„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imamo i činjenicu prostog razuma da se ime Slovena prvi put javlja u 5. veku (ako se ne varam) preko Dunava? Da li to znači da ih pre tog perioda tamo nije bilo?

Ne samo to, nego se u anticko doba preko Dunava spominjaju drugi narodi: Dacani, Geti, Sarmati, itd. A Sloveni ne. Spominja se onomastika i toponimija i hidronimija koje takodje nisu slovenske.

Kolegama autohtonim:

10896869_1628591950695316_4681329679685596748_n.jpg

:pivce:

Čak je i "Telegraf" čuo da je BB škola propala "nedavno":

Nedavnim odustajanjem Nemačke od germansko-nordijske istorijske škole, na osnovu koje se pišu naši udžbenici istorije duže od jednog veka, otvara se prostor raznim manipulacijama i prekrajanju istorije.
http://www.telegraf.rs/vesti/1379767-senzacionalno-otkrice-srpski-knez-je-osnivac-hrvatske-drzave
:D

Poslednja izmena:
Kolegama autohtonim:

Nedavnim odustajanjem Nemačke od germansko-nordijske istorijske škole, na osnovu koje se pišu naši udžbenici istorije duže od jednog veka, otvara se prostor raznim manipulacijama i prekrajanju istorije.
http://www.telegraf.rs/vesti/1379767-senzacionalno-otkrice-srpski-knez-je-osnivac-hrvatske-drzave

Pregusto referenciran ovaj tekst. Autor čak ni inicijalima nije hteo da potpiše uradak. :zelenko2:

Sloveni/Srbi došli iz močvara :hahaha:

Pa gde se onda nalaze slovenski toponimi po tvome?

Nisi cuo za Pripjetsku Mocvaru, postojbinu Slovena?

One way of determining where the original homeland of the Slavs is to undertake linguistic palaeontology. Polish botanist J. Rostafinski for example, pushed linguistic evidence even further. He argued that the original homeland of the Slavs was devoid of beech, larch and yew trees, because in all Slavic languages, the words for those trees are all foreign loan words of Germanic origin. On the basis of distribution of those trees, Rostafinski was able to locate the ancestral homeland of the Slavs in the marshes along the Pripet River in Polesie, generally in the south-eastern Poland and north-eastern Ukraine area, as this area was devoid of such trees. Polish historian Jan Peisker, elaborated this view stating "the Slav was the son and product of the marsh" (Curta 2001, p. 8).

http://www.andrzejb.net/slavic/

http://novaonline.nvcc.edu/eli/evans/his241/notes/geography/pripyat.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Slavs#mediaviewer/File:Slavic_peoples_6th_century_historical_map.jpg

Poslednja izmena:

Aman koji je smisao iznova i iznova postavljanju neistinitih informacija?

Je li to politika hiljadu puta izgovorena laž postaje istinom? :zblesav:

Imamo i pokušaje pop-istorije:

91c1g6W4FdL.jpg

Biće para... :hahaha:

Ja ne znam zbog čega bi nešto što srpskoj istoriografiji nedostaje trebalo ismijavati. Još on nije toliko ni involviran; srpska istorija tu ima nešto najbliže onome što bi se moglo nazvati jedan Karl Sejgan (mnogi bi rekli da je to možda Čedomir Antić, ali isključivo ukoliko govorimo o dnevno-političkim temama). Naravno, postoji jedan ekonomski interes iza izdavanje većine popularizatorskih djela, ali moram reći da meni lično dosta smeta što svaki takav autor biva pod napadom mnogih koji smatraju da dotični na taj način kompromituje nauku kao takvu (svojevremeno su i Sejganu zatvarana vrata i on bio lustriran, jer bi eto, umjesto da više vremena provodi istražujući i objavljujući naučne radove, dosta vremena protraćio približavajući naučne teme običnom čovjeku). Ne može se očekivati da svaki čovjek čita i razumije kompleksne naučne radove, koji i sami po sebi zahtijevaju jedno glomazno predznanje. Nije realno očekivati da će takve radove u potpunosti shvatiti ljudi koji su nekog nižeg obrazovanja (Srbija nije zemlja koja se može pohvaliti sa znamenitim visoko obrazovanim kadrom, a čak ima i dosta [funkcionalno] nepismenih), ili pak uopšteno oni koji sa istorijom nisu imali nikakvog dodira poslije osnovne škole. A ljudi imaju i svoga posla uopšteno; ko će sada da sjedne i čita stotinu knjiga, i to samo sa svrhom da se uputi u ono najosnovnije. Dakle društveno je potrebno objavljivati naučno-popularnim stilom, pojednostavljene knjige bez naučnog aparata sa književnim rečenicama, koje bi mogli da čitaju laici. Vjerovatno bi bilo dobro da u Srbiji ima profesionalnih istoričara koji se specijalizovano bave tim, pa njih vjerovatno niko ne bi mogao optuživati da zapostavljaju nešto drugo jer im je to ujedno i primarno - no s druge strane gdje ćeš bolje no da takvu knjigu objavi upravo onaj koji se bavio naučnim radom vezano za tu temu na prvom mjestu.

Tako nešto je zapravo ne samo potrebno, već nužno, jer upravo zbog toga imamo strašno veliki broj ljudi koji ne razumiju šta je istorija i koji zbog upravo tog nerazumijevanja (ali i nedostatka znanja) padaju na razne zablude. Upravo zbog toga u srpskom društvu se i javljaju deretićevske i slične fantazmagorije i mnogi ljudi ih se poprimaju. Na kraju krajeva biti popularizatorom nauke zahtijeva i pisati jasnim razumljivim stilom, sa barem nekom zrncom književnog naličja; nešto što bi u pravim naučnim radovima bilo oprostivo. Ne znam hoćeš li se složiti sa mnom, ali rekao bih ta do Radić zaista posjeduje.

Što se tiče knjige koju si postavio iz 2011. godine, ona čak nije ni najbolji primjer jedne takve, zato što spada u preporučenu školsku literaturu za niže uzraste (te u tom smjeru i stilski prilagođenu). Možda je boli primjer, povodm 1700-godišnjice donošenja Milanskog edikta:

TRIJUMF-HRISCANSTVA-Konstantin-Nis-i-milanski-edikt_slika_O_26700241.jpg

Ili iz prethodne godine:

Romejski-svet-istorija-svakodnevnog-zivota-u-Vizantiji_slika_O_6412085.jpg

A vrlo laka za čitanje je i Putovati kroz Srbiju u srednjem veku što je objavio kao jedan od dva dijela knjige u:

%D0%A1%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%8A%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%9A%D0%9E%D0%92%D0%9D%D0%98-%D0%9F%D0%A3%D0%A2%D0%9E%D0%92%D0%9E%D0%82%D0%90-0000027220195.jpg

..ili:

049180%20Evoluta%20Knjiga.jpg
VIZANTIJA-purpur-i-pergament-Radivoj-Radic_slika_XL_11653681.jpg
carigrad-price-sa-bosfora~34571.jpg

Imam osjećaj da je Radić na udaru na ovoj temi s vremena na vrijeme isključivo zbog toga što je napisao slovo protivu novoromantičara...

Poslednja izmena:
Kolegama autohtonim:

10896869_1628591950695316_4681329679685596748_n.jpg

"Ako unatoc tome danas pristupamo problemu hrvatske pradomovine, onda to cinimo prije svega zato sto i domaca i svjetska historiografija, u prvom redu njemacka i austrijska, od osamdesetih godina ovog stoljeca otvaraju posve nove vidike."

"Spomenula sam da mi je najnovija austrijska i njemacka literatura (posebno dragocjeni radovi njemackog filologa H. Kunstmanna!) bila putokaz kad sam se 1984. godine vratila na problem pradomovine i doseljenja Hrvata."

"Drugi momenat, prevazan za pitanje porijekla i doseljenja Hrvata i Srba, jest nova, kako ce se vidjeti za Hrvate i Srbe prihvatljiva Kunstmannova teorija o tome kako se slavenska plemena nisu selila sa sjevera na jug nego obrnuto s juga na sjever! Na citavom nizu primjeru Kunstmann je dokazivao da slavenska plemena posebno ona koja nisu nosila svoja slavenska, nego strana imena, nisu dolazila u Srednju i Sjevernu Evropu s istoka iz Zakarpaca, nego s juga, iz Balkana."

"Vec u prvom radu o Abodritima, Kunstmann postavlja pitanje kako su se Abodriti sa Dunava preselili sve do Sjevernog mora i usput se poziva na naslucivanja historicara W. Schlesingera prema kojima su slavenska plemena u posljednjim desetljecima VI. st. pod avarskim pritiskom preselila u Srednju Njemacku. Takvo je misljenje kasnije ucvrstio berlinski arheolog J. Herrmann pretpostavkom da su se slavenska plemena pri povlacenju pred Avarima podijelila tako da nisu svi clanovi napustili stara sjedista. Autor prikazuje tu diobu upravo na primjeru Srba! Iz srpskog su se saveza izdvojili Sorbi koji su se preko Moravske i Ceske povukli u lapsko-saalsko podrucje i ondje se naselili. Prevazna pretpostavka upravo za preseljenje Srba iz stere balkanske u novu polapsku domovinu! Isto autor pretpostavlja da se jedan dio Srba preselio tada u Veliku Poljsku, jer se onda nalazi dosta toponima tipa Sarbia."

"Slicno misljenje iznosi prema Kunstmannovom obavjestenju i R. Werner, koji 1979. godine istice da su Slaveni kada su za vrijeme kana Bajana ukljuceni u avarsku drzavu dobili mogucnost da se krecu po citavom kaganatu, pa su, na primjer, Hrvati mogli nakon osvojenja Sirmija 582. godine dravskom dolinom nastaviti preseljenje u Korusku, drugi su Balkanom doprli do Peloponeza."

"Treba zato mislim prihvatiti istu korekturu koju je predlozio Kunstmann kad je ustanovio da su carevi Beli Hrvati zapravo Veli Hrvati sa starim znacenjem Stari Hrvati! Ako su te pretpostavke za Vele ili Stare Srbe tocne, onda valja zakljuciti da su u Pounju dobili avarsku organizaciju davno prije svrsetka VI. stoljeca jer su krajem stoljeca vec imali avarski sluzbeni naziv za svoju zemlju - Veliki Srbi ili Velika Srbija!"

"Tako su najvise strana arheoloska i filoloska istrazivanja pridonijela da smo bez velike zalosti napustili staru teoriju o doseljavanja Hrvata i Srba u VII. st. i o njihovoj toboznjoj pradomovini na dalekom sjeveru."

klaic1-1.jpg

klaic2-1.jpg

Nada Klaic, Protohistorija, Sjever i jug u Hrvata i Srba, Problem doseljenja: jesu li Hrvati i Srbi iseljavali iz svoje stare balkanske domovine ili su dosli u nju?, "Oko", 15 - 29. sijecnja, Zagreb, 1987. str. 9.

Prestanite se vise brukati koristenjem tog kolosalno netacnog i glupog naziva "Becko-berlinska skola", pogotovo za Bozic, jer upravo tokom 20. st. njemacki (berlinski) i austrijski (becki) naucnici su ti koji su u ocima Nade Klaic (na stranu tuzna cinjenica sto je osoba takvog kalibra, barem meni veoma draga, pred samu smrt totalno izlapila i pukla kao zvecka) pridonijeli da se "napusti stara teorija o doseljavanju Hrvata i Srba u 7. stoljecu".

Poslednja izmena:
Ja ne znam zbog čega bi nešto što srpskoj istoriografiji nedostaje trebalo ismijavati. ...
Imam osjećaj da je Radić na udaru na ovoj temi s vremena na vrijeme isključivo zbog toga što je napisao slovo protivu novoromantičara...

Razlog je, jasno je, borba za tržište između njega i amaterskih istoričara. U toj borbi rađa se njegova frustracija i ostrašćenost kojom napada amatere i šarlatane spuštajući se na njihov, neakademski, nivo.

U demokratskim društvima svak ima pravo da napiše knjigu najcrnjih gluposti, ali, kao i u pravilniku ovog foruma, niko zbog toga nema pravo da ga vređa i ismeva, nego se pravo neistomišljenika svodi na pobijanje iznetih teza i dominaciju isključivo ispoljenim meritumom, tj. naučnim autoritetom.

Poslednja izmena od moderatora:
Razlog je, jasno je, borba za tržište između njega i amaterskih istoričara. U toj borbi rađa se njegova frustracija i ostrašćenost kojom napada amatere i šarlatane spuštajući se na njihov, neakademski, nivo.

Možda ne mogu u nekakvoj procjeni biti jasnije nepristrasan jer čovjeka poznajem lično, ali mogu reći da je dobrim dijelom u pitanju zaista frustracija, ali za koju mogu da kažem da imam potpuno saosjećanje jer otprilike je u pitanju isti osjećaj koji imam kada vidim poruke DUKLJANIN-a na ovom forumu (a prizivaju i slične reakcije). Reagovanje je nekada nužno jer se određene zablude mogu kao pošast proširiti kroz neinformisano stado, a pomenuti je upravo primjer toga. Zaista, to više govori o naivnosti (ili zlovolje?) određenih ljudi, ali ne treba se, kao zapravo gro srpske inteligencije poslije 1990-ih, zatvoriti u mali sobičak i vjerovati u neku svoju istinu, kao hermetički odvojeni od pučanstva.

Ono što jeste razočaravajuće je to što ovakvih slučajeva nema više. Tu i tamo postoji neki članak od Nedeljkovića ili Lome; neki kao pokojni Živković se baviše ismijavanjem, ali nikada nisu htjeli posvetiti pisanu riječ tome...zaista, ne bi trebalo davati pažnje onome ko to ne zaslužuje, ali krajnje je neodgovorno i dozvoliti gluposti da zauzda društvo kao cjelinu...

z:lol:

Nejasno mi je otkud takva predstava o R. Radiću.

Radić je najobičniji švindler što pokazuju i njegove knjige odnosno, kako je Milanović rekao na prošlom sajmu: "Radić piše herz romane o Vizantiji" i to kad se pogleda- to je upravo tako, jedna odvratna resvica. Pod 2 on uopšte ne piše o istoriji Srba nego o omiljenim mu Romejima po principu copy/paste; jedini naš savremeni istoričar je pomenuti Milanović, napisao je samo 3 knjige, kojih 1000 strana ali je zadnja knjiga Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom biser bisera- koliko ja znam on je jedini danas u stanju da prevodi sa latinskog i starogrčkog o čemu svedoči preko 2300 citata iz 300 tinjak izvora iz njegove zadnje knjige i, to je sve prvi put pred srpskim čitaocem. Pisanija raskrinkanog, tandorije i ostalih Bb ljubavnika je potpuno neutemeljena a oni svoju osionost i te kako ispoljavaju što govori o neizgrađenom moralno- karakternom stavu dotičnih.z:mrgreen:

Ono što jeste razočaravajuće je to što ovakvih slučajeva nema više. Tu i tamo postoji neki članak od Nedeljkovića ili Lome; neki kao pokojni Živković se baviše ismijavanjem, ali nikada nisu htjeli posvetiti pisanu riječ tome...zaista, ne bi trebalo davati pažnje onome ko to ne zaslužuje, ali krajnje je neodgovorno i dozvoliti gluposti da zauzda društvo kao cjelinu...

Novoromanticari se ne bave naukom, zasto bi smo ocekivali od naucnika da pobijaju njihove stavove? Oni su najveca pretnja kada njihove teorije prenose istoricari od struke u osnovnim i srednjim skolama. Nazalost u ovoj zemlji ima i takvih slucajeva.

Svaka cast za komentar.

- - - - - - - - - -

Radić je najobičniji švindler što pokazuju i njegove knjige odnosno, kako je Milanović rekao na prošlom sajmu: "Radić piše herz romane o Vizantiji" i to kad se pogleda- to je upravo tako, jedna odvratna resvica. Pod 2 on uopšte ne piše o istoriji Srba nego o omiljenim mu Romejima po principu copy/paste; jedini naš savremeni istoričar je pomenuti Milanović, napisao je samo 3 knjige, kojih 1000 strana ali je zadnja knjiga Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom biser bisera- koliko ja znam on je jedini danas u stanju da prevodi sa latinskog i starogrčkog o čemu svedoči preko 2300 citata iz 300 tinjak izvora iz njegove zadnje knjige i, to je sve prvi put pred srpskim čitaocem. Pisanija raskrinkanog, tandorije i ostalih Bb ljubavnika je potpuno neutemeljena a oni svoju osionost i te kako ispoljavaju što govori o neizgrađenom moralno- karakternom stavu dotičnih.z:mrgreen:

Svaka cast za komentar.

Da podsetim na jednu bitnu gresku koju su napravili ovi sto podrzavaju falsifikatorsku rezimsku skolu istorije.Radi se o cuvenoj tvrdnji Halkokondila da su Srbi narod najstariji.Pisali ste da je on to napisao za Tribale.Pa jeste ali je naglasio i da su ti Tribali Srbi.Kada je pominjao kog je porekla Mehmed Osvajac.Ja cu to kasnije napisati na srpskom a ne kao neki sto ovde citiraju Halkokondila na grckom kao da neko od nas ovde zna tadasnji grcki.

Radić uopšte ne piše o istoriji Srba?

A vrlo laka za čitanje je i Putovati kroz Srbiju u srednjem veku što je objavio kao jedan od dva dijela knjige u:

%D0%A1%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%8A%D0%9E%D0%92%D0%95%D0%9A%D0%9E%D0%92%D0%9D%D0%98-%D0%9F%D0%A3%D0%A2%D0%9E%D0%92%D0%9E%D0%82%D0%90-0000027220195.jpg

1977754776206052f8ebdb32479.jpg

Dakle ispade da ima Radić ne jedan greh, već dva. Prvi je taj kao što pomenuh što je odlučio da kritikuje nekoga ko sebe smatra nedodirljivim. Drugi je taj što je izabrao da postane vizantinolog, mjesto da se bavi istorijom Srba (propala bi srpska istorija ako bi se svi samo usko bavili Srbima).

Poslednja izmena:
Slušaj Slavene ne reklamiraj Radićeve paškvile jer ja to tako shvaćam kad se na ovolikom prostoru daju naslovi njegovih knjiga. Ja kad sam zakačio naslove strane Milanovićevih knjiga ti, tad si bio moderator, si ih brže boljeuklonio napavši me kako ga ja reklamiram a moje fotografije su bile 10 puta manje od tvojih. Eto, na tvom primeru je potpuno jasan moralno- karakterni domen branilaca BB škole. Odnosno, ja kad bih sad okačio bilo koju naslovnu stranu knjige omiljenog mi istoričara odmah bi bile obrisane a ti kačiš ove Radićeve copy/paste uradke sve u 16. Da imaš kuraže, ako si pročitao te knjige, a ja jesam, rekao bi jasno i glasno da to što Radić piše je domena čiste resavice- taj čovek je najobičniji skribent.

Slušaj Slavene ne reklamiraj Radićeve paškvile jer ja to tako shvaćam kad se na ovolikom prostoru daju naslovi njegovih knjiga. Ja kad sam zakačio naslove strane Milanovićevih knjiga ti, tad si bio moderator, si ih brže boljeuklonio napavši me kako ga ja reklamiram a moje fotografije su bile 10 puta manje od tvojih. Eto, na tvom primeru je potpuno jasan moralno- karakterni domen branilaca BB škole. Odnosno, ja kad bih sad okačio bilo koju naslovnu stranu knjige omiljenog mi istoričara odmah bi bile obrisane a ti kačiš ove Radićeve copy/paste uradke sve u 16. Da imaš kuraže, ako si pročitao te knjige, a ja jesam, rekao bi jasno i glasno da to što Radić piše je domena čiste resavice- taj čovek je najobičniji skribent.

Ti postavljaš Milanovićeve knjige...iznova, iznova, iznova i iznova. Mislim da su ih do sada već svi učesnici ovoga podforuma napamet naučili.

Ja sam slike postavio kao odgovor na tvoj (netačni) komentar da se Radić ne bavi Romejima, već samo Srbima.

Slaven, nigde nisam video da on postavlja Milanoviceve knjige tako napadno kao ti.Samo je pomenuo coveka,kao da se ne sme pomenuti neko ko drugacije misli.

Само о том Милановићу (себи?) он и дрви, сваки други пост му је реклама његове књиге. Да си хтео да видиш видео би.

Slaven, nigde nisam video da on postavlja Milanoviceve knjige tako napadno kao ti.Samo je pomenuo coveka,kao da se ne sme pomenuti neko ko drugacije misli.

z:D

Biće da nisi pratio ovu i srodne teme toliko.

2015
jedini naš savremeni istoričar je pomenuti Milanović, napisao je samo 3 knjige, kojih 1000 strana ali je zadnja knjiga Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom biser bisera- koliko ja znam on je jedini danas u stanju da prevodi sa latinskog i starogrčkog o čemu svedoči preko 2300 citata iz 300 tinjak izvora iz njegove zadnje knjige i, to je sve prvi put pred srpskim čitaocem.
Sve što mogu da kažem je da u zadnjem postu naveliko parafraziraš Milanovića..

2014
Predlažem da se tema zatvori ili preimenuje obzirom da je BB škola propala načisto a onaj koji je zabio klinove u kovčeg tog mrca je Milanović sa svojom knjigom Pisanih izvora... Ne izjavljujem sućut brojnim fanovima koji mogu sad poć lući spa:manikir:
Npr. u Pisanim izvorima(...) Milanović da, recimo jedan odeljak iz Franačkih anala (prvo na latinskom pa onda na savršenom prevodu) i uz to stavi 5,6 komentara pregnantnih istoričara što pisahu između 14 i 19 veka - čitaoci sami izvlače zaključak. E, sad, što bi on napadao Milanovića kad će ga ovaj primiti jednog dana u Sanu (itd.) prema tome, Radićeve pisanije treba uzeti uslovno...
Constantinuse Magnuse nabrojao si sve vrle titoističke istoričare a ne srpske! To što se Ekmečić presaldumio pod starost- kasno MK na Kosovo ravno stiže. I, lipi moj nije teza nego pregnantna teorija. Ali, ja ti tu ne mogu pomoći jer nisi čitao autohtonistu br. 1 - M. Milanovića; i da ponovim po tisućiti put Deretić, Jarčević i slična bratija kretena nisu nikakvi autohtonisti već komunjarski udbaši plaćeni da čine to što čine i da nevini čitaoci čitajući njihove budalaštine pomisle da su svi autohtonisti takvi- a oni su najobičniji neobrazovani provokatori, e, nadam se da je sad situacija jasnija.
BB školarci u nedostatku argumenata- to im je oduvek bila odlika odlučili su što su odlučili iz prostog razloga što su argumenti autohtonista jači i razumniji - zna se ko je napisao prvu istoriju Srba- siroti Jireček koji je bio student kod Melenhofa a taj Bečlija je o Srbima i Slovenima, an ženeral, mislio sve najgore - čuvena floskula F. Engelsa i ostale bratije. O Srbima kao drevnom narodu postoje nebrojeni dokazi a to BBejci mudro prećutkuju - zašto ne prelistaju Pisane izvore M.Milanovića pa da vide ko je sve i kada i šta pisao o Srbima pre Nemanjića - zato što bi se sva njihova priča svela na opštu palamuđevinu, stoga, treba ignorisati ove lakeje trule i napukle BB škole koju više ni Nemci ne priznaju a austrijski istoričari je nazivaju romantičarskom (sic!) kao da je drang nacht osten bio romantičan - ne, gospodo, to je bio oduvek plan Germana- potlačiti sve Slovene a pogotovo Srbe koji su ih razbijali ko panta pitu dok se međusobno ne pobiše prilikom hristijanizacije a onda vrli saksonci napraviše genocid - ili možda bradati Šved Saxo Gramatic laže?!
Inače, najveći srpski autoritet na ovom polju je Miodrag Milanović sa 3 svoje knjige
Istorijsko poreklo Srba
Srpski stari vek
Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom
Većina Bb školaraca se ospe kad se ove knjige pomenu a kačenje njihovih naslovnica je zabranjeno na forumu Krstarica koji je najobičniji BB forum. Protestvujem! Da se vrne stari naslov mvj!
Možete guslati svi do besvesti ali znajte da srpska moderna istoriografija počinje sa Milanovićem i njegovom novom knjigom Pisani izvori (...) Ko ne veruje nek kupi junski broj geopolitike i pročita intervju. Prema tome, bb- ejci ne mlatite praznu slamu već pročitajte šta je sve pisano o Srbima pre Nemanjića i kako su to videli najpoznatiji istoričari Evrope od 16 do 19 veka. Dakle da ne dužim, autohtonisti su pobedili a bb ejci mogu da guslaju do zore o onom nesretnom Deretiću - al nek znaju, taj lik nije autohtonista već rusofil - alo, i ne pišite više napamet što se najviše odnosi na Slavenčicu koji suštinski ne razume šta je to povest. Ja toliko-
u vezi osnove ar pročitaj šta o tome veli svetski autoritet Darakhašani sa Oxforda u Pisanim izvorima
Dakle da i to istaknem, vrhunski autohtonisti poput Lukovićke OP i Milanovića su polilingvisti- a ovi bb ejci ne umeju ni ćirilicu da čitaju a kamoli latinski.
Ime lokaliteta Ras ne potiče od arsa (pržiti) jer, najstariji topinim Ras sa istoimenom rekom se nalazi u Avganistanu, dva imaju u Aližiru i jedan u Libiji El Ras. Ras, odnosno, RS upućuje na arijevce kako veli prof Darakhašani jedan od najčuvenijih svetskih lingvista (radi na Harvardu) o čemu piše Milanović u Pisanim izvorima i komentarima o povesti Srba sa hronologijom. To bi značilo da Raška znači mesto gde žive artijevci.

2013
Pogledajte prilog 314119

Mala pomoć da dođeš do poznanija i obretenija.
U knjizi od skoro 400 strana Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom M.Milanovića
Miodrag Milanović
Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom
Istorijsko poreklo Srba (2 izdanje)
Srpski stari vek
www.vandalija.co.rs
Moj ti je savet da nabaviš Pisane izvore i komentare o povesti Srba sa hronologijom i ta će te knjiga iz temelja protresti - ali samo pod jednim uslovom- ako želiš da promeniš svoje ukorenjene BB stavove snagom, argumenata.
Konačno se, na Sajmu knjiga u Bg pojaviše dugoočekivani Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom M. Milanovića. Nakon nje glavno pitanje o dometima BB škole gubi na značaju; knjiga je dosita kapitalna sa preko 2000 prevedenih citata uz navođenje originalnih izvornika i posle nje ništa više neće biti isto. Koliko znam ima je u Dereti i u još nekim knjižarama.
..njegova knjiga, reklamirana na fb i njegovom profilu pompeznog naslova Pisani izvori i komentari o povesti Srba sa hronologijom; ja znam šta će biti - zamuknuće i jedni i drugi i konačno će se znati ko su srpski autohtonisti, ko BBovci a ko udbaški trabanti.
otidi na academia.edu i tamo ćeš naći inserte iz knjiga Miodraga Milanovića koji se specijalizirao za srpsku istoriju pre Nemanjića.
@Leone Montana
O Srbima- Sarbanima imaš više u Istorijskom poreklu Srba (2. izdanje) M.Milanovića
Moramo još malo sačekati sa knjigom Pisani izvori za povest Srba koju Milanović najavljuje evo drugu godinu; tad će sve biti jasnije i Bb kamarila će konačno otići u ropotarnicu.Šta još reći a ne ponoviti se? Ovo sa DAI je već postalo dobrano dosadno ako se zna da su pojedini delovi dopisivani od rimskih junoša, novine trube da Srbi imaju gene gotovo iste kao kod Iraca ili Iranaca, itd; već sam 100 puta napisao da su Srbi kao i Rusi poslovenjeni ali, neko ko nije dalje odmakao od Vizantijskih priloga za histeriju naroda Jugoslavije, takođe falsificiranom prema BB potrebama od strane stanovitog resavca Ferjančića i ako tome dodamo neinventivnog Živkovića; doista ima li iko išta novo da kaže a da ne ponovi već sto posto iznanđale fraze?! Treba priznati sebi i zaključiti da je pangermanskoj istoriji koju ovde neki ludo forsiraju došao kraj. Zar ne? Ili da opet vrtimo stereotipije, aman!

Ovo je samo tokom protekle dvije godine. I uz sve to ide i uporno laganje propratno.

Dakle luciuse gro poruka koje supertruper postavlja jesu upravo to - uporno, iznova i iznova postavljanje slikica i referisanje na knjige Miodraga Milanovića. Tom prilikom, najveći dio ovih poruka jeste van svakog konteksta, postavljane čisto eto tako da bi u Google pretrazi Milanović izlazio kao autor. Ili jednostavnije rečeno, supertruper zloupotrebljava Forum Krstarice i u najdirektnijoj suprotnosti sa Pravilnikom foruma koristi ga za reklamiranje pomenutog autora i njegovih knjiga. Nećeš tokom svih ovih godina pronaći apsolutno nikakve sižee, prikaze ili odabrane citate koje je postavljao, pa ni prenosio neke od Milanovićevih zaključaka - već samo potpuno banalno ponavljanje, toliko da je više svim učesnicima ovih tema dosadio sa Milanovićem i da ga već svi znamo ovdje.

To je kao što sam rekao u suprotnosti sa Krstaricinim propisima, jer postoji mjesto za reklamiranje, a ovako Krstarica trpi štetu jer za ovo što čini Milanović nije dao ni centa.

http://reklamiranje.krstarica.com/c/cenovnik/

To je i razlog zbog kojeg mu se ovo više ne dopušta.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back