КО И ШТА ПРИКРИВА СРПСКУ ИСТОРИЈУ?
Тражећи некакву древну српску историју са античким и праисторијским педигреом, заборавили смо ону од пре 150-200 година. Нашу историју не прикривају велике силе, папа и бечко-берлинска масонска хоботница. Нашу историју прикривају ђубре и коров! Смеће се углавном таложи на оним деловима гробаља где су сконцентрисани стари и мали споменици, баш онакви какви су подизани малој деци у претходна два века. Тужно!
Ми не знамо ко нам је био чукундеда, али знамо да нам је аскурђел био древни Винчанац. Ми лијемо горке сузе када Албанци руше наша гробља, а сваки дан ми то радимо, рушећи и бацајући старе споменике усред Србије! Причамо о томе како смо традиционални и добри домаћини, а на гробљима нам стоје пирамиде смећа и прашуме корова и багрењака!
И нас то не занима, али нас занима где су Срби били пре 7000 година. То је исто оно код Срба, када праве кућу од три спрата, цео живот проведу у летњој кухињици поред, а у оном дворцу нит живе они, нити њихови потомци... То је испразна мегаломанија маловерних несрећника. Исти однос имамо и са историјом, децом, са старијима, комшијама...
Зато, уместо да тражимо од папе и бечко-берлинске школе да нам открију нашу историју, лепо алат и кесе у руке и да се наша историја из претходна два века открије испод слојева ђубрета и корова. Тек онда када нам гробља буду била чиста, биће чист и пут ка истраживању старије историје.
Фејсбук страница Књига о Милутину.
Pogledajte prilog 1509483