/wiki/Apophenia
http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia

Manje gugla više poseta psihijatrima.

From Proto-Celtic *rowdo- (compare Breton ruz, Scottish Gaelic ruadh (“red, auburn”), Welsh rhudd (red, crimson) )
< Proto-Indo-European *h₁rewdʰ (compare Ancient Greek ἐρυθρός (eruthros), Proto-Germanic raudaz, Lithuanian raúdas, Sanskrit रुधिर (rudhirá), Old Church Slavonic рудъ (rudŭ), Tocharian A/B rtär/ratre, Avestan raoidita).

Dakle u pitanju je proto indoevropska reč. I naša i keltska., zajednička.

Ponovo nema raše.

Srbska rijec, kakva protoindoevropska, sta pricas. Polako, doci cemo i do rashe boje!

Meni su totalno blokirani pretrazivaci Interneta i na kljucne rijeci Paшкa, Сpбиja Paшкa, Сpбиja Paшкa Heмaњa ne dobijam nista. Hebote, ukljucili se svjetski cenzori centrale Vatikana i BB-skole.

Sumpor ti kalajisani, dotle je doslo.

Сpбиja Paшкa Heмaњићи ne otvara na dva pretrazivaca.

Sa mnom i sa rijecju paшa poceo je Novi svjetski poredak i propast Interneta. Garantujem da je beogradski nadbiskup licno preko pape intervenisao.

Poslednja izmena:
Нека не завара то што се реч пише "szervusz", јер се она чита са Б! То није оригинално мађарска реч, али се код њих користи као наше "ћао", које је скраћено од sciào (vostro) а што значи "(ваш сам) слуга!" Јесте, и шћаво и сервус значе РОБ, али то обично у оваквим случајевима преводимо као слуга, јер се на српском не каже "ваш сам роб" или "вама на ропству", него "ваш сам слуга" и "вама на услузи", као што по кућама имамо слуге, а не робове.

Hm...je l' se meni čini ili šćavo zvuči nevjerovatno slično kao sclavo ili ti Sloven!

Da nije ćao onda zapravo slovenska riječ! :eek:

ha-ha-ha! Sad mu Serbus znaci kao neki pozdrav!

bookscahj0rfl.png

Evo vidis dole knjiga:

The evolution of the Latin b - u merger: a quantitative and comparative analysis of the b-v alternation in Latin inscriptions

Joseph Louis Barbarino

http://books.google.ca/books?id=YOA...k_result&ct=result&resnum=4&ved=0CD0Q6AEwAzgK

I vidis: covjek nije Srbin i objasnjava kako je nekadasnje B u latinskom jeziku postalo V. A ti, zapeo da su Serbi sluge SerVi.

Ja kao prvo nigdje nisam napisao da su Srbi nekakve sluge, a ti bi se mogao vratiti diskusiji i održavati svoja obećanja!

Poslednja izmena:
unledrasak.png

Rašak i raša ili rašana, oli ti rašena boja. Birajte sta vam volja!

Both because the Mitanni were blond and/or because Rosh lived with them, the Kingdom of Mitanni became known as the "land of Rashu"[138], Rash or Rosh meaning "blond".

http://cgca.net/coglinks/origin/EastEuropeans.htm

Puno plavi ljudi su ridji ili crveni (rashi). Bili su to Rashani, stari nasi rodjaci Srbi.
A districk in Asia Minor where also Mitanni settled, was known as the "land of Rashu", meaning blonde

http://books.google.ca/books?id=kXP...&resnum=4&ved=0CDoQ6AEwAw#v=onepage&q&f=false

Mitanci su ovdje sporedna stvar, vazno je da rashu oznacava ljude plave kose, a svi znamo da plava kosa ide sve do crvenkaste ridje boje. Sta hocete vise?

books.png
[/IMG]

Rashani = Rašani, pa poslije Raška i Srbi.
Sta hocete vise? Limuna? Nema limuna! :super:

http://www.telegraph.co.uk/news/ukn...land-having-more-people-with-ginger-hair.html

Poslednja izmena:
unledrasak.png

Rašak i raša ili rašana, oli ti rašena boja. Birajte sta vam volja!

Puno plavi ljudi su ridji ili crveni (rashi). Bili su to Rashani, stari nasi rodjaci Srbi.

Mitanci su ovdje sporedna stvar, vazno je da rashu oznacava ljude plave kose, a svi znamo da plava kosa ide sve do crvenkaste ridje boje. Sta hocete vise?

books.png
[/IMG]

Sta hocete vise? Limuna? Nema limuna, ali ima SORBUSA! :super:

Sorbus is a genus of about 100–200 species of trees and shrubs in the subfamily Maloideae of the Rose family Rosaceae. Species of Sorbus (s.l.) are commonly known as whitebeam, rowan, service tree, and mountain ash.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sorbus

Poslednja izmena:
Ajmo prvo da razdvojimo Milanovića od SAŠ-a . Moj post se nije odnosio na SAŠ već na Milanovića i druge teorije koji vide poreklo Srba u Sarmatima . Ako Srbi Sarmati dolaze iz Azije u Evropu, dolaze u dodir sa Slovenima i mešaju se, njihovo glavno jezgro jeste sarmatsko koje ne potiče sa Balkana. Znači ta teorija se nikako ne može nazvati autohtonističkom (naročito ne u odnosu na teoriju o Srbima Slovenima) , jer poreklo glavnine današnjih Srba vidi u Sarmatima koji dolaze iz Azije.

Milanović je prvi srpski istoričar koji je na jasan i dokumentovan način u dve svoje knjige u dva velika poglavlja opisao sarmatsko-srpske veze koristeći na desetine relevantnih izvora počevši od arheologije (keramika), artefakata, istorijskih izvora, mitologije, etnologije i komentara istih istorijskih izvora. Po meni on je uz Novakovića, Budimira, Zupaniča, Pešića, Jankovića i R.Petrovića te neizbežnu OLP eminentni predstavnik SAŠa. Ako nije tome tako, zašto je R.Radić izjavio da se njegova pisanija moraju uzeti u obzir?!

Interesantno...zašto onda spominješ pripadnike BB škole među 'literaturu za SAŠ'? Mislim na:

..čije je monumentalno djelo nesumnjivo 'B-B školarsko'.

Ko je to?

Uzgred, niko nije pripadnik 'SAŠ-a' ko ne tvrdi da su Srbi autohtoni na Balkanu, a to ne radi niko od tih autora; kolio sam čuo preko tebe, ni Milanović ne tvrdi da su Srbi autohtoni narod.

Navedeni izvori nisu BBski. Pod SAŠ podrazumevam originalnu školu koju je Ruvarac pokušao demontirati. I, u njoj su dve struje- ona koja smatra da su Srbi autohtoni i ona koja to ne smatra. Ja se pitam, jesu li Srbi autohtoni aku su došli na Balkan u XII-X veku pre n.e. Tu mislim na Singe o kojima piše Herodot a njima se više bavi Budimir. Singe su osnovale Beograd, Singidavu. To hoću reći, SAŠ nije monolitičan blok, pa onda bi bili kao i BB škola. Ima tu više struja- evo i Božidar Mtrović...

"На десетине немачких историчара"?

Ово већ неколико пута помињеш.

Ако је "на десетине", онда се ради о барем 20-30 таквих немачких историчара, а за које ти наравно знаш.

Наведи ми 10 немачких историчара и наслове њихових књига о Србима, а које садашња званична српска историографија узимају као основну историјску литературу.

"Словенчица" је не само 20 пута поткованији по питању историје од тебе, него и човек са толико бољим васпитањем и већим људским квалитетима да би требало да се покријеш ушима што на овако бедан и дечији начин покушаваш да га унизиш, пошто га аргументима нећеш демантовати, како изгледа - никада.

Slušaj nepromenjeni, to sam već naveo, bolje prati supertruperove postove. Moj komentar tvog pisanja se svodi na čuvenu serbijsku uzrečicu Trt Milojka!

Makar da se skine ova glupost BB skola.

Srpskom istorijom se bave uglavnom Srbi a ne Nemci.

Pa stajalo je Zvanična ili tako nešto kada sam otvarao temu, ali onda ju je neko promijenio...

Milanović je prvi srpski istoričar koji je na jasan i dokumentovan način u dve svoje knjige u dva velika poglavlja opisao sarmatsko-srpske veze koristeći na desetine relevantnih izvora počevši od arheologije (keramika), artefakata, istorijskih izvora, mitologije, etnologije i komentara istih istorijskih izvora. Po meni on je uz Novakovića, Budimira, Zupaniča, Pešića, Jankovića i R.Petrovića te neizbežnu OLP eminentni predstavnik SAŠa. Ako nije tome tako, zašto je R.Radić izjavio da se njegova pisanija moraju uzeti u obzir?!

Luković-Pjanovićka je još ekstremnija od Deretića u svom posrbljavanju svega živoga i neživota; kako je onda možeš svrstati u isti koš zajedno sa Milanovićem, koji tvrdi da su Srbi došli na Balkansko poluostrvo u IV stoljeću? :think:

P. S. Milanović nije istoričar...

Navedeni izvori nisu BBski.

Pod broj jedan, Istorija Gota nije izvor - to je literatura. Pod broj dva, ta 'ne-BBovska' knjiga piše o Vandalima kao o Germanima, a evo ti i šta piše o Slovenima, Antima i Venetima:

books

Ako pročitaš samo djelo, vidio bi da je 'kompletno BBovsko'! :rtfm:

Pod SAŠ podrazumevam originalnu školu koju je Ruvarac pokušao demontirati. I, u njoj su dve struje- ona koja smatra da su Srbi autohtoni i ona koja to ne smatra. Ja se pitam, jesu li Srbi autohtoni aku su došli na Balkan u XII-X veku pre n.e. Tu mislim na Singe o kojima piše Herodot a njima se više bavi Budimir. Singe su osnovale Beograd, Singidavu. To hoću reći, SAŠ nije monolitičan blok, pa onda bi bili kao i BB škola. Ima tu više struja- evo i Božidar Mtrović...

Kao prvo, kako možeš tvrditi da je zvanična istoriografija monolitičan blok, ne raznaznajući istorijske škole i nebrojena neslaganja koja postoje od Škotske do Grčke? :confused:

Kao drugo, kakva je to originalna škola srpska? Ko su njeni predstavnici? :think: I na koji način ju je to Ruvarac pokušao demontirati?

Slušaj nepromenjeni, to sam već naveo, bolje prati supertruperove postove. Moj komentar tvog pisanja se svodi na čuvenu serbijsku uzrečicu Trt Milojka!

Supertruper, mogao bi i ti da bolje pratiš moje!

Viđi stvarno, Rašani=Srašani=Srbašani=Srpšani=Srbani=Srpni (odatle valjda i srpanj)=Srbi

Zaista, ne znam kako mi ovo nije padalo do sada na pamet. :sad2:

Meni su totalno blokirani pretrazivaci Interneta i na kljucne rijeci Paшкa, Сpбиja Paшкa, Сpбиja Paшкa Heмaњa ne dobijam nista. Hebote, ukljucili se svjetski cenzori centrale Vatikana i BB-skole.

Sumpor ti kalajisani, dotle je doslo.

Сpбиja Paшкa Heмaњићи ne otvara na dva pretrazivaca.

Sa mnom i sa rijecju paшa poceo je Novi svjetski poredak i propast Interneta. Garantujem da je beogradski nadbiskup licno preko pape intervenisao.

Pa ovaj je gori i od DUKLJANINa... :lol:

Hrastovniče, reci mi molim te šališ ili da si zaboravio da popiješ tabletice sinoć.

Mozes li ovo da objasnis malo?

Ne može se govoriti o Keltima u kameno doba; zapravo tek u gvozdano doba možemo uslovno govoreći raspravljati o nekom keltskom narodu; u vrijeme koje si napisao još nije bilo etnogeneze Kelta, odnosno ti si bio pisao o njihovim precima, kulturama na osnovu koje su nastali (npr. Halštat) - prvi pisani tragovi keltskog jezika su tek iz VI st. prije nove ere.

A Kelti su na Balkan i u Malu Aziju došli za vrijeme čuvene Galske najezde Istoka tokom III st. stare ere, mada su pvi kontakti bili još u IV stoljeću prije nove ere ((čuveni jedini poznati susret Aleksandra Makedonskog sa Keltima).

Za vrieme galskih invazija na istok su oni prodrli u sve te istočne zemlje, uključujući čak i jednim dijelom u Egipat. Tako su i mastali maloazijski Galati.

----

A sada što se tiče famozne seobe - na internetu se može naći dosta dobrih skeniranih karata iz čuvenih atlasa, dovoljno je samo par klikova. Evo npr. ove dosta dobre koja upravo opisuje Seobu naroda:

Seobe.jpg

Mogu se sve strelice proučiti. Ako neko misli da je jednostavno to sve izmišljeno, a da su Kartaginjani osnovali alansko-vandalsko kraljevstvo,... :dash:

Viđi stvarno, Rašani=Srašani=Srbašani=Srpšani=Srbani=Srpni (odatle valjda i srpanj)=Srbi

Zaista, ne znam kako mi ovo nije padalo do sada na pamet. :sad2:

Pa ovaj je gori i od DUKLJANINa... :lol:

Hrastovniče, reci mi molim te šališ ili da si zaboravio da popiješ tabletice sinoć.

Ne salim se, cenzura Interneta je pocela. Za sad su na meti samo pojedinci (meni ni danas ne otvara ama bas nista na kljucne rijeci Сpбиja Paшкa Heмaњићи skupa ili jedna po jedna. Nemoguce da na cijelom internetu nema ni jedne od tih rijeci.Zapamtite sta sam rekao i ovo nema veze sa temom.

Poslednja izmena:
Ne salim se, cenzura Interneta je pocela. Za sad su na meti samo pojedinci (meni ni danas ne otvara ama bas nista na kljucne rijeci Сpбиja Paшкa Heмaњићи skupa ili jedna po jedna. Nemoguce da na cijelom internetu nema ni jedne od tih rijeci.Zapamtite sta sam rekao i ovo nema veze sa temom.

A da ti možda malo ne sabotiraš, pokušavaš ovdje da obmaneš?

Немањићи - 145.000

Рашка: 4.030.000

Србија - 199.000.000

Je l' se ti praviš lud ili si stvarno poludio? Ne znam kako si mislio da nas obmaneš sa ovako jadnim patetičkim pokušajem falsifikovanja Google pretraživača! :D

Poslednja izmena:

Зашто лажеш да си навео, када ниси?

Понављам, треба да наведеш 10 немачких историчара и наслове њихових дела, а који су, наводно, основна литература српских историчара када је у питању историја Србије и српског народа.

(А тртни себи под нос, па се смеј ко луд на брашно, јер за друго ниси, простачино. ;) )

Ti na jednom postu ranije rece da su svi ljudi nekada bili ridji.... mozes li mi dati referencu na Inetu gde se o tome govori?

Храстовник лупа, као по обичају. Риђих људи у целој Европи има свега 3-4% процента, тај је фенотип убедљиво најређи, и готово сви су сконцетрисани око германских и келтских народа на северозападу Европе и међу Ашкенази-Јеврејима, док их код Словена има најмање, а код романских народа и Грка готово нимало.

У Русији су нпр. за Јевреје важио стереотип да су риђокоси.

A da ti možda malo ne sabotiraš, pokušavaš ovdje da obmaneš?

Немањићи - 145.000

Рашка: 4.030.000

Србија - 199.000.000

Je l' se ti praviš lud ili si stvarno poludio? Ne znam kako si mislio da nas obmaneš sa ovako jadnim patetičkim pokušajem falsifikovanja Google pretraživača! :D

Не, заиста када се укуца у Гугл "Србија Рашка Немањићи" (ћирилицом), једини резултат претраге је Храстовников пост на овој теми. Укуцано латиницом даје 41 000 погодака.

Poslednja izmena:
Не, заиста када се укуца у Гугл "Србија Рашка Немањићи" (ћирилицом), једини резултат претраге је Храстовников пост на овој теми. Укуцано латиницом даје 41 000 погодака.

Ma kako?

Србија, Рашка, Немањићи - 37.200 rezultata

To ti je on ubacio latinično slovo H (Х) umjesto ćiriličnog N (Н) u slučaju Nemanjića, te u druga dva slučaja stavio P (П) umjesto R (Р), upravo kako bi obmanuo.

Google pretraživanje Spbija Paška Hemanjići (kombinovanim pismima sastavljeno) zaista vodi samo ka ovom forumu.

Poslednja izmena:
А, не! Храстовник опет лаже! Провали шта је урадио! :lol:

Написао је латинично Ц "C", па поред тога ћирилично "рби", па опет латинично "ja" и на исти начин намерно измешао ћириличне и латиничне карактере за "Рашка" и "Немањићи" како би направио овај јефтин трик! То изгледа исто као "Србија", али није Србија, није ни чудо што нема интернет резултата. :lol:

Какав матори преварант и манипулатор, не могу да верујем! Е, жали боже оне сиротане који купују његове књиге и помажу му да живи од шишања оваца! :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back