„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predstavljanje 13 ovk clanova koji su poginuli u borbi kao albanske civile i lazi protiv Srba (lazni izmisljeni zlocini i koncentracioni kampovi za eksterminacije) da se pocne bombardovanje Srbije i da Kosovo albancima.
Radmilo Stojanovic, Branislava Bozinovic, doktori lingvistike sanskricani Indusi sa predavanja iz Novog Sada su rekli istinu.
Radivoje Pesic je univerzitetski profesor u Rimu.

Sta imaju da kazu moderatori lekizan i cronnin na ovo zlonamerno anti-srpsko delovanje i progon i blacenje lazi o Radivoje Pesicu i Miloju Milojevicu.

Кажем да немаш појма о чему пишеш што се из твојих уписа јако добро види, и зато престани да спамујеш теме објавама и неким клиповима који везе са темом немају и да понављаш оно што ти је већ демантовано.
Такође престани да вређаш остале кориснике који се природно не слажу са тобом и да их називаш лажовима и антисрбима јер нити су то лажи нити си ти одређен да сортираш ко је овде Србин а ко није.

А посебно сам алергичан на те љубитеље неке интерконтиненталне миленијумске завере против Срба.

Znaci nije predstavljanje 13 ovk clanova lazno kao albanski civili da se vrse zlocini i propaganda protiv Srba, smisljena zavera i propaganda protiv Srba po tebi.
Lezikanova jedina krvica je sto je Partizanovac 😁

A ti ne da jos nista nisi dokazao nego se pokazalo da vecina onih u koje se kunes tvrdi suprotno.

Poslednja izmena od moderatora:
Nažalost, ipak Srbi nisu narod najstariji.

San ljudi iz grmlja su.

Ti ljudi su živa istorija čovečanstva, isto kao "divlja" plemena Amazonije, Australije...
Bušmani nemaju znojne žlezde - do te mere su prilagođeni surovom okruženju i načinu života koji su vodili desetinama hiljada godina. Savremena "civilizacija" im oduzima sve što su bili. Stavljajući tapiju i cenu na vodu, vazduh, bilje, životinje, zemljište i sve što je pod zemljom, naturajući im neprirodni sistem vrednosti nepovratno ih menjaju... Pojedina Amazonska plemena, sagledavši sve pogodnosti civilizovanog sveta, lepo su se zahvalila državi na saradnji i povukla dublje u prašume (dok ih još ima!)...

Pećina Šove u Francuskoj, starost pećinskog slikarstva procenjena na 30.000 - 35.000 godina
Nisam primetila scene lova, ali kompozicije su neverovatne... Nacrtane faze pokreta kod lavova su analizirali stručnjaci - iste su kao kod današnjih lavova. Čak su uočljive prirodne razlike u građi lobanje i tela između mužijaka i ženki. Sve je to oslikano na neravnim zidovima u dubini mračne pećine gde ni šišmiši ne lete... :lol: Osim namerno ostavljenih otisaka šaka na zidovima i realniog prikaza tadašnjeg životinjskog sveta, nema fonetskog zapisa - dakleM, to nije istorija...:rtfm: :lol: A kreativni Pećinko je, kanda, morao imati fotografsko pamćenje, sposobnost opažanja svakog detalja, vešte ruke i časove iz: crtanja, zoologije, taktike lova, akustike, optike... :lol:
Nalazište Gobekli Tepe, staro oko 12.000 godina je pravo čudo arhitekture sa svim njenim pratećim elementima... Reljefi i figurine prikazuju životinje, ali ne sadrže scene lova.. Kompleks je bio u funkciji oko 1500 godina, održavan je uz nadogradnju i onda su ga samo brižljivo zatrpali...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Göbekli_Tepe
Matematika, geometrija, statika, astronomija, geologija - odabir materijala za izgradnju i tehnika obrade kamena... sve na gomili ... Nema zapisa reči - valda su sve to gradili i oblikovali iz glave bez zapisivanja mera i planova ... dakleM ni to nije istorija! :rtfm::lol:

Rondele - ostaci stari nešto više od 7000 godina, ima ih i na našem prostoru:
https://www.vreme.com/cms/view.php?id=1575857&print=yes
Arheoastronomi stidljivo ukazuju na to da su one bile opservatorije i da su ljudi pažljivo pratili kretanje Sunca, Meseca.i zvezda - kalendar... Prvi zapisi na predmetima uglavnom su predstavljali brojeve i nebeske pojave... To što neko ne ume da ih očita i protumači ako nisu u formi pisane reči - to je već druga stvar... :rtfm: :lol:

Pi
bajo. Tebi sam napisao da me se ne obracas.
Ko tvrdi i sta tvrdi surpotno od mene navedi.
Dao sam sve moguce dokaze, ti i tvoja kompanija smislja lazi i konstrukcije i ne daje nikakve dokaze.
Psi laju, karavani prolaze, sta da ti kazem.

Dokazano i pokazano da si u zabludi vise puta. A jedino sto imas kao odgovor su yt klipovi koje postavljas do besvesti. Zatvoren si u svoj svet i kad neko probije taj balon u kom zivis autisticno vristis na njega

bajo. Ti si zlonamerni lazov koji truje lazima.
Postavljao sam naucne studije iz raznih oblasti.
Navedi ko sta tvrdi suprotno od mene.
Harlad Harman i San Vin tvrde za koje pismo da je najstarije i pocetak svetske pismenosti.
Gde je snimak sa predavanja Harmana i Vina u Novom Sadu 2004 koje je jedno od najbitnijih predavanja u svetu.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.293.html:199867-Ode-pismo-iz-Srbije

https://www.srpskadijaspora.info/vincansko-pismo-i-znaci-vremena-civilizacije-i-deo/

http://www.koreni.rs/vincansko-pismo-je-samo-za-pismene/

Autosovinisti napali mrtvog heroja!

Ne moze godina proci bez bar jedne velike svinjarije autosovinista sa Filozofskog fakulteta u Beogradu. U prosorosevskim medijima objavljena je vijest kako je 140 "strucnjaka" potpisalo peticiju protiv udruzenja "Milos Milojevic". Autosoviniste naravno predvode notorna Dubravka Stojanovic i beskrupulozni Radivoj Radic.

Milos Milojevic je jedan od najvecih srpskih istoricara svih vremena, clan Srpske akademije nauka. Covjek koji je otkrio mnoge nepoznate i zaboraveljne dokumente (medju kojima i "Decansku hrisovolju), koji je zivot proveo na terenu skupljajuci narodne pjesme i predanja, obilazeci manastire i arhive za koje tadasnji istoricari nisu znali ni da postoje. Koliko je Milojevic bio ispred svog vremena govori cinjenica da je za potvrdu mnogih njegovih teza trebalo cekati gotovo 150 godina, pa je tako arheologija tek nedavno otkrila kraljicu iz 9. stoljeca o kojoj je prvi pisao upravo on, a moderna geneticka istrazivanja potvrdjuju za one vrijeme naucno-fantasticnu Milojevicevu tvrdnju da su nasi preci stigli i do Indije. Uz sve to Milos Milojevic je bio ratnik i heroj drugog srpsko-turskog rata, sa orednom Takovskog krsta svih 5 stepena.

Kome moze smetati takav heroj i udruzenje koje cuva njegovo nasljedje? Pa moze smetati Dubravki Stojanovic, sampionu autosovinizma. O Dubravki Stojanovic dovoljno je reci samo jedno: kad bi u istoj emisiji o Srbima govorili Ante Pavelic i Dubravka Stojanovic, Pavelic bi zvucao razumno. Smeta Milojevic i Radivoju Radicu, neznalica koja je karijeru izgradila pljujuci uglavnom mrtve ljude koji nemaju nacina da mu odgovore. Medju tih 140 tzv. "strucnjaka", 99 posto njh se sa srednjovjekovnom istorijom posljednji puta srelo u osnovnoj skoli, ali to ne sprijecava razne antisrpske medije da ih proglasavaju "strucnjacima".

Kao jedan od Milojevicevih grijeha "strucnjaci" navode da je tvrdio da su Srbi zivjeli u Maloj Aziji. Vise od 1000 godina prije Milojevica o tome pise Teofan Ispovjednik u svom djelu "Kronike" za koje ti "strucnjaci" nikad nisu culi. I oni nekog prozivaju da je "pseudoistoricar"?!

Prosli vikend su nebrojni autobusi iz Srbije krenuli prema Kosovu u tradicionalni obilazak srpskih manastira. Pricao sam sa ljudima kojima su nedostajale rijeci da opisu ono sto su tamo vidjeli i dozvijeli. Takvo bogatstvo, takva uzvisena kultura i umjetnost, toliko svetinja na tako malo mjesta, to nema nigdje drugdje na kugli zemljjskoj. Nije redak slucaj da vojnici KFOR-a iz zapadnih zemalja, iako ne razumiju ni rijec srpskog, poslije nekog vremena postaju vjernici, nek od njih se cak i krste u tim manastirima.

I sta rade tzv. "strucnjaci", umjesto da se bore za ocuvanje tih svetinja, umjesto da istrazuju Avalu i Radan planinu gdje leze brojni zaboravljeni gradovi, umjesto da zastite arheoloske lokalitete u Srbiji koja je prva na svijetu po broju predantickih arheoloskih nalazista (a vecina nije istrazena) oni u najgorem tabloidnom maniru napadju mrtvog heroja i ljude koji cuvaju sjecanje na njega.

Uskoro dolazim u Srbiju pa ce "strucnjaci" imati priliku da iznesu svoje stavove na mojim javnim predavanjima i da pokazu ko su i sta su! Moze i svih 140 zajedno. 45 godina ste nas ucili komunisticke lazi, pa danas vise nema jednog covjeka koji vam vjeruje: "da je pas spasio zivot druga Tita bacivsi se pred geler". Milosa Milojevica ce pamtiti generacije, a vaseg imena ce se sramiti i vasi unuci, u istoriji cete biti zapisani samo kao patoloska pojava, kao metastaze i tumor.

Potpisite peticiju podrske udruzenju Milos Milojevic: https://www.peticije.online/245121?uv=18798892

Goran Šarić

Goran Saric.jpg

Ne vidim ovde neka značajna imena koja cenim, da li su zaboravili da ih animiraju ili su oni uskratili svoj potpis zbog imena koja se tu već nalaze?

To nije uopšte bila neka velika peticija, već deklaracija četvorice autora teksta; dakle pored profesora Radića, Pilipovića, Marjanovića i Uzelca. Gotovo poluspontano, u strašno kratkom vremenskom roku jednom broju ljudi je prosleđen tekst da bi se potpisali u znak podrške, pa je zato ispalo tako kako jeste.

Dr Vladimir Krivošejev, rođen je 28.12.1963. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. godine. Na Fakultetu za medije i kulturu Univerziteta Megatrend je magistrirao 2008. godine, a doktorirao na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu 2011. godine. U Školi je angažovan od 06.02.2019 godine i ima zvanje predavača van radnog odnosa za užu naučnu oblast Marketing i trgovina. Zaposlen je u Narodnom muzeju Valjevo kao kustos istoričar – muzejski savetnik.
vladimir_krivosejev.jpg

https://vipos.edu.rs/index.php/sr/2017/02/02/krivosejev-dr-vladimir/

Докторирао на Факултету драмских уметности Универзитета уметности у Београду, на катедри за менаџмент у култури, на тему менаџмента музеја.

У току својих 56 година живота, осим неколико библиографија и прилога за туристичке водич, објавио:

„Ваљево, настанак и развој града – прилози за урбану историју од првог помена до средине 19. века“, Ваљево, ИП Центрекс, 1997, 180.
Војвода Јаков Ненадовић“ – скице за биографију, Ваљево – Београд, Министарство унутрашњих послова, 2001, 116.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Владимир_Кривошејев

Na FB stranici Nauka uzvraća udarac Jovanu I. Deretiću (gde je Forum Krstarice zahvaljujući @Scott Isle postao poznat :lol: ) i Krivošejev skreće pažnju:

Krivosejev.PNG

http://klnran.ru/?fbclid=IwAR3K8KYD8W8kEwIAzIJK52eJ5fGdp9v6ps0U-OuT8eayvjc1vEcyE1i3h78

Možda nije potrebno baš, ili finansijski razumno da SANU po uzoru na Ruse oformira i celu komisiju za borbu protiv ovih stvari, ali svakako je za pohvalu veće angažovanje.

Iz te perspektive, ovaj apel deluje benigno, gotovo neprimetno i ne preterano (a svakako dovoljno) značajno.

Radivoje Pesic je univerzitetski profesor u Rimu.

Ne, nije. Panteliću, ma šta god ti mislio o meni, jednu stvar mora da znaš — ja kada nešto otkrijem, to odmah podelim, pošteno. Npr. davno pre više godina, pre nego što je uopšte i toliko svega bilo na internetu kao danas, ja sam istraživao malo Olgu Luković Pjanović. Sumnjajući u tvrdnje koje se iznose u vezi njene biografije, da nisu možda plod mašte kao što je i slučaj sa mnogim drugim primerima alternativaca, želeo sam da proverim da li je zaista bila na Sorboni, ili je to izmišljeni podatak. I, zaista, evo je u nacionalnom arhivu u Parizu. Evo Olginih dokumenata opet (s obzirom da su sve stare slike bile pobrisane prilikom prebacivanja na novi vid foruma):

0001.jpg

0002.jpg

Ovako nešto, pa ni makar naizgled slično, za Radivoja Pešića ne postoji. Igle u plastu sena sam tražio; otpad u italijanskoj kanalizaciji prevrtao, tražeći makar neke tragove Pešića u Italiji. I nema ih. Ne postoje nikakvi podaci u akademskoj zajednici u Rimu, Milanu, niti igde drugde. Jednostavno, sve je izmišljeno u vreme kada internet nije postojao (pa tako ni moderna telefonija) i kada su takve prevare i lažna predstavljanja bili mnogo češća pojava nego danas. Sve malo što se da uhvatiti o Pešićevom boravku u Italiji jeste saradnja sa jednim Srbinom, Nikolom Dugandžijom, koji potom menja svoje ime da bi zvučao više kao Italijan, otvara jedno poduzeće i štampa jedan godišnjak, od 1985. do 1987. godine. To izdanje (Euroannales) nema nijednog eminentnog italijanskog naučnika, niti se iko osvrtao ili citirao. Dakle napravljeno je, vrlo svesno (i to izdavano u nekoliko primeraka u više godina, da ne bi bilo previše očigledno) kao pokriće za prevaru.

Ja ne znam zašto je to toliko teško shvatiti jer svako ko ima tri grama mozga može te stvari da poveže i zaključi da su obrisi puta (odlazak u inostranstvo i stvaranje pokrića radi lažnog predstavljanja) Radivoja Pešića, bukvalno, šablonski primer prevare. Da nije tako, da je zaista bio negde univerzitetski zaposlen, da ima naučna dela, ja bih ih naveo kao što sam učinio sa Olgom Luković Pjanović i svim drugima kad god se moja sumnja pokazala kao neosnovana.

Nije to taj Bojan Arbutina, već ovaj:
Хвала на исправци, радујем се да је тако
Да је образац за петицију садржавао и део за звања или макар тренутно запослење потписника, не би било грешке.

Opcije su - (1) zadražati sadašnji naziv i (2) vratiti originalni.
Како беше тај "оригинални"?

Ja sam za Istorija na osnovu naucnog metoda vs wishful thinking za lozenje raje

Ti nisi ni za sta. Ti nemas pojma ni o cemu. Ti si tvrdio da svi dokazi govore o seobi Slavena. A to je potpuna laz jer ne postoji niti jedan jedini dokaz. Dakle, ti veze nemas ni sa cim. Tvoja jedina uloga ovde je trovanje javnog prostora.

Ti nisi ni za sta. Ti nemas pojma ni o cemu. Ti si tvrdio da svi dokazi govore o seobi Slavena. A to je potpuna laz jer ne postoji niti jedan jedini dokaz. Dakle, ti veze nemas ni sa cim. Tvoja jedina uloga ovde je trovanje javnog prostora.
Ljubi te brat nemoj ti pukne kapilar

Radivoje Pesic je bio univerzitetski profesor. Nemam razloga da sumnjam u gomilu srpskih akademika Dusicu Grbic, biografiju koju je pisala Vesna Pesic o svom ocu, jer niko nije smisleno osporio biogarfiju, a verujem da bi u roku od par sekundi da je stvarno laz.
Briga me sta ti mozes i ne mozes da nadjes na netu. Znaci ako ti ne mozes da nadjes na netu naucnika on ne postoji i prevarant je.
Evo ja ne mogu da nadjem na netu gomile stvari i naucnih radova koji su u toku nekoliko meseci zlonamerno obrisani, nema ih na netu, unisteni sa celog neta, a bili su pre prisutni, a ti radovi idu u korist, dokazuju par ekselans istinitu istoriju Srba i drugih evropljana protiv danasnje lazne istorije.
Bezanje srpskog naucnika u inostranstvo koji se bavi srpskom istinitom istorijom za vreme tita je sablonski primer prezivljavanja pod komunizmom.

To nije uopšte bila neka velika peticija, već deklaracija četvorice autora teksta; dakle pored profesora Radića, Pilipovića, Marjanovića i Uzelca. Gotovo poluspontano, u strašno kratkom vremenskom roku jednom broju ljudi je prosleđen tekst da bi se potpisali u znak podrške, pa je zato ispalo tako kako jeste.
Ozbiljni ljudi to ne rade na taj način.

Nije. Uostalom naknadno je promenjen po Radićevom vkusu.

Ajde da glasamo.

Da je tako onda ne bi bilo ovog fiktivnog "Bečko-berlinska"

Svašta, vidiš da su prevaranti ovi što su doktorirali. Stvarno svašta. :kafa:

To nema nikakve veze sa onim što smo ja i Pantela raspravljali.

Ja i dalje tvrdim:
1. Da Pešić nije bio univerzitetski profesor (univerziteti tipa šega-mega se ne računaju) i da nije doktorirao u Italiji na nekom priznatom univerzitetu. Cela priča je smišljena, verovatno od strane njegovih potomaka tj Vesne Pešić, kako bi se njegovom nenaučnom radu dao kredibilitet. Tačnije cela njegova naučna biografija je izmišljena.
Dokaz za to:
- nema nikakvih informacija o univerzitetu na kome je radio, tj o njemu kao zaposlenom
- nema njegovog doktorata i njegovih naučnih radova (monografija, članaka, studija...), ako je stvarno profesor mora da ih je bar stotinu

2. Da je njegovo delo naučno neutemeljeno tj da vinčansko pismo koje je navodno otkrio ne postoji.
Dokaz za to:
- nema NI JEDAN JEDINI arheološki artefakt na kome se vide tekstovi sa Pešićevim vinčanskim simbolima

Dakle ko se ne slaže neka da dokaz koji govori suprotno i da stavimo tačku više na to.

Molim da se promjeni naslov teme, niti je zvanična istorija "bečko-berlinska", niti je ova alternativna srpska istorija "valjevsko-vandalijska"...
Znači naslov, zvanična istorija vs srpska autohtona škola (i da se izbriše tačka poslije vs)... ili da se zaključa tema... ako ćemo ozbiljno da diskutujemo... ako ćemo da se zezamo, može i ovako!
Šta je zvanična srpska istorija? Ko je odredio da je zvanična, zašto i na osnovu kojih i kakvih dokaza? Stvarno me interesuje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back