vučko
Ističe se
- Poruka
- 2.199
Авај dvukeljic-у, па ти не умеш читати.Требао си схватити како је некада постојала праиндоевропска вера и да зато постоје успореднице између митологија индоевропских народа. Прочитај у књизи The Oxford Introduction to Proto-Indo-European and the Proto-Indo-European World делове о реконструисању ПИЕ митологије, веровањима и божанствима индоевропљанā па ти можда нешто буде јасније.
Ma razumem ja to da je postojala praindoveropska vera i da zbog toga postoje usporednice između mitologija indoevropskih naroda. Ali ja hoću da kažem da pored ove sličnosti u mitologiji, jeste keltski jezik veoma sličan današnjem srpskom (Ranka Kuić kaže da ima barem 500 reči u "današnjem" srpskom i keltskom koje se isto izgovaraju i imaju isto značenje), takođe je veoma slična i narodna poezija, imena reka su ista. Sigurno bi našli još mnogo istih stvari između Slovena/Srba kada bi to proučavali.
Pored toga znamo da Kelti su bili tu, gde i danas žive Srbi. Ali ako je ime nestalo ne znači da su i oni. Kao što Iliri ili Dalmati nisu nestali, samo su preuzeli ime Romeji ili kako već.
Kyriose nisi mi dao nikakav komentar u vezi ovoga članka http://blogslavkaperovica.wordpress....istina-ko-smo/ , gde se kaže da Crnogorci imaju dosta sličnosti sa Keltima po nekoj analizi DNK-a. Zar nisu po Porfirogenitu Srbi naselili opustošene zemlje istočne Hercegovine, zapadne Srbije i Crne Gore. Pa po tome treba smatrati da se onda "pravi" Srbi nalaze na tim područjima?
Poslednja izmena: