BEAGLE-divni veseljaci

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E,kao sto vec rekoh,imala sam u zivotu mnogo,bas mnogo pasa,ali moje odrastanje je obelezio NO. Nakon sto je on uginuo,od drugarice sam dobila maltezera,ali se nisam pronasla u ulozi vlasnika takvog psa,pa sam malisu poklonila drugoj drugarici koja se o njemu brine i obozava ga evo vec 5 godina:mrgreen:

Posto nisam navikla na zivot bez ljubimca resih da muza nagovorim da uzmemo neko kuce,bilo koje,rasa i rodovnik su mi uvek bili na zadnjem mestu. Moj muz nikad nije gajio psa u stanu pa mu je moja ideja bila totalno sumanuta:thumbdown: Ali ja sam toliko davila da je jadnicak morao da pristane:whistling: E onda smo u razmatranje uzeli mesance kao i mnogo totalno razlicitih rasa,jer ja bukvalno volim sve:heart:

E onda je moj dragi poceo da predlaze da pas bude mali rastom,da ima kratku dlaku ili barem da se sisa. E onda je iz mojih prica saznao da bih ja volela da imam i odgaivacnicu pa je poceo da insistira na rasnom psu.

I tako sam ja pocela da izmisljam i predlazem rase koje su meni bile interesantne: AST,skotski terijer,wesi,eng.buldog,dogo argentino,americki buldog,CC,erdel terijer...i mnoge druge. A bas u to vreme se prikazivao film "psi i macke".

E sve ovo je trajalo neke 2 godine:eek:

I taman kad sam izgubila svaku nadu da cu kupiti psa,moj dragi se sa kampovanja vratio pripit i pristao da kupi psa koji ce uvek biti spreman na igru i zezanje. I meni sine ideja :klap: BIGL :klap: Naravno nikad pre ga nisam videla uzivo,niti sam cula da u Srbiji uopste i postoje:dash: Ali sam brze bolje pozvala KSS i pitala za neku odgaivacnicu i cula divnu vest,rekose mi da jedan kin.sudija gaji biglove i dadose mi njegov broj telefona.

E bas taj covek je 4 meseca pre toga pario svog muzijaka sa jednom zenkom iz Arandjelovca i imao iz tog legla jednog slobodnog muzijaka.

Spakovasmo se u kola i put pod tockove,pravac Arandjelovac:mrgreen:,nikad do tad nisam videla ni odraslog psa ove rase a kamoli stene.

U kontaktu sa Mikijem,vlasnikom zenke,dogovorismo se da nas saceka negde u centru Ar. Stigosmo tamo,na dogovoreno mesto,kad prekoputa stoji neki vrlo nam pozneti covek i mase obema rukama u pravcu nas. Glumac??? Skrivena kamera???? Neko nas zajebava??? :eek:
Prilazi on nama i smeje se,vec vidim kako nam govori MOSHA,ali ne. Udje u kola i rece da idemo kod njega kuci,mi zblanuti krenusmo. Nisam ni sanjala da cu od jednog glumca kupiti psa,oni su mi uvek delovali nekako prepotentno i nedovoljno zainteresovani za svet oko sebe. Stigosmo mi kod njega i u dvoristu ugeledasmo divnu dvobojnu debeljucu koja je silno skakala kad ga je videla,tu po avliji je trckaralo jos par epanjel bretona,ali malih biglica nigde,negde na dnu dvorista videh 2 boxa i u njima 11 malih bretoncica,ali opet ni traga biglicima. Udjosmo u dvoriste i on otvori vrata neke garaze i iz nje izadjose 2 mala cudna bica,toliko slatka i naborana da mi srce umalo ne stade od te lepote. Mrtav ladan rece ovaj ce mozda biti vas,a ja se umalo ne strovalih u nesvest:heart: Boze nista lepse u zivotu nisam videla od tog malog Tugomira,kako ga je moj tata kasnije zvao.

Naravno odmah smo ga kupili i poneli kuci i tu pocinje nas mali pakao :dash:

Ovo je prica o nasem prvom biglu Biliju:mrgreen:

:hahaha:Sad se setih da sam jos na pocetku traganja za nasim psom,dok sam jos bila u fazi skotskih terijera cak kupila i gace koje su po sebi imale mnogo malih terijercica:hahaha:

Vil, lepa prica. Od svih na ovom pdf najpre bih tebe povezala sa nekim ko bi uzgajao Dogo Argentino, i u neku ruku zao mi je sto nemas DA.

Tvoji Biglovi, nemam reci. :)

Bili je cudan pas,sa jedne strane veliki buntovnik i unistitelj,a sa druge jedna neopisiva dobrica:heart:

Sa Bilijem smo imali uvek puno problema,pocev od pojedenih stvari i namestaja,preko straha od voznje kolima,pa sve do nekoliko trovanja i totalnog odbijanja poslusnosti napolju.:otkacio:
Mali Tugomir je cudo od psa:dash: Po kuci je pojeo sve sto je mogao,a kad bi ostao nekim slucajem sam u kuci to bi znale sve komsije jer je urlao kao da mu neko sece rep. To su bili krici i urlici povredjene zveri u dzungli. Dok jos nije poceo da izlazi napolje stalno je sedeo na terasi i tuzno cvileo trazeci da ga pustimo. Kada smo napokon krenuli u setnje,mali ludak se radovao svima,skakao na ljude,decu,radovao se pticama,mackama,psima. Cesto je od starijih pasa dobijao i po neku vaspitnu jer je bio mnogo dosadan:whistling: Kada bih ga pustila sa povodca da se izigra sa psima u parku,morala bih barem sat vremena da bacim na njegovo hvatanje,jer nikad nije razumeo zasto mora kuci:dash: Elem,Bili je rastao i sve vise bio pusten u parku,pa se tako nekoliko puta otrovao jer je prozdrao nesto napolju. Kao sto vidite uspeli smo da ga spasemo,ali smo preziveli pravi pakao:sad2:
Puno para smo dali dreseru da ga vaspita i covek se svojski trudio,hvala mu na tome,ali to Biliju nije nista znacilo. Slusa Bili ali samo onda kad on to hoce. I dan danas je takav:heart:

Kako je on rastao,rasla je nasa ljubav prema biglovima,bas zbog tog njihovog buntovnog ponasanja. Bigl je pas koji nece zaboraviti kaznu i cim mu se ukaze prilika on ce se zbog toga osvetiti:evil:

Resismo da Biliju kupimo zenu:dash: Odlucili smo da iz inostranstva uvezemo jednu lepu curu za naseg miljenika. I bas tada nam je prijateljica javila da odgaivacnica iz Belgije,jedna od poznatijih tamo,prodaje odraslu kuju. U pocetku sam bila skepticna po tom pitanju,nisam znala kako ce se ona navici na nas,ali sad sam jako srecna sto smo je uzeli jer je njana prica bila jako tuzna:sad2:

Kontaktirala sam odgaivaca i dogovorismo se da je ipak kupim,uz mogucnost da je parim sa njihovim muzijako jer je bas tad bila u teranju. pristala sam i odabrala muzijaka sa kojim su je vec godinu pre toga parili i iz cijeg legla je izasao kasnije Mladi prvak Evrope. Na svu moju srecu,par nedelja posle naseg dogovora se odrzavala Evropska izlozba u Zagrebu i ti odgaivaci su dolazili na nju,pa su mi devojku doveli tamo,tako da nisam morala da putujem cak u Belgiju.

Nadjosmo se nekako na toj izlozbi,siti se ispricasmo,oni se cak i isplakali kao da im je stvarno bilo zao sto ona odlazi od njih. Krenusmo ona i ja za Beograd sa ljudima iz mog komsiluka koji su tamo izlagali svog psa. Sve vreme puta ona je bila u mom krilu i mirno spavala,ni slutila nisam sta me sve ceka:sad2:

Tek sutradan smo ustanovili da devojka ima jaku infekciju usiju i da zbog toga sto je skotna necemo moci bas tako lako da je izlecimo:evil: Tu informaciju smo nekako preziveli,ali kako su dani prolazili poceli smo da shvatamo kako smo jednu malu dusicu spasili od uzasa koji je tamo prezivljavala:eek:

Bila je jako plasljiva,i na svaki malo jaci zvuk je reagovala,povijala rep i bezala.Plasila se i naglih pokreta,a kad bih ja pokusala da je postavim u stav ona bi stajala kao po komandi i mirovala koliko god treba,valjda u strahu od batina:sad2: Bilo je grozno gledati je takvu. Bezala je cak i od drugih pasa,plasila se povodca,bila je jedno jako istraumirano kuce,totalno asocijalno,skoro divlje.

Tu njenu infekciju smo lecili celih 6 meseci i napokon izlecili. Sa njenim strahovima se dugo borili,godinu dana:sad2: Ali smo se i sa tim izborili:heart:

Ovo je bila prica o nasoj Dilajt,nasoj divnoj kuci,velikoj dobrici koja napokon zivi zivot kakav zasluzuje i koja je tek sad spoznala cari zivota i pocela da se igra.

Sada je ona prava dama,jedna divna biglica sa zarom u ocima. Radi sve sto i ostali biglovi,cak ponekad i zavodi red po dvoristu.

Srecna je,a mi jos srecniji jer smo joj pruzili ljubav koju do tada nije imala:heart:

Vec smo imali Bilija kada sam saznala da postoje i bikolor biglici i kad sam se u njih zaljubila skroz:heart: Nekako su mi bili nezniji od trikolir pasa,a imaju i tu divnu braon njuskicu ko prasici:)

Tada sam pocela da razmisljam o tome kako bi divno bilo da imam jednog dvobojca,to je vec preslo u san,ali sam se pomirila sa tim da ga uskoro necu imati jer smo tada vec rezervisali Dilajt.

Dilajt je kod nas dosla skotna,kao sto sam vec rekla,i mi smo odlucili da iz tog legla zadrzimo jednu zenkicu jer je to na nasim prostorima totalno nova krv. I tako Dica poce da se koti,rodi jedno stene zenku trobojnu,mi se obradovasmo jer ima zenki u leglu,za njom dodjose na svet i tri decaka isto trobojna. Mi srecni,presrecni jer je sve proslo u najboljem redu krenusmo da sredjujemo kotilicu i utopljavamo zvercice,kad se Dica uzvrtela i nikako da se namesti. Nista,sklonismo se mi misleci da se zbog nas uznemirila jer tad jos nije bila navikla na nas. Posle nekih 5 min opet sam usla u prostoriju gde je ona bila i silno se obradovala,Dica je ostenila jos jedno stene ali ovog puta dvobojno:klap: Mojoj sreci kraja nije bilo,napokon jedan dvobojac:worth: A stvar bude jos lepsa bas taj dvobojac bila je curica i naravno izbor je pao na nju. ONA ostaje kod nas:mrgreen:

Mali dvobojni zlotvor bio je najkrupnije stene u leglu,najludja od svih vecito je zavodila red u leglu i uvek prva sve probala:dash:
Bila je kolovodja svih nestasluka i uvek ali bas uvek najglasnija od svih. Kada je malko porasla videlo se da ce biti jedna lepa biglica koja mnogo obecava.

Tako je kod nas stigla nasa mala aspida Beba po rodovniku Teuta (ilirska kraljica) jer ona je bila kraljica i za nas ce to uvek biti:heart:

Beba je i dan danas najglasnija u coporu,i dalje je aspida kakve nema,ali je jedno milo i dobro stvorenje koje je ostvarilo moj san:heart:

Beba sad ima 14 meseci i bas skoro je imala prvo teranje,ostala je najsitnija iz tog legla ali ima veliko srce i bas uvek zna kako da me izbaci iz takta:heart:

Nidzo,taj glumac uopste nije bitan u celoj prici,pomenut je jer mi nije delovao kao neko ko se bavi psima,uvek mi je delovao prepotentno,ali se kasnije ispostavilo da je covek skroz ok i da je normalan,cak sta vise ne bi ni znala da je glumac da ga predhodno nisam videla na TV-u i pozoristu,jer je sa nama uvek pricao o psima,sa puno ljubavi.

Ali evo jedne nase slike,pa ako ga neko prepozna ok

rvzlVgS6D_gQsZbA.v.jpg

znači odsekla si tu divnu dugu kosu (ako su one slike sa velikim japanskim psom nastale kasnije)

Back