„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma on ne prihvata ni činjenicu da je Balša srpsko ime a ne albansko. Ne prihvata ni činjenicu da kada je više članova jedne porodice sahranjeno u Hilandaru, teško da ta porodica može biti nešto drugo do srpska, mislim na Kastriotiće.

Dakle ja ne apelujem na njega da nešto prihvati, ja apelujem da ne provocira nepotrebne rasprave koje se na kraju završavaju kažnjavanjem njegovih neistomišljenika.
Није једноставно то објаснити али су Протоалбанци били нешто слично Србима.До пада под Турке све са норманским и млетачким утицајем.

To su ti koji ili kandiduju za Soroš stipendiju ili već rade za nju. :lol:
Не разумем те овде? Сорошу би одговарало да је Скендербег можда и Србин православац . Чак и деца који размишљају у правцу крсташког похода према Турцима. Где сам помиње да није било неких етничких разлика тада али стоји да му је породица изразито ортодоксна.
Сад карикирам мало али по тој линији би можда Сорош и да нам врати Косово.
Проблем који се десио , ту културу су уништили Бугари у 8-9 веку претапају се у Србе ако већ и сами Срби(Сер(м)беријанци дакле интегрисани у српску државу засигурно онај део око Нина из 9. века нема иста обележја и шаре али је такође из аварског каганата.

Јако мали преживели део око Кроје се буди идентично као и код нас са разликом да тада нису могли ући и контролисати градове и утврђења постају рурална култура али неки Романи им чак плаћају услуге очигледно да дају заштиту неким градовима ромасним и у Диоклији.

Потичу као и ми из једне тврде воничке скитко-аварске војне формације са преживелим античким становницима Сирмијума (Трибали) Балкана до зидина Царигрда који носе српско име да ли античко кимерско или од Срба са Црног мора тешко је рећи.

Проблем што се то мало језгро око Кроје дуго обнаваљало јер је било сатрто и протерано од Бугара нису се још издефинисали верски и политички а били су на таквом месту ге је постојао јак политички утицај Византије али и запада латински утицај који је био пресудан али су латини пустили Цариград низ воду на исти начин као Енглези своје савезнике Турке у 19. веку.

Исто се десило као са Босном касно формирано племство без јаког упоришта у цркви није хтело да изгуби привилегије и примило је ислам.

Да је Албанија опстала као православана земља хипотетички данас би другу причу причали. Код Мелисора је дуго остала свест у народу да признају српског краља заборавио сам име једном нашем дипломати који је дуже боравио међу њима питао их је за чисто српске називе које користе за локалитете шта значе? Како их користе кад не знају шта значе? Одговорили су му да се не љути да они не знају да су давно били Срби.
Дакле покушавао сам наћи овај клип али сам нашао и овај такође користан.

Ја се залажем за објективност и истину не да једну пропагаду замењујем другом и да мењам наративе у складу са политичком ситуацијом.
Тврда националистичка пропаганда на идеји крвних граница на Балкану ограђених као гетои бодљикавм жицом неће спасти Србе од својих после спољних на другом месту највећих непријатеља САМИХ СРБА:.

The truth is somewhere out there

Не разумем те овде? Сорошу би одговарало да је Скендербег можда и Србин православац . Чак и деца који размишљају у правцу крсташког похода према Турцима. Где сам помиње да није било неких етничких разлика тада али стоји да му је породица изразито ортодоксна.
Сад карикирам мало али по тој линији би можда Сорош и да нам врати Косово.
Проблем који се десио , ту културу су уништили Бугари у 8-9 веку претапају се у Србе ако већ и сами Срби(Сер(м)беријанци дакле интегрисани у српску државу засигурно онај део око Нина из 9. века нема иста обележја и шаре али је такође из аварског каганата.

Јако мали преживели део око Кроје се буди идентично као и код нас са разликом да тада нису могли ући и контролисати градове и утврђења постају рурална култура али неки Романи им чак плаћају услуге очигледно да дају заштиту неким градовима ромасним и у Диоклији.

Потичу као и ми из једне тврде воничке скитко-аварске војне формације са преживелим античким становницима Сирмијума (Трибали) Балкана до зидина Царигрда који носе српско име да ли античко кимерско или од Срба са Црног мора тешко је рећи.

Проблем што се то мало језгро око Кроје дуго обнаваљало јер је било сатрто и протерано од Бугара нису се још издефинисали верски и политички а били су на таквом месту ге је постојао јак политички утицај Византије али и запада латински утицај који је био пресудан али су латини пустили Цариград низ воду на исти начин као Енглези своје савезнике Турке у 19. веку.

Исто се десило као са Босном касно формирано племство без јаког упоришта у цркви није хтело да изгуби привилегије и примило је ислам.

Да је Албанија опстала као православана земља хипотетички данас би другу причу причали. Код Мелисора је дуго остала свест у народу да признају српског краља заборавио сам име једном нашем дипломати који је дуже боравио међу њима питао их је за чисто српске називе које користе за локалитете шта значе? Како их користе кад не знају шта значе? Одговорили су му да се не љути да они не знају да су давно били Срби.
Дакле покушавао сам наћи овај клип али сам нашао и овај такође користан.

Ја се залажем за објективност и истину не да једну пропагаду замењујем другом и да мењам наративе у складу са политичком ситуацијом.
Тврда националистичка пропаганда на идеји крвних граница на Балкану ограђених као гетои бодљикавм жицом неће спасти Србе од својих после спољних на другом месту највећих непријатеља САМИХ СРБА:.

The truth is somewhere out there
Da, ali on je u odnosu na ove radikalne oko njega - premekan. :lol:

Soroš u svakom društvu potpomaže i ojačava manjinske grupe i stavove kako bi društvo bilo što nestabilnije i podložno manipulaciji sa strane.

Da, ali on je u odnosu na ove radikalne oko njega - premekan. :lol:

Soroš u svakom društvu potpomaže i ojačava manjinske grupe i stavove kako bi društvo bilo što nestabilnije i podložno manipulaciji sa strane.
Да то ради Сорош главом и брадом никад његово име не би сазнао нити би за њега чуо у медијима.
Постојао је у Албанији "дисиденстки покрет" још за време Енвера Хоџе из једне такве идеје је наш и албански академик и дисидент Каплан Буровић.

Испрљали смо се јако комунизам је уништо на првом месту нашу војну етику од једног Петра Бојовића кога су Немци чували из поштовања како су се српски војници понашали према аустоугарским војницима и како су хрлили и вапили за пријатељима и делили топлину у најцрњм и немогућијим тренуцима пред истребљењем осуђени на исконску врлину или зло изабрали су врлину!

То није било тако овај пут! Зато више нисмо залужили једног Арчибала Рајса , владику Николаја , Михајла Пупина а пропаганда према Србима је била иста као сад али су ови људи искористили задње капи крви да детерминишу аустроугарску пропаганду на западу код Британаца , Американаца и тд.

Добили смо за сада једног Горана Шарића , Каплана Буровића биће их још више кад дође време за то али то искључиво зависи од нас!

Mislim da je to u praksi neizvodivo. Paradigme se na ovom prostoru smenjuju, ali mi dan danas gledamo Titove partizanske filmove na RTS-u. A ovde druge filmove, objektivne, a propagandne (propaganda objektivnih stanovišta) nismo snimili i - šta je rezultat? Ko jači taj kvači.

Mislim da je to u praksi neizvodivo. Paradigme se na ovom prostoru smenjuju, ali mi dan danas gledamo Titove partizanske filmove na RTS-u. A ovde druge filmove, objektivne, a propagandne (propaganda objektivnih stanovišta) nismo snimili i - šta je rezultat? Ko jači taj kvači.
Мислиш на праксу форума? наше елите нису наше.....тако нешто се десило у Русији под Петром Вликим који је упио престиж запада
Елите су се тоатало одвојиле од људи чак су и говориле страним језицима....француски , енглески , немачи...
То је кулминирало до те мере да Наполеон се обраћа руском цару са "Брате мој овај скиткси народ је диваљ и примитиван упалилису читав град"
Наполеон је брат руског цара али руски цар је цар игром случаја Скита могли су му дати неко друго место....

Онда имаш најлепши период руског калсицизма и књиевности....на пр једног Достојевског нихилисту и анархисту , револуцинара који се после робије враћа православљу и исконском духу руског народа и та средња интелектуалана каласа или елита се окреће народу не власти.....

Код нас се дешава нешто слично....јако видљиво.....али зло злим не можеш уништити јер веће зло једе и усисава слабије зло....
Зато нам се и ово догађа јер рефлектујемо и враћамо.....али мали смо и слаби за то......

Ако говориш о историји ово није историја него пропаганда чиста на овом форуму...осим неких појединаца....

Научни свет уопште тако не прича нити говори већ баш сличније овом Албанцу....у Хрватској такође......
Ово овде је сукоб руралног са свих страна......ни један озбиљан научник овде не би издржао дуже од 2 дана......

Bre

(Južno)srpska reč bre dolazi od vokativa grčke reči moron koja glasi more. Budući da se more izgovaralo i kao m're, dakle sa poluglasom koji se vremenom gubio, na posletku je mre dalo bre. Tako imamo oba oblika koja su, ustvari, u suštini, nažalost, poštapalice, a donekle i psovke. Neretko se koriste i kao pleonazmi u sintagmi more-bre, a polazno značenje "ludo", "blesane" bilo bi im analogno nekoj reči koja diže emociju u današnjem govoru tipa brate, brate mili, pobogu, ebote ili sl. odnosno, naprosto - bre!

BRE, je skraćenica od HOMBRE! iliti ČOVEČE, što i sada se govori u španskim govornim područjima, i veze vezine sa turcima nema, tj ima posredno, jer su Turci, te doseljenike iz Španije zapravo i doveli, ovde na Helm.

Da je turskog porekla, bila bi zajednička u svim krajevima gde su Turci vladali, a ponajviše u Bosni, pa i kod Albanaca, recimo....
...ali te uzrečice, ima SAMO tamo gde su ti doseljenici iz Španije se naselili, medj pravoslavni živalj....Makedonija, Istočna/ Južna Srbija...BREKTANJE se vremenom proširilo na celu Srbiju, ali vidim da polako i nestaje....

Od koga zapravo potiče to BRE iliti HOMBRE

https://www.google.com/search?client=opera&q=sefardi+na+balkanu&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

BRE, je skraćenica od HOMBRE! iliti ČOVEČE, što i sada se govori u španskim govornim područjima, i veze vezine sa turcima nema, tj ima posredno, jer su Turci, te doseljenike iz Španije zapravo i doveli, ovde na Helm.

Da je turskog porekla, bila bi zajednička u svim krajevima gde su Turci vladali, a ponajviše u Bosni, pa i kod Albanaca, recimo....
...ali te uzrečice, ima SAMO tamo gde su ti doseljenici iz Španije se naselili, medj pravoslavni živalj....Makedonija, Istočna/ Južna Srbija...BREKTANJE se vremenom proširilo na celu Srbiju, ali vidim da polako i nestaje....

Od koga zapravo potiče to BRE iliti HOMBRE

https://www.google.com/search?client=opera&q=sefardi+na+balkanu&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
štono reče Bob Rock - "Morao bih se poškakiljati da bih se nasmijao." Ha, ha.
:kafa:

@NickFreak
Зашто користиш име мог налога као део свог мема? Зашто не ставиш своје право име испод профила (као што сам ја учинио) да видимо ко си за будала ?
Колико видим то је због цитата који стоји тамо!
Да ли ти уопште сматраш то?

Ако треба да бришем , брисаћу није проблем!

@NickFreak
Зашто користиш име мог налога као део свог мема? Зашто не ставиш своје право име испод профила (као што сам ја учинио) да видимо ко си ти будала ?
Задовољан?

Овај цитат се налази тамо са мојим именом у сваком од његових постова - ако се ништа не предузме, покренућу питање супермодерацији. Штавише, нисам рекао шта седи у цитату - то је потпуна фалсификовање и злостављање и супротставља се Правилима форума.

Овај цитат се налази тамо са мојим именом у сваком од његових постова - ако се ништа не предузме, покренућу питање супермодерацији
Склонио сам твоје име односно линк. Задовољан?

Овај цитат се налази тамо са мојим именом у сваком од његових постова - ако се ништа не предузме, покренућу питање супермодерацији
Обрати се слободно. Дозвољено је уз одобрење аутора како се ти не слажеш ја сам твоје име уклонио.

Ако то сматраш за увреду није проблем да се склони и треба да се склони по правилнику форума.

Питао сам и да ли је тај твој цитат истинит, односно да ли сматраш да Рим није Византија као што се тамо каже? То је због дискусије.

Склонио сам твоје име односно линк. Задовољан?

Обрати се слободно. Дозвољено је уз одобрење аутора како се ти не слажеш ја сам твоје име уклонио.
Шта то значи: задовољан? Почнимо од чињенице да немаш право да користиш моје име са цитатом који никад нисам рекао. Ово је строго ван Правила форума. Ако имаш било шта - напиши ми коментар уместо да моје име користиш као меме у твоим коментарима.

Ако то сматраш за увреду није проблем да се склони и треба да се склони по правилнику форума.

Питао сам и да ли је тај твој цитат истинит, односно да ли сматраш да Рим није Византија као што се тамо каже? То је због дискусије.
Ма није битно да ли је цитат лажан или не. Он користи моје име као меме у свом профилу. Ово је против правила форума и ти као модератор треба да знаш боље од мене.

Ма није битно да ли је цитат лажан или не. Он користи моје име као меме у свом профилу. Ово је против правила форума и ти као модератор треба да знаш боље од мене.

Gde piše da je navođenje nečijeg forumskog nadimka u potpisu protiv pravila foruma?

Шта то значи: задовољан? Почнимо од чињенице да немаш право да користиш моје име са цитатом који никад нисам рекао. Ово је строго ван Правила форума. Ако имаш било шта - напиши ми коментар уместо да моје име користиш као меме у твоим коментарима.
Јеси рекао исправио си ме. Мислиш да ти имаш право да уместо одговора на своју постављену тезу невезано узимш моје скриншотове давне где би они требали нешто да докажу! Дакле одговор да образложиш тезу затпаваш мојим скриншотовима из давних дана. Шта је то требало значити да за 10 година ништа није променило научило сазнало или наука напредовала? Или да је магарац једина животиња која не мења мишљење?

Свакако сам избрисао! У реду је ако се не слаже и обрисао сам његово име са свог потписа.

То није против правила уколико те дирекно не вређа.
Ево и склонио је твој надимак тако да је све у реду сада надам се.

Gde piše da je navođenje nečijeg forumskog nadimka u potpisu protiv pravila foruma?
Па изволи - изабери једну од ових....Изненађен сам што имаш 15 година на овом форуму - питаш ме - да ли је ја мислим да је нормално да неко користи моје име у потпису - ја ти кажем да то није нормално ...Да ли је забрањено? "За мене на оно што сам нагласио значи да је забрањено ....

@Лекизан , @NickFreak,

Prilozi

• 1643840396115.png
    1643840396115.png
    289,5 KB · Pregleda: 12
Poslednja izmena:
Па изволи - изабери једну од ових....Изненађен сам што имаш 15 година на овом форуму - питаш ме - да ли је ја мислим да је нормално да неко користи моје име у потпису - ја ти кажем да то није нормално ...Да ли је забрањено? "За мене на оно што сам нагласио значи да је забрањено ....

@Лекизан , @NickFreak,
То је везано за постављање коментара на форуму, а то не значи да нико не сме да те помене у потпису или неку твоју изјаву цитира.

Мислиш да ти имаш право да уместо одговора на своју постављену тезу невезано узимш моје скриншотове давне где би они требали нешто да докажу!
Идемо редом:
1) Направио сам скриншот јер опција копирања не ради на толико старим коментарима (није то против правила)
2) Користиш моје име у твоем потпису са лажним цитатом које нисам рекао. Пишеш лажне информације и на тај начин штетеш мојој репутацији. ( против правила)
3) Веома ми је драго што си за 10 година научио нешто од ове науке коју непрестано зовеш "Ватиканска завера""

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back