Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.081
Умешени Сварун, Управда или Радгост је и даље само она пита.
Дифтонг је тај закивак који је кључни доказ славофоности?
Слабо је то.
To je dokaz ne slavofonosti, već tvog neznanja (da prostiš).
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Умешени Сварун, Управда или Радгост је и даље само она пита.
Дифтонг је тај закивак који је кључни доказ славофоности?
Слабо је то.
Он пише после Константина!Па ја мислим да немамо ништа од старе српске историје јер пише на грчком није Мутимир већ је неки МухсџцхџдзгАГЏИЗ , ИЛИ ВЛАСТИМИР
вКАЈЏКХаиоџхиоуц ,
То мора да су онда ванадалска или северно-афричка имена ништа не алудира на славофоност јер Порфирогенит није писао на словенском тако да су Срби и Хрвати до 9. века говорили и писали на грчом. Нема доказа у 10. веку да су Срби и Хрвати говорили словенским него су били Склави до 9. века и говорили румунским или грчким.
Докакз? Па Власи долазе на Балкан у 9. веку протерују их Мађари из Паноније теби је то табу тема а то су научне чињенице.Све док Власи говоре влашки језик, није потребно ни да они буду споменути ни да постоји неко писмо на влашком. Влашки језик је романски а историја је пуно забележила кад су Романи прво стигли у овом делу Европе. Наравно то не значи да су Власи изворни Римљани. Нису. Историја је забележила насилно освајања Балкана и укључење у Римско Царство. Било то како било, на Балкану латински језик је био језик државе током седам векова.
А кад гледам шта се пише на овом форуму схватам да је спомен насилног упадања и освајање Балкана од стране Словена табу.
Незнање се исправи, глупи аргументи су проблем.To je dokaz ne slavofonosti, već tvog neznanja (da prostiš).
Али нема ничега на словенском нигде не пише којим језиком су говорили ни једно име није записано на словенском језику.Он пише после Константина!
Словени су већ рођено одојче!
""А кад гледам шта се пише на овом форуму схватам да је спомен насилног упадања и освајање Балкана од стране Словена табу.""Све док Власи говоре влашки језик, није потребно ни да они буду споменути ни да постоји неко писмо на влашком. Влашки језик је романски а историја је пуно забележила кад су Романи прво стигли у овом делу Европе. Наравно то не значи да су Власи изворни Римљани. Нису. Историја је забележила насилно освајања Балкана и укључење у Римско Царство. Било то како било, на Балкану латински језик је био језик државе током седам векова.
А кад гледам шта се пише на овом форуму схватам да је спомен насилног упадања и освајање Балкана од стране Словена табу.
Околности у којима видимо наводног Сваруна (Соуароунас - без узимања дифтонга у обзир)) су управо доказ неславофоности.
Околности су доказ да је у питању војно-политички идентитет, а не словенски.
Ово је једина непристрасна анализа сва остала тумачења су Панславистичке баљезгарије.
Деца ме зови Варварином.Nepopravljiv si.![]()
Грешиш.""А кад гледам шта се пише на овом форуму схватам да је спомен насилног упадања и освајање Балкана од стране Словена табу.""
Jadoooo, pobegli ti "tvoji"( a uveren sam da nisu) Romalescu, Popescu... u utvrđene gradove shvatajući da ničija nije gorila do zore, pa tako njihovom NASILJU je došo kraj, a tebi žal za prošlim svršenim vremenima. Ta kultura je živila/prosperirala na tuđem radu.
Samo se ti češi i dalje kad hebeno svrbi
Dečko, promašio si fudbalГрешиш.
Себе замишљаваш да си један од тих освајача али твоја генетика говори нешто друго. Већина твојих предака су староседелачког порекла, а они нису били ни Римљани ни Словени. И наравно ни Срби.
Колико је неки Мексиканац потомак Хернана Кортеза толико си ти потомак Словена.
Грешиш.
Себе замишљаваш да си један од тих освајача али твоја генетика говори нешто друго. Већина твојих предака су староседелачког порекла, а они нису били ни Римљани ни Словени. И наравно ни Срби.
Колико је неки Мексиканац потомак Хернана Кортеза толико си ти потомак Словена.
Сирмијум је био црквени центар засигурно али и читавог Илирика истовремено за време Методија. Овај период је тотално неизучен укључујући и Балканску Моравију. Све што имам и знам о Великоморавској и Нитринској кнежевини је урађаено археолошком реконструкцијом са јако мало извора који су очигледно доласком Мађара уништени.Да ли је Велика Моравска постојала са центром Велехрад у данашњем Јужноморавском округу у Чешкој или је била део много веће Склавиније са центром града Сирмијума? Погледајмо шта ће нам рећи неоромантичари![]()
Теза је теза , теорија , теорија ово није ни хиперскептицизам већ оксиморони.
Докакз? Па Власи долазе на Балкан у 9. веку протерују их Мађари из Паноније теби је то табу тема а то су научне чињенице.
Двоструки аршини нема потрбе за доказ Влаха то су Романи нити језика јер Романи нису знали ко су Власи о томе не мора да се пише ништа то је једноставно тако.
А потребно је 100000 тона извора да се докаже ко су Словени?????
Neke koji sam vec uradioJel bi iko hteo da ima nekakav OpenSource projekat u vezi sa ovim stvarima o kojem sam napisao? Znaci da se strukturira i pise pravo ime autora, nadje se knjiga I stranica odakle tekst dolazi i da se provjeri sta o njemu pise i kako je napisano.
И шта си очекивао од Дмитровића у емисији? Човјек је новинар, уважава госта, покушава пратити излагања, колико је већ могуће, држати неки ниво. Шта је требао? Грохотом се смијати? Или свађати се са гостом како је то чинила једна новинарка (коментарисали смо тај видео клип) са Деретићем?Ministar u vladi, gospodo.
И шта си очекивао од Дмитровића у емисији? Човјек је новинар, уважава госта, покушава пратити излагања, колико је већ могуће, држати неки ниво. Шта је требао? Грохотом се смијати? Или свађати се са гостом како је то чинила једна новинарка (коментарисали смо тај видео клип) са Деретићем?
Ако позовеш госта у емисију, ако сматраш да су излагања неком занимљива, ма шта о томе лично мислио, испоштуј госта,