"Bečko-berlinska škola" vs novoromantičari II

Ukratko,poznati su mi svi podaci koje si naveo. Naravno da je genetika mešovita i zato sam napisao "dominantno" po izgledu lica, što znači da njegova ćerka možda uopšte ne liči na Hazarku, kao što mu ni sestra baš ne liči, đavo je odneo. :D
Веља је доктор филозофије и тако посматра ствари, тако размишља о животу. Он сматра да су све три аврамске/абрамске религије с овим докле су догурале, овако организоване и раздељене "превазиђене". Сам каже да износи своје мишљење и да некоме може да звучи да лупета и можда и лупета, али не лаже. Са сестром, колико знам, не разговара већ годинама, а и критиковао је њен рад. Каже да је на крају ово што сада ради естрада и да се дружи с Лејди Гагом. :D

Веља је доктор филозофије и тако посматра ствари, тако размишља о животу. Он сматра да су све три аврамске/абрамске религије с овим докле су догурале, овако организоване и раздељене "превазиђене". Сам каже да износи своје мишљење и да некоме може да звучи да лупета и можда и лупета, али не лаже. Са сестром, колико знам, не разговара већ годинама, а и критиковао је њен рад. Каже да је на крају ово што сада ради естрада и да се дружи с Лејди Гагом. :D
Rekao bih, menjamo temu, nebitan je - sitna duša, kad ne bih znao da nema dušu jer je je prodao. Što kaže @NickFreak - mukami.

Vidim da si na dobrom tragu tj. da on jeste pisao o Hazarima, ali nešto ne uspevam da primetim da ih povezuje sa Slovenima.
Ја то нисам раздвојио и сачувао засебно у архиву по ауторима. Знам да је Гумиљов (син Ане Ахматове) писао о Хазарима. Знам за једног Руса, али не могу да се сетим имена да је писао како су на простору Ханана живели неки преци Словена итд. Не могу да се сетим који је то израелски аутор писао о Словенима и Јеврејима у том контексту. Пробаћу да пронађем сутра нешто.

Да, он прича о неком ,,теслијанском" добу које надолази.

Дејан Лучић је прави интелектуалац за њега.
Jao. Velja je đavolski verziran i inteligentan, dok Lučić em što je usporio jer stari em što je i on sitan i alav na paru. Potcenjivački i osiono se odnosi prema publici. A još dok se nabacivao mojoj tašti kao mlad novinar rekao joj je - nije važno da se piše ono što je istina, već ono što narod želi da čita i što donosi lovu.

Ја то нисам раздвојио и сачувао засебно у архиву по ауторима. Знам да је Гумиљов (син Ане Ахматове) писао о Хазарима. Знам за једног Руса, али не могу да се сетим имена да је писао како су на простору Ханана живели неки преци Словена итд. Не могу да се сетим који је то израелски аутор писао о Словенима и Јеврејима у том контексту. Пробаћу да пронађем сутра нешто.
Гумиљев је целу једну књигу посветио Хазарима, колко ми се чини.

Заиста нисам знао за то. Имаш неки линк?

Mostovi uzajamnosti o jugoslovensko – mađarskim kulturnim i književnim vezama iz 1977. godine, objavio Novosadski univerzitet (tada pod imenom Radnički univerzitet Radovan Ćirpanov). Na str. 20 i 21 nalazi se referentni citat.

0.png

I.png
II.png
III.png

Andras-David-MOSTOVI-UZAJAMNOSTI_slika_O_147545165.jpg

To je, dakle, citat iz Erdijevog kodeksa nastalog između 1524. i 1527. godine. Nisu reči Andraša Davida i to što je Lučić kazao je konfabulacija.

Ne postoji u Budimpešti nekakva srpska Biblija iz IV veka koja se čuva, niti je David to igde tvrdio.

Jao. Velja je đavolski verziran i inteligentan, dok Lučić em što je usporio jer stari em što je i on sitan i alav na paru. Potcenjivački i osiono se odnosi prema publici. A još dok se nabacivao mojoj tašti kao mlad novinar rekao joj je - nije važno da se piše ono što je istina, već ono što narod želi da čita i što donosi lovu.
Немој тако о Човеку који Зна. А људи свашта причају кад се набацују женама. ;)

Mostovi uzajamnosti o jugoslovensko – mađarskim kulturnim i književnim vezama iz 1977. godine objavio Novosadski univerztet (tada pod imenom Radnički univerzitet Radovan Ćirpanov). Na str. 20 i 21 nalazi se referentni citat.

Pogledajte prilog 1492297
Pogledajte prilog 1492294Pogledajte prilog 1492295Pogledajte prilog 1492296
Andras-David-MOSTOVI-UZAJAMNOSTI_slika_O_147545165.jpg

To je, dakle, citat iz Erdijevog kodeksa nastalog između 1524. i 1527. godine. Nisu reči Andraša Davida i to što je Lučić kazao je konfabulacija.
Добар си Славене, прећи ћеш и ти код нас аутохтониста једног дана. :ok:

Inače sam Velja u satima intervjua koje je ostavio po Jutjubu svoje poreklo krije kao zmija noga - na direktna pitanja o poreku ostaje uvek potpuno neodređen.
Ниси испратио. У једној од ових емисија је, баш зато што су га прозивали, донео неку књигу и рекао које му је порекло.
Искрено, немам разлог да га браним, али не мислим да је покварен или зао.
On na gotovo sva pitanja uvek ostaje potpuno neodređen. Tako da je to dosledno vrlo u skladu sa svim stvarima o kojima priča.
Он је филозоф и занима га духовност и езотерија, али не на религиозан начин. Поготово што мисли да ту има уплива политике. То је мој утисак.

Он је филозоф и занима га духовност и езотерија, али не на религиозан начин. Поготово што мисли да ту има уплива политике. То је мој утисак.
А јел му сатанисткиња Марина Абрамовић неки род?

Добар си Славене, прећи ћеш и ти код нас аутохтониста једног дана. :ok:

Hahahah hvala na komplimentu, ali da li si ti pročitao i skapirao da se radi samo o konfabulaciji to što je Lučić kazao? :lol:

А јел му сатанисткиња Марина Абрамовић неки род?

Pa ona mu je rođena sestra.

Није. Мада, мислим да сам читао радове неког публицисте који је наводио више аутора.
Професор Чудинов је био један од најјачих историчара, открио је порекло Руса све до саме Атлантиде. :)

Autohtonisti vole često da se pozivaju na njega, kao dokaz da su Hazari zapravo Srbi.

Autohtonisti vole često da se pozivaju na njega, kao dokaz da su Hazari zapravo Srbi.
На Гумиљова? Оним словенским делом порекла, је ли? Хазари су били једна државно-трговачка организација, са војницима који су обезбеђивали ту трговину (између осталог и робљем), а уједно тампон зона између Византије, Персијанаца, Арапа... и у том контексту није ни чудно што су прихватили јудаизам, а не хришћанство или ислам. Уосталом, то су подручја на југу Русије и Украјине. У држави је свакако било доста Словена.

На Гумиљова? Оним словенским делом порекла, је ли? Хазари су били једна државно-трговачка организација, са војницима који су обезбеђивали ту трговину (између осталог и робљем), а уједно тампон зона између Византије, Персијанаца, Арапа... и у том контексту није ни чудно што су прихватили јудаизам, а не хришћанство или ислам. Уосталом, то су подручја на југу Русије и Украјине. У држави је свакако било доста Словена.

Ne, sigurno ne on. Rekoh da je čovek i dalje živ (ako nije skoro umro možda) i u Izraelu.

Back