vilus
Iskusan
- Poruka
- 5.145
Ivana obecala si da neces reci!!!!!!!!
Ali,nisam rekla ime,niti ista vise. samo sam sliku postavila. Izvini

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ivana obecala si da neces reci!!!!!!!!

E,kao sto vec rekoh,imala sam u zivotu mnogo,bas mnogo pasa,ali moje odrastanje je obelezio NO. Nakon sto je on uginuo,od drugarice sam dobila maltezera,ali se nisam pronasla u ulozi vlasnika takvog psa,pa sam malisu poklonila drugoj drugarici koja se o njemu brine i obozava ga evo vec 5 godina
Posto nisam navikla na zivot bez ljubimca resih da muza nagovorim da uzmemo neko kuce,bilo koje,rasa i rodovnik su mi uvek bili na zadnjem mestu. Moj muz nikad nije gajio psa u stanu pa mu je moja ideja bila totalno sumanutaAli ja sam toliko davila da je jadnicak morao da pristane
E onda smo u razmatranje uzeli mesance kao i mnogo totalno razlicitih rasa,jer ja bukvalno volim sve
E onda je moj dragi poceo da predlaze da pas bude mali rastom,da ima kratku dlaku ili barem da se sisa. E onda je iz mojih prica saznao da bih ja volela da imam i odgaivacnicu pa je poceo da insistira na rasnom psu.
I tako sam ja pocela da izmisljam i predlazem rase koje su meni bile interesantne: AST,skotski terijer,wesi,eng.buldog,dogo argentino,americki buldog,CC,erdel terijer...i mnoge druge. A bas u to vreme se prikazivao film "psi i macke".
E sve ovo je trajalo neke 2 godine
I taman kad sam izgubila svaku nadu da cu kupiti psa,moj dragi se sa kampovanja vratio pripit i pristao da kupi psa koji ce uvek biti spreman na igru i zezanje. I meni sine idejaBIGL
Naravno nikad pre ga nisam videla uzivo,niti sam cula da u Srbiji uopste i postoje
Ali sam brze bolje pozvala KSS i pitala za neku odgaivacnicu i cula divnu vest,rekose mi da jedan kin.sudija gaji biglove i dadose mi njegov broj telefona.
E bas taj covek je 4 meseca pre toga pario svog muzijaka sa jednom zenkom iz Arandjelovca i imao iz tog legla jednog slobodnog muzijaka.
Spakovasmo se u kola i put pod tockove,pravac Arandjelovac,nikad do tad nisam videla ni odraslog psa ove rase a kamoli stene.
U kontaktu sa Mikijem,vlasnikom zenke,dogovorismo se da nas saceka negde u centru Ar. Stigosmo tamo,na dogovoreno mesto,kad prekoputa stoji neki vrlo nam pozneti covek i mase obema rukama u pravcu nas. Glumac??? Skrivena kamera???? Neko nas zajebava???
Prilazi on nama i smeje se,vec vidim kako nam govori MOSHA,ali ne. Udje u kola i rece da idemo kod njega kuci,mi zblanuti krenusmo. Nisam ni sanjala da cu od jednog glumca kupiti psa,oni su mi uvek delovali nekako prepotentno i nedovoljno zainteresovani za svet oko sebe. Stigosmo mi kod njega i u dvoristu ugeledasmo divnu dvobojnu debeljucu koja je silno skakala kad ga je videla,tu po avliji je trckaralo jos par epanjel bretona,ali malih biglica nigde,negde na dnu dvorista videh 2 boxa i u njima 11 malih bretoncica,ali opet ni traga biglicima. Udjosmo u dvoriste i on otvori vrata neke garaze i iz nje izadjose 2 mala cudna bica,toliko slatka i naborana da mi srce umalo ne stade od te lepote. Mrtav ladan rece ovaj ce mozda biti vas,a ja se umalo ne strovalih u nesvestBoze nista lepse u zivotu nisam videla od tog malog Tugomira,kako ga je moj tata kasnije zvao.
Naravno odmah smo ga kupili i poneli kuci i tu pocinje nas mali pakao
Ovo je prica o nasem prvom biglu Biliju
Sad se setih da sam jos na pocetku traganja za nasim psom,dok sam jos bila u fazi skotskih terijera cak kupila i gace koje su po sebi imale mnogo malih terijercica
![]()

tkacio:
Po kuci je pojeo sve sto je mogao,a kad bi ostao nekim slucajem sam u kuci to bi znale sve komsije jer je urlao kao da mu neko sece rep. To su bili krici i urlici povredjene zveri u dzungli. Dok jos nije poceo da izlazi napolje stalno je sedeo na terasi i tuzno cvileo trazeci da ga pustimo. Kada smo napokon krenuli u setnje,mali ludak se radovao svima,skakao na ljude,decu,radovao se pticama,mackama,psima. Cesto je od starijih pasa dobijao i po neku vaspitnu jer je bio mnogo dosadan
Kada bih ga pustila sa povodca da se izigra sa psima u parku,morala bih barem sat vremena da bacim na njegovo hvatanje,jer nikad nije razumeo zasto mora kuci
Elem,Bili je rastao i sve vise bio pusten u parku,pa se tako nekoliko puta otrovao jer je prozdrao nesto napolju. Kao sto vidite uspeli smo da ga spasemo,ali smo preziveli pravi pakao

Odlucili smo da iz inostranstva uvezemo jednu lepu curu za naseg miljenika. I bas tada nam je prijateljica javila da odgaivacnica iz Belgije,jedna od poznatijih tamo,prodaje odraslu kuju. U pocetku sam bila skepticna po tom pitanju,nisam znala kako ce se ona navici na nas,ali sad sam jako srecna sto smo je uzeli jer je njana prica bila jako tuzna

Tu informaciju smo nekako preziveli,ali kako su dani prolazili poceli smo da shvatamo kako smo jednu malu dusicu spasili od uzasa koji je tamo prezivljavala
Bilo je grozno gledati je takvu. Bezala je cak i od drugih pasa,plasila se povodca,bila je jedno jako istraumirano kuce,totalno asocijalno,skoro divlje.
Ali smo se i sa tim izborili

cekamo nastavak

Nekako su mi bili nezniji od trikolir pasa,a imaju i tu divnu braon njuskicu ko prasici
Mojoj sreci kraja nije bilo,napokon jedan dvobojac
A stvar bude jos lepsa bas taj dvobojac bila je curica i naravno izbor je pao na nju. ONA ostaje kod nas

Ma ok, ne vidi se na toj slici dobro...., nema veze

Nidzo,taj glumac uopste nije bitan u celoj prici,pomenut je jer mi nije delovao kao neko ko se bavi psima,uvek mi je delovao prepotentno,ali se kasnije ispostavilo da je covek skroz ok i da je normalan,cak sta vise ne bi ni znala da je glumac da ga predhodno nisam videla na TV-u i pozoristu,jer je sa nama uvek pricao o psima,sa puno ljubavi.
Ali evo jedne nase slike,pa ako ga neko prepozna ok
![]()