„Bečko-berlinska škola” vs novoromantičari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Prilozi

• ezgif-2-af2d4f05d879[1].jpg
    ezgif-2-af2d4f05d879[1].jpg
    75,4 KB · Pregleda: 25
Jel ti ne vidiš šta piše u opisu tih knjiga na Amazonu?
  • Publisher ‏ : ‎ Kessinger Publishing, LLC (September 10, 2010)
Odakle je taj tvoj izdavač Berolini, u čijem je vlasništvu, kad je osnovana izdavačka kuća, koja su dela izdali?
Books; Author: Berolini Publisher. (0 available copies). Get better results! Modify your search terms in the fields below, then click the Search button.
Iosephi Scaligeri Poemata Omnia Ex Museio Petri Scriverii (1864) by Berolini Publisher, 9781167928765, available at Book Depository with free delivery
Quieres información sobre los libros de Berolini Publisher? Te damos información detallada de sus obras y te decimos donde comprarlas.
Publisher: Berolini, apud Weidmannos, 1901. Series: Poetarum Graecorum fragmenta, v. 3, fasc. 1. Edition/Format: Print book : Greek, Ancient [to 1453]View ...
Publisher: Berolini, apud Weidmannos, 1901
Author(s): Lange,Joachim,1670-1744. Title(s): Medicina mentis. Country of Publication: Germany Publisher: Berolini, 1708. Description: 717 p.
od CAA Dilling · 1831 — Dissertatio inauguralis de Graecis Mathematicis mathematico-historica Commentatu. Carolus Augustus Albertus Dilling. Publisher: Brüschkian(Berolini), 1831 ...

i ti idalje imaš drskosti tvrditi kako Berolini nije izdavać?! doduše, ti svašta tvrdiš a ništa ne dokazuješ

podatak je sa akademije.edu i nije 19 nego 20 puta citiran u svetskoj istoriografiji; više je citiran od svih prof.dr sa katedre zaistoriju fil. fak u bg
Ti to hoćeš da kažeš da niko od profesora sa filozofskog fakulteta u Beogradu nije citiran ni 20 puta? :hahaha:

Books; Author: Berolini Publisher. (0 available copies). Get better results! Modify your search terms in the fields below, then click the Search button.
Iosephi Scaligeri Poemata Omnia Ex Museio Petri Scriverii (1864) by Berolini Publisher, 9781167928765, available at Book Depository with free delivery
Quieres información sobre los libros de Berolini Publisher? Te damos información detallada de sus obras y te decimos donde comprarlas.
Publisher: Berolini, apud Weidmannos, 1901. Series: Poetarum Graecorum fragmenta, v. 3, fasc. 1. Edition/Format: Print book : Greek, Ancient [to 1453]View ...
Author(s): Lange,Joachim,1670-1744. Title(s): Medicina mentis. Country of Publication: Germany Publisher: Berolini, 1708. Description: 717 p.
od CAA Dilling · 1831 — Dissertatio inauguralis de Graecis Mathematicis mathematico-historica Commentatu. Carolus Augustus Albertus Dilling. Publisher: Brüschkian(Berolini), 1831 ...

i ti idalje imaš drskosti tvrditi kako Berolini nije izdavać?! doduše, ti svašta tvrdiš a ništa ne dokazuješ
A čime ti dokazuješ da je Berolini izdavač? Kopiranjem teksta koji ne razumeš sa sajtova za trgovinu i ignorisanjem podataka koji jasno navode izdavače na tim istim sajtovima?
Ja ništa ne dokazujem? Ignorisao si sve dokaze koje sam ovde ostavio i sad pišeš da ja ništa ne dokazujem?
Zašto nisi odgovorio na ovaj i ovaj post? Pravićeš se blesav?
Šta je sa ovim pitanjima?
Odakle je taj tvoj izdavač Berolini, u čijem je vlasništvu, kad je osnovana izdavačka kuća, koja su dela izdali?
I gde je ta izdavačka kuća? Gde je prijavljena, ko joj je vlasnik, kad je bila osnovana, koji joj je repertoar, kontakt podaci, itd..?

Познаваоци средњовековне европске историје морају да раде на латинском и грчком, иначе се дешавају апсурди као што је издавачка кућа Беролини.

Slavene, ajde oladi sa tim Berolinijem, smorio si za medalju....
Ja insistiram na tom dokazu o Milanovićevom šarlatanstvu, ne Slaven.
Vandalija je u rangu sa izdavačkom kućom Pešić i sinovi. Samoproklamovani stručnjaci koji se bave prodajom magle i vređanjem inteligencije čitaoca lupetanjem, bapskim pričama, nebitnim temama poput magije, tobož skrivane istorije, astrologije, a da ne pominjem reklamiranje prevara poput "čudotvornih lekara/preparata". Da državni aparat Srbije nije u rukama kriminalaca i da ima reda u zemlji, radovi ovakvih pojava poput Deretića i Milanovića bi bili zakonom regulisani i kategorisani kao fikcija, i potpuno odvojeni od kategorije istorija.

Molim te, reci da se zafrkavaš. :lol:

Molim te, reci da se zafrkavaš. :lol:
Знаш да се не зафркава. :mrgreen:
@Kažu "strani plaćenik" ne popusti u četvrtak Persidu; ja ću videti da li će ko možda biti u mogućnosti da snimi tada...

Cenim da će biti vrlo sočno. Persida je najveći poznavalac Solarićevog lika i dela, među živim i mrtvima; obradila je i svu rukopisnu zaostavštinu. :jede:
Пратићу. Добро ме подсети, да подсетим и Шарића да испрати. :D

Milanović takođe tvrdi na 1:46 da Berolini izdaje seriju knjiga koje se bave prevodom grčkih i latinskih natpisa na spomenicima. Ovim nedvosmisleno misli na zbirku grčkih natpisa "Corpus inscriptionum Graecarum". Međutim, ovo je činjenično netačno, i svedoči o Milanovićevom šarlatanstvu. Ova dela se uopšte ne bave prevođenjem, već isključivo popisivanjem natpisa. A nazoviprevođenjem se bave raznorazni novokomponovani dr mr istoričari, strukturalni antropolozi, doktori sa Sorbone i ostale kolege im.

Dakle, nema reči o ikakvom prevođenju natpisa, čija se značenja, usput rečeno, još uvek zapravo ni ne znaju.
prevodom se bave zainteresovani a oni skupljaju i objavljuju

Ja insistiram na tom dokazu o Milanovićevom šarlatanstvu, ne Slaven.
Vandalija je u rangu sa izdavačkom kućom Pešić i sinovi. Samoproklamovani stručnjaci koji se bave prodajom magle i vređanjem inteligencije čitaoca lupetanjem, bapskim pričama, nebitnim temama poput magije, tobož skrivane istorije, astrologije, a da ne pominjem reklamiranje prevara poput "čudotvornih lekara/preparata". Da državni aparat Srbije nije u rukama kriminalaca i da ima reda u zemlji, radovi ovakvih pojava poput Deretića i Milanovića bi bili zakonom regulisani i kategorisani kao fikcija, i potpuno odvojeni od kategorije istorija.
ti pišeš o sudovima a nigde argumenata za te sudove, tako glupaci raspravljaju, sud na sud, tuk na utuk; dakle, ili argumentuj svoje sudove ili umukni, bole nas uvo šta ti sudiš, argumente ako ih imaš a nemaš ih jer svako ko nije čitao Milanovićeve knjige može da izrekne ovoliku gomilu gluposti.

Kakve veze Klaus Dona ima sa Milanovićem i Deretićem? Upristoji se.
gemišt je nepristojan, prozivao me je, odgovorio sam, a ja kad mu kažem da dokumentuje primerom neku neispravnu milanovićevu fus notu, a veli ima ih dosta, ni mukajeta, dakle kao i boris t(rt) insinuira, laže i petlja a u svemu tome su kratke noge, ne treba pustiti da se izvlači od ozbiljne diskusije na štosove kao narodni neprijatelj tj, glupan, narodni glupan

podatak je sa akademije.edu

demantovao me nisi a ovo što kačiš nema veze s onim što treba da uradiš. da me demantuješ!
Дакле, који су то подаци са аcademia.edu ... Где су ? Ко их цитира? Свако може да направи профил и постави шта год му падне на памет ... и онда га "неко цитира" - то нема никакве везе са науком посебно.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back