„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hmmm :think:
"Stevan Tomović stručni saradnik na Institutu za nacionalnu istoriju"
Privatni "institut" koji obezbedjuje "образовање (!) и друге услуге(!?) које су у складу са историјским чињеницама". Institucjija naravno nije akreditovana a nalazi se u "procesu" akreditacije još od osnivanja, a deo je sumnjive mreže pod nazivom Centar za prirodnjačke studije koji takođe nudi razne usluge od škole jahanja do kurseva hebrejskog. (verovatno kod istih predavača :) )

Pošto cenim da u ovoj zemlji još uvek nema toliko velikih bolida da plate školovanje* u neakreditovanoj instituciji sa, najblaže rečeno, nestručnim nastavnim kadrom, postavlja se pitanje ko finansira tu organizaciju samozvanih stručnjaka za sve od jahanja, istorije, jezika pa do lečenja raka prirodnim putem !!!!

Linkovi:
http://istorija.herobo.com/onama.htm
http://www.creation6days.com/index.html

*(skoro 1000€ i cena polaganja ispita 60€ - verovatno isti sistem polaganja kao na megatrendu)

Kaže na kraju knjige "Doktorirаo je istoriju nа Institutu zа nаcionаlnu istoriju, SAD."

Je li to laž?

Hmmm :think:
"Stevan Tomović stručni saradnik na Institutu za nacionalnu istoriju"
Privatni "institut" koji obezbedjuje "образовање (!) и друге услуге(!?) које су у складу са историјским чињеницама". Institucjija naravno nije akreditovana a nalazi se u "procesu" akreditacije još od osnivanja, a deo je sumnjive mreže pod nazivom Centar za prirodnjačke studije koji takođe nudi razne usluge od škole jahanja do kurseva hebrejskog. (verovatno kod istih predavača :) )

Pošto cenim da u ovoj zemlji još uvek nema toliko velikih bolida da plate školovanje* u neakreditovanoj instituciji sa, najblaže rečeno, nestručnim nastavnim kadrom, postavlja se pitanje ko finansira tu organizaciju samozvanih stručnjaka za sve od jahanja, istorije, jezika pa do lečenja raka prirodnim putem !!!!

Linkovi:
http://istorija.herobo.com/onama.htm
http://www.creation6days.com/index.html

*(skoro 1000€ i cena polaganja ispita 60€ - verovatno isti sistem polaganja kao na megatrendu)
Ma đubre jedno neopevano.

Nego, ovo što pieše u radu...
Mislim na to nemaš primedbi?

Kaže na kraju knjige "Doktorirаo je istoriju nа Institutu zа nаcionаlnu istoriju, SAD."

Je li to laž?

Jeste.

Institut za nacionalnu istoriju Miroljuba Petrovića je jedna NVO u Sjedinjenim Američkim Državama i nema apsolutno nikakvu akreditaciju tamo.

Iako se na sajtu te nevladine udruge tvrdi da je u toku proces dobijanja akreditacije od nadležnih institucija Republike Srbije, ta informacija je netačna. Miroljub Petrović nije podnio nikakav zahtjev za akreditaciju niti ima namjere. Jedino što je izrazio povodom ovoga jeste da mu je želja da kroz evroatlanske integracije i priključenje Evropskoj uniji i Zapadu ostvari akreditaciju, tako što će u Srbiji te "američke" diplome biti priznate (pri tome, naravno, lažno tvrdeći da ima akreditaciju u Americi).

U suštini, sve je to jedna prevara sa ciljem da se od naivčina izmuzu pare. A laž je i da je uopšte doktorirao, jer taj tobožnji "Institut" dijeli isključivo "diplomirani istoričar" sertifikate, bez opcija poslijediplomskog usavršavanja...

Poslednja izmena:

Je li to laž?

Prva greška onaj pdf koji je Ahil postavio nazivaš knjigom. Bar dok ne vidimo prvu stranu gde je i kada objavljeno (i sa kojom recenzijom naravno) to ostaje na nivou kolumne ili bloga raspuštene domaćice.

Druga greška - nisi pogledao linkove koje sam postavio, a video bi da je središte pomenutog instituta baš u SAD-u. Dakle totalno je nebitno da li je ili nije Stevan doktorirao već gde je doktorirao: na neakreditovanoj ustanovi sa naučnim kvalitetom ispod megatrenda, gde sad i radi....

Ma đubre jedno neopevano.

Još sam pri čistoj svesti i zdravoj pameti pa mi ne pada na pamet da trošim vreme čitajući 200 i kusur strana uzalud. Svako treba da ima procenu šta treba čitati a šta u širokom krugu izbegavati u ovom moru šunda, e ja ovde povlačim liniju.

Kao što rekoh Mrkalju daj pune bibliografske podatke da vidimo da li je stvarno naučni rad ili pisanije skupljeno u pdf, pa se možda i nakanim da pročitam šta je Stevan napisao.

PS Po tvojoj uvodnoj reakciji mogu samo da pretpostavim da spadaš u grupu ljudi od kojih je ova kvazinaučna institucija izvukla pare. Iskreno se nadam da grešim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A sad videh i da si pdf Stevanovog pisanija pokupio sa sajta Centra za prirodnjačke studije !

Poslednja izmena:
Druga greška - nisi pogledao linkove koje sam postavio, a video bi da je središte pomenutog instituta baš u SAD-u. Dakle totalno je nebitno da li je ili nije Stevan doktorirao već gde je doktorirao: na neakreditovanoj ustanovi sa naučnim kvalitetom ispod megatrenda, gde sad i radi....
А и адреса им има смешну грешку:

8786 116th street # A 11
Richmond Hull, New York 11418.

Richmond Hull не постоји. Hull значи труп, сандук, магацин пушке, љушка. Постоји Richmond Hill са истим осталим подацима, међутим кад се адреса погледа на Google Maps, ради се о апартману у једној стамбеној згради у Queens-у. У таквој згради по закону не може бити никакав институт за високо образовање. Можда је грешка у адреси намерна и потребна да се би се сакрила нелегална делатност од америчких власти.

Poslednja izmena:
А и адреса им има смешну грешку:

8786 116th street # A 11
Richmond Hull, New York 11418.

Richmond Hull не постоји. Hull значи труп, сандук, магацин пушке, љушка. Постоји Richmond Hill са истим осталим подацима, међутим кад се адреса погледа на Google Maps, ради се о апартману у једној стамбеној згради у Queens-у. У таквој згради по закону не може бити никакав институт за високо образовање. Можда је грешка у адреси намерна и потребна да се би се сакрила нелегална делатност од америчких власти.

Može da postoji, ukoliko se nalazi samo na papiru. Možda i nije greška, već je to onaj stan Miroljuba Petrovića na koji su sve te fatamorganske institucije navodno prijavljene u Sjedinjenih Državama. Na sajtovima drugih tzv. "instituta" koji navode tu adresu među kontaktima nalazi se dobra adresa, bez lapsusa.

Inače, da se nadovežem na Hamilkara, pored jahanja, istorije, lečenja raka i sličnog, dotični institut se bavi i prirodnom medicinom - http://inm.freeiz.com/contact.htm
http://www.institutpm.com/

..kao i režijom, glumom i dramaturgijom (Fakultet umetnosti) - http://inm.freeiz.com/contact.htm

..i, na kraju, ne zaboravimo ni organsku poljoprivredu: http://institutop.com/kontakt.htm

No, na kraju krajeva, i sami Centar za prirodnjačke studije Miroljuba Petrovića jeste jedna prilično jadno orkestrirana prevara. Kolegijum koji je predočen, lažan je, te se tu ljudi nalaze i navode bez apsolutno ikakvih znanja. Zbog toga će biti da g. Tomović nije nikada uopšte ni diplomirao na njemu (a kamoli doktorirao), već je samo sastavni dio prevare skupa sa njegovim saradnikom, gospodinom Petrovićem.

Dotična knjiga...

Istorija-Hrvata-veliki-vatikanski-falsifikat_slika_L_43165105.jpg

..nastala je kao pokušaj mamiparisanja sličan svim ovim ostalim poduhvatima. Slično se može reći i za prethodnu, ništa manje pompeznu, Tomovićevu knjigu:

p028540c0.jpg

Ono što se vidi jeste da je u međuvremenu (između 2012. i 2015. godine) gospodin Tomović samom sebi dodijeio doktorsku titulu...

Poslednja izmena:
Može da postoji, ukoliko se nalazi samo na papiru. Možda i nije greška, već je to onaj stan Miroljuba Petrovića u koji su sve te fatamorganske institucije navodno prijavljene u Sjedinjenih Državama. Na sajtovima drugih tzv. "instituta" koji navode tu adresu među kontaktima nalazi se dobra adresa, bez lapsusa.
Да, као што кажеш, може да легално постоји уколико се тамо не одржавају предавања пред скупином људи, итд.

Баш ме занима ако овом делатношћу Томовић зарађује довољно да би живео у Queens-у, то јест најмање две-три хиљаде долара месечно за врло скроман живот једног лица.

Poslednja izmena:

Koji bi bio smisao ako bismo gubili toliko vremena da i svako najgore smeće čitamo? To je vrijeme života koje se ne može nikako vratiti.

Uzmimo i da se dogorimo da izvršimo analizu knjige, stranu po stranu, i kada je cijelu seciramo i kada se na kraju pokaže koliko sve tamo gluposti koje nemaju nikakve veze sa realnošću pišu, šta onda poslije? Hoćeš li onda promijeniti mišljenje i nikada više postavljati ponovo neki pamfletistički otpad, i tražiti da se kritikuje djelo, a ne autor? Ili ne, pa tako u krug, iznova i iznova?

Tokom proteklih godinama bio sam u prilici da analiziram gluposti koje su razni autori pisali, od Olge Luković Pjanović, Jovana I. Deretića, Slobodana Jarčevića, Miodraga Milanovića i mnogih drugih. Na moje veliko razočaranje, uvijek se to završavalo tako što kada se nešto napisano konačno raskrinka ide neka nova bedastoća. I tako do besvijesti.

Na Tomovićevoj paškvili ne treba trošiti ni trunku dragocjenog vremena, kako radi očuvanja mentalnog zdravlja, tako i da se ne napuni mozak lavirintom notornih gluposti koje se tamo nalaze. Na kraju krajeva, šta se može uopšte i očekivati od jednog prevaranta? :zblesav:
Ta knjiga ima jedno ciljano čitalačko tijelo: naivčine (i, svakako, one sa džepom). I ako ti insistiraš da zaista neko čita to od dokazanog prevaranta, onda ću ja biti mnogo blaži i zamoliti te da pažljivo pregledaš svih 8. sezona serijala Ancient Aliens.

Počni od ovog:

Poslednja izmena:
Jeste.

Institut za nacionalnu istoriju Miroljuba Petrovića je jedna NVO u Sjedinjenim Američkim Državama i nema apsolutno nikakvu akreditaciju tamo.

Iako se na sajtu te nevladine udruge tvrdi da je u toku proces dobijanja akreditacije od nadležnih institucija Republike Srbije, ta informacija je netačna. Miroljub Petrović nije podnio nikakav zahtjev za akreditaciju niti ima namjere. Jedino što je izrazio povodom ovoga jeste da mu je želja da kroz evroatlanske integracije i priključenje Evropskoj uniji i Zapadu ostvari akreditaciju, tako što će u Srbiji te "američke" diplome biti priznate (pri tome, naravno, lažno tvrdeći da ima akreditaciju u Americi).

U suštini, sve je to jedna prevara sa ciljem da se od naivčina izmuzu pare. A laž je i da je uopšte doktorirao, jer taj tobožnji "Institut" dijeli isključivo "diplomirani istoričar" sertifikate, bez opcija poslijediplomskog usavršavanja...

Смешан си као "биоскоп", вазда седиш у доњем партеру, где вичеш момцима, који јесу одозго"да макар шарају, ако , је и , могуће"!

Koji bi bio smisao ako bismo gubili toliko vremena da i svako najgore smeće čitamo? To je vrijeme života koje se ne može nikako vratiti.

Uzmimo i da se dogorimo da izvršimo analizu knjige, stranu po stranu, i kada je cijelu seciramo i kada se na kraju pokaže koliko sve tamo gluposti koje nemaju nikakve veze sa realnošću pišu, šta onda poslije? Hoćeš li onda promijeniti mišljenje i nikada više postavljati ponovo neki pamfletistički otpad, i tražiti da se kritikuje djelo, a ne autor? Ili ne, pa tako u krug, iznova i iznova?

Tokom proteklih godinama bio sam u prilici da analiziram gluposti koje su razni autori pisali, od Olge Luković Pjanović, Jovana I. Deretića, Slobodana Jarčevića, Miodraga Milanovića i mnogih drugih. Na moje veliko razočaranje, uvijek se to završavalo tako što kada se nešto napisano konačno raskrinka ide neka nova bedastoća. I tako do besvijesti.

Na Tomovićevoj paškvili ne treba trošiti ni trunku dragocjenog vremena, kako radi očuvanja mentalnog zdravlja, tako i da se ne napuni mozak lavirintom notornih gluposti koje se tamo nalaze. Na kraju krajeva, šta se može uopšte i očekivati od jednog prevaranta? :zblesav:
Ta knjiga ima jedno ciljano čitalačko tijelo: naivčine (i, svakako, one sa džepom). I ako ti insistiraš da zaista neko čita to od dokazanog prevaranta, onda ću ja biti mnogo blaži i zamoliti te da pažljivo pregledaš svih 8. sezona serijala Ancient Aliens.

Počni od ovog:

Bolje da ne pričamo o glupostima i mentalnom zdravlju.

Ja ni u 6. razredu osnovne škole nisam mogao da progutam priču koje se drži zvanična istoriografija.

Inače, ti Sloveni, iz Vizantijskih izvora, što iz istočne Vlaške upadaju u Vizantiju su u stvari Huni.
Istu grupu čas zovu Sklavenima, čas Skitima čas Hunima.

I sam naziv Sklaven, je od turkijske reči koja znači nadzornik (Srbin prevedeno na turkijski). saqlav

Koja su lična imena vođa tih Slovena?
A koja panonskih Ostrogota roda Amikenaca, pardon Amala (Velimir recimo, pa Tuđimir)?
A koja Huna (Dinčić(Dangić), Đurić, Sandilić...).
Ilira? (Risto, Bato)
A koja rodonačelnika Hrvata?
I otkud kod germana tata, otac (kažu Atila od gotskog ata - otac), i što je Atilin brat bledi? A Ilinka?
:per::per:

Poslednja izmena:

Apsolutno si u pravu ! Brzo je ćutke prešao preko jedne glupost i sad već postavlja novu:

Inače, ti Sloveni, iz Vizantijskih izvora, što iz istočne Vlaške upadaju u Vizantiju su u stvari Huni.
Istu grupu čas zovu Sklavenima, čas Skitima čas Hunima.

I sam naziv Sklaven, je od turkijske reči koja znači nadzornik (Srbin prevedeno na turkijski). saqlav

Koja su lična imena vođa tih Slovena?
A koja panonskih Ostrogota roda Amikenaca, pardon Amala (Velimir recimo, pa Tuđimir)?
A koja Huna (Dinčić(Dangić), Đurić, Sandilić...).
Ilira? (Risto, Bato)
A koja rodonačelnika Hrvata?
I otkud kod germana tata, otac (kažu Atila od gotskog ata - otac), i što je Atilin brat bledi? A Ilinka?
:per::per:

I tako do besvesti.... Šta bi sa onim snimkom DAI ? Toliko frke toliko galame i na kraju ništa. Kao i sve kod "autohtonista" teatralno uz buku (na sav doboš) a na kraju mućak.

Ja ni u 6. razredu osnovne škole nisam mogao da progutam priču koje se drži zvanična istoriografija.

Pre će biti da je problem u tebi a ne u "zvaničnoj istoriografiji" !!!

Hamilkara[/B], pored jahanja, istorije, lečenja raka i sličnog, dotični institut se bavi i ...

Nisam ja Hamilkar već njegov sin Hanibal z:shock:
Onaj što je sa slonovima preko Alpa krenuo u šoping po Italiji z:)
Tunisia_Hannibal_Crossing_Alps.jpg

Poslednja izmena:
Apsolutno si u pravu ! Brzo je ćutke prešao preko jedne glupost i sad već postavlja novu:
I tako do besvesti.... Šta bi sa onim snimkom DAI ? Toliko frke toliko galame i na kraju ništa. Kao i sve kod "autohtonista" teatralno uz buku (na sav doboš) a na kraju mućak.
Pre će biti da je problem u tebi a ne u "zvaničnoj istoriografiji" !!!
Kakav snimak?
...
Slovenski je lingua franca hunskog carstva, posle smrti Atile. Slično kao kasnije u bugarskom.

Poslednja izmena:
"Rimska se vojska približilaGetima (Gtaij) to je (tim) barbarima staro ime"
"Gete , to jest gomile Slavena pljačkali Traciju
Teofilakt

456. god.  Atilini sinovi napadaju Gote u dananjoj Slavoniji i nakon poraza povlače se u područja sjeverno od donjeg Dunava,150
469. god.  Atilin sin Dincik napada Basijanu u istočnom Srijemu, ali se poražen vraća u područja sjeverno od donjeg Dunava.151
Ovdje nas u prvom redu zanima hunski vladar Dincik.
http://documents.tips/documents/etnogeneza-slavena-margetic.html

Poslednja izmena:
Snimak DAI iz Francuske nacionalne biblioteke. Nije bilo upućeno tebi već se ovde pokrenula rasprava sa raznim teorijama zavere oko spisa DAI iz 11 veka, kada su konačno dobili snimak izvora svi ćute i niko ga više ne pominje.

tako bi trebalo uvek diskutovati. argumentovano. politička istorija je puna smeća pa su ljudi počeli sumnjati u sve i svja.

meni se, kao velikoćetniku, svidio taj DAI. baš u delu gde ne bi trebalo biti sumnje njegovu istinitost. a to je priča o stanju stanovništva u autorovo vreme. srbi svuda. humska zemlja. otoci... a hrvati su velikopsednici. malobrojni feudalci. najverovatnije avari/hazari...z:mrgreen:

druga je stvar poreklo tih srba. tu autor nije savremenik već samo prepričava.

"Rimska se vojska približilaGetima (Gtaij) to je (tim) barbarima staro ime"
"Gete , to jest gomile Slavena pljačkali Traciju
Teofilakt

456. god.  Atilini sinovi napadaju Gote u dananjoj Slavoniji i nakon poraza povlače se u područja sjeverno od donjeg Dunava,150
469. god.  Atilin sin Dincik napada Basijanu u istočnom Srijemu, ali se poražen vraća u područja sjeverno od donjeg Dunava.151
Ovdje nas u prvom redu zanima hunski vladar Dincik.
http://documents.tips/documents/etnogeneza-slavena-margetic.html

Je li to vojvoda Dangić?!

Slažem se; baš zato i ne treba trošiti životnu energiju na slova koja izbacuje Stevan Tomović.

Je li u pitanju rezistentnost na nedokazano i sklonost kritičkoj misli - ili, možda, ipak nešto sasvim drugo (sklonost teorijama zavjere)?

Ovdje u slučaju gospodina Stevana Tomovića očigledno si pao ispit...

Poslednja izmena:
U sustini nista nije 100 % sigurno pa svako moze i da veruje da su Sloveni ziveli na porduciju balkana za vreme Isusa Hrsta i ranije. Ali dokaza nema, ima dokaza za seobu Slovena.

Naprimer Podgorica Mali je jednom reko da su svi pismeni Crnogorci se smatrali Srbima, a narod nije i nije primilo kod njih. To je klasicna imunizacija jer to niko ne moze da razbije. Jer samo pismeni su napisali nesto o nacionalnom osecanju.

Ali to je vrsta vere i ako hoces da to ide u domen nauke treba dokaza, izvora i arhijeloskih okrica. I toga nema.

Poslednja izmena:
Значи потврђујеш да си Сребрена. А ово што си написала нећу да преведем јер ипак је ово мање-више пристојан форум.

Krsto Krcun Dragović (što bi trebalo da je, ukoliko sam ga dobro shvatio, Videnov identitet) već duže vrijeme piše na internetu i postoje određene stilske razlike između njega i Srebrene (tj. jezičke). Istina jeste da je vrlo interesantno što obrađuju iste teme i koriste gotovo iste izvore, što opet može značiti da Srebrena, koja je poznata po kopiranju velikih sadržaja sa drugih foruma i sa blogova, samo koristi Videnov materijal. Posebno jeste interesantno, doduše, što se jedno pojavi kada drugo ode i tako naizmjenično.

No, da se stavi stvar na kraj, nadležna moderacija može izvršiti provjeru naloga i dati ujedno i definitivni odgovor.

Krsto Krcun Dragović (što bi trebalo da je, ukoliko sam ga dobro shvatio, Videnov identitet) već duže vrijeme piše na internetu i postoje određene stilske razlike između njega i Srebrene (tj. jezičke). Istina jeste da je vrlo interesantno što obrađuju iste teme i koriste gotovo iste izvore, što opet može značiti da Srebrena, koja je poznata po kopiranju velikih sadržaja sa drugih foruma i sa blogova, samo koristi Videnov materijal. Posebno jeste interesantno, doduše, što se jedno pojavi kada drugo ode i tako naizmjenično.

No, da se stavi stvar na kraj, nadležna moderacija može izvršiti provjeru naloga i dati ujedno i definitivni odgovor.

Добро, хвала.

Узгред, Крцун или тачније Крчун, (Crăciun) је изворно влашко име.

Poslednja izmena:
U sustini nista nije 100 % sigurno pa svako moze i da veruje da su Sloveni ziveli na porduciju balkana za vreme Isusa Hrsta i ranije. Ali dokaza nema, ima dokaza za seobu Slovena.

Naprimer Podgorica Mali je jednom reko da su svi pismeni Crnogorci se smatrali Srbima, a narod nije i nije primilo kod njih. To je klasicna imunizacija jer to niko ne moze da razbije. Jer samo pismeni su napisali nesto o nacionalnom osecanju.

Ali to je vrsta vere i ako hoces da to ide u domen nauke treba dokaza, izvora i arhijeloskih okrica. I toga nema.
Što se Srba tiče nije u pitanju seoba već rekonkvista.
...
Dok su Hrvati pod upravom Huna.
Srbi su ostali pod Totilom.
Malobrojna vojna elita se spustila u Dalmaciju, koja je isto pod Totilom.

Kao što je Borna, sa družinom, iz Negotinske Krajine došao u Hrvatsku i postao knez Hrvata.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back