To su ti koji ili kandiduju za Soroš stipendiju ili već rade za nju.
Не разумем те овде? Сорошу би одговарало да је Скендербег можда и Србин православац . Чак и деца који размишљају у правцу крсташког похода према Турцима. Где сам помиње да није било неких етничких разлика тада али стоји да му је породица изразито ортодоксна.
Сад карикирам мало али по тој линији би можда Сорош и да нам врати Косово.
Проблем који се десио , ту културу су уништили Бугари у 8-9 веку претапају се у Србе ако већ и сами Срби(Сер(м)беријанци дакле интегрисани у српску државу засигурно онај део око Нина из 9. века нема иста обележја и шаре али је такође из аварског каганата.
Јако мали преживели део око Кроје се буди идентично као и код нас са разликом да тада нису могли ући и контролисати градове и утврђења постају рурална култура али неки Романи им чак плаћају услуге очигледно да дају заштиту неким градовима ромасним и у Диоклији.
Потичу као и ми из једне тврде воничке скитко-аварске војне формације са преживелим античким становницима Сирмијума (Трибали) Балкана до зидина Царигрда који носе српско име да ли античко кимерско или од Срба са Црног мора тешко је рећи.
Проблем што се то мало језгро око Кроје дуго обнаваљало јер је било сатрто и протерано од Бугара нису се још издефинисали верски и политички а били су на таквом месту ге је постојао јак политички утицај Византије али и запада латински утицај који је био пресудан али су латини пустили Цариград низ воду на исти начин као Енглези своје савезнике Турке у 19. веку.
Исто се десило као са Босном касно формирано племство без јаког упоришта у цркви није хтело да изгуби привилегије и примило је ислам.
Да је Албанија опстала као православана земља хипотетички данас би другу причу причали. Код Мелисора је дуго остала свест у народу да признају српског краља заборавио сам име једном нашем дипломати који је дуже боравио међу њима питао их је за чисто српске називе које користе за локалитете шта значе? Како их користе кад не знају шта значе? Одговорили су му да се не љути да они не знају да су давно били Срби.
Дакле покушавао сам наћи овај клип али сам нашао и овај такође користан.
Ја се залажем за објективност и истину не да једну пропагаду замењујем другом и да мењам наративе у складу са политичком ситуацијом.
Тврда националистичка пропаганда на идеји крвних граница на Балкану ограђених као гетои бодљикавм жицом неће спасти Србе од својих после спољних на другом месту највећих непријатеља САМИХ СРБА:.
The truth is somewhere out there